Geld verdienen met online klusjes

Laatst bijgewerkt: 30 april 2024

Fiverr is een marktplaats voor online klusjes (diensten die digitaal leverbaar zijn). En dat mogen best gekke klusjes zijn! Denk aan het natekenen van een foto of het verkleed zingen van een verjaardagsliedje voor een specifieke naam. De naam Fiverr komt van het feit dat alle klusjes er vroeger $5 kostten.

Hoe werkt het?

Fiverr is een marktplaats voor klusjes, en die klusjes op Fiverr worden ‘gigs’ genoemd. Het is overigens geen regel dat de gigs digitaal leverbaar moeten zijn, maar de meeste verkopers kiezen daar wel voor omdat de potentiële kopers uit de hele wereld komen.

Als je ook een gig wilt verkopen meld je je simpelweg aan (minimumleeftijd is 13 jaar), log je in, en klik je vervolgens op de knop ‘Start selling’ bovenaan de site. Je kunt dan de details van je gig invoeren en versturen. Nadat Fiverr heeft gecontroleerd dat je gig niet aanstootgevend is komt je gig ‘Live’ en kunnen bezoekers hem gaan kopen.

Voorbeelden van gigs

Gigs kunnen serieuze klusjes zijn zoals teksten vertalen, een video animatie maken, of data verwerken. Maar ook grappige klusjes zoals iemand’s naam op twee borsten schrijven en daar een foto van maken, naakt met een gitaar ‘happy birthday’ zingen speciaal voor de naam van een bekende, of een cartoon tekenen van iemand’s huisdier. Voor meer inspiratie over wat voor online klusjes je kunt verkopen via Fiverr kijk je op de Fiverr-site.

Hoeveel kun je verdienen?

De meeste gigs op Fiverr kosten $5. Fiverr pakt 20% commissie ($1), en jij als gig-verkoper verdient dus $4 per verkochte gig. Dat lijkt weinig, maar het voordeel van het feit dat alle gigs maar $5 kosten, is dat het kopen van een gig heel laagdrempelig is. Er hoeft niet onderhandeld worden over de prijs, en een verkoop is snel gerealiseerd.

Alhoewel je Fiverr niet zozeer als een mogelijke vervanging van je inkomen moet zien, maar vooral als een leuke manier om online geld bij te verdienen, zijn er toch redelijk veel deelnemer die er vele honderden dollars per maand bijverdienen. Bovendien krijg je -als je genoeg gigs hebt verkocht en genoeg positieve feedback bij elkaar hebt gespaard- de mogelijkheid om meerdere gigs in één keer als een pakket te verkopen, en om gigs te verkopen voor een prijs hoger dan $5.

Je laten uitbetalen

Als je een gig hebt verkocht worden je verdiensten na 14 dagen beschikbaar in je Fiverr-account. Die periode wordt gebruikt om er zeker van te zijn dat de klant tevreden was met de levering van de gig, en om te controleren dat de betaling van de klant goed is verwerkt. Je beschikbare verdiensten kun je meteen laten uitbetalen via Paypal, maar ook via de zogenaamde ‘Fiverr revenue card’. Dat betekent dat je een pinpas krijgt thuisgestuurd waarmee je je online verdiensten gewoon kunt opnemen bij alle pinautomaten en waarmee je kunt betalen bij winkels hier in Nederland!

Tips om succesvol te worden op Fiverr!

 1. Bij het plaatsen van een gig heb je altijd de mogelijkheid om een videointroductie op te nemen en toe te voegen. Doe dat altijd want het verhoogt de conversie van je gig enorm! (conversie = het aantal bezoekers dat je gig koopt)
 2. Zorg ervoor dat je kopers tevreden zijn met wat ze krijgen. Want dat betekent hogere ratings èn een grotere kans de koper terug komt om je gig nog eens te kopen. Veel gigs (denk aan de gigs waarbij een verjaardagsliedje wordt ingezonden) lenen zich namelijk prima voor herhaalverkopen!

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • May S.

  Heb je een rekening nodig voor Fiverr? Ik ben 13 en ik heb nog geen eigen pinpas en alleen mijn ouders kunnen in mijn rekening.

  • Geldverdienen.nl

   Dag May,

   Uitbetalen bij Fiverr gaat het best via je bankrekening of via PayPal. Bij PayPal is de minimumleeftijd echter 18 jaar, dus dan blijft uitbetalen via je bankrekening voor jou eigenlijk als enige optie over. Maar zolang je de rekening alleen gebruikt om uitbetalingen mee te ontvangen vinden je ouders dat vast goed. (Sowieso hoef je je bankrekening pas op te geven als je ook echt geld hebt verdiend en een uitbetaling wilt aanvragen)

   Wat je eventueel ook nog zou kunnen doen is je verdiensten ‘sparen’ tot je 18 bent en ze dan pas laten uitbetalen. Fiverr groeit sterk en het is onwaarschijnlijk dat ze over 5 jaar niet meer bestaan.

   Succes :-)

 • seppe s.

  ik ben 14 jaar mag ik op fiverr verkopen

  • Geldverdienen.nl

   Hi Seppe,

   Om op Fiverr te mogen verkopen moet je minimaal 13 jaar zijn, dus ja dat mag. Succes :-)

 • Nori A.

  Hoe zit het met belasting op fiverr?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Nori,

   Zie het antwoord op de meest gestelde vraag op de veelgestelde vragen pagina.

   Inkomsten uit Fiverr behoor je op te geven als “resultaat uit overige werkzaamheden” in Box 1.

 • Rawi B.

  Beste mensen ik doe graag kleine klusjes zoals helpen met verhuizen boodschappen doen voor ouderen maar ik kan ook je tuin netjes maken zoals schoffelen ik kan ook verfen u apratuurs loskoppelen aan koppelen en uit leggen hoe het werk help ook graag met schoonmaken van al u dingen ik doe wel voor een klein bedrag ik kom uit suriname weg kan heelveel doen voor een vergoeding ik vrag niet per uur maar als we elkeer helpen komen heel ver mee

  • Geldverdienen.nl

   Dag Rawi,

   Helaas bestaat er nog geen website waarmee je je in één keer voor al dat soort klusjes aan kunt bieden, maar wellicht is het een idee om een aparte advertentie voor ieder soort klusje in de diensten en vakmensen rubriek van Marktplaats te zetten? (Ze hebben daar heel veel verschillende sub-rubrieken)

   Succes :-)

 • simon vander h.

  Ik kan vertalen in/uit het Zuid Afrikaans naar Nederlands en Engels…hoe werkt dat

  • Geldverdienen.nl

   Hi Simon,

   Zoek op de website van Fiverr maar eens op “translate” of “vertalen”, dan vind je voorbeelden van hoe andere mensen zoiets aanpakken.

 • nicole d.

  ik ben 70 jaar kan ik hier ook aan meedoen heb het geld hard nofig

  • Geldverdienen.nl

   Hi Nicole,

   Fiverr hanteert geen leeftijdsgrens, dus ja dat kan. Enige affiniteit met de online wereld is echter wel een vereiste.. Succes in ieder geval :-)

 • Lieze De C.

  Kan dit ook door iemand in België gebruikt worden?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Lieze,

   Ja dat kan :-)

 • Lidia R.

  ik zou graag als gig het vertalen van teksten willen opgeven van engels naar nederlands en andersom en van spaans naar nederlands en andersom.
  ik hoor graag of deze geplaatst kan worden.
  Alvast bedankt
  Lidia

  • Geldverdienen.nl

   Hi Lidia,

   Er is zelfs een rubriek ‘Vertalen & Schrijven’, dus ja dat kan :)

 • Delilah A.

  Ik heb een account gemaakt en nu weet ik niet wat ik moet doen of waar ik op moet drukken om te beginnen.
  Kan iemand helpen??

  • Geldverdienen.nl

   Hi Delilah,

   Als je ingelogd bent, houd dan je muis rechtsboven op je username zodat er een dropdown verschijnt. Vervolgens kies je de optie ‘Start met Verkopen’.

   Succes :-)

 • Thago v.

  Ik zie nergens waar je je kan aanmelden of waar de opdrachten staan. Kan iemand mij helpen?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Thago,

   Om een account aan te maken ga je naar de aanmeldpagina en klik je op ‘Word nu lid’.

   Als je vervolgens geld wilt verdienen moet je zelf één of meerdere online klusjes verzinnen en gaan aanbieden. Dat staat ook in de artikeltekst. Om geld te verdienen met Fiverr is dus pro-activiteit nodig, je vindt er geen kant-en-klare opdrachten waarmee je geld kunt verdienen. Om inspiratie op te doen kun je het beste door het bestaande aanbod van klusjes bladeren.

 • Arnas D.

  hoe oud moet je zijn om dit te doen?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Arnas,

   Goede vraag, het antwoord is 13 jaar of ouder. Dit is nu ook toegevoegd aan de artikeltekst.

 • Jasmijn Van h.

  Hoe krijg je je geld binnen van fiverr?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Jasmijn,

   Het antwoord op jouw vraag staat onder het kopje ‘Je laten uitbetalen’. Je kunt je verdiensten dus laten uitbetalen op je Paypay account, of direct uitgeven in winkels als je ervoor kiest om de speciale Fiverr pinpas op te laten sturen.

 • Simon S.

  Hoe ziet dat er belastingtechnisch eruit? Moet je dat ook bij de belastingdienst opgeven? Wordt het meegenomen in je jaar inkomen?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Simon,

   Officieel moet je al je bijverdiensten opgeven bij de belastingdienst (ook dit soort ‘Fiverr-inkomsten’). Al je bijverdiensten tellen dan ook mee bij het officieel vaststellen van je jaarinkomen. Bijverdiensten horen in box 1 onder ‘resultaat uit overige werkzaamheden’.

   Het niet opgeven van bijverdiensten is niet legaal, maar zolang het om niet meer dan een paar honderd euro gaat wordt het in de praktijk wel gedoogd. Bovendien is de Belastingdienst natuurlijk helemaal niet op de hoogte van of en hoeveel je bijverdient bij Fiverr. Dat weet de belastingdienst alleen als jij het zelf meldt.

   Zie https://www.geldverdienen.nl/veelgestelde-vragen/#belasting voor uitgebreidere uitleg over geld bijverdienen en belastingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens