Geld verdienen met Google Adsense

Laatst bijgewerkt: 23 februari 2024

Wil je geld verdienen met je website maar weet je niet hoe? Dan is Google Adsense vaak de makkelijkste oplossing. Je plaatst wat code op je site, en op die plek verschijnen voortaan automatisch advertenties die passen bij de inhoud van je pagina’s. Klikt een bezoeker op zo’n advertentie, dan verdien jij geld.

Aan de slag met Google Adsense

Dat begint met je aanmelden bij Google Adsense. Dat is gratis, maar er is wel een minimum leeftijd van 18 jaar. Na je aanmelding ga je naar “Mijn advertenties” en klik je op “+ Nieuw advertentieblok”. Je kunt dan kiezen welk formaat en welk type advertentieblok (tekst en/of beeld) je op je site wilt tonen. Daarna krijg je een code die je op je site moet plaatsen op de plek waar je de advertenties wilt tonen. Elke keer dat een bezoeker op zo’n advertentie klikt verdien jij geld. Je mag maximaal drie blokken op één pagina plaatsen en zodra je €70 hebt verdiend kun je je laten uitbetalen.

Hoe zien Adsense advertenties eruit?

Google Adsense advertenties zijn veruit de meest voorkomende advertenties op het internet en het is zodoende vrijwel onmogelijk dat je ze nog nooit ben tegengekomen. Op de pagina met voorbeeld advertenties kun je zien hoe de verschillende soorten Adsense advertenties eruit zien. De kleuren van de advertenties kun je overigens nog zelf aanpassen zodat ze wat beter passen bij het design van je site.

Voorbeeld van een Adsense advertentieblok:

Voorbeeld van een Google Adsense advertentie

Waar komen de advertenties vandaan?

Google Adsense is afhankelijk van Google Ads (vroeger ‘Adwords’). Samen vormen zij het advertentie platform van Google. Via Google Ads kunnen adverteerders aangeven bij welke onderwerpen ze willen adverteren en wat ze daar per klik voor bereid zijn te betalen. Via Adsense kunnen webmasters geld verdienen aan het vertonen van die advertenties.

Waarom is Google Adsense zo populair?

Google Adsense toont automatisch die advertenties waar jij als webmaster het meest aan verdient. Daarbij maakt Google een slimme afweging tussen de vergoeding per klik (die de adverteerders bereid zijn te betalen) en de kans dat er op de advertentie wordt geklikt (hoe relevanter de advertentie voor de bezoeker, hoe groter de kans dat erop wordt geklikt).

Bezoekers klikken sneller op advertenties die aansluiten bij de informatie waarnaar ze al op zoek waren. Zo is de kans dat een bezoeker van een belastingsite klikt op een advertentie voor een boekhoudprogramma veel groter dan de kans dat zo’n bezoeker klikt op reclame voor een spelletjessite. De match tussen de inhoud van je website en het onderwerp van de advertenties wordt automatisch gemaakt door Adsense.

Hoeveel kun je verdienen?

Bij een gemiddelde site wordt er bij 2 tot 5 procent van alle paginaweergaves op een Adsense advertentie geklikt. (Dat wordt de ‘click-through-rate’ of CTR genoemd.) De verdiensten per klik hangen af van het type advertenties en dus van het onderwerp van je website. Een voorzichtige inschatting is dat een gemiddelde klik 15 eurocent opbrengt. (Dat heet de ‘commission-per-click’ of CPC.) Heb je een gemiddelde site, met een CTR van 3% en een CPC van €0.15, dan zijn je verwachte verdiensten dus €4.50 per 1000 paginaweergaves.

Als je bent ingelogd op je Google Adsense account kun je allerlei statistieken van jouw advertentieweergaves inzien: het aantal weergaves, je CTR, CPC, etc. Zo weet je precies waar ruimte ligt voor verbetering!

Minimumleeftijd

De minimumleeftijd voor het aanmaken en hebben van een Adsense account is 18 jaar. Als je minderjarig bent, toch een account aanmaakt, en Google komt daarachter, dan wordt je accountsaldo bevroren en kun je een levenslange Adsense ban krijgen. Ben je jonger dan 18 en wil je toch geld verdienen met Adsense? Vraag dan aan één van je ouders of je een account op zijn of haar naam mag aanmaken. Een Adsense account kan alleen maar geld opleveren en nooit geld kosten dus de meeste ouders vinden dat geen probleem.

Valsspelen?

Denk je na het lezen van deze pagina dat het klikken op je eigen Google Adsense advertenties een makkelijke manier is om geld te verdienen? Dan heb je het mis. Het algoritme van Google is enorm geavanceerd herkent dat soort fraude heel snel. (Daarbij wordt er onder andere gekeken of de CTR niet te hoog is, en of er niet te vaak vanaf dezelfde IP-adressen wordt geklikt.) Bovendien riskeer je levenslang verbannen te worden van Adsense en het verliezen van al je gemaakte inkomsten.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Kristine S.

  Mijn zoon van 14 heeft een YouTube-kanaal en vroeg me een AdSense-account voor hem aan te maken omdat hij minderjarig is. Zijn inkomsten blijken rond de 100 euro per maand te zijn. Die gaan mee in mijn inkomstenbelasting; het zou qua belasting voordeliger zijn als ze op zijn eigen rekening gestort werden.

  Is het mogelijk om zijn (minderjarige) rekening (op zijn eigen naam) te koppelen aan mijn (volwassen) AdSenseaccount? Bedankt voor de hulp alvast!

  • Geldverdienen.nl

   Hi Kristine,

   Bij het aanmaken van een Adsense account is het NIET toegestaan de rekening van iemand anders te gebruiken. Dat toch doen leidt ertoe dat je Adsense account niet goedgekeurd wordt of dat je account t.z.t., als Google erachter komt, geblokkeerd wordt en inkomsten niet uitbetaald worden.

   Maar er is gelukkig een simpelere oplossing voor het geschetste probleem: bij Adsense gewoon je eigen bankrekening gebruiken, maar de verdiensten bij de belastingaangifte van je zoon (en niet bij die van jezelf) opgeven. De Belastingdienst heeft namelijk helemaal geen regel dat alle inkomsten die op jouw bankrekening binnenkomen ook bij jouw belastingaangifte moeten worden aangegeven. Je kunt de inkomsten van je zoon gewoon prima bij zijn aangifte aangeven, ook als die in eerste instantie op jouw bankrekening zijn uitbetaald. Als je zoon eenmaal 18 is, kan hij dan zijn eigen Adsense account aanmaken.

 • Max M.
  4

  Het klopt wel heb het toegepast op mijn website en zeg verdien al dagelijks met Google adds dank voor de tip. Tevens moet je wel nog uitleg geven over de controle en per regio bijvoorbeeld.

 • Lisa B.

  Hallo,

  ik weet niet echt hoe ik de html code op mijn website moet plaatsen :/ ik hoor graag een reactie.

  • Geldverdienen.nl

   Dag Lisa,

   Excuses voor deze vertraagde reactie. Als je daar nog hulp bij nodig hebt dan kun je het beste even op YouTube kijken; daar zijn veel goede filmpjes te vinden die dat stap voor stap uitleggen. Een goed voorbeeld is dit filmpje. Wel in het Engels, maar zelfs meekijken als je niet helemaal verstaat wat er precies wordt gezegd beantwoordt jouw vraag vermoedelijk wel.

   Succes :-)

 • Niek H.

  Zijn er ook bepaalde onderwerpen niet toegestaan om geld mee te verdienen op Google Ads? Jullie website gaat bijvoorbeeld over (online) geld verdienen en tonen geen advertenties? Is dat met een reden? Ben ik graag benieuwd naar!

  • Geldverdienen.nl

   Hi Niek,

   Dat klopt; sites met bepaalde content mogen inderdaad niet met Google Adsense meedoen. Pagina’s hier op geldverdienen.nl die we zouden moeten verwijderen als we ook Adsense advertenties zouden willen tonen zijn: spaarprogramma’s (omdat die sites bezoekers betalen voor kliks) en de pagina’s over wedden en gokken (omdat Google de huidige Nederlandse wet zou verbreken als ze daar dan content-gerelateerde advertenties bij zouden vertonen).

 • Carmen T.

  Hoi hoi,

  Ik snap het even niet met betrekking tot het verdienmodel aangaande Adsense. Je ontwerpt een website/blog en zorgt voor genoeg content, daarnaast plaats je advertentie blokken. Als een bezoeker op die advertenties klikt dan verdien je. Maar verdien je helemaal niets met het feit dat die bezoeker op jouw website is beland? Ben je dus alleen afhankelijk van het feit of de bezoeker op de advertentie klikt om te verdienen?

  Groetjes,
  Carmen

  • Geldverdienen.nl

   Hi Carmen,

   Dat is correct..

 • geert s.

  Hoi,

  Mijn blog krijgt ondanks veel content bijna geen bezoekers. Heb je nog tips? Metatags en de standaard kleine dingen hebben niet geholpen:(

  Met vriendelijke groet,

  Geert

 • Ryon de R.

  Geachte heer, mevrouw,

  Ik zou graag iets meer willen weten over Google Adsense.
  Een vriend van mij had een paar jaar geleden iets via twitter gedaan. Is dit mogelijk? En op welke manier is dit mogelijk?
  Kan ik bijvoorbeeld een twitter account kopen en daar rendement uithalen met Google Adsense?

  Ik wacht je antwoord af.
  Hartelijk dank alvast

  Mvg,
  Ryon de Ruijter

  • Geldverdienen.nl

   Hi Ryon,

   Twitter zelf heeft daar, zover ons bekend, geen functie voor. Je zou eventueel zelf een WordPress-blog kunnen starten, die zo aan kunnen passen dat die blog automatisch via een RSS-feed de posts van je Twitter-account toont, en daar dan Adsense op activeren. Op je Twitter-account zou je dan een post kunnen plaatsen om je bezoekers naar die blog te leiden. Maar het gebruik van Google Adsense is alleen toegestaan als je content uniek is en als je (vaak) berichten van andere retweet/kopieert riskeer je dus ook dat je een Adsense ban kunt krijgen.

   Een logischere manier om geld te verdienen met een Twitter-account is via affiliate marketing.

 • robert h.

  ik heb de html code geplaats op mijn website maar ik zie nog geen advertentie op mijn site, hoelang duurt dit? ik las ergens dat het 2 uur duurt maar na 5 uur zie ik nog niks, is er nog iets dat ik moet doen om het af te ronden? en zijn weergaves gelijk aan visits of hits? dus als een bezoeker nogmaals op een andere pagina klikt wordt dan de advertentie opnieuw getoont en telt het dan als 2 weergaves? of is het 1 weergave per bezoeker

  • Geldverdienen.nl

   Hi Robert,

   Staat er misschien bij jezelf een AdBlocker aan?

   Weergaves geven aan hoe vaak een advertentie is vertoond. Als een bezoeker meerdere pagina’s bezoekt (of dezelfde pagina meerdere keren laadt) kan eenzelfde bezoeker dus meerdere weergaves genereren.

   • robert h.

    adblocker staat uit

    • Geldverdienen.nl

     Hi Robert,

     Er kunnen heel veel redenen zijn waarom je de advertenties niet ziet, zie deze pagina. Als dat allemaal niet helpt, kun je het beste even hulp vragen op het Adsense productforum. Succes.

 • Piet van der p.

  Ik heb een interessante vraag. Ik heb 6 jaar geleden een filmpje op youtube geplaatst en heb ongeveer 730.000 vieuws. Ik heb nog niks uitbetaald gekregen waaraan kan dit aan liggen?
  Volgens mij ben ik te laat met geld vragen?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Piet,

   Je kunt pas verdienen vanaf het moment dat je advertenties hebt ingeschakeld voor je filmpjes en je je Adsense account hebt gekoppeld aan het betreffende YouTube account. Je kunt helaas niet alsnog betaald krijgen voor views die je in het verleden hebt behaald; dat is omdat YouTube daar niet nu ineens alsnog advertenties bij kan vertonen.

 • Bas L.

  Ik heb een website met spel statistieken.
  ongeveer 200-1000 views per dag (weekeinde ligt stuk hoger)

  Website zijn voornamelijk tabellen die elke uur opnieuw gevuld worden.

  Echter Google keurt mijn aanvraag steeds af vanwege te weinig content.

  Ik kan onderaan de pagina’s wel wat extra uitleg geven. Maar geen idee of dit de oplossing is.

  Is er een goed alternatief voor Google Adsense?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Bas,

   meer content toevoegen is absoluut de manier om toch bij Google Adsense toegelaten te worden. Zorg er dan wel voor dat je niet alle content op één pagina zet maar over meerdere pagina’s verdeeld.

   Het meeste gebruikte alternatief voor Adsense is affiliate marketing, wat ook zeker heel veel op kan leveren. Succes.

 • Peter N.

  Ik heb zitten zoeken maar ik kon het niet echt vinden. Ik wou graag weten in hoeverre je namen van sites/winkels mag vermelden?

  Bijvoorbeeld dingen om mee te knutselen, zo van ik heb dat en dat gekocht bij “naam winkel”, of op “naam site” kan je meer info vinden …
  Dus in hoeverre mag je namen van merken, winkels of sites noemen in je verhaal?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Peter,

   Daar zit geen enkele wettelijke beperking op. Je mag merknamen en dingen zoveel noemen als je wilt. Merkenrecht heeft er meer mee te maken dat je merknamen van anderen niet mag gebruiken als naam voor je eigen producten.

   • Peter N.

    Dus als ik het goed begrijp is het geen enkel probleem als ik een lijst maak, met naam en logo van winkels en dergelijke, waar ik wel eens wat koop?
    Of namen noem van merken van bijvoorbeeld verf die ik gebruik?
    En een lijst met sites waar je handige tutorials kan vinden, ook geen probleem?

    • Geldverdienen.nl

     Hoi Peter,

     Klopt, dat is allemaal geen probleem.

 • Mirabelle F.

  Hallo,

  Wat is het beste moment om je aan te melden voor Google adsense? Vanaf het begin dat je je site online hebt of pas als je meer bezoekers hebt?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Mirabelle,

   Je wordt pas bij Adsense toegelaten als je in ieder geval een beetje content hebt. Je aanmelden voordat je content hebt (of dat nu een site, artikelen of YouTube filmpjes zijn is irrelevant) heeft dus geen zin. Het maakt voor Adsense echter niet uit of je content ook echt bezoekers heeft of niet.

   Wat je dus het beste kunt doen is een account aanmaken meteen zodra je site live is. Succes.

 • Erwin D.

  Hallo,
  Ik heb al bijna 2 jaar een YouTube kanaal waar ik al ongeveer 900 euro mee heb verdient (ook uitbetaalt). Maar laatst kwam ik ergens achter waar ik nog nooit over nagedacht had…. Ik las dat je 18 moest zijn voor adsense. Ik ben zelf nu 17 en over een half jaartje 18. Nu weet ik niet wat het beste is om te doen aangezien ik geen ban wil van adsense. Zou ik wachten tot dat ik 18 ben en is dan wel alles goed mochten ze er nog achter komen? Of zou ik mijn ouders nu een adsense account laten aanmaken? Als ik mijn ouders een adsense account laat aanmaken, kan het geld dan nog wel op de rekening komen waar ik het nu ook op krijg?!

  • Geldverdienen.nl

   Dag Erwin,

   Twee opties:
   1. Niks doen en geen slapende honden wakker maken; je zegt dat je gewoon krijgt uitbetaald en wat dat betreft is er dus geen probleem. Echter, als Google er op wat voor manier dan ook achter komt dat je leeftijd niet correct is (bijvoorbeeld doordat je je echte leeftijd bij een andere Google dienst invoert), dan loop je het risico een ban te krijgen.
   2. Een nieuw Gmail account aanmaken op de naam van één van je ouders, daar ook een nieuw Adsense account mee aanmaken, en dat nieuwe Adsense account dan aan je YouTube account koppelen. Als je de nieuwe Gmail en Adsense accounts hebt aangemaakt doe je dat door naar deze pagina te gaan, daar op ‘geavanceerd’ te klikken, en vervolgens de optie ‘Kanaal verplaatsen naar je Google-account of een ander merkaccount’ te kiezen. Of je met dat nieuwe Adsense account nog wel op je huidige rekening kunt laten uitbetalen weten wij ook niet.

   Keuze is aan jou, maar optie 1 lijkt het meeste voor de hand te liggen ;)

 • Bas B.

  Hallo..
  Ik heb geen eigen website, kan ik me dan toch aanmelden voor adsense?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Bas,

   Dat kan wel, maar om er mee te verdienen heb je dan wel een ander medium nodig waar je dan je Adsense code kunt plaatsen. Voorbeelden zijn wanneer je geld wilt verdienen met YouTube of artikelen schrijven.

 • Luuk van P.

  Beste,

  Ik zie wel geschatte inkomsten op mijn YouTube account, maar niet bij mijn Adsense.. Doe ik iets verkeerd?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Luuk,

   Zie voor een antwoord op die vraag het kopje ‘Statistieken YouTube vs Adsense’ op de YouTube pagina.

 • laura b.

  beste,

  kan je google adsense of affiliate links ook op de gratis wordpress zetten?

  bvd,

  • Geldverdienen.nl

   Hi Laura,

   Als je verwijst naar een gratis installatie van WordPress op je eigen domein (WordPress is immers open source en dus voor iedereen gratis te gebruiken), dan is het antwoord ja. Als je echter verwijst naar de gratis xxx.wordpress.com oplossingen dan is het antwoord helaas nee; daar is Adsense alleen mogelijk in combinatie met de niet-gratis premium/vip oplossingen.

 • Sanne G.

  Hallo,
  Ik vroeg me af of de naam van mijn google adsense account mijn eigen naam moet zijn, of dat ik een andere naam daarvoor kan gebruiken (bijvoorbeeld de naam van mijn youtube-kanaal)?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Sanne,

   Je Adsense account moet je registreren op naam van de persoon (of entiteit) op wiens naam de bankrekening staat waarop je je wilt laten uitbetalen. Alleen als je een bankrekening hebt op naam van je kanaal kun je dus overwegen je kanaal-naam gebruiken. Om je te laten uitbetalen op een persoonlijke bankrekening registreer je je Adsense account gewoon op je eigen naam. [Of in geval je nog geen 18 bent de naam van een ouder –zie ook het kopje ‘Minimumleeftijd’]

 • marlies b.

  ik heb zelf een webshop kan ik daar ook adsense plaatsen?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Marlies,

   Dat kan op zich wel, maar is normaal gesproken niet aan te raden. Het zou hetzelfde zijn als bijvoorbeeld een opticien reclame-posters van een ander bedrijf in z’n winkel ophangt.

   Normaal gesproken zou je er in geval van webshops vanuit moeten gaan dat het niet plaatsen van Adsense uiteindelijk meer opbrengt, omdat het wel plaatsen een negatief effect heeft op de bezoekerservaring en daarmee de verkoop van je producten.

 • marnix van s.

  Beste lezer,

  als ik de maximale 3 blokken adverteer op 1 pagina, krijg ik dan per blok betaalt of gaat het per pagina?

  Groet

  • Geldverdienen.nl

   Hi Marnix,

   Zoals in de artikeltekst valt te lezen verdien je bij Adsense per keer dat er op een advertentie wordt geklikt. Het maakt dus niks uit hoeveel blokken je vertoont (of hoe groot ze zijn), het gaat om de kliks. Wel is het natuurlijk zo dat des te prominenter je de advertenties op je site plaatst, des te groter de kans is dat er op ze wordt geklikt.

 • Thomas P.

  Hallo,

  Ik zat zo te bedenken, wat nou als je een eigen website maakt als spaaractief.

  En in de emails die gebruikers krijgen zit dus een adsense reclame, die gebruikers laat je erop klikken voor spaar punten die hun later uit kunnen laten betalen.

  Mag dit volgens het adsense beleid?

  Of ziet adsense dit als “valsspelen” omdat je mensen laat klikken op je ads?

  Als dit het geval is dat het “valsspelen” is weet u misschien dan ook hoe je wel een eigen spaarwebsite kan starten met reclames erbij wat geen valsspel is?

  Alvast bedankt :)

  • Geldverdienen.nl

   Hi Thomas,

   Het klopt dat dat soort sites geen gebruik maken van Adsense, en dat is omdat ze dat niet mogen. Spaarprogramma’s zijn namelijk uitgevers van content die “klikken aanmoedigen” en die zijn verboden, zie ook het programmabeleid van Adsense. Hoe ze wel geld verdienen is via affiliate marketing.

 • Koray A.

  Voordat je met Adsense kunt beginnen moet je eerst een eigen site bouwen en dus een domeinnaam kopen; Of kan je er ook zonder domeinnaam mee verdienen?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Koray,

   Als je geld wilt verdienen met het zelf plaatsen van de Adsense advertentie-code dan heb je inderdaad een eigen website nodig. Dat hoeft echter niet per se geld te kosten want er zijn in principe ook mogelijkheden om gratis een website te starten; een voorbeeld is wordpress.com maar via Google zijn ook andere opties te vinden. In die gevallen zul je echter altijd een subdomeinnaam krijgen (in het geval van wordpress.com bijv. koray.wordpress.com). Als je professioneel aan de slag wilt en een serieuze site wilt beginnen is het zelf een eigen domeinnaam kopen een betere keuze.

   Overigens gaat geld verdienen met artikelen schrijven en met youtube ook via Adsense. Vanuit dat opzicht heb je dus niet eens een eigen site nodig om geld te kunnen verdienen met Adsense.

 • Thomas S.

  Ik schrijf een stukje in mijn afstudeer verslag over inkomsten via AdSense. Ik vroeg mij af waarop de “voorzichtige inschatting” van 15 eurocent is gebaseerd. Is dat uit eigen ervaring of geeft Google zelf aan dat een klik 15 eurocent waard is?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Thomas,

   Dat is gebaseerd op eigen ervaringen met redelijk wat Nederlandstalige onderwerpen. Google zelf geeft geen officieel cijfer aan en dat is ergens ook wel logisch omdat zo’n getal eigenlijk alleen maar zou leiden tot valse verwachtingen bij beginnende Adsense gebruikers. De vergoeding per klik hangt immers af van wat de adverteerders bereid zijn te betalen en dat verschilt enorm per onderwerp en daarnaast ook nog per land. Sommige kliks leveren maar €0.01 op, maar er als je zoekt via Google zul je ook verhalen tegenkomen van meer dan €50.00 per klik.

 • Thijme M.

  Hallo
  Ik wil graag een site maken maar ik weet niet welk onderwerp ik moet kiezen om het meest geld te verdienen

  • Geldverdienen.nl

   Hi Thijme,

   Op die vraag is geen eenduidig antwoord te geven; hoeveel je met een onderwerp verdient hangt namelijk niet alleen af van hoeveel je per klikt krijgt maar ook van hoeveel bezoekers je met je artikel weet te trekken, alsook wat voor een type bezoekers dat zijn (of het een soort bezoeker is dat snel op advertenties klikt).

   Zo is het natuurlijk winstgevender om een artikel te schrijven over een onderwerp wat 100 bezoekers en 3 kliks per dag genereert à 50 cent per klikt, dan om een artikel te schrijven over een onderwerp wat 100 bezoekers en 3 kliks per maand genereert à 3 euro per klik.

   De beste tip is eigenlijk om onderwerpen te zoeken waarvan je vermoedt dat veel mensen ze wel interessant vinden (en er bij voorkeur ook met regelmaat in Google op zoeken), maar waarvan je ook ziet dat er nog niet zoveel concurrentie in is. Als jouw artikel zo’n beetje de enige in zijn soort is dan kun je er natuurlijk veel makkelijker een hoop bezoekers mee binnenhalen dan wanneer je tientallen concurrenten hebt.

 • Nigel van der W.

  Hallo,

  Ik wil een Google Adsense account aanmaken op mijn vader zijn naam, omdat ik nog geen 18 ben.
  Maar ik snap niet echt hoe ik dat moet gaan doen..
  Als ik dan inlog met mijn vader’s Google-account, dan voert die automatisch de website van mijn vader’s YouTube-website in… en dan komt de Google Adsense account op zijn YouTube te staan..
  Hoe kan ik ervoor zorgen dat de Adsense account op zijn naam komt, en dat ik hem dan op mijn YouTube account kan koppelen?

  M.v.g

  • Geldverdienen.nl

   Hi Nigel,

   Dat doe je als volgt:
   1. Log eerst uit van al je eigen Google Accounts, login op het Google Account van je vader, en ga naar Adsense om daar een account op zijn naam aan te maken. (Als je vader al een eigen Adsense account heeft kun je deze stap uiteraard overslaan)
   2. Log vervolgens uit van al je vader’s accounts en login op je eigen YouTube account.
   3. Ga dan naar deze pagina.
   4. Als Monetisation nog niet aanstaat voor je account staat daar een knop om dat te doen. Staat Monetisation wel aan dan zie je een ‘Volgende’ knop om naar de volgende stap te gaan: het koppelen van een Adsense account aan je YouTube account. Klik op die knop.
   5. Op de pagina waar je vervolgens terecht komt zie je als het goed is onder andere een knop in de trant van “Maak gebruik van een ander account”. Kies dan voor die optie, login op het account van je vader, en vervolg het koppel-proces.

   Hopelijk lukt het zo, succes!

   PS. Meer specifieke uitleg over geld verdienen met YouTube vind je op de YouTube pagina.

 • Ruveyda Y.

  Hallo,

  Ik heb onlangs een account bij adsense aangemaakt omdat ik 2 sites heb. Een eigen en een blogspot. Maar deze is recent afgekeurd en ik weet niet waarom dat is gebeurd.

  Is daar enige idee voor?

  Groetjes

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Ruveyda,

   Op deze pagina staat een overzicht van soorten inhoud die niet worden toegelaten. Wellicht bevat je blog materiaal waarvan jijzelf de rechten niet hebt (zoals foto’s van iemand anders), of inhoud gerelateerd aan porno, drugs of geweld?

   Overigens, ter informatie voor andere lezers: op hoeveel sites je Adsense advertenties wilt plaatsen maakt niet uit; 1 site of 10 sites, één Adsense account is altijd genoeg.

   • Ruveyda Y.

    Hallo,

    Ik heb een lifestyle blog laat ik het zo zeggen. Dus ik blog meer over mode en fashion. Waar ik aan dacht is misschien dat ik nog niet voldoende artikelen heb? Ik heb er namelijk nog maar 3. Kan het ook hier aan liggen dat ik momenteel geen adsense account krijg? Is er dus eigenlijk een aantal artikelen waar je aan moet voldoen?

    Groetjes!

    • Geldverdienen.nl

     Hi Ruveyda,

     Als er geen andere logische verklaring is dan zou dat inderdaad goed de verklaring kunnen zijn. Helaas heeft Google wat betreft dat punt geen vaste regels en/of richtlijnen, maar over het algemeen zouden tien pagina’s met voldoende (tekst)content genoeg moeten zijn.

     Succes!

 • Lennert J.

  Ik wil graag een website bouwen waar mijn leerlingen informatie vandaan kunnen halen en dingen kunnen oefenen. Het hosten van de website kost natuurlijk geld en misschien dat advertenties van adsense kunnen helpen. Het is juist wel mijn bedoeling dat leerlingen hier veel gebruik van gaan maken. Denk je dat dit dan kan worden gezien als valsspelen en stel dat ze dat wel vinden, dan betalen ze niet en levert me het dus niets op. Maar dan blijft de website gewoon in de lucht toch? Het zou namelijk pech zijn als er dan geen inkomsten komen, maar wel erg vervelend als dat werk voor niets is geweest…

  • Geldverdienen.nl

   Hi Lennert,

   Google’s algoritme zal dat inderdaad zo goed als zeker als ongeldige kliks herkennen en je Adsense account automatisch blokkeren. (Uiteraard kun je de website zelf vervolgens gewoon in de lucht houden, er verschijnen dan gewoon geen Adsense advertenties meer)

   Het eerlijke advies is om Adsense gewoon niet eens uit te proberen. Want wat schiet je er mee op? Een levenslange Adsense ban riskeren is in ieder geval zonde. Als je toch wat wilt spelen met advertenties op je site zijn er zat andere opties; kijk bijvoorbeeld eens op de affiliate pagina.

 • Ian O.

  Ik begrijp het niet helemaal. Ik heb een google account en heb via deze toegang tot adsense gekregen. Maar dan eisen ze dat it een domeinnaam vermeld waarop ik advertenties wil plaatsen. Nu heb ik wel verscheidene domeinnamen maar misschien niet of nog niet geschikt gemaakt voor de manier waarop adsense advertenties zich willen profileren. Moet ik per sé een blok tekst hebben waar ze zich tussen wurmen of kan ik zelf een blokje reserveren met html (? of een iframe plaatsen?) waar ze zich in kunnen nestelen?. Enfin, ik was daar niet op voorbereid en het werd afgekeurd. Maar eigenlijk wilde ik nog niets met een website. De meeste dingen waar ik me in begeven wilde was onder meer youtube en de vele andere verdienmodellen waar een adsense account voor nodig is, maar daar rept adsense niet over afgezien van youtube. Hoe kan ik dan toch een adsense account krijgen zonder ook nog eens een koppeling aan een eigen domein waar ik voorlopig niet aan toe ben?

  Ian

  • Geldverdienen.nl

   Hi Ian,

   De reden dat je moet aangeven waar je advertenties wilt gaan vertonen is dat Adsense wilt kunnen controleren dat die pagina(s) in lijn zijn met de algemene voorwaarden; en er bijvoorbeeld geen porno of illegale content op staat.

   Bij je aanmelding bij Adsense is het opgeven van een site-url overigens nog niet nodig. Dat is pas verplicht als je echt wilt gaan promoten. (Ergens ook begrijpelijk en terecht, want op dat moment moet je toch wel iets hebben waar je de advertenties dan wilt gaan vertonen, onafhankelijk van of dat een pagina met tekst of met filmpjes is)

   Uitleg over hoe je je account koppelt aan je YouTube-kanaal vind je overigens op de youtube pagina onder het kopje “Advertenties aanzetten”.

   Hopelijk heb je hier wat aan, succes in ieder geval.

 • jeffrey w.

  Hallo,

  Met YouTube wil ik een poging doen om geld te verdienen. Bij stap 2 van GoogleAdsense staat I will show ads on. Je moet een URL opgeven waar je je code van de advertenties op gaat plaatsen. Maar op YouTube moet je per video aangeven of je advertenties aan zet. Is het dan de bedoeling dan ik de URL van mijn kanaal opgeef? En moet ik dan ook ergens een code plaatsen?

  Alvast bedankt voor je antwoorden

 • Jim H.

  Als je geen 18 bent kunnen ze dus je account stop zetten en je inkomsten niet uitbetalen, maar kunnen ze ook het uitgekeerde geld terug halen of eisen.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Jim,

   Nee hoor, dat heeft Google zover bekend nog nooit gedaan; waarschijnlijk ook omdat de proceskosten dan veel hoger zouden zijn dan het bedrag dat überhaupt teruggehaald kan worden. Dat dat ook in de toekomst Google’s beleid zal zijn is waarschijnlijk, maar natuurlijk niet met 100% zekerheid te zeggen..

 • David T.

  Na hoeveel kliks op 1 account beschouwt google het als valsspelen

  • Geldverdienen.nl

   Hallo David,

   Op je eigen advertenties klikken is valsspelen, ook als dat maar 1 klik is. En dat heeft Google snel door, want er zijn allerlei variabelen waaraan Google kan zien dat vermoedelijk dezelfde persoon de inkomsten van de advertenties krijgt en er op klikt; kliks vanaf dezelfde computer, IP-adres, Google-account, zelfs ‘statistisch onwaarschijnlijk veel advertentie-kliks’ vanuit hetzelfde gebied kan genoeg zijn. Gewoon echt niet doen dus.

   • David T.

    Ik wil hier even dieper op in gaan. Stel ik heb een app en iemand die gwn die app heeft gedownload klikt 1000 keer op die reclame in 1 dag en dat persoon heeft geen connecties met mijn app. Word dit dan als verdacht gezien door google.

    • Geldverdienen.nl

     Ja, natuurlijk.. dan zal Google absoluut op z’n minst ‘een onderzoek’ instellen.

 • Casper W.

  Hoi,

  Hoeveel euro krijg je van 100 klikjes op jouw advertentie?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Casper,

   Dat valt te lezen onder het kopje “Hoeveel kun je verdienen?”: “De verdiensten per klik hangen af van het type advertenties en dus van het onderwerp van je website. Een voorzichtige inschatting is dat een gemiddelde klik 15 eurocent opbrengt.”

 • Lorenzo B.

  Hallo,

  Is/kan AdSense zomaar geld van je rekening afhalen, ik wil namelijk mijn gegevens invullen om betaald te krijgen, maar ik ben dus bang dat ze zomaar geld van mijn rekening kunnen halen.

  Groeten,
  Lorenzo Borsboom

  • Geldverdienen.nl

   Hi Lorenzo,

   Google Adsense kan nóóit geld kosten en er kan dan ook nóóit geld van je rekening afgeschreven worden door Google Adsense.

   Overigens een algemene opmerking:
   Als er door bedrijven geld van je rekening afgeschreven wordt (dat noemen ze een ‘automatische incasso’) kun je de afschrijving -als die onterecht is- altijd binnen een x aantal dagen annuleren door contact op te nemen met je bank. Bij de meeste banken kan dat zelfs heel eenvoudig online via internetbankieren. Hopelijk heb je hier wat aan, Succes!

 • Niek K.

  Hallo, ik heb nog geen AdSense account aangemaakt, maar ben wel van plan dat te doen. Ik ben aanzienlijk jong daarvoor 15. Maar gaat AdSense je leeftijd na? Zo ja hoe doen ze dat, en wat gebeurt er als ze merken dat ik onder de 18 ben en geld verdien er mee?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Niek,

   Daar kunnen ze achter komen op basis van leeftijdsinformatie bij andere (Google) accounts, en als er twijfel is willen ze nog wel eens om een kopie van je identiteitsbewijs vragen.

   Het probleem met het aanmaken van een account als je nog geen 18 bent is niet zozeer dat de kans om gepakt te worden heel groot is, maar vooral dat àls je gepakt wordt de consequenties behoorlijk nadelig zijn: Je Adsense account wordt voor altijd bevroren (behaalde verdiensten worden niet uitgekeerd) en je krijgt een levenslange ban wat betekent dat je daarna nooit meer een nieuw account mag/kan aanmaken.

   De beste oplossing als je nog geen 18 bent is je ouders vragen of je een account op hun naam mag aanmaken.

 • Sanne G.

  Ik ben 17 jaar en ik wil graag verdienen aan een youtube kanaal. Ik kan alleen geen google adsense account aanmaken, omdat ik nog geen 18 ben. Bij mijn youtube kanaal staat het inkomsten genereren wel aan. Kan ik dan wel geld verdienen, maar het pas uit laten betalen door google adsense als ik 18 ben? Of kan ik mijn youtube account koppelen aan een google adsense account van iemand die wel 18 is? Is er anders nog een andere optie?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Sanne,

   Zolang er geen Adsense-account aan je YouTube-account is gekoppeld zul je er geen geld mee verdienen, en die verdiensten worden helaas ook niet ‘bewaard’ tot het moment dat je dat wel doet. Wat je het beste kunt doen is vragen of je een Adsense-account op de naam van één van je ouders mag aanmaken, òf gewoon even wachten totdat je 18 bent.

   Wel belangrijk om op te merken is dat Google heel streng is als het om het koppelen van Youtube en Adsense accounts gaat. Het veiligst is alleen een account te koppelen van jezelf of van je ouders, en die eerst gemaakte koppeling daarna nooit meer te wijzigen. Als je koppeling om wat voor reden dan ook wordt geblokkeerd/afgekeurd door Google’s automatische keuringssysteem dan is dat normaal gesproken namelijk een ‘straf’ waar je nooit meer vanaf komt..

 • Roy D.

  ik ben van plan een account te koppelen met Adsense.
  alleen vraag ik me af, hoe betalen ze ?
  Ik kan niet herinneren dat ik ergens mijn bank rekening nummer heb ingevuld, of volgen daar stappen over nadat je iets van een bevestiging krijgt ?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Roy,

   Je kunt je bij Adsense laten uitbetalen door een cheque te laten opsturen maar ook door het geld gewoon over te laten maken naar je bankrekening. Dat laatste is uiteraard de aanbevolen methode omdat het inwisselen van een cheque geld kost en het ontvangen van geld op je bankrekening natuurlijk niet ;)

   Zodra je het uitbetalingsminimum (€70) bereikt vraagt Google automatisch om je betalingsvoorkeur en -gegevens: er verschijnt dan een melding als je inlogt op je account. Daar vragen ze bij je aanmelding niet om omdat (1) dat mensen zou kunnen afschrikken, en omdat (2) het verifiëren van een rekeningnummer Google een klein beetje geld kost (zie hieronder).

   Als je nu toch alvast je bankrekening wilt toevoegen kan dat overigens wel. Daarvoor ga je naar het “Instellingen voor betaling”-gedeelte in het “Betalingen”-menu (klik daarvoor eerst op het tandwiel-icoontje rechts bovenaan in je Adsense account). Google gaat dan een testbetaling van tussen de €0,15 en €1,10 naar de opgegeven rekening overmaken. Het exact ontvangen bedrag moet je ter controle invoeren op je Adsense account als bewijs dat het opgegeven rekeningnummer inderdaad echt van jou is.

   Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord, succes!

 • djon j.

  Ik heb een google adsense account en inmiddels 14 euro verdiend. Ik ben 17 maar heb mijn pincode en het bedrag dat ze op mijn rekening hebben gestort nog niet geverifieerd. Zal ik geblokkeerd worden als ik dat doe? Of kan ik het voorkomen door te wachten tot ik 18 ben en ze dan te verifiëren en dan te laten uitbetalen. Wat kan ik het beste doen?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Djon,

   Als je de test-storting bevestigt dan kan Google daaraan echt niet zien hoe oud je bent. Dus nee, je zult dan niet geblokkeerd worden.

   Overigens betaalt Google Adsense je pas uit als je saldo aan het eind van een maand minimaal 70 euro is. (Dat staat ook in de tekst hierboven.) Je moet dus zeer waarschijnlijk sowieso nog even wachten totdat je een uitbetaling kunt krijgen, en het voor extra zekerheid nog even wachten met het verifiëren van je rekening totdat je minimaal 18 bent is dus misschien sowieso wel een verstandige keuze.

 • Goepertje van D.

  Hallo,

  Ik heb mij meerdere malen aangemeld bij Google Adsense, echter krijg ik altijd het antwoord terug: Je hebt al een account koppel je account etc.. Vervolgens probeer ik in te loggen op het betreffende account en staat er: Dit account is verwijderd en kan niet meer hersteld worden.. Vervolgens stuur ik een feedback, krijg ik drie dagen later de vraag of ik goed geholpen ben en/of ik een enquete wil invullen.. Nee! Ik ben niet eens geholpen.. Weten jullie een oplossing ? Want mijn website(s) voor goede doelen kunnen wel wat extra centen gebruiken.

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Goepertje,

   Accounts ontkoppelen en herkoppelen is altijd problematisch bij Google, bij al hun producten.

   Volgens mij is in dit geval de oplossing gewoon even een geheel nieuw Google account (= gmailadres) aanmaken, dat nieuwe adres vervolgens niet aan je bestaande Google account koppelen, en vervolgens met dat geheel nieuwe account een nieuwe aanmelding bij Google Adsense indienen.

   Laat je het even weten of dit werkt?

   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens