Geld verdienen met enquêtes invullen

Laatst bijgewerkt: 20 april 2024

Er zijn redelijk wat sites waar je vergoed kunt worden voor het invullen van enquêtes. Het type vergoeding verschilt. Bij sommige onderzoeksbureaus krijg je een vast bedrag per vraag of onderzoek, soms spaar je voor cadeaus, en bij weer andere bureaus maak je door deelname kans op (geld)prijzen.

Hoe kan dit?

Vanuit het bedrijfsleven en de overheid is er veel vraag naar onderzoek: onderzoek naar consumentenmeningen dat vaak snel moet plaatsvinden. Onderzoeksbureaus spelen daar handig op in door mensen te werven die bereid zijn aan enquêtes mee te doen. Als een bedrijf dan een onderzoek nodig heeft kan zo’n bureau dat snel uitvoeren. Het bekendst zijn het EenVandaag Opiniepanel en Peil.nl (van Maurice de Hond), maar bij deze bureaus wordt je niet beloond voor deelname. Bij sommige andere bureaus kan dat wel, die staan hieronder.

Onderzoeksbureaus waar je wèl wordt beloond

Aanmelden bij onderzoeksbureaus die je vergoeden voor deelname is altijd gratis en soms krijg je zelfs een aanmeldbonus. Vervolgens ontvang je automatisch per e-mail uitnodigingen voor enquêtes waarbij jij tot de doelgroep behoort. Het invullen van zo’n enquête duurt meestal 5 tot 20 minuten. De beste bureaus staan hieronder, met aangegeven welk type compensatie je als deelnemer ontvangt.

Join Panels*Aanrader*
Minimum leeftijd: 18
Overzichtspagina
met meerdere
goede en bekende
enquêtebureaus’s
Join Panels

GfKTopper!
Minimum leeftijd: 18
Sparen voor bonnen
(bijv. bol.com & coolblue);
Beloning verschilt per keer,
maar gemiddeld hoog
GfK

TolunaTopper!
Minimum leeftijd: 16
Hier spaar je punten om
in te wisselen tegen cadeaus:
van gadgets tot boeken en
verzorgingsproducten

Toluna

Ipsos i-SayTopper!
Minimum leeftijd: 16
Meedoen aan onderzoeken
en cadeaubonnen verdienen:
bijvoorbeeld van Apple,
Paypal en Amazon
Ipsos i-Say

Maximiles
Minimum leeftijd: 18
Punten sparen en
inwisselen voor cadeaus:
high-tech producten,
weekendjes weg en meer
Maximiles

 

Hoeveel kun je verdienen?

Online enquêtes invullen is geen manier om snel rijk te worden. Dat komt doordat je meestal maar een paar euro per enquete verdient, en belangrijker; doordat er nooit een onbeperkt aantal enquêtes beschikbaar is om in te vullen. Het is vooral een makkelijke manier om online wat bij te verdienen. Doe je mee met alle bureaus? Dan verdien je gauw een paar honderd euro per jaar aan cash en cadeaus.

Afrader

Een ander onderzoekspanel dat je vaak op internet tegenkomt is ConsuMeningen. Er zijn echter veel mensen die daar minder goede ervaringen hebben: er wordt geklaagd over te weinig enquêtes en over uitbetalingsaanvragen die niet of pas na lang wachten worden voldaan. Dit bureau is niet per definitie onbetrouwbaar, maar een echte aanrader is het op dit moment ook niet.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Lou P.

  Mag Je dit ook doen als je van een uitkering leeft??
  Groetjes van Lou

  • Geldverdienen.nl

   Hi Lou,

   Zie de uitkering-vraag op de veelgestelde vragen pagina.

   Samengevat: ja dat mag, maar je behoort het wel te melden bij de uitkeringsinstantie en wordt dan vrijwel altijd gekort op je uitkering: bij WW en bijstand is die korting meestal 70 of 75 procent van wat je bijverdient.

 • Fadumo A.

  Kan jullie mij helpen om zo snel mogelijk geld verdienen maar ik ben 13 jaar

  • Geldverdienen.nl

   Hi Fadumo,

   Zie de vijfde vraag op de veelgestelde vragen pagina. Succes :-)

 • Martin B.
  4

  Leuk om geld te verdienen met enquêtes alleen ik begrijp niet waarom jullie opinieland in de top hebben staan. Per enquête geven ze een lage beloning en ik heb nu meegemaakt dat als je voldoende punten hebt om een bon aan te vragen en ik doe dat mijn account prompt geblokkeerd wordt omdat ik de algemene voorwaarden overtreden zou hebben??

 • Justin de J.

  Hallo,

  stel je voor ik meld me aan voor alle sites. Ook vul ik alle enquêtes in die mogelijk zijn. Kunnen jullie me dan een indicatie geven hoeveel ik per maand verdien?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Justin,

   Zoals al onder het kopje “Hoeveel kun je verdienen?” valt te lezen is dat heel moeilijk in het algemeen te zeggen. Dat komt ook doordat voor bepaalde doelgroepen meer enquêtes beschikbaar zijn dan voor andere doelgroepen. In het algemeen kun je uitgaan van een paar tientjes per maand.

 • Luna op ten B.

  Hallo,

  Ik wil mij aanmelden voor panelwizard. Ik heb wel nog een paar vragen.
  – Hoeveel enquêtes krijg je per week/maand?
  – Kan je zelf bepalen of je ze wel of niet invult?
  – Kan ik mij makkelijk weer afmelden als ik wil stoppen?
  – Wanneer en hoe vaak word je uitbetaald?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Luna,

   1. Één tot vier
   2. Ja, een enquête invullen is nooit verplicht
   3. Ja
   4. Twee keer per jaar wordt je totaalsaldo uitbetaald, ongeacht hoeveel dat is

   Succes :-)

 • Wil I.

  Ik ben van plan me aan te melden bij een van bovenstaande testpanels/onderzoeksbureaus, maar ik ben bang dat, zodra je meedoet, je informatie aan bedrijven wordt doorverkocht zodat je heel veel spam en reclame ontvangt. Is dat zo?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Wil,

   Deze bureau’s staan allemaal bekend als betrouwbaar en in principe mogen ze dat niet doen. Om de eventuele gevolgen van als het toch gebeurt (of als ze bijvoorbeeld zouden worden gehackt) te minimeren is het echter slim om voor het aanmelden bij onderzoeksbureau’s ook “Tip 1” van de spaarprogramma-pagina te volgen: namelijk het gebruiken van een apart nieuw email-adres, zodat je je eigen privé-adres niet nodig hebt. Voor spam en reclame via de normale post hoef je in ieder geval sowieso niet bang te zijn; dat gebeurt nooit.

 • anneke m.

  ik wil me aan melden bij opinieland en global testmarket maar krijg steeds te horen dat het niet kan omdat iemand met dit ip adres al lid is maar mijn man was dat maar had zich afgemeld en ik aangemeld maar nu kan geen een van beiden meer kunt u daar iets aan doen want ik Anneke Meerman wil me graag aanmelden bij deze twee gr.Anneke

  • Geldverdienen.nl

   Hi Anneke,

   De meeste onderzoeksbureau’s laten inderdaad maar één account per huishouden / IP-adres toe. Je zou eventueel de support afdeling van de betreffende sites kunnen contacteren met de vraag of je toch mee mag doen. Succes.

 • Lendy G.

  Beste,

  Bestaat de mogelijkheid ook om vanuit Suriname te werken?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Lendy,

   Alhoewel de meeste bureaus deelnemers uit een aantal andere landen wel accepteren, is meedoen vanuit Suriname helaas niet mogelijk.

   Op https://www.geldverdienen.nl/veelgestelde-vragen/#buitenland staan een aantal alternatieven waarbij je wel vanuit overal buiten Nederland mee kunt doen.

   Succes :-)

 • Zeynep B.

  Goedemiddag,
  İs het mogenlijk om vanuit een ander land dit werk te doen bv Turkije?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Zeynep,

   Bij Opinieland en PanelWizard is dat niet mogelijk, bij GlobalTestMarket, Toluna en Ipsos wel. Succes :-)

 • ellen l.

  wil graag onder dit mail adres ellenlammertink@telfort.nl opnieuw ingeschreven worden deed al veel mee mail adres is veranderd daardoor veel problemen met overschrijving b.v.d.

 • Brent van der S.

  Bij globaltestmarket moet je een bedrijf en nummer invullen, maar er staat dat het voor mensen van 12 jaar en ouder is, maar mensen tot 18 hebben geen bedrijf of nummer, hoe kan ik toch meedoen?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Brent,

   Waar zie je dat? Wij zien alleen “Straatnaam” en “Huisnummer” velden, minderjarigen vullen daar gewoon hun ouderlijk adres in.

 • Marieke P.

  Hallo, hoe zit het met belastingen? Ik zie een hoop vragen voorbij komen maar niks over eventuele belastingen, hoewel dit juist het eerste was wat er bij mij te binnen schoot.

  Groet!

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Marieke,

   Dat is omdat die vraag bovenaan onze veelgestelde vragen pagina wordt beantwoord.

 • Joost B.

  Hallo,

  Is het mogelijk om je aan te melden bij meerdere panels?

  En ik heb ook goede ervaringen met Euroclix, ik vraag me af waarom deze er niet tussen staat.

  • Geldverdienen.nl

   Dag Joost,

   Dat kan en is ook zeker aan te raden, dan gaat het verdienen namelijk een stuk sneller.

 • Ben Van Z.

  Met Opinieland meegemaakt, dat na het aanvragen van een uitbetaling voor een VVV bon mijn account werd geblokkeerd omdat ik me niet aan de regels heb gehouden(?), tevergeefs contact proberen op te nemen, ik zou niet weten wat ik verkeerd heb gedaan

  • Geldverdienen.nl

   Hi Ben,

   Wij vragen op dit moment bij Opinieland na wat er precies gebeurd is en komen bij je terug zodra we een antwoord hebben.

 • Ine H.

  Hallo, ik heb een vraag over PanelWizard. Kun je hier met meerdere mensen uit één huishouden aan meedoen? Ik wil er aan meedoen, maar waarschijnlijk onze zoon ook. Is toch leuk als hij op deze manier ook een centje bijverdiend. :-)
  Hoor graag van jullie.

  O ja, ik wil wel nog even kwijt dat wij met Toluna slechte ervaringen hadden. Ze verhogen tussendoor de inwisselopties en toen wij uiteindelijk maar iets voor de punten gekocht hadden hebben wij daar ook nog eens lang op moeten wachten.

  • Hallo Ine,

   Het is geen probleem om met meerdere mensen uit één huishouden mee te doen. Om panellid te worden moet je 16 jaar of ouder zijn. Daarnaast hebben we nog een kinderpanel. Deze kinderen zijn tussen de 6 en 15 jaar en kunnen panellid worden wanneer één of beide ouders panellid zijn.

   Met vriendelijke groet,
   PanelWizard

 • Valana Krouwel .

  Kan je je ook weer gemakkelijk uitschrijven voor enquêtes?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Valana,

   Je kunt je bij alle bureaus op elk moment uitschrijven zonder dat daar enige kosten aan zijn verbonden.

 • melissa Z.

  Als ik me sms opgeef bij Toluna, krijg ik smsjes met enquetes. Gaat er dan geld van mijn rekening af als ik een sms toegestuurd krijg van hun? of als ik een sms terug stuur?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Melissa,

   Dat gebeurt alleen als je bij registratie je telefoonnummer opgeeft en “Ik ga ermee akkoord om enquêtes te ontvangen via SMS” aanvinkt.

   Het ontvangen van die berichtjes kost geen geld en je hoeft er ook niet per SMS op te antwoorden, maar als je op de link in zo’n SMS klikt om de betreffende enquête te gaan invullen, dan heeft je smartphone wel internet nodig. Als je niet via Wi-Fi bent verbonden gaat dat ten koste von je internet-bundel.

   Zie voor meer informatie ook de FAQ van Toluna.

 • Tim W.

  Hallo,
  Ik heb 4 vragen voor jullie:
  1. Als ik mijn nummer opgeef wordt ik dan constant gebelt door het bedrijf of reclame makers?
  2. Als ik mijn adres opgeef krijg ik dan post thuisgestuurd?
  3. Als ik mijn Bankrekening opgeef loop ik dan enig gevaar?
  4. Welke service is het meest betrouwbaar in vorm van uitbetaling en aantal vragenlijsten?
  Bij voorbaat dank,
  Tim

  • Geldverdienen.nl

   Hi Tim,

   Al deze vragen zijn al vaker beantwoord, maar ter samenvatting in het kort: 1. Nee; 2. Nee; 3. Nee; 4. Allemaal (even) betrouwbaar.

   Succes :-)

 • Mariska V.

  Hallo,

  Ik heb 2 vragen die ik nog niet voorbij heb zien komen.

  1. Ik ben niet bekend met het online geld verdienen en vraag mij dus af of het geheel veilig is om je bank gegevens op te geven?

  2. Zelf ben ik 18 jaar en woon ik samen met mijn vader die nu de ww uitkering krijgt en binnenkort overgaat naar een uitkering van de gemeente. Wordt het geld dat ik zou gaan verdienen dan bij de uitkering van mijn vader ingehouden of staat dit er los van?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Mariska,

   Deelname aan alle hier genoemde sites is volledig veilig; het zijn grote bedrijven die al heel lang bestaan en miljoenen deelnemers hebben.

   Wat betreft je tweede vraag; jouw bijverdiensten zouden geen invloed moeten hebben op de ww uitkering van je vader, maar het is wel verstandig dat bij jullie gemeente na te vragen.

   Als je vader kinderbijslag voor jou zou krijgen, dan zouden jouw bijverdiensten er wel tot kunnen leiden dat (een deel van) die bijslag terugbetaald zou moeten worden. Maar dat probleem/risico speelt niet meer als je al 18 bent, omdat je dan geen kinderbijslag meer krijgt. Zie ook deze site.

 • Sybren de H.

  ik heb nu 1 jaar opinieland. het ging allemaal goed tot nu toe. ik heb 2x 10 euro vvv-bonnen gehad. het ging allemaal goed en toen deze morge wilde ik mijn 2000 punten (20 Euro)die ik in een half jaar heb gespaard omwisselen in paypal en toen gebeurde het…………
  ik werd geblokkeerd van de site omdat ik niet aan de regels heb gehouden? ik weet niet wat ik nu moet doen heb opinieland gecontacteerd maar geen reactie wat moet ik nu doen?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Sybren,

   Opinieland geeft aan dat zij contact met je zullen opnemen om de situatie op te lossen. Het lijkt erop dat er twee accounts zijn ontstaan. Wellicht heeft nog iemand binnen jouw huishouden een account op hetzelfde adres aangemaakt?

 • sandra b.

  Ik ben zo blij met Panelwizard !
  Elk half jaar verdien ik rond de 50 euro en word netjes uitbetaald
  Mijn man is net 2 weken lid en heeft al 7,50 bij elkaar
  Geen klacht hier alleen maar lof!

 • anne van d.

  hoi?

 • Vera H.

  Als je je adres invult sturen ze dan ook brieven enzo naar je huis? Of is het gewoon administratief? (ik heb liever niet dat ik brieven thuis krijg)

  • Geldverdienen.nl

   Hi Vera,

   De bureaus sturen nooit post naar je thuisadres. De enige reden dat ze om die informatie vragen is dat ze daarmee specifieker onderzoek kunnen doen; bijvoorbeeld onderzoek voor de gemeente Utrecht onder alleen mensen die ook echt in Utrecht wonen.

 • Dries V.

  Kan je je punten inwisselen voor geld

  • Geldverdienen.nl

   Hi Dries,

   Bij Opinieland kun je je punten inwisselen voor Paypal-tegoed, bij PanelWizard spaar je geen punten maar geld (dat automatisch twee keer per jaar wordt uitbetaald). Succes :-)

   • Dries V.

    Kan ik door een ander manier mijn geld krijgen? (dus niet via paypal)

    • Geldverdienen.nl

     Dag Dries,

     Bij Opinieland niet en verder kun je je überhaupt alleen bij PanelWizard in geld laten uitbetalen. Wel biedt Paypal de mogelijkheid om je verdiensten naar je bankrekening over te maken, als je dat zou willen.

 • marina r.

  Ik heb mij aan gemeld bij panelwizard
  Maar krijg geen mail om mijn deelnamen
  Te activeren Hoe kan dit staat ook niet in de ongewenste mail

  • Geldverdienen.nl

   Hi Marina,

   Voor een antwoord op dit soort vragen moet je gewoon even contact opnemen met de support van het betreffende enquêtebureau, in dit geval dus de support van PanelWizard.

 • Tess G.

  Valt deze manier van geldverdienen onder wit of zwart geld verdienen? Moet je het opgeven bij de belasting?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Tess,

   Wit geld verdienen betekent simpelweg dat je de inkomsten opgeeft bij de belastingdienst en er de relevante belasting over betaalt. Zwart geld verdienen heeft betrekking op verdiensten die niet bij de Belastingdienst worden gemeld en waarover dus ook geen belasting wordt betaald. Met elke methode kun je zowel wit als zwart geld verdienen; het hangt er simpelweg vanaf of je je verdiensten meldt bij de Belastingdienst. Of en zoja hoeveel belasting je dient af te dragen hangt af van je individuele situatie. Zie ook de bovenste vraag op de veelgestelde vragen pagina.

 • joshua van l.

  Kunt u misschien voor mij opzoeken op welke websites je in Paypal kan uit worden betaald. Want ik zou graag op PayPal willen worden uitbetaald en niet op mijn bankRekening

  • Geldverdienen.nl

   Hi Joshua,

   Je laten uitbetalen via PayPal kan alleen bij Opinieland. Succes.

 • Natasja de Vlieger .

  Bij Ipsos i-say staat in de voorwaarden dat je 16 jaar moet zijn.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Natasja,

   Dank voor het opmerken, Ipsos heeft dit blijkbaar onlangs veranderd. We hebben het nu ook aangepast in de artikeltekst :)

 • Jessica B.

  Goedendag.

  Ik zou graag online een beetje geld willen verdienen.
  Ik vind het leuk om te bloggen of andere dingen te doen online.
  Alleen mijn vraag is wat kan ik het beste doen ?
  Ik ben 17 jaar.

  mvg Jessica

  • Geldverdienen.nl

   Dag Jessica,

   Zie de vijfde vraag op de veelgestelde vragen pagina.

 • Riet L.
  4

  Hi,
  Toluna is helemaal niet betrouwbaar. Heb al 2x 40.000 punten ingewisseld voor een Mediamarkt-cadeaukaart ter waarde van 2x E 10,– Ook twee keer een niet-geactiveerde cadeaukaart ontvangen met een saldo van E 0,00. Daar zijn meer klachten over. Toluna reageert niet op mails, dus 80.000 punten naar de ……..
  Niet betrouwbaar, maar staat als “Topper” aangegeven.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Riet,

   We doen op dit moment navraag bij Toluna en komen hier later op terug.

   • Riet L.

    Hallo.
    Alvast bedankt. Ik wacht af.

    • Riet L.

     Hallo nogmaals,
     Mediamarkt heeft me laten weten dat Toluna deze cadeaukaarten online besteld en dan een link krijgen gemaild, waarmee ze de kaarten moeten activeren en dat gebeurt waarschijnlijk niet. Weet ook dat Toluna op een andere site zegt dat Mediamarkt niet-geactiveerde cadeaukaarten verstuurd. Wat nu waar is: ik weet het niet meer.
     Groetjes

     • Geldverdienen.nl

      Hi Riet,

      Toluna heeft het één en ander uitgezocht en geeft aan dat je vouchers nu zouden moeten werken.

  • Wendy Z.

   Ik heb ook 3 kwart jaar geleden punten ingewisseld voor een cadeaukaart en tot nu toe nog niet ontvangen! Helaas geen topper…

 • Jesse Van Lohuizen .

  Hallo,

  Ik zit bij opinieland. Als ik een enquete wil invullen
  Staat er ‘sorry de vragenlijst die we voor u in gedachten hadden is al afgerond’ dat gebeurt elke keer. Doe ik iets fout of ligt het aan opinieland?
  Alvast bedankt

  • Geldverdienen.nl

   Dag Jesse,

   Voor hulp bij dit soort problemen kun je het beste even contact opnemen met de support van Opinieland zelf. Succes.

  • Anna v.

   Ik heb precies het zelfde!
   Hoe heb jij dat opgelost?
   Ben benieuwd!

 • Mohammed El Y.

  kun je op panelwizard ook geld krijgen als je in België woont?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Mohammed,

   Panelwizard laat helaas alleen mensen met een adres in Nederland toe..

 • jelle g.

  kan je ook paysafecard krijgen

 • Marion B.

  Hallo,
  Ik zou mij graag willen inschrijven bij Toluna, maar ik krijg de melding, “Sorry, jouw account kon niet aangemaakt worden.”
  Ik ben 13 jaar oud, maar ik kan op de site van Toluna nergens vinden wat de minimum leeftijd is.
  Ben ik nog te jong om mij in te schrijven?
  Alvast bedankt!

  Marion

  • Geldverdienen.nl

   Hi Marion,

   Het lijkt erop dat Toluna onlangs de minimum-leeftijd heeft verhoogd van 12 naar 16. Helaas.. Excuses voor de voorheen onjuiste informatie in de artikeltekst, dit is nu geupdate. In ieder geval dank voor het opmerken en melden!

 • Faye F.

  Ik wil mij graag inschrijven voor het invullen van enquêtes. Ik zie echter geen doorverwijs link staan om je te kunnen aanmelden. Kunt u mij aangeven op welke manier ik mij kan aanmelden?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Faye,

   Gewoon klikken op de naam of screenshot van het bureau waarbij je je wilt aanmelden.

 • Jur V.

  Beste,

  Ik vroeg me af wanneer je wordt uit betaald bij panelwizard. Ze zeggen namelijk wel 2x per jaar maar niet op welke datum, weten jullie dat?
  Daarnaast wou ik je bedanken voor alle moeite die je in deze site hebt gestoken, ik heb er al veel aan gehad.

  Met vriendelijke groet,
  Jur

  • Geldverdienen.nl

   Dag Jur,

   Panelwizard heeft geen vaste data maar de laatste keer was 20-11-2015 en daarvoor 19-06-2015. De eerstvolgende uitbetaling zal dus zeer waarschijnlijk ergens in juni zijn.

   Dank voor je reactie en succes :-)

  • henk u.

   Panelwizard geeft niet enorm veel enquêtes.. rond de €40 per jaar, en ze keren het netjes 2 keer per jaar uit :D

   • Jur V.

    Dankjewel voor de tips, ik weet genoeg :)

 • cas van den b.

  ik wil me inschrijven bij panel wizard, hierbij moet ik mijn adres en telefoon nummer invoeren.
  Is het dan zo dat ik steeds gebeld word op mijn nummer? want dit heb ik wel vaak gehad bij andere enquetes. en daar kreeg ik ook allemaal reclame in de brievenbus en daar zit ik natuurlijk niet op te wachten.
  en na hoelange tijd krijg je hier uitbetaald?

  • Leon N.

   Hoi,

   Ik ben al jaren lid van Panelwizard en heb nog nooit problemen gehad. Ze zullen je niet bellen. Je krijgt ook geen gekke reclames of iets dergelijks. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Panelwizard betaalt twee keer per jaar automatisch je saldo uit, al is dit maar €0,10!

   Mocht je trouwens nog vragen hebben of uitleg nodig hebben, kan je mij toevoegen op Skype: djwashand.

   Succes met verdienen!

   Leon

   • Geldverdienen.nl

    Leon, dank voor je toelichting!

 • Matthias K.

  ik zit al een tijdje te twijfelen over of ik hiermee zal beginnen als bijbaantje of niet. ik zat te denken om een nep profiel op internet te maken maar ik weet niet of dat nodig is. moet ik hier dan ook mijn bankrekening aankoppelen? ik weet het niet.
  met veel hoop op antwoord,
  Matthias Kleinjan

  • Geldverdienen.nl

   Dag Matthias,

   Nep profielen zijn niet toegestaan bij de onderzoeksbureaus; als ze erachter komen zul je niet uitbetaald worden. Bovendien kun je met een nep profiel mogelijk niet eens uitbetaald worden omdat ze daarvoor natuurlijk wel echte bankrekening-gegevens nodig hebben.

   Er is echter ook geen reden om nep gegevens in te voeren bij je aanmelding. Onderzoeksbureaus verkopen individuele privé gegevens namelijk niet door, maar verdienen enkel aan het doorverkopen van statistieken op basis van grote hoeveelheden gegevens (van grote aantallen deelnemers) in combinatie met de antwoorden die op de enquêtes zijn gegeven. Ze verkopen bijvoorbeeld een statistiek als “20% van de inwoners van Utrecht vindt dat vervuilende auto’s uit het centrum geweerd moeten worden”, en niet “Matthias vindt dat vervuilende auto’s uit het centrum geweerd moeten worden”.

 • levy f.

  hallo
  bij enquetevergelijk moet ik aan het einde me adres invullen. waarvoor is dat nodig? niet dat ik ineens rare dingen op krijg gestuurd.
  en het is toch niet zo dat je ineens kosten kan krijgen neem ik aan? niet dta ik begin eraan en dat ik dan allemaal dingen krijg dat ik iets moet betalen ofzo?

  Mvg,

  Levy

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Levy,

   De reden dat alle bureau’s je adres willen weten is dat ze hun klanten dan geografische statistieken kunnen aanbieden. Denk aan welke postcodes of provincies wat stemmen. Een tweede reden is dat bepaalde onderzoeken dan specifiek aan mensen uit een bepaald gebied voorgelegd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een onderzoek voor de gemeente Groningen waaraan alleen Groningers mee mogen doen.

   Meedoen met dit soort onderzoeksbureau’s kost in ieder geval nooit geld, en ze zullen ook nooit post naar je adres versturen.

 • Julia T.

  Voor MySurvey moet je 16 zijn.

  • Geldverdienen.nl

   Dag Julia,

   Dank voor het melden. Dit is blijkbaar onlangs veranderd maar nu in ieder geval aangepast in de artikeltekst.

 • jip b.

  hoe worden bol.com cadea bonnen van opinieland verstuurd. en kan je als je twee kaarten heb van 10 euro bij bol.com die samenvoegen.

  alvast bedankt voor de tijd

  • Geldverdienen.nl

   Hi Jip,

   Je ontvangt ze gewoon digitaal, via email. Voor het antwoord op je tweede vraag moet je bij bol.com zijn, maar vermoedelijk is het antwoord nee..

  • Bianca W.

   Ja hoor, bonnen kan je tegelijk inleveren voor 1 bestelling, uit eigen ervaring!

 • dina s.

  Hallo
  Heb een vraagje woon in Athene
  Wil graag mee doen,maar kan ik ook griekse bank nummer op geven zo ja?
  Is het wel veilig??
  Zoek thuis werk vanuit Athene want ben moeder.
  Toevallig iets anders wat beter verdient hoot het graag groetjes

  • Geldverdienen.nl

   Hi Dina,

   Als je bij het aanmeldproces Griekenland kan selecteren als land is dat geen probleem. Bij in ieder geval Toluna kan het :)

 • Milou B.

  Ik heb mij meer dan een week geleden ingeschreven bij PanelWizard en de eerste enquete ingevuld die iedereen krijgt zodat zij informatie hebben wat voor enquêtes zij aan mij kunnen geven maar ik heb er nog geen een ontvangen. Is het normaal dat ik niets meer hoor? Ik vind het namelijk erg vervelend.

  Met vriendelijke groet

  • Geldverdienen.nl

   Hi Milou,

   Hoe vaak je een enquête ontvangt valt eigenlijk niet te zeggen omdat het ook verschilt per persoon. Maar dat je meer dan een week niks ontvangt is niet heel abnormaal.

   Ben je toevallig nog minderjarig? Omdat minderjarigen doorgaans minder geld te besteden hebben zijn ze voor de klanten van de onderzoeksbureau’s doorgaans ook iets minder interessant.. Dat zou deels kunnen verklaren waarom je nog niks hebt ontvangen.

   Succes.

 • Yousra E.
  4

  Ik gebruik Opinieland ook en vind hem super! Ik ben nu nog geen 2 weekjes aangemeld en ik heb al 21 euro verdient, is top als je zo je belwaarde kan kopen. Is dat al direct van je rekening af.

  Maar, ik vlieg niet over de vragen heen en beantwoord alles juist.

  • Mouna Bannany .

   Hoi Youssra, doe je het nog steeds? Hoeveel uur besteed je eraan en
   wat krijg je daarvoor?

 • Sher B.

  Hello,
  Werkt PayPal wel bij jullie, kan je geld ook ontvangen via PayPal?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Sher,

   Zoals in de artikeltekst valt te lezen kun je bij Opinieland via Paypal uitbetaald worden.

   • Jeroen M.

    Kan je ook zonder paypal hierop uitbetaald worden?

    • Geldverdienen.nl

     Hi Jeroen,

     Als je in geld uitbetaald wilt worden is bij Opinieland Paypal inderdaad de enige mogelijkheid. Wel kun je er ook voor kiezen om uitbetaald te worden in cadeaubonnen van iTunes, bol.com, Zalando of de VVV.

 • kim p.
  4

  I-say ipsos betaalt mij niet uit.. en ze sturen best veel onderzoeken, waar je ook per onderzoek redelijk wat tijd aan kwijt bent.

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Kim,

   Hebben ze een reden gegeven voor het niet uitbetalen? Voor de onderzoeksbureau’s is het erg belangrijk dat de vragenlijsten goed en serieus worden ingevuld, omdat ze anders hun klanten (de bedrijven) verliezen. Accounts waarbij het er op lijkt dat de vragen niet serieus worden ingevuld worden daarom nog wel eens gesloten zonder uitbetaling..

 • Jaap van IJzerloo .

  Is het mogelijk dat als ik mijn rekeningnummer geef, er geld van mijn rekening wordt afgeschreven? Bijvoorbeeld door automatische incasso?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Jaap,

   Theoretisch is dat mogelijk, maar in de praktijk zal dat bij bovenstaande bedrijven met 100% zekerheid niet gebeuren.

   In het algemeen geldt overigens dat als zoiets gebeurt je via de internetbankieren optie van je bank dan vrijwel altijd de afschrijving kunt terugdraaien.

 • Laura D.

  Hoi,

  Als je dat als student wilt doen, enquetes invullen, kunnen je ouders dan kindergeld ofz, verliezen?

  Wil dit graag proberen om een extra centje bij te verdienen, maar durf de kans op dit moment nog niet te wagen.

  mvg,
  Laura DM

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Laura,

   Als je 18 jaar of ouder bent krijgen je ouders als het goed is geen kinderbijslag meer (in ieder geval niet voor jou) en maakt het wat dat betreft dus niet uit hoeveel je bijverdient. Ben je jonger dan 18 dan gelden er wel regels; die vind je hier.

   Succes :-)

 • Rob B.

  Ik heb wel eens meegedaan aan dit soort enquetes. Maar dat vond ik geen succes. Dan krijg je een enquete opgestuurd, bent daar best een tijdje mee bezig en dan krijg je opeens het bericht dat je niet past in die enquete (met andere woorden dat de enquete niet op jou van toepassing is) en er gelijk uit bent. Levert niets op.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Rob,

   Zou je ook de naam van het bureau kunnen noemen waar jij die ervaring bij hebt? Dan hebben andere bezoekers ook wat aan jouw ervaring. Onze ervaringen met de op deze pagina genoemde bureau’s zijn in ieder geval allemaal positief..

   • Rob B.

    ok, is al weer een tijdje geleden, maar ga het opzoeken en me nu aanmelden bij panelwizard en hou jullie op de hoogte

  • Leon N.

   @ Rob: dat heb ik vooral met Opinieland, en vind ook Toluna eigenlijk heel sloom met verdienen. Daar ook geen echt ideale uitbetalingsopties. Wat dat betreft is Opinieland weer beter. Ik zou zelf ook PanelClix van Euroclix.nl willen vermelden, goede enquêtes, hoge beloningen en geen gezeik.

 • alexandra v d b.
  4

  Echt super dat mensen met enquêtes invullen geld kunnen verdienen!!!
  Ik doe aan een paar mee en ik vind het leuk om te doen..
  Ga zo door! Groetjes en een fijne dag gewenst! doeggggg

 • eline c.

  Ik zou me erg graag inschrijven bij panelwizard. Maar ik vind het toch een beetje eng omdat je natuurlijk je rekening nummer en zo moet opgeven (logisch). Maar het is de eerste keer dat ik zo iets doe en ik weet niet of het wel helemaal te vertrouwen is. Iemand ervaringen? Vind het toch een beetje eng.

  • Geldverdienen.nl

   Dag Eline,

   De enquêtebureau’s hierboven zijn honderd procent betrouwbaar. PanelWizard bestaat als sinds 2001 en staat juist te boek als één van de beste Nederlandse bureau’s. Bang zijn dat ze geld van je rekening afschrijven is volledig onnodig, je kunt echt alleen maar geld met ze verdienen.

   Zet de ‘Toon’-knop hier rechtsboven anders even op ‘Reviews’, dan kom je een paar reviews over PanelWizard tegen. Succes!

 • Hanna de K.

  Ik heb me net aangemeld voor opinieland, maar de site gaf bij mij aan dat ik 14 jaar of ouder moet zijn, klopt dit?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Hanna,

   Je hebt inderdaad gelijk, blijkbaar hebben ze de minimumleeftijd recentelijk verhoogd van 12 naar 14. Dit is nu gecorrigeerd in de artikeltekst.

 • Luca J.
  4

  Het is makkelijk om te verdienen! En je verdient het sowieso!!! Ik raad vooral de website PanelWizard aan, omdat je daar wel geld krijgt en omdat je €1.00 cadeau krijgt! Dit is echt een goede verdien manier!!! Spaarprogramma’s krijgen wel minder info, maar hier verdien je veel meer en hoef je minder te doen!

 • Marc M.

  Hallo!
  Kennen jullie betrouwbare Engelstalige (internationale) sites die betalen voor het doen van enquêtes?

  Groeten, Marc

  • Geldverdienen.nl

   Hi Marc,

   Een goede en internationaal bekende site is PaidViewpoint, maar voor Nederlanders is het aantal beschikbare enquêtes daar -momenteel- helaas heel beperkt. Mogelijk dat dat in de nabije toekomst verandert, ze groeien in ieder geval hard.

 • dani w.

  Hallo, hebben jullie enige ervaring met de website enquete vergelijk? Is deze betrouwbaar?

 • jeffrey R.

  Ik heb ’n slechte ervaring met opinieland. ik hoefde nog meer 1 enquete in te vullen en toen werd ik geblokkeerd. en geprobeerd contact met hun op te neen maar ze reageerden niet. wat zijn jullie ervaringen met opinieland?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Jeffrey,

   Het moment dat je bij een uitbetaling komt is vaak een moment dat de onderzoeksbureaus eens controleren of er geen fraude is gepleegd en enquêtes ook op een nette en geloofwaardige manier zijn ingevuld. Het heel snel door enquêtes heen schieten en het invullen van wat ‘onzin antwoorden’ kunnen lijken kan dan een reden zijn je account te blokkeren. Zou het toevallig zo kunnen zijn dat je één of meerdere enquêtes op die manier hebt ingevuld? Het probleem voor de onderzoeksbureaus is dat als de geloofwaardigheid van 1 enquête in het geding staat meteen alle enquêtes van de invuller geen waarde meer hebben. We hebben zelf in ieder geval geen slechte ervaring met Opinieland. Succes.

  • Daria P.

   Bij mij werkt opinieland prima, ik had daar een cadeaubon voor de H&M aangevraagd en ze hebben het op tijd geleverd. Ook reageren ze op mijn vragen. Vaak heb ik wel dat ik niet geschikt ben voor een onderzoek.

 • Lysanne N.

  Hallo,

  Stel: ik laat mij inschrijven bij een website om enquêtes in te vullen. Hoe zit dat dan met de belasting?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Lysanne,

   Zie het antwoord op de belasting vraag op de veelgestelde vragen pagina.

   • eve c.

    Ik heb op de link gekeken en klinkt goed, dat je wel wat kan bij verdienen zonder dat de belastingdienst daar moeilijk over doet. Wat ik niet duidelijk lees: hoe zit dat als je een baan hebt en via onlinebaantje iets bijverdiend?

    • Geldverdienen.nl

     Dag Eve,

     Dat antwoord geldt eigenlijk voor alle situaties: als je slechts een paar honderd euro bijverdient zal de Belastingdienst er doorgaans geen probleem van maken als je het niet opgeeft. (al behoor je dat wettelijk natuurlijk wel te doen!) Verdien je meer dan een paar honderd euro dan is het netjes opgeven wel echt aan te raden. En of je naast de bijverdiensten een baan hebt of niet maakt eigenlijk ook niet uit: dit soort online bijverdiensten dienen namelijk altijd opgegeven te worden als ‘resultaat uit overige werkzaamheden’ in box 1.

 • Rowan I.
  4

  Gebruik zelf opinieland, werkt goed uitbetalingen misschien niet gigantisch hoog (20 cent voor vragenlijst van 7 min). Maar uitbetalingen via Paypal is toch net het plusje dat het voor mij de beste in dit lijstje maakt.

 • tia M.

  hooii, is ipsos-isay een veilige site? want ik wil liever niet mijn adres invullen maar het is verplicht. hoe weet ik zeker dat het betrouwbaar is?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Tia,

   Ipsos is absoluut veilig. Het is een groot bedrijf en je hoort ze zelfs vaak in de Media voorbij komen als bron voor peilingen.

   De reden dat alle onderzoeksbureau’s je adres willen weten is dat ze hun klanten dan geografische statistieken kunnen aanbieden. Denk aan welke postcodes of provincies wat stemmen. Een tweede reden is dat bepaalde onderzoeken dan specifiek aan mensen uit een bepaald gebied voorgelegd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een onderzoek voor de gemeente Groningen waaraan alleen Groningers mee mogen doen. De onderzoeksbureau’s versturen in ieder geval nooit post naar je adres.

 • Mirie A.

  Kan ik mij op elk moment uitschrijven of zijn daar kosten aan verbonden?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Mirie,

   Aanmelden, lid zijn, en uitschrijven is altijd gratis, en uitschrijven kan inderdaad te allen tijde.

 • Berkant Van Den B.
  4

  Best wel een goede manier om geld te verdienen! Je hoeft alleen een enquête in te vullen en je geld stroomt je bankrekening in! Wel jammer dat er niet altijd een enquête beschikbaar is, en je verdiend maar een paar euro’s en ben je 5-10 minuten bezig. Daarom heb ik het niet 5 maar 4 sterren gegeven. Ik raad je het wel aan om het te doen je kan gewoon een beetje zakgeld verdienen.

 • Suzanne van der B.

  Wat voor een cadeaubonnen kun je inwisselen voor je punten?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Suzanne,

   Onder meer Paypal, iTunes, en Amazon-bonnen. Er is dus altijd wel iets waar je ook echt wat aan hebt. Succes!

 • Yannick B.

  Echt waardeloos om geld te verdienen. Je verdiende per dag 20 cent, want je kan maar maximaal 2 vragen beantwoorden. Voor 20 cent kom ik niet eens m’n bed voor uit. Geen aanrader dus! Verde kost het ook veel tijd om al je gegevens vast te leggen over je persoonlijke eigenschappen. Allemaal voor 20 cent per dag. Niet te moeite waard!!!

  • Geldverdienen.nl

   Hi Yannick,

   Met wel onderzoeksbureau heb je meegedaan?

   Onder het kopje “Hoeveel kun je verdienen” valt te lezen dat dit inderdaad geen methode is om snel rijk te worden. Overigens is 20 cent per dag toch 73 euro per jaar per onderzoeksbureau. Als je met alle bureaus meedoet is dat een paar honderd euro per jaar –scheelt je wellicht toch een enkele dag per jaar je bed uitkomen ;)

 • Lou H.

  Hoeveel Enquêtes kun je in 1 uur invullen en uit hoeveel vragen bestaat zo een enquête.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Lou,

   Dat is eigenlijk niet te zeggen. Er zijn enquêtes met 10 vragen en enquêtes met meer dan 100 vragen, en ook de tijd die je nodig hebt om er één in te vullen kan enorm verschillen. Maar vanzelfsprekend is de vergoeding voor enquêtes die meer tijd kosten gemiddeld ook hoger.

 • Günter S.

  Toluna lijkt mij de meest aantrekkelijke uit de lijst, ik heb echter een probleem met het aanmaken van een account. Alle mijn gegeven informatie bij het aanmaken van een account wordt goedgekeurd, behalve mijn postcode (Nederlands), terwijl deze toch wel degelijk juist is. Hoe zou dit kunnen komen en verholpen kunnen worden?

  Mvg

  • Geldverdienen.nl

   Hi Günter,

   Bij Toluna hebben ze ingesteld dat postcodes zonder spatie tussen de letters en cijfers (bijv. 1010AA) worden afgekeurd. Zet er een spatie tussen (1010 AA) en dan lukt het wel. Succes!

 • William P.

  Ik heb me ingeschreven bij een aantal bureau’s en wacht nu op goedkeuring. Natuurlijk verdien je niet “snel” geld hiermee, maar vindt het leuk om te doen en mooi meegenomen toch? Alleen moet dit ook aangegeven worden bij de belasting?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo William,

   Het antwoord op jouw vraag staat onder het kopje Hoe zit het met belastingen? op de veelgestelde vragen pagina. Succes!

 • Jonas W.

  Hoe vaak krijg je op Panelwizard enquêtes toegestuurd? Is dat eens in de zoveel tijd? of vrij regelmatig?

  • Geldverdienen.nl

   Af en toe, niet heel regelmatig. Doorgaans eens in de paar weken.

 • Toa M.

  Ik heb me aangemeld bij panelwizard, maar ik kan niet inloggen. Na de bevestiging werkt mn account niet meer. Zijn er meer klachten over panelwizard? Ik ben erg ontevreden.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Toa,

   Mogelijk heb je iets onjuist ingevuld bij het aanmelden (zoals een niet bestaan adres)? Wat je het best kunt doen is uiteraard even contact opnemen met PanelWizard zelf; het telefoonnummer en e-mailadres staan op hun site.

   Normaal gesproken wordt er in ieder geval niet tot nauwelijks over PanelWizard geklaagd, het staat juist bekend als één van de beste en meest betrouwbare bureau’s.

 • Anzor G.

  Ik heb een probleem bij panelwizard-direct, ik vul mijn juiste postcode in, das Antwerpen kiel 2020 maar dr komt een bericht “ONGELDIGE POSTCODE” uit, wat moet ik doen?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Anzor,

   De reden dat je Belgische postcode een foutmelding geeft is dat PanelWizard helaas alleen Nederlanders toelaat. De andere panels laten wel ook Belgen toe.. Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord. Succes in ieder geval!

 • peter t.

  wat ik moet ik weten over algemene kennis?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Peter,

   Je algemene kennis doet er niet doet, het is geen quiz. Er wordt in de enquêtes enkel gevraagd naar je mening en naar hoe je handelt; bijvoorbeeld of en wat je gestemd hebt, of je sport, hoe vaak, dat soort vragen.

 • ruben w.

  als je eenmaal bent geaccepteerd voor panel wizard kun je dan onbeperkt vragen beantwoorden?

  • Geldverdienen.nl

   Ruben,

   In de alinea “Hoeveel kun je verdienen?” valt te lezen dat er nooit een onbeperkte hoeveel enquêtes beschikbaar is om in te vullen. Dus nee; je kunt niet ‘onbeperkt’ vragen beantwoorden.

 • Danny B.

  Is ’t zo dat hoe meer interesses je invult, deste meer enquetes je krijgt? Bijvoorbeeld bij sport.

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Danny,

   Het aantal interesses dat je selecteert heeft nooit invloed op het aantal enquêtes waarvoor je wordt uitgenodigd. Dat soort informatie wordt alleen gebruikt om in sommige gevallen extra gedetailleerde rapporten op te maken: bijvoorbeeld als blijkt dat mensen mèt sport als interesse het veel vaker met een bepaalde stelling eens zijn dan mensen zònder sport als interesse.

   Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord. Succes!

 • Vera ten C.

  Hoi,
  Is het nodig om je adres in te vullen? Waarvoor is dat?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Vera,

   Ja dat is nodig, bijvoorbeeld zodat de onderzoeksbureau’s bepaalde geografische statistieken kunnen aanbieden aan hun klanten. Denk aan in welke postcodes of steden hoofdzakelijk wat gestemd wordt. Een tweede reden is dat onderzoeken dan specifiek aan mensen wonende in bepaalde gebieden voorgelegd kunnen worden. Denk aan een onderzoek voor de gemeente Utrecht waaraan alleen Utrechtenaren mee mogen doen.

 • Roseline M.

  Kun je vanuit het buitenland meedoen of moet je woonachtig zijn in Nederland ?

 • Ali A.

  Hallo,
  Kan je bij panelwizard echt niet vaker dan 2x het geld storten naar je bankrekening?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Ali,

   Je kunt bij PanelWizard maximaal 2 keer per jaar uitbetaald krijgen, maar er zit geen limiet op het totaal aantal uitbetalingen dat je kunt krijgen of op het bedrag per uitbetaling. Als je in een bepaald jaar twee uitbetalingen hebt ontvangen, kun je dus ook in de jaren daarop nog steeds uitbetaald krijgen. En als je 75 euro hebt opgespaard op het moment dat er uitbetaald wordt, dan wordt gewoon in één keer die volledige 75 euro uitgekeerd. Heb je maar 4 euro verdiend? Dan wordt er 4 euro uitgekeerd.

   Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord?

 • Dimitri M.

  Hallo,

  Ik heb wel eens me aangemeld op zulke site’s..
  Alleen ik weet nu hoe ik het geld op mijn rekening krijg..
  Moet ik dan mijn bankrekening nummer invullen ofzo iets?
  En ik kan ook nooit op die site’s staan : ”uitbetalen” of ”geld” staan als kopje..

  Mvg

  • Geldverdienen.nl

   Hi Dimitri,

   PanelWizard is de enige site die vandaag de dag nog in geld uitbetaalt. Daar dien je gewoon je bankrekeningnummer in te voeren in het ‘Persoonlijke pagina > Naam & adres’ gedeelte, en dan worden automatisch twee keer per jaar je opgespaarde saldo naar je rekening overgemaakt (ongeacht de hoogte van je opgespaarde saldo).

   Bij de andere bedrijven spaar je voor cadeaus en dien je je tegoed zelf in te wisselen voor het cadeau van jouw keuze zodra je daar genoeg voor hebt gespaard.

 • Cornelis O.

  Goeie dag allemaal

  Hebben mensen ervaring met PanelWizard? is het namelijk wel te vertrouwen? eerste keer dat ik zo iets wil doen dus…..

  • Geldverdienen.nl

   Hi Cornelis,

   Alle sites die op geldverdienen.nl worden besproken zijn te vertrouwen, PanelWizard zeker ook. Ter bewijs hier onze eigen laatste uitbetaling (toevallig van slechts 10 dagen geleden!):

   panelwizard-uitbetaling-10dec2013

   Succes!

 • Annemiek K.

  Ik heb ook wel interesse om dit te gaan doen. Maar vind het onduidelijk op de sites als er staat dat je geld kan verdienen. Welke site betaald nou daadwerkelijk uit in geld en niet in cadeaubonnen en dergelijke?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Annemiek,

   De reden dat steeds minder bureau’s vergoeden met geld is dat is gebleken dat dat een negatief effect heeft op hoe eerlijk de onderzoeken worden ingevuld. Als er met geld wordt vergoed melden zich relatief veel mensen aan die de onderzoeken niet serieus invullen maar alleen zo snel mogelijk ‘afraffelen’.

   Bij elk onderzoeksbureau staat uitgelegd welke type vergoeding er wordt geboden. Alleen PanelWizard betaalt dus uit in geld. Maar omdat Toluna en Online Interview de meeste enquêtes hebben en de vergoedingen per enquête daar het hoogst zijn, zijn dat toch de grootste aanraders. Bovendien kun je bij die bureaus sparen voor behoorlijk dure cadeaus: die zou je dus eventueel ook kunnen doorverkopen voor geld, bijvoorbeeld via Marktplaats.

   Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord.

 • Karin H.

  Heb wel interesse voor deze manier van inkomsten maar krijg je zelf niet erg veel problemen met reclame enz op je eigen email??

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Karin,

   De onderzoeksbureaus verkopen je persoonlijke details nooit door aan andere bedrijven. (Dat mogen ze niet eens.) Je zult alleen e-mailtjes ontvangen van de bureaus zelf met uitnodigingen tot deelname aan nieuwe onderzoeken.

   Als je dat soort mailtjes gescheiden wilt houden van je privé-mail dan kun je overigens het volgende doen: eerst een nieuw gratis e-mailadres aanmaken (bijvoorbeeld bij Gmail of Hotmail) en je daar dan mee aanmelden bij de onderzoeksbureaus.

   Succes!

 • mariska n.
  4

  Ik doe al een paar jaar mee met onder andere ipsos en panelwizard en ben het er mee eens dat dit goede bedrijven zijn. Ik ben ook lid geweest bij opinieland maar daar ben ik gestopt omdat ik meer dan een half jaar op mijn uitbetaling moest wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens