Geld verdienen met webcammen

Laatst bijgewerkt: 12 april 2024

Met erotisch webcammen kun je snel en ook veel geld verdienen. Het enige dat je nodig hebt is een computer, webcam en snelle internetverbinding. Een leuk uiterlijk helpt maar is niet noodzakelijk. Ben je spontaan, is je Engels oké en heb je je uiterlijk mee? Dan is $50.000 per jaar zeker niet onmogelijk!

Hoe werkt het?

Als webcam model entertain je via speciale software betalende bezoekers. Je krijgt een eigen chatroom, en bezoekers betalen vervolgens om je te kunnen zien, om met je te kunnen chatten, om fooien te geven en/of voor privé shows. Waar je precies wel en niet voor wordt betaald verschilt per webcam platform.

Je mag altijd zelf bepalen hoe ver je gaat en voorwaarden met betrekking tot geslacht en uiterlijk zijn er niet. Wel is deze methode vooral interessant voor vrouwen; voor vrouwen is hier veel mee te verdienen, voor mannen niet. Jezelf ‘bloot geven’ is niet verplicht, al is dat wel waarmee je de meeste betalende bezoekers zult trekken.

Wat heb je nodig?

Je enige benodigdheden voor webcamwerk zijn een computer, webcam en een internetverbinding. Snel internet heeft de voorkeur omdat betalende bezoekers dan beter beeld van je kunnen zien, en omdat je dan makkelijker voor meerdere platforms tegelijkertijd kunt werken. Verder dien je bij je aanmelding een foto of scan van een identiteitsbewijs door te sturen om zo te bewijzen dat je minimaal 18 jaar bent.

Hoeveel kun je verdienen?

Bij de internationale webcam platforms kunnen bezoekers gratis je chatroom in, en verdien je aan fooien en het geven van privé shows. Fooien van tientallen dollars zijn daar niet ongebruikelijk. Bij het Nederlandse IsLive kunnen bezoekers je alleen zien als ze betalen. Je ontvangt dan 18 cent per bezoeker per minuut. Dat lijkt weinig, maar aangezien je meerdere bezoekers tegelijk in je chatroom kunt hebben kunnen je verdiensten toch behoorlijk oplopen.

Webcamgirls die hun uiterlijk mee hebben kunnen via de internationale platforms gerust $50.000 tot $100.000 per jaar verdienen. De meest succesvolle modellen op de internationale sites komen zelfs in de buurt van de $50.000 per maand.

Waar aanmelden?

Is Engels geen probleem? Dan verdien je meestal het meest via een internationaal platform. Het voordeel is dat die platforms veel meer vaste bezoekers hebben en jij daardoor meer potentiële klanten. Op de internationale sites krijgen bezoekers gratis toegang tot je room en verdien je aan fooien en privé shows. Bovendien kun je ook gratis een kijkje nemen in de kamers van andere webcamgirls en zo ook gratis inspiratie opdoen over hoe je het meest verdient.

Webcam platform Score
1. Chaturbate Engels  
2. IsLive Nederlandstalig  
3. LiveJasmin Engels  
4. Internetmodeling Engels  

Bij het Nederlandse IsLive betalen bezoekers per minuut toegang tot je room. Voordelen zijn dat alleen betalende bezoekers je kunnen zien, dat zowel de support als de meeste bezoekers Nederlandstalig zijn, en dat je er ook geld kunt verdienen als ‘thuisbelster’ (eveneens 18 cent per minuut). Nadeel is dat je op de internationale sites meestal meer verdient.

Tip 1: probeer meerdere platforms uit

Maar wat je misschien het allerbest kunt doen is gewoon alle platforms uitproberen: zelf testen welk platform jij het prettigst vindt en waar jij het meest verdient.

Tip 2: werk voor meerdere platforms tegelijk

Als je computer en internet verbinding snel genoeg zijn kun je zelfs proberen om de software van meerdere platforms naast elkaar te draaien. Je kunt op die manier via meerdere webcam sites tegelijkertijd geld verdienen. Handige gratis software die je daarvoor kunt gebruiken is AlterCam. Die software stelt je in staat om het beeld van je webcam voor meerdere computer programma’s tegelijk te gebruiken.

Je laten uitbetalen

Het Nederlandse IsLive betaalt gewoon uit op je bankrekening (elke 10 dagen), mits je saldo minimaal €150 is. Heb je minder verdiend dan gaat je saldo mee naar de volgende periode van 10 dagen net zolang totdat je wel een totaal van €150 of meer hebt. Als je stopt bij IsLive betalen ze overigens altijd al je verdiensten uit, ook als dat minder dan €150 is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je voor niets werkt.

Bij de internationale platforms is laten uitbetalen op je bankrekening ook mogelijk, maar de transactiekosten daarvoor zijn behoorlijk hoog ($45). Een bekend alternatief is een cheque laten opsturen, maar ook dat is eigenlijk zonde vanwege de hoge transactiekosten bij het inwisselen van die cheque bij je eigen bank. Chaturbate biedt echter een goed alternatief met de uitbetaal-optie Paxum en LiveJasmin met de optie “Payoneer Mastercard”. Je kunt dan namelijk een pinpas thuis laten sturen waarmee je je verdiensten gewoon kunt opnemen bij pinautomaten in Nederland en waarmee je zelfs kunt betalen in Nederlandse winkels. Er zitten wel wat kosten aan zo’n pas verbonden, dus het aanvragen van zo’n pas wacht je het beste totdat je ook echt wat geld hebt verdiend om te kunnen laten uitbetalen.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Tjitske B.

  We hebben anderhalf uur privé gedaan maar zien de verdiensten niet

  • Geldverdienen.nl

   Hi Tjitske,

   Je verdiensten bij Chaturbate worden uitgedrukt in ’tokens’, hoeveel je die hebt zie je (als je ingelogd bent) rechtsboven in de website: “You have: x tokens”. Als je die tokens laat uitbetalen krijg je er 5 dollarcent per token voor.

 • Diana d.

  Ik wil graag op de platform werken, ik kom uit Suriname.
  wanneer kan ik van start..?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Diana,

   Om aan de slag te kunnen met deze verdienmanier moet je je eerst aanmelden bij een webcamplatform. Bij alle platforms kun je ook vanuit Suriname deelnemen. Het beste platform is Chaturbate (meer details in de artikeltekst). Succes!

 • Nouche Vince .

  Wij willen als koppel beginnen.

  Mvg

 • Janet S.

  Kan ik vanuit suriname werken?

 • Katya W.

  Heb je AlterCam met Chaturbate geprobeerd? Manycam is overal verboden. Ik bedoel, deze: https://altercam.com/

  • Geldverdienen.nl

   Hi Katya,

   Dank voor de tip, hebben dit zojuist ook in de artikeltekst aangepast.

 • Anouska F.

  Beste meneer/ mevrouw

  Middels deze schrijven vraag ik u als er ook mensen van uit Suriname in aanmerking kunnen komen voor een cam code?

  vriendelijke groeten,
  anouska

  • Geldverdienen.nl

   Hi Anouska,

   Het maakt niet uit in welk land je woont, bij alle sites kun je vanuit de hele wereld deelnemen.

 • Kristof E.

  Hallo, mijn vriendin wil zich aanmelden bij club islive, maar wordt steeds afgewezen, ze heeft ervaring als webcam model, qua internet verbinding is oke.. maar toch wordt ze afgewezen.

  • Geldverdienen.nl

   Dag Kristof,

   Geen idee.. Het beste vraag je gewoon even bij IsLive zelf na wat de reden is…

   • Kristof E.

    Hebben we gedaan en we krijgen niet eens een reden.

 • Els De S.

  Beste, welke bedrijven zijn niet van Europa? Ik woon in België, hoe zou ik me dan best laten uitbetalen?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Els,

   Bij alle op deze genoemde sites kun je deelnemen en je laten uitbetalen, waar ook ter wereld je woont. Het maken van een keuze voor een platform kun je eigenlijk gewoon het beste baseren op waar je het meeste verdient, en dat is in vrijwel alle gevallen Chaturbate.

   Succes :-)

 • Loes L.

  Ik heb een vraag, ik heb 1 keer gewerkt als camgirl en heb >€500 verdiend. Maar hierna ben ik gestopt, ik wil alsnog mijn verdiensten hebben maar kan alleen kiezen tussen paxum of epayservices. Ik wil niet dat de belastingdienst erachter komt, en ik wil ook niet de bankaccount voor een lange tijd. Want is mijn beste optie in dit geval?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Loes,

   Het beste kun je Epayservice proberen. Paxum en Epayservice zijn beide betrouwbaar en je kunt er bij beiden een ‘debit card’ aanvragen waarmee je je verdiensten kunt pinnen of er bij kassa’s mee kunt betalen, maar de verzendkosten voor die kaart zijn het laagste bij Epayservice. Bovendien kun je bij Epayservice ook een zogenaamde ‘virtuele card’ aanvragen; daarmee kun je dan enkel online betalen maar het voordeel daarvan is dat je niet op een fysieke kaart hoeft te wachten en daar ook geen verzendkosten voor betaalt.

   Succes :-)

 • Raveena S.

  Kunnen alleen Nederlanders werken voor Islive?
  Of is het ook mogelijk dat Surinamers kunnen werken voor deze site ?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Raveena,

   Ook vanuit buiten Nederland kun je meedoen met IsLive

 • Bisai W.

  Waar kan ik mijn geld ophalen

  • Geldverdienen.nl

   Hi Bisai,

   Je verdiensten ophalen kan sowieso niet. Je laten uitbetalen via bankoverschrijving kan wel overal, maar bij de internationale sites zijn de transactiekosten daarvoor soms best hoog. Wat je beter kunt doen is een account bij Paxum aanmaken (een soort online bankrekening), je webcam-verdiensten daar op laten uitbetalen en dan de “Paxum Prepaid Card” aanvragen. Je krijgt dan een bankpasje thuisgestuurd waarmee je je verdiensten gewoon bij bankautomaten in Nederland kunt opnemen :-)

 • Zofia Van d.

  Komt je uitkering der achter als je als camgirl geld verdiend?
  Bij livejasmin krijg je een creditcard/pas waar je dan op word uitbetaald.
  Daar kan de gemeente en uitkering niet achter komen toch?
  Je hoeft toch ook geen belasting te betalen?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Zofia,

   Zoek in bovenstaand zoekveld maar eens op de term “Belasting” en zie ook de meest gestelde vraag op de veelgestelde vragen pagina.

   In het algemeen is het zo dat je volgens de wet ook dat soort inkomsten wel behoort aan te geven, maar als je ze via zo’n pas int de Belastingdienst daar inderdaad geen zicht op heeft.

 • Kelly S.

  Hallo

  Is er een kans dat de belasting buitelandse webcamsites controleert? En zo ja, wat zijn de gevolgen als ze ontdekken dat er 10 jaar geen belasting is betaald over zo’n 20.000 dollar?

  Liefs

  • Geldverdienen.nl

   Dag Kelly,

   Die kans is er zeker, maar als het om een bedrijf buiten Europa gaat dan is die kans niet bijzonder groot.

   In het algemeen; als de Belastingdienst er met terugwerkende kracht achter komt dat bepaalde inkomsten niet zijn gemeld dan zullen ze proberen de niet betaalde belastingen alsnog te innen en mogelijk ook een boete opleggen en/of onterecht uitgekeerde uitkeringen terugvorderen.

   20.000 dollar lijkt veel, maar verspreid over 10 jaar valt dat wel mee (gemiddeld 2.000 per jaar). Door de algemene heffingskorting kan iedereen normaalgesproken een paar duizend euro per jaar bij verdienen (€7.258 in 2020) zonder dat daar belasting over moet worden afgedragen (wat overigens niet betekent dat er niet nog steeds een plicht is je inkomsten bij je belastingaangifte op te geven). Zie ook de eerste vraag op de veelgestelde vragen pagina voor meer informatie. Zelfs als de Belastingdienst er met terugwerkende kracht achter komt dat bepaalde inkomsten niet zijn gemeld, dan hoeft dat dus nog niet te betekenen dat er ook onterecht geen Belasting is betaald.

 • Nelle M.

  Hoe werkt het precies met een pinpas op te laten sturen waarmee je verdiensten kunt opnemen bij een pin automaat?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Nelle,

   Dan moet je je laten uitbetalen via ePayService, daar heb je de optie een pinpas (kies de optie “Order physical card”) aan te vragen.

   ePayService wordt momenteel alleen bij Chaturbate ondersteunt.

 • Nora H.

  Hi,

  Ik heb een vraagje, ik webcam nu al een tijdje, doe dit vaak in de avonduren omdat ik overdag druk ben met de kids en mijn man werkt. Nu wil ik eigenlijk meer gaan webcammen, ook overdag dit is alleen onmogelijk omdat de kindjes de hele week thuis zijn. Nu vroeg ik me af of je als webcam model ook kinderopvangtoeslag kan krijgen als ik de kinderen bijvoorbeeld 1 of 2 daagjes in de week naar de opvang zou brengen.. en hoe gaat dit precies in zijn werk met uren opgeven enz? Iemand ervaring??

  Groetjes Nora

  • Geldverdienen.nl

   Hi Nora,

   Daar hebben wij geen ervaring mee, maar wellicht dat je op deze pagina van de Belastingdienst het antwoord kan vinden.

   Succes

 • sophie m.

  Hooi,
  Ik vroeg me af hoeveel minder je verdient als je niet zo’n mooi lichaam hebt. Mijn gezichtje is top, maar die laat ik liever niet zien.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Sophie,

   Dat valt niet in het algemeen te zeggen, vooral ook omdat smaken verschillen: niet alle bezoekers zijn op zoek naar hetzelfde.

   Uiteindelijk kun je deze vraag eigenlijk alleen beantwoorden door het uit te proberen.

 • nina o.

  hi!

  als je webcamt en je laat je uitbetaling op een paxum account, is dit dan ook zichtbaar voor belasting? wordt een paxum account goed gecontroleerd ?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Nina,

   Paxum accounts zelf worden zo goed als zeker niet gecontroleerd, aangezien Paxum geen Europees bedrijf is. Maar zodra je je Paxum-verdiensten naar een Nederlandse bankrekening overmaakt, dan zou de Belastingdienst dat op zich wel kunnen zien.

   Succes

 • Anne T.

  Hallo,

  Ik woon nog thuis en mijn moeder ontvangt huursubsidie.
  Kunnen deze extra kosten daar invloed op hebben?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Anne,

   Zie deze pagina van de Belastingdienst. Ervan uitgaande dat je jonger dan 23 bent, mag je dus in totaal €4.287 per jaar bijverdienen zonder dat dat invloed heeft op de huurtoeslag van je moeder. Wat je meer verdient als €4.287 wordt voor het bepalen van je moeder’s recht op huurtoeslag bij haar inkomen opgeteld.

 • Raisy Van den A.

  Kan je dit ook doen als je in België woont

  • Geldverdienen.nl

   Hi Raisy,

   Ja dat kan, zie ook de veelgestelde vragen-pagina. Webcammen is één van meerdere verdien-mogelijkheden die ook vanuit buiten Nederland werken. Succes :-)

 • Ann B.

  Hallo,
  Bij is live vragen ze om een foto van je legitimatiebewijs.. daarbij krijg ik de kriebels want zelfde geld gebruiken ze die gegevens voor weet ik veel wat voor doeleinden. Hoe heb ik de garantie dat het zeker weten veilig is om een foto van me legitimatie toe te voegen?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Ann,

   IsLive is in principe gewoon te vertrouwen en de enige reden dat ze je legitimatiebewijs willen zien is dat ze je naam en leeftijd willen kunnen controleren. (Ook logisch, want minderjarigen mogen dit soort werk natuurlijk niet doen.) Maar je hebt gelijk; met je legitimatiebewijs moet je heel voorzichtig zijn.

   De oplossing voor deze situatie wordt uitgelegd op deze site van de rijksoverheid. Bekijk dat filmpje maar eens. Daarin wordt uitgelegd hoe je met de “KopieID”-App een veilige kopie kunt maken die je zonder angst aan organisaties zoals IsLive kunt geven.

   Succes!

  • Sylvana B.

   Hoi ann,
   Ik snap je zorgen. Ik zelf cam via islive en heb dat ook moeten doen de site is erg betrouwbaar en ze gaan zorgvuldig met je gegevens om je hoeft niet bang te zijn dat er wat gebeurd met je gegevens. Het is inderdaad om te checken of je 18 plus bent. Voor de rest blijf je compleet anoniem mits jij zelf anders wilt je kan andere naam opgeven en woonplaats en je kiest zelf of js herkend in beeld wil. Ik zelf heb mijn gezicht niet in beeld. Je hebt compleet de touwtjes in eigen handen. Jij gaat zo ver als jij je prettig voelt. En zodra jij je account opzegt verwijderen zij alles.

   Hoop je goed geinformeerd te hebben.
   Groetjes kussylvanaxo

 • kris van den B.

  kan ik starten wanneer ik wil en als ik er later mee wil stoppen is dat ook geen probleem
  ik wil het graag is doen heb veel intresse

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Kris,

   Ja je kunt starten en stoppen wanneer je wilt en ook zijn er geen vereisten met betrekking tot “hoever je moet gaan”. Dat mag je altijd zelf betalen.

 • kurt de k.

  Beste,

  Wat moet men doen voor in regel te zijn met de wetgeving, anders is dit toch zwart werk?

  Mvg

  • Geldverdienen.nl

   Dag Kurt,

   Zie de eerste en derde vraag op de veelgestelde vragen pagina. Zolang je je inkomsten gewoon opgeeft bij je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting dan is dit type werk volledig wit en legaal.

 • Lorah M.

  Kan je op deze websites ook vanuit het buitenland (Portugal) werken? En hoe betalen ze je dan?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Lorah,

   Bij alle deze sites kun je ook vanuit buiten Nederland deelnemen. Info over je laten uitbetalen staat onder het kopje “Je laten uitbetalen”.

 • carola o.

  Kun je hier ook problemen mee krijgen bijvoorbeeld dat je schulden moet betalen aan hun?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Carola,

   Als cammodel hoeft je nóóit geld te betalen, je kunt met deze methode alleen maar geld verdienen. Succes.

 • Vivienne F.

  Ik werk 24 uur per week en zit nu met inkomsten onder een grens, waardoor ik nog wel zorgtoeslag en kinderopvangtoeslag ontvang.
  Is het zo dat, mocht ik op deze manier willen bijverdienen, ik boven een bepaalde grens kan komen, waardoor ik mijn toeslagen niet meer krijg? Of dat mijn toeslagen lager worden?
  Dus dat het eigenlijk zinloos is om te doen? Of heb ik er tóch financieel voordeel aan?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Vivienne,

   Dat kan inderdaad het geval zijn, zie ook de tweede vraag op de veelgestelde vragen pagina.

   Voor een uitsluitend antwoord kun je het beste even contact opnemen met de uitkeringsinstantie achter de betreffende uitkering.

   • Vivienne F.

    Dit antwoord heeft betrekking op een uitkering. Ik heb geen uitkering, maar gewoon een betaalde parttime baan (24 uur).
    Is het dan niet anders?

    • Geldverdienen.nl

     Dag Vivienne,

     Het antwoord op ook de toeslagen stond voorheen achter die weethoehetzit-link, maar nu blijkbaar niet meer.

     Hier in ieder geval het antwoord m.b.t. zorgtoeslag en hier m.b.t. kinderbijslag. Voor kinderbijslag is het dus alleen een probleem als je kind(eren) door de bijverdiengrens heen gaan, voor de ouders lijkt er geen grens.

 • Veronika K.

  Beste, ik heb een vraag over uitbetaling. Is dat discreet of met vermelding dat voor livecam ? Aangezien mijn huidige gezin situatie heb ik twijfelen of ik kan starten als webcamgirl. Alvast bedankt, Veronika

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Veronika,

   IsLive is de enige site die direct op je bankrekening uitbetaalt. Die uitbetalingen komen van “Virtual PC Services B.V.” en daarbij staat enkel het factuurnummer vermeld. [Overigens zou je natuurlijk kunnen overwegen een aparte bankrekening voor je uitbetalingen aan te maken]

   Alle andere sites betalen op andere manieren uit, bijvoorbeeld via cheque of via de Payoneer card. Zie ook het kopje “Je laten uitbetalen” en/of zoek eens op “Payoneer” tussen de bestaande reacties. Succes :-)

 • Lise D.

  Als je 100 euro hebt verdient en het lijkt je toch niets? Dien je dan ook aangifte te doen bij de belasting in Nederland?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Lise,

   Zie het antwoord op de meest gestelde vraag op de veelgestelde vragen pagina: klik.

 • Melissa H.

  Dom vraagje, maar weten jullie ook hoe het zit met het betalen van belastingen in belgie?
  Ik zou hiervoor een nieuw rekeningnummer openen, waar dan het geld op gestord kan worden, Maar gezien ik niet zelf mijn belastingaangiften doe vraag ik me af of ook deze inkomsten zullen verschijnen/moeten aangegeven worden?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Melissa,

   Hoe het precies zit met de belastingen in België weten wij ook niet, maar je zult ze sowieso ook gewoon moeten aangeven. Het gaat in ieder geval om inkomsten van het type ‘inkomen uit overige werkzaamheden’. Succes.

 • Wella W.

  Hoi,

  Bij het aanmelden om te cammen bij Chaturbate staat:

  Under penalty of perjury provided by U.S. law, the undersigned certifies that: The taxpayer identification number I provided is correct. I am not subject to backup withholding. I am a U.S. citizen or other U.S. person. (je moet steeds aanvinken ja of nee)

  Ik weet niet of de “I am not subject to backup withholding” wel of niet aangevinkt moet worden en wat het betekent en de gevolgen zijn.

  En Chaturbate is geen Nederlandse site, dus mijn tweede vraag is, hoe zit het met het afdragen van de omzetbelasting bij Chaturbate en hoe moet dat gedaan worden? Of moet de omzetbelasting daarvoor in Nederland worden afgedragen? En de inkomstenbelasting moet die in Nederland ook worden afgedragen of bij Chaturbate in het Buitenland, hoe moet dat gedaan worden bij de inkomstenbelasting?

  Ik hoop dat jullie de vragen kunnen beantwoorden,

  Vriendelijke Groet

  • Geldverdienen.nl

   Hi Wella,

   In het algemeen: Wil je het jezelf makkelijker maken dan meldt je je het beste gewoon bij een niet-Amerikaanse camsite aan ;)

   Omzetbelasting geldt voor bedrijven, op individuen is inkomstenbelasting van toepassing. Jij bent een individu dus dan gaat het om inkomstenbelasting. Die behoor je in Nederland af te dragen over al je (webcam) inkomsten, en doe je op de manier zoals beschreven onder de meest gestelde vraag op de veelgestelde vragen pagina.

   Voordat je Chaturbate verdiensten echter bij jou op je rekening staan (en jij ze als inkomsten bij de Nederlandse fiscus kunt aangeven) moet Chaturbate ze echter eerst nog uitbetalen. Chaturbate is een Amerikaans bedrijf, en de Amerikaanse wet verplicht Chaturbate om 28-30% belasting in te houden over uitbetalingen aan niet-Amerikanen, tenzij het niet-Amerikanen zijn uit landen waar de VS een belastingverdrag mee heeft èn bepaalde formulieren zijn ingevuld. Met Nederland is er in ieder geval een belastingverdrag, dus eigenlijk ben je vrijgesteld van die backup withholding en mag je de tweede checkbox dus aanvinken. Echter, in de praktijk zou je dan normaal gesproken ook nog een extra formulier in moeten vullen. (Normaal gesproken W-8 BEN, maar het precieze formulier zou Chaturbate je moeten kunnen geven)

   Samengevat: Als je ‘not subject to backup withholding’ niet aanvinkt, worden 28-30% van je inkomsten dus ingehouden als belasting voor de Amerikaanse fiscus. Vink je het vakje wel aan dan wordt die belasting niet ingehouden maar moet je normaal gesproken nog een extra formulier invullen.

   Succes

 • Loulou L.

  Hey!
  Bij het online gaan bij een prive gesprek moet je dan ook je gezicht laten zien? Of is alleen je lijf ook goed?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Loulou,

   Je mag volledig zelf bepalen wat je doet en wat je wel of niet laat zien, en dat geldt zeker ook voor je gezicht. Laten zien hoeft dus niet, al kun je meestal wel wat meer verdienen als je dat (eventueel op verzoek) wel doet.

  • Rian C.

   Nee hoor gezicht is niet verplicht, en je kunt altijd nog als je de “klant” vertrouwd je cam op je gezicht richten, en wat inkomsten betreft, maakt het niet zo heel veel uit of je je gezicht laat zien hoor (dat is tenminste MIJN ervaring als webcam girl)

 • Joost K.

  Goedemiddag,

  Ik was aan het googlen en kwam op deze handige site. Hopelijk kunt u mij helpen met mijn vraag.

  Ik heb net een uitbetaling gehad via Chaturbate. Ik heb een Amerikaanse check ontvangen maar waar kan ik deze in leveren? Gewoon bij mijn bank?

  Vriendelijke groet J

  • Geldverdienen.nl

   Hi Joost,

   Gewoon naar een bankfiliaal van je bank gaan inderdaad; in principe kunnen alle banken cheques omwisselen.

   Wel is het eigenlijk aan te raden een andere (uit)betaalmethode te kiezen (bijvoorbeeld Payoneer of Paxum). De kosten voor het inwisselen van een cheque zijn namelijk behoorlijk hoog (€25 tot €35), en dat is natuurlijk zonde van je verdiensten.

 • Roos Van G.

  Hi hebben jullie ook informatie/veilige sites over erotische chat forums? Dus niet waar je moet webcamen, maar alleen chatten? Ik begreep dat zo iets ook bestaat, waarschijnlijk verdien je veel minder dan met erotisch webcam. Ik hoop dat jullie deze vraag kunnen beantwoorden.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Roos,

   Wij hebben helaas geen ervaring en geen suggesties voor dat soort sites, maar zo goed als zeker zullen je verdiensten met dat soort sites inderdaad behoorlijk laag zijn..

 • Mikki L.

  Hii is het mogelijk dat mensen in je omgeving je vinden op die sites

  • Geldverdienen.nl

   Dag Mikki,

   Als mensen uit je omgeving de betreffende camsite bezoeken dan is dat natuurlijk mogelijk. Ze zullen je echter niet kunnen vinden door te googelen op je naam; de camsites tonen namelijk alleen je username/artiestennaam en nooit je echte naam.

 • Petra J.

  kan je je account ook weer verwijderen ?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Petra,

   Ja hoor, dat kan gewoon. En mocht je dat doet dan wordt je resterende saldo ook gewoon uitbetaald.

 • tasje p.

  Echt heel erg interessant dit maar ik ben net achttien en woon nog thuis nu vroeg ik mij dus af of ze hier niet iets van een rekening of gegevens krijgen dat ik op deze site zit?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Tasje,

   De camsites sturen nooit fysieke post (alles gaat via email), dus wat dat betreft heb je niets te vrezen. Bij IsLive wordt je uitbetaald op je bankrekening; dus als die bankrekening nog onder beheer is van je ouders kunnen ze er op die manier uiteraard wel iets van meekrijgen. Bij IsLive kun je je verdiensten uitgeven in winkels of opnemen bij pinautomaten via de speciale MasterCard. Als je die aanvraagt wordt die met de post verstuurd en zou je dat dus eventueel moeten kunnen uitleggen. Alhoewel de envelop neutraal is, is er namelijk wel uit op te maken dat er een pasje inzit. Maar je zou natuurlijk ook kunnen beweren dat het om bijvoorbeeld een giftcard gaat.

 • Jessy van d.

  Hallo we zitten regelmatig op chaturbate alleen mogen mensen je zomaar opnemen en op porno sites zetten of afbeeldingen plaatsen? groetjes jessy

  • Geldverdienen.nl

   Hi Jessy,

   Officieel mag dat natuurlijk niet, maar in de praktijk is er helaas eigenlijk niks tegen te doen. Wat het risico op dit soort problemen op zich wel een stuk verlaagt is enkel te werken via sites waar alleen betalende bezoekers je room in kunnen, zoals IsLive en InternetModeling.

   Succes in ieder geval.

 • Hasna L.

  Hallo,

  Is het zo dat als je via meerdere buitenlandse sites aan het werk bent dat, doordat je hierdoor meer van je internetverbinding gebruikt, het zo kan zijn dat je ineens over je internetbundel heen gaat en per minuut ofzo moet bijbetalen?

  Groeten Hasna

  • Geldverdienen.nl

   Hi Hasna,

   Beeld van je webcam streamen kost een heleboel bandbreedte en als je een beperkte internetbundel hebt zul je daar inderdaad zo goed als zeker overheen gaan. Maar dat risico loop je in het geval van beperkte internetbundels eigenlijk ook al als je met maar één site meedoet. Videobeelden versturen over een internetverbinding kost nou eenmaal een hoop bandbreedte.

   Beperkte internetbundels zijn in de praktijk echter eigenlijk alleen nog maar van toepassing bij mobiel internet. Thuisinternet is vrijwel altijd onbeperkt. Het antwoord op jouw vraag is dus eigenlijk het volgende: zorg ervoor dat je deze verdien manier niet via een mobiel abonnement doet.

 • Mark L.

  hallo,

  hebben jullie ervaring met buitenlandse site zoals bvb jizz.xx en camdolls
  en hoeveel hier betaald wordt?
  verdien je enkel door prive te gaan of ook door online te zijn? of zijn enkel de tips die geld in het laadje brengen?
  ik vernam dat deze nogal ondermaats betalen?

  groetjes
  M

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Mark,

   Met die sites hebben wij geen ervaring, maar toch kan er met vrije grote zekerheid gesteld worden dat IsLive en LiveJasmin de beste platforms zijn om als cammodel geld te verdienen. Het zijn namelijk veruit de grootste camsites in de categoriën Nederlands en Internationaal, en uiteindelijk bepaalt dat vooral hoeveel je als model kunt verdienen: des te meer bezoekers, des te meer geld.

 • Kim L.

  Hallo,

  Er wordt gezegd dat je meteen uitbetaald krijgt bij IsLive, het maakt zogezegd niet uit hoe veel of weinig je verdiend hebt.
  Dit is niet waar. Ik heb me een account aangemaakt en ik kan pas de eerste keer mijn geld laten uitbetalen als ik minimum 150 euro verdiend heb! Dit vind ik echt heel vervelend.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Kim,

   Terechte opmerking, dit is nu verduidelijkt in de artikeltekst. Het is echter niet zo vervelend als het klinkt omdat (a) als je stopt en je account laat sluiten het openstaande bedrag gewoon altijd volledig wordt uitbetaald [ook als dat minder is dan €150], en omdat (b) het vooral ook een teken is dat je met deze verdien methode relatief eenvoudig grote bedragen kunt verdienen.

 • Bridget W.

  Ik heb wel eens gehoord dat de gegevens van de dames die cammen niet privé worden gehouden; dat als je de gebruikersnaam van een camgirl googlet, je de foto’s van haar te zien krijgt. Is dit waar?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Bridget,

   Als je googlet op de account-naam van een camgirl zul je inderdaad de profielpagina van de betreffende camgirl kunnen vinden, inclusief (profiel)fotos en profielgegevens. Wel moet gezegd worden dat de gegevens op die profielpagina’s geen echte gegevens zijn; de profielgegevens kun je los invoeren van de (uitbetalings)gegevens waarmee je je registreert als model. Zo kun je op je profiel rustig doen alsof je Tina heet en uit Amsterdam komt, ook als dat niet zo is. Feit blijft wel dat je foto’s/screenshots op internet terecht komen, en de belangrijkste afweging bij het overwegen van dit werk is inderdaad afwegen of je dat acceptabel vindt.

   Op de hoofdsite van IsLive vind je een overzicht van actieve camdames. Als je hun namen googlet kun je zelf zien wat er over ze te vinden is.

   • Nalinie G.

    Is het mogelijk om van uit Suriname te werken?

    • Geldverdienen.nl

     Hi Nalinie,

     Ja hoor, dat kan gewoon.

 • Chelsea B.

  Hoe wordt de betaling juist gedaan op Chaturbate?
  Ik heb zo de indruk dat ik niet de mogelijkheid heb om me toch te laten uit betalen op Chaturbate.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Chelsea,

   Zie het “Earning tokens” kopje op de support pagina van Chaturbate. Een cheque op laten sturen kan dus, maar zoals ook in de artikeltekst aangegeven is dat zeker niet ideaal.

   Chaturbate is in ieder geval niet de makkelijkste site voor Nederlanders. Het makkelijkst is IsLive, dan LiveJasmin en daarna de rest.

 • linsje b.

  kan je dit ook met een ipad doen? of enkel via pc groetjes linsje

  • Geldverdienen.nl

   Hi Linsje,

   De software van de camsites draait op Adobe Flashplayer en dat wordt helaas niet ondersteund door iPads (en ook de meeste smartphones ondersteunen geen flashplayer). Het lijkt overigens niet geheel onwaarschijnlijk dat dit in de toekomst wel mogelijk wordt.

 • Anastasia V.

  Hoi,

  Ik had even een vraag. Ik ben 18 en ik wil graag dit werk gaan doen maar ik zie dat je bij IsLive je adressgegevens in moet vullen. Mijn vraag is: waarom moet dat? Ik woon namelijk nog thuis en het is niet te hopen dat me ouders er achter komen omdat er ineens post op de mat ligt van IsLive.

  Gr

  • Geldverdienen.nl

   Dag Anastasia,

   IsLive verstuurt als je daar niet expliciet om vraagt nooit iets via de post, alle communicatie verloopt digitaal.

 • Mirthe A.

  Als je word uitbetaald bij IsLive, krijg je dan te zien dat het daarvan is of word dat onherkenbaar gemaakt?

  Gr Mirthe

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Mirthe,

   De uitbetalingen komen van “Virtual PC Services B.V.”, en daarbij staat enkel het factuurnummer vermeld.

 • Emma A.

  Goedemiddag ,

  Super fijn al die info hier.
  Ik heb nu zelf een account gemaakt op livejasmin.
  En ben op dit moment een payoneer account aan het maken.

  Ik heb alleen een vraag.
  Wat bedoelen ze met national ID#
  En country of issue?
  Wat moet je daar invullen?

  Gewoon je bsn en Amerika?

  Ik hoor graag van u,

  Met vriendelijke groet,
  Emma

  • Geldverdienen.nl

   Hi Emma,

   Met ‘National ID#’ doelen ze voor Nederlanders inderdaad op het BSN-nummer. ‘Country of issue’ is het land dat het betreffende identiteitsbewijs heeft afgegeven; in het geval van een Nederlands paspoort dus gewoon ‘Netherlands’.

   Ter informatie voor andere bezoekers: die vragen gaan over je identiteitsbewijs waarvan je een kopie dient te uploaden om zo te bewijzen dat je minimaal 18 bent.

 • Linda L.

  Hoi, ik heb wat oudere reacties gelezen over wie wel of niet welkom zijn bij Islive. en ik begreep dat op dit moment alleen Belgisch en Nederlandse modellen toegelaten worden. maar bedoel je alleen blanke Nederlandse/ Belgische of zijn er ook Latina en Donkere getinte Nederlandse en Belgische modellen ook welkom? dus wat ik bedoel is allochtonen met een een Nederlandse of Belgische paspoort, zijn deze ook welkom bij Islive ?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Linda,

   Die zijn absoluut ook welkom en zie je er ook behoorlijk veel. Het gaat er inderdaad enkel om dat je een Nederlands of Belgisch paspoort hebt.

 • Linn P.

  Wordt je geregistreerd als sekswerker als je dit werk doet en je inkomsten opgeeft bij de belastingdienst?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Linn,

   Nee, absoluut niet. Je hoeft aan de Belastingdienst ook helemaal niet aan te geven waarmee je je bijverdiensten hebt verdiend; je geeft het gewoon aan als ‘resultaat uit overige werkzaamheden’, zie ook de veelgestelde vragen pagina.

 • petra v.

  Ik wil dit werk ook wel doen. Maar als je dit dus niet aangeeft aan de fiscus, mogen die webcamsites mijn kopie identiteitskaart dan aan de fiscus geven of mijn inkomsten?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Petra,

   In de praktijk zal dat niet zo snel gebeuren, maar in theorie is dat wel mogelijk. Tenminste, bij Nederlandse webcamsites. Bij de internationale sites loop je dat risico eigenlijk niet, al zijn er natuurlijk ook andere manieren voor de fiscus om erachter te komen dat je hebt bijverdiend.

   Als je meer dan een paar honderd euro per jaar bijverdient is het alles netjes opgeven bij de Belastingdienst in ieder geval wel echt aan te raden. Ook voor je eigen gemoedsrust (dat is ook wat waard). Voor meer informatie over belastingen zie je de meest gestelde vraag op de veelgestelde vragen pagina.

 • Evelien H.

  Moet je bij livejasmin met je gezicht in beeld of mag je jezelf ook onherkenbaar maken met accesoires?
  Als je je inkomen hieruit wil aangeven aan de belastingen, hoe gebeurt dat dan? Moet je dan een fiscale fiche opvragen bij livejasmin?
  Wordt er pas uitbetaald vanaf een bepaald bedrag of gewoon tweewekelijks?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Evelien,

   1. Herkenbaar in beeld komen is niet verplicht, maar levert doorgaans wel meer bezoekers en dus inkomsten op.
   2. Zie de meest gestelde vraag op de veelgestelde vragen pagina, je dient je inkomsten op te geven als ‘resultaat uit overige werkzaamheden’.
   3. Je wordt automatisch uitbetaald, ongeacht de hoogte van je verdiensten.

   Succes :)

   • Evelien H.

    Bedankt voor de snelle reactie, maar ik bedoel met welk document moet je dan aantonen hoeveel je verdiend hebt? Of moet je dat zelf optellen doorheen het jaar? En als je een document hiervoor ontvangt, staat daar dan expliciet de naam van het bedrijf op?

    • Geldverdienen.nl

     In principe gewoon zelf optellen, al kun je wel bij alle webcamplatforms gewoon online een overzicht van je verdiensten inzien. Maar er zijn in ieder geval geen ‘loonstrookjes’ of iets dergelijks als bewijs voor de Belastingdienst.

 • hanne de s.

  Als ik legaal wil starten met werken op camsites en ik moet daarvoor 37% aan de belastingen geven, dan vind ik dat toch wel heel veel. Ik zit hier al een tijdje over te denken om te starten (gezien mijn situatie en vorige werkervaringen), maar wil dat dan als volle baan doen dus echt heel veel achter de cam zitten. Misschien dat ik nog iets erbij ga doen maar ik ben wel een meisje die de mannen bekijken op een goeie manier. Ik kan veel verdienen denk ik maar die belastingen geven me de zorgen of ik mijn inkomen wel weer rond kan krijgen. Wat zijn u ervaringen? grtz

  • Geldverdienen.nl

   Dag Hanne,

   Als je legaal werkt moet je belasting betalen, dat is bij al het werk zo. Wel is het zo dat niemand belasting hoeft te betalen over de eerste €6000. Dat komt door de Algemene Heffingskorting (waar iedereen recht op heeft), zie ook de belasting vraag op de veelgestelde vragen pagina.

   Met deze methode kun je in ieder geval alleen geld verdienen en nooit geld verliezen, dus als je twijfelt lijkt de logische keus het gewoon te proberen en te kijken hoe het bevalt.

 • Karin R.

  Kan je bij LiveJasmin bij het aanmelden een ander adres ingeven dan op je identiteitskaart? Zodat de pinpas niet naar het officiële adres wordt gestuurd?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Karin,

   Je kunt het beste even door de oudere vragen en antwoorden hieronder lezen. Dit soort vragen zijn namelijk al vaak gesteld.

   LiveJasmin is zelf niet het bedrijf dat de pinpas uitgeeft dus het adres dat je er opgeeft is wat dat betreft irrelevant. Voor antwoord op de vraag of je bij Payoneer (het bedrijf achter de pinpas) wel een postadres mag hanteren dat afwijkt van het adres op je ID, voor het antwoord op die vraag kun je het beste gewoon even contact opnemen met Payoneer zelf. Succes.

 • Serge B.

  Verdien je als koppel (m/v) meer of minder dan in je eentje (bij Jasminlive)??

  • Geldverdienen.nl

   Als man-vrouw koppel minder, maar als vrouw-vrouw koppel mogelijk wel iets meer. Uiteindelijk zijn het vooral mannen die voor dit soort entertainment betalen, en de meeste mannen hebben nou eenmaal een voorkeur voor vrouwen.

   Realiseer je wel dat zelfs als je als vrouw-vrouw koppel meer verdient dan alleen als vrouw, dat nog niet betekent dat je samen ook meer verdient dan wanneer je allebei alleen zou werken en je inkomsten op één hoop zou gooien.

 • xavi p.

  Kan een man ook webcam werk doen bestaat er een site al voor en welke

  • Geldverdienen.nl

   Dag Xavi,

   Ja alle camsites laten ook mannelijke modellen toe. De verwachte inkomsten voor mannen zijn echter niet zo hoog als voor vrouwen omdat dat daar logischerwijs ook niet zoveel vraag naar is.

 • Lindsey V.

  Hallo,

  Ik lees dat je per post een pinpas krijgt thuisgestuurd, waarmee je het geld kan pinnen.
  Maar dit krijg je dus per post thuisgestuurd? Want ik woon bij mijn ouders en dat is niet heel erg handig.

  • Geldverdienen.nl

   Dag Lindsey,

   Die pas is alleen van toepassing als je via LiveJasmin gaat werken. Bij IsLive betalen ze gewoon uit op je bankrekening en komt er geen post en pas aan te pas.

   De pas zit overigens in een neutrale witte envelop, maar je kunt wel voelen dat de inhoud een pasje is.

   • Lindsey V.

    Hallo,

    Bedankt voor de reactie! Nog 1 vraag: Staat er iets als ‘LiveJasmin’ op de envelop, zodat er achterhaald kan worden waar het van is, op de buitenkant?

    Bedankt!
    Lindsey

    • Geldverdienen.nl

     Hi Lindsey,

     Er staat nergens LiveJasmin op de envelop.

     Overigens is in de meeste gevallen IsLive gewoon de beste en makkelijkste keus (scheelt je ook weer een hoop rompslomp met die pas). Succes in ieder geval :)

 • Sam m.

  hoi,
  ik heb me ingeschreven bij jasmine en daar moest ik een model creeren dit heb ik gedaan en hij staat dan onder me schuilnaam maar als ik erop druk staat er vieuw personal en dan staan al mijn gegevens er … zien andere dat dan ook?
  alvast bedankt

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Sam,

   Wat je het beste kunt doen is even in de rooms van andere modellen kijken en dan op ‘Model Bio’ klikken. Dan zie je precies wat anderen aan informatie kunnen zien, namelijk wat je hebt ingevuld bij “About me”, “My Bio” and “In private chat I’m willing to perform”. Alle andere gegevens zijn nooit zichtbaar voor anderen.

   Overigens heeft LiveJasmin ook een “Support chatroom” die vrijwel altijd online is en meteen antwoord kan geven op al dit soort vragen. Die support chat vind je op de contactpagina van LiveJasmin. Succes!

 • Deb M.

  Als je als webcammodel werkt, moet je dan ook spreken of kan je gewoon chatten. Bijvoorbeeld als je in een niet-geluidsdicht appartement woont en de buren niet tot last wilt zijn?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Deb,

   Een functionerende microfoon hebben is niet nodig en spreken dus ook niet, maar het kan/mag wel.

 • Justin v.

  Ik heb een vraagje, Ik heb een vriendin in de filipijnen wonen en ze wil graag wat geld verdienen online via websites als Islive.
  Is dit mogenlijk?
  Ze heeft dus geen Nederlandse nationaliteit.en bevind zich ook gewoon in de filipijnen.
  Hoe gaat dit in zijn werk ?
  Zal het dan eventueel op mijn naam gaan?
  of maakt het niet uit welke nationaliteit je hebt?
  In verband met het insturen van je Id kaart enz.. Want ik zie ook op jullie site dat sommige vrouwen alleen engels/spaans spreken enz.

  Vriendelijk bedankt alvast :)

  • Geldverdienen.nl

   Hi Justin,

   De buitenlandse modellen die je ziet bij IsLive zijn modellen die in het allereerste begin zijn toegelaten om ervoor te zorgen dat de site in ieder geval iets aan aanbod voor betalende bezoekers had. Momenteel laten ze alleen Nederlandse en Belgische modellen toe, alhoewel dat in de toekomst wel zou kunnen veranderen (als het aanbod weer wat meer in balans is). Bij LiveJasmin zijn wel modellen van overal ter wereld welkom.

 • Sophie K.

  ”2. Anoniem in de zin dat nergens je echte naam wordt vermeld of zichtbaar is, ja dat is allemaal volledig anoniem (je werkt onder een ‘nickname’). Maar natuurlijk niet 100% anoniem in de zin dat het niet mogelijk is dat iemand je herkent.. Als je online bent kunnen ook niet betalende bezoekers je afbeelding zien, al kun je er wel voor zorgen dat op die afbeelding alleen je lichaam zichtbaar is en niet je hoofd (en je dus niet herkenbaar bent ” ‘

  Is dit gegarandeerd?? Ik lees net op een andere website een review, dat de website de echte naam en woonplaats gebruikte en foto en daarmee op andere website reclame maakte….

  Ook dat er post werd gestuurd naar het adres wat was opgegeven.
  Dit geld dan voor de website Islive…

  • IsLive Support

   Beste Sophie,

   Ik ben support medewerker bij IsLive en reageer graag op jouw vraag.

   Persoonlijke gegevens zoals volledige naam en adres vermelden wij absoluut nergens buiten alleen in onze eigen database. Wij hebben deze gegevens alleen nodig zodat we je kunnen uitbetalen en zodat we kunnen controleren op fraude.

   Je modelnaam daarentegen gebruiken wij wel op onze website. Ook je woonplaats wordt getoond, maar in je profiel mag je die zelf aanpassen en eventueel veranderen in een plaats waar je niet echt woont. Verder mag je ook zelf bepalen of je alleen met je lichaam in beeld wilt gaan zitten of ook met je gezicht. Maar wat je ook doet, we kunnen niet garanderen dat je niet wordt herkend. Dit zou bijvoorbeeld kunnen komen door bijvoorbeeld sieraden of tatoeages.

   Tot slot, IsLive verstuurd nooit post tenzij daar expliciet door het model om wordt gevraagd.

   Met vriendelijke groet,
   Lieselotte
   Support medewerker IsLive

 • Troeltje C.
  4

  Goede methode maar lees wel goed de voorwaarden.. ik had dat niet gedaan bij islive en jasmine waardoor er foto’s ook op andere sites kwamen te staan ipv alleen bij hun. Ik moet er wel bij zeggen dat ze keurig alles voor mij opgelost hebben en alles weggehaald hebben en heel snel reageerden op mijn mails. De verdiensten waren ook best leuk en het werk op zich ook, maar ik ben dus helaas toch maar gestopt na een aantal maanden. Ik ga nu kijken of alleen mailchat (wat ze ook aanbieden) iets voor mij is. Lijkt me ook een aardig tijdverdrijf.

  Maar als je niet herkend wilt worden zorg dan dat je altijd met gezicht uit het beeld van je cam blijft. Dan zijn het beide leuke correcte bedrijven om voor te werken. Keurig op tijd met betalen, ik kan daar eigenlijk alleen maar positief over zijn.

  Als iemand vragen heeft kun je me altijd vragen.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Troeltje,

   Hartelijk dank voor je review, maar wel een kort berichtje ter nuancering;

   Camsites zoals isLive hebben vrijwel altijd een netwerk van camsites, en als je cammodel wordt dan kan jouw profiel inderdaad op al die sites getoond worden. Maar dat is ook in je eigen belang want op des te meer camsites je wordt gepromoot, des te groter de kans op bezoekers en geld.

   En ter informatie voor andere bezoekers: de profielen die op de camsites worden getoond tonen nooit je echte naam. Bezoekers zien eigenlijk alleen je nickname, leeftijd, een profielfoto en profielfilmpje, en die kun je allemaal zelf instellen. Voorbeelden van profielen zijn te vinden op isLive.

  • kaatje O.

   Hee Troeltje,

   Als ik op de site van LiveJasmin kijk zie ik dat alle vrouwen hun gezicht wel in beeld van de cam zijn! Heb jij dit ook gedaan of bleef je toch wel echt uit beeld met je gezicht? Zou je me ook kunnen vertellen hoeveel je ongeveer betaald kreeg per twee weken? Is het wel de moeite waard?

   • Troeltje C.

    Hoi Kaatje

    Ja ik was ook met mijn gezicht in beeld. Het verdient best leuk eigenlijk maar hoeveel precies ben ik kwijt.. De verdiensten liggen er ook aan hoe veel je werkt, maar dat is logisch. Ik had in 2 maanden 700 euro maar heb weinig gewerkt en daar zaten ook nog 2 weken vakantie tussen en 1 week ziekenhuis.

    De support is zeer goed op elke vraag krijg je goed antwoord. Een min punt vind ik dus dat als je foto’s van je zelf plaatst op je eigen site dat ze dan kunnen worden overgenomen door andere sex sites.

    Maar ik vond het best wel leuk om het te doen en mis het stiekum best wel een beetje.

    Gr Troeltje

  • Felicity B.

   Hallo,

   Ik zou graag eens in contact met je willen komen. Ik heb een aantal vragen. Ik doe het al een tijdje, maar ik zoek iemand die wat tips zou willen geven. Blijkbaar is het moeilijk om dames te vinden die een beetje willen uithelpen. Sta je er voor open?

   Groetjes!

 • janice l.

  Hallo!!

  Ik heb een vraagje,
  Krijg je ook post thuisgestuurd via livejasmine?
  Ik woon namelijk nog bij mijn ouders en het lijkt mij lastig om dat uit te leggen haha

  • Geldverdienen.nl

   Hi Janice,

   De webcam platforms sturen nooit iets per post, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Alle contact loopt via de mail en/of het ‘members-gedeelte’ van hun sites.

 • Patricia P.

  Waarom moet je je id kaart inscannen en opsturen? Ik heb ooit is ergens gehoord dat je dit nooit moet doen omdat er anders gefraudeerd kan worden op jouw naam en met jouw id kaart?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Patricia,

   De reden dat alle platforms om een kopie van je identiteits-bewijs vragen is dat ze willen controleren dat je minimaal 18 bent. Angst hebben dat ze je gegevens misbruiken is onnodig; alle genoemde platforms zijn grote bedrijven en absoluut veilig. (Realiseer je dat voor die bedrijven hun reputatie juist ook heel belangrijk is: als ooit zou blijken dat de gegevens van een model zijn misbruikt dan wil natuurlijk niemand meer voor ze werken en dan is hun hele verdienmodel spreekwoordelijk naar de knoppen.) Voor extra gevoel van veiligheid zou je eventueel het burgerservicenummer op de scan onleesbaar kunnen maken. Daar zouden de platforms niet moeilijk over moeten doen.

   Succes!

 • Inge V.

  Ik heb een aantal vraagjes!
  1. Je moet je inkomsten hiervan dus wel opgeven aan de belasting?
  2. Blijf je helemaal anoniem?
  3. Als je nog een baantje hebt in een supermarkt ofzo, moet je dan doorgeven dat je 2 baantjes hebt, dit vragen ze vaak wel bij sollicitaties/
  4. Bij de inschrijving vragen ze om je adres, waarom is dit?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Inge,

   1. Ja, bijverdiensten dien je gewoon op te geven bij de Belastingdienst. Dat geldt niet alleen voor bijverdiensten uit webcammen, maar voor alle soorten bijverdiensten, zie ook de belastingen vraag op de veelgestelde vragen pagina. Bijverdiensten horen dus opgegeven te worden als ‘inkomsten uit overigen werkzaamheden’. (Een soort van uitzondering hierop zijn bijverdiensten uit cammen bij LiveJasmin. Door gebruik te maken van de Payoneer Mastercard optie kun je die bijverdiensten namelijk theoretisch uit zicht van de Belastingdienst houden. Zie daarvoor ook oudere vragen en antwoorden hieronder. Dat is overigens formeel natuurlijk niet aan te raden dat te doen, maar het kan wel.)

   2. Anoniem in de zin dat nergens je echte naam wordt vermeld of zichtbaar is, ja dat is allemaal volledig anoniem (je werkt onder een ‘nickname’). Maar natuurlijk niet 100% anoniem in de zin dat het niet mogelijk is dat iemand je herkent.. Als je online bent kunnen ook niet betalende bezoekers je afbeelding zien, al kun je er wel voor zorgen dat op die afbeelding alleen je lichaam zichtbaar is en niet je hoofd (en je dus niet herkenbaar bent).

   3. Bijverdiensten uit webcammen zijn zoals hierboven aangegeven geen looninkomsten maar ‘inkomsten uit overige werkzaamheden’. Je hoeft webcam inkomsten dan ook niet op te geven als een ‘ander bijbaantje’ bij een sollicitatie.

   4. De reden dat ze om je adres vragen is zodat ze je gegevens door kunnen geven aan de Belastingdienst mocht de Belastingdienst daar om vragen. Dat is ook meteen één van de redenen waarom het netjes opgeven van al je bijverdiensten bij de Belastingdienst absoluut aan te raden is. Je adresgegevens worden verder overigens nooit aan anderen doorgespeeld en blijven altijd volledig geheim.

 • elvira r.

  ik heb hier al gelezen dat je het payout systeem moet kiezen maar er word gevraagd wat het minimale bedrag is wat je verdient moet hebben om uitbetaald te worden in usd , geen idee wat 1 usd is in vergelijking met een euro , en als ik het goed begrijp krijg je op je kaart usd betaald maar dat word gewoon omgezet in euro’s ofzo dat deel snap ik niet echt en vind het moeilijk om dit in het engels aan hun help desk te vragen

  • Geldverdienen.nl

   Hi Elvira,

   Je verdient bij LiveJasmin inderdaad dollars, en die dollars zet je vervolgens inderdaad op je kaart. Maar als je vervolgens geld opneemt van die kaart bij een Nederlandse pinautomaat (of bij een pinautomaat in een ander EU-land) dan komen er gewoon Euro’s uit de automaat. De wisselkoers die daarbij wordt gebruikt is gewoon de actuele wisselkoers van de dag. De actuele koers vind je hier.

 • inge v.

  Beste

  1. Kan dit ook als belgische?
  2. Hoe zit dat met de belastingen?
  3. En kan je ook betalen met dat pinpasje in belgie?
  4. Hoe zet je het geld over van je account naar je pinpas?

  Mvg
  Inge

  • Geldverdienen.nl

   Hi Inge,

   1. Ja dat kan.
   2. Hoe het precies zit met de belastingen in België kunnen we je niet zeggen, maar het gaat in ieder geval om inkomsten van het type ‘inkomen uit overige werkzaamheden’.
   3. Ja, de pinpas werkt bij alle pinautomaten met een MasterCard logo, overal ter wereld.
   4. Dat is waarschijnlijk automatisch duidelijk, maar mocht je er toch vragen over hebben dat kun je het beste even contact opnemen met de support van LiveJasmin of Payoneer.

   Succes!

 • Serge B.

  hallo,

  Snap uiteraard dat jullie advies is om het aan te geven bij de belasting. Maar met de payoneer mastercard is het dus mogelijk om zwart te verdienen, omdat de belastingdienst er niet achter kan komen wat je verdient. Snap daarom alleen het advies niet, om het netjes bij de belasting op te geven als je meer dan een paar honderd euro verdient. Of je nu een paar honderd euro verdient of een paar duizend, ze kunnen er niet achter komen, toch???

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Serge,

   Het is niet zo dat de Belastingdienst er met 100% zekerheid niet achter kan komen. Het is meer zo dat zelfs als ze erachter komen ze er geen tijd en moeite in gaan steken als het toch om maar hele kleine bedragen gaat. De Belastingdienst heeft maar een beperkte capaciteit, en daarmee richten ze zich natuurlijk het liefst op de grotere jongens.

 • Karin V.

  Hoi hoi,

  Het is me niet helemaal helder.
  In theorie mag het natuurlijk niet;
  maar in feite is werken bij LiveJasmin
  goed zwart te doen.

  Hoe zit dat dan met die ID kaart die je moet
  inscannen en opsturen naar hun team?
  Daar zit toch een enorm risico aan dat LiveJasmin
  je verklikt bij de fiscus en je gegevens opstuurt naar de belastingdienst, of ben ik nou gek?

  Bovendien kunnen klanten je opnemen, en je op een porno site plaatsen. Hoewel dat risico relatief klein is.

  Ik ben benieuwd naar mensen die dit werk onzichtbaar en zwart hebben gedaan… lijkt me in praktijk lastiger dan in theorie. Vooral als je beslist niet wilt dat je toekomstige werkgever erachter komt hoe je ooit je geld verdient hebt.

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Karin,

   De Belastingdienst gaat echt niet bij alle niet-Nederlandse bedrijven in de wereld na of daar misschien geld wordt uitbetaald aan Nederlanders. De Belastingdienst heeft daar helemaal de capaciteit niet voor en bovendien wel wat beters te doen (zoals op zoek gaan naar vermogende individuen en bedrijven die tonnen of zelfs miljoenen achterhouden).

   De kopie van een ID-kaart dien je enkel en alleen op te sturen zodat LiveJasmin er zeker van kan zijn dat je meerderjarig bent. Anders wordt hetgeen zij aanbieden juridisch gezien kinderporno en daar zitten allerlei internationale instantie natuurlijk wèl heel dicht op.

   Maar als je zeker wilt weten dat je geen boete krijgt voor zwart geld verdienen dan kun je uiteraard het beste gewoon alles netjes aangeven. Overigens is dat sowieso het advies als je hier meer dan een paar honderd euro per jaar mee bijverdient.

   Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord.

 • christa h.

  hi,
  een vraagje ik lees dat payoneer de beste uitbetaaloptie is, maar nu lees ik de terms and conditions van payoneer en die suggereren dat je geen betalingen mag ontvangen voor pornografische doeleinden.

  Nu is mijn vraag is daar het webcammen bij in gerekend ? of mag het webcammen wel? of worden betalingen onder een andere naam uitgebracht?
  gr,christa

  • Geldverdienen.nl

   Hi Christa,

   Payoneer werkt samen met IsLive dus ja dat is absoluut toegestaan. Voor meer informatie en details kun je het beste even contact opnemen met de Livechat support van isLive.

 • Evelin L.

  hallo!
  mag je als volle vrouw ook chatten bij Livejasmin?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Evelin,

   Een kort antwoord voor jou: ja dat kan.

 • Melissa de J.

  Hallo!

  Ik wil mezelf graag inschrijven bij LiveJasmin!
  Heb onderstaande berichten allemaal gelezen ook over het stukje niet opgeven bij de belastingdienst…
  Dat klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk!

  Ik neem aan dat het rekeningnummer en dat pinpasje op mijn naam komen te staan?
  Dan komt de belastingdienst daar toch evengoed achter?
  Of begrijp ik het dan toch nog niet helemaal?

  mvg Melissa

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Melissa,

   Payoneer is een Amerikaans bedrijf, en het is echt niet zo dat de Nederlandse overheid alle rekeningen van alle financiële instellingen in de wereld afgaat op zoek naar Nederlanders. Zolang je geen vele duizenden euro’s verdient hoef je je daar geen zorgen over te maken. Overigens kun je -als je dat wilt- zelfs als je je via de Payoneer pas laat uitbetalen natuurlijk nog steeds gewoon netjes al je verdiensten opgeven bij de Belastingdienst.

 • Marijke M.

  Hey,

  Ik overweeg om dit te doen, maar “mezelf blootgeven” zou ik toch niet zien zitten. Kan je dan om livejasmin ook nog goed verdienen of niet? Zijn er ook personen die enkel willen chatten?
  En is dit compleet veilig? Geen spam of hackers of een oneerlijke uitbetaling?
  Ik snap het principe met de kaart, maar hoe krijg je er geld op? Die mannen kunnen dat dan zelf aangeven? of?

  Hopelijk kunnen jullie deze vele vragen beantwoorden
  Alvast bedankt!

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Marijke,

   De antwoorden op jouw vragen:
   1. Om goed te kunnen verdienen is jezelf bloot geven inderdaad eigenlijk wel vereist. Wel staat het je vrij om op het moment dat je dat doet je hoofd buiten beeld te houden. Misschien dat dat toch een iets prettiger gevoel geeft?
   2. De genoemde sites zijn compleet veilig en betrouwbaar, nog nooit gehoord van spam, hackers of problemen met uitbetalen.
   3. Bij LiveJasmin komen je verdiensten eerst binnen op je LiveJasmin account. Op het moment dat je ze echt wilt laten uitbetalen dien je ze dan ‘over te zetten’ naar je Payoneer kaart. (Dat kan via je LiveJasmin account.) Daarna kun je naar een pinautomaat gaan om je verdiensten op te nemen.

   Hopelijk zijn hiermee je vragen beantwoord!

 • Marty K.

  Hallo,
  Hoe moet je chaturbate opgeven bij de belasting?
  Krijg je een salarisstrook of gaat dit anders?
  Je kan bij chaturbate je ook uit laten betalen via payoneer , is dit beter?
  Groetjes

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Marty,

   Dit soort verdiensten behoor je op te geven als ‘inkomsten uit overige werkzaamheden’. Je krijgt geen salarisstrook. Lees voor meer details hierover even de oudere reacties hieronder door, deze vraag is namelijk al een paar keer gesteld en beantwoord. Succes!

 • Laura W.

  Hallo,

  Ik woon in België, ik zou dat graag doen maar dan moet ik dan geld met die kaart in Nederland gaan halen? Of kan ik dat vanuit België ook….

  Alvast bedankt

  • Geldverdienen.nl

   Hi Laura,

   Nee hoor dat is niet nodig. Je kunt de card van Payoneer gebruiken bij alle pinautomaten met een MasterCard-logo, overal ter wereld.

 • Mira M.

  Hallo,

  Ik zit er over na te denken om me aan te melden bij Jasmin, maar ik vroeg me aalleen nog af waar de mensen vandaan komen die komen cammen, uit nederland of alleen uit het buitenland, ivm met de twijfel of ik met gezicht voor de cam wilt of niet.
  Ik heb ook de reacties gelezen over die card van liveyasmin, maar ik begrijp niet goed hoe deze werkt. Komt het geld op je eigen rekening of op een andere rekening waar je met die card gewoon bij een automaat kunt pinnen?
  En op welke datums word het geld overgemaakt?
  Alvast bedankt!

  • Geldverdienen.nl

   1. Het percentage Nederlandse bezoekers is er zo’n 2-3%.
   2. Je verdiensten worden twee keer per maand uitgekeerd.
   3. Het geld komt op een aparte rekening en daar kun je het dan met een speciale pas vanaf halen, gewoon bij pinautomaten hier in Nederland of in het buitenland.

   Hopelijk zijn hiermee je vragen beantwoord. LiveJasmin heeft overigens ook gewoon een Livechat support waar ze al je vragen direct -zonder wachttijd- kunnen beantwoorden.

 • Cartagena B.

  Ik heb me aangemeld bij Live Jasmin, een goede website maar er is een ding wat me niet lukt. Je moet er namelijk echt een hele goede profielfoto hebben. Daar worden echt hoge eisen aan gesteld: ik had een foto geschoten met een goede camera en goede belichting maar toch werd hij afgekeurd want volgens hun te amateuristisch..

  Live Jasmin betaalt daarentegen wel echt heel goed. Je kan alleen niet webcammen zonder dat je herkenbaar bent in je gezicht webcammen, het lijkt erop dat ze die regel hebben aangepast. Dus ik vraag me af hoe mensen daar zonder herkenbaar te zijn kunnen webcammen?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Cartagena,

   Het lijkt er dan inderdaad op dat de regels bij LiveJasmin zijn aangescherpt; voorheen voldeed bijvoorbeeld een ‘sexy foto van je silhouet’ ook.

   Bij bijvoorbeeld IsLive kun je wel redelijk ‘onherkenbaar’ werken. Overigens is het wel belangrijk op te merken dat dit geen goede verdien manier is als je je veel zorgen maakt over herkend te worden.

 • Robin K.

  Hey, tot hoeveel kan zo’n card van LiveJasmin opgewaardeerd worden?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Robin,

   Daar zit geen limiet op, je kunt dus zoveel op de card zetten als je zelf wilt (en hebt verdiend). Wel is het zo dat je maximaal 500 euro per keer kunt opnemen bij pinautomaten.

   • Robin K.

    En wanneer je stopt, betaal je die kaart dan door? Of moet je die terugsturen ofzo?

    • Geldverdienen.nl

     LiveJasmin betaalt de opstartkosten (zo’n $45) maar zelf draai je op voor de maandelijkse fee van $2. Die wordt automatisch op je card saldo ingehouden. Is je saldo nul? Geen probleem, dan worden de openstaande kosten afgeschreven zodra er wel genoeg op je card staat: Als je saldo dus 3 maanden nul was, en je er in maand 4 geld op zet, dan wordt er in maand 4 dus 4 x $2 afgeschreven.

     Je zult in ieder geval nooit thuis een rekening voor de card krijgen. En stopzetten van de card hoeft verder niet, hij verloopt automatisch na een paar jaar. Die vervaldatum staat ook op je card.

 • martin b.

  Mijn tsjechische vriendin wil graag werken voor de webcam en chatten , ze spreekt engels en tsjechisch.haar engels schrijven is slecht, is er een snel vertalingsprogramma waar de klant geen last van heeft? Zodat ze optimaal kan werken.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Martin,

   Nee daar bestaan helaas geen automatische vertaalprogramma’s voor. Wel is het niet kennen van Nederlands helemaal geen probleem als ze bij een internationaal platform zoals IsLive aan de slag gaat, daar is de voertaal namelijk Engels.

 • sophie j.

  Hey, hoe moet je bij islive & jasmin de belastingen aangeven?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Sophie,

   Deze vraag is al meerdere keren gesteld en ook al meerdere keren beantwoord, even door de reacties hieronder bladeren dus. :)

 • Serge B.

  Ik had een vraag over LiveJasmin.

  Is het via dit camplatform (livejasmin) niet veel moeilijker geld verdienen dan bij een Nederlands platform. Omdat er staat dat het gaat om bezoekers die gratis toegang hebben tot de room. En bij Islive gaat het om betalende.

  En begrijp ik het goed, dat het via LiveJasmin (makkelijk) mogelijk is, om dit dus zwart te doen dmv de prepaid debit card. Dus de belastingdienst/overheid kunnen er niet achter komen hoeveel ik verdien, of opneem met deze pinpas

  • Geldverdienen.nl

   Hi Serge,

   Wat betreft je eerste vraag:
   Het is bij LiveJasmin niet zo dat je de bezoekers gratis entertaint. Ze hebben wel gratis toegang tot je room, maar het idee is dat je op dat moment nog het grootste deel van je kleren aanhebt en dat je de bezoekers ‘verleidt’ tot het geven van fooien of het betalen voor privé sessies. Van webcammen een volwaardig inkomen maken is het best te doen bij LiveJasmin, omdat er de meeste (relatief rijke) bezoekers zitten en omdat de initiële stap om je room te bezoeken laagdrempeliger is omdat het gratis is. Wel is over het algemeen de concurrentie groter dan bij bijvoorbeeld IsLive. Lang verhaal kort: als je enkel een ‘beetje wilt bijverdienen’, niet moeder’s spreekwoordelijk mooiste bent, en weinig Engels spreekt, dan is IsLive de beste keuze. Ben je een ‘lekker ding’, kun je uit de voeten met Engels en ben je geïnteresseerd en van deze methode een volwaardig inkomen te maken, dan is LiveJasmin absoluut aan te raden.

   Wat betreft je tweede vraag:
   Dat klopt helemaal. Alhoewel het natuurlijk wel belangrijk op te merken is dat dat strict wettelijk gezien natuurlijk niet legaal is.

   Succes!

 • heidi b.

  ik ben wel geïnteresseerd om dit werk te doen via webcam mijn vraag is alleen moet ik dan herkenbaar in beeld komen of alleen mijn lichaam (naakt)? En als ik dit werk wil doen waar moet ik mij dan aanmelden ervoor ?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Heidi,

   Je gezicht hoef je niet herkenbaar in beeld te brengen en ook ‘bloot gaan’ is niet verplicht. Dat is echter wel waarmee je het meest zult verdienen.

   Wat betreft je vraag ‘waar aan te melden’; zie daarvoor het kopje “Waar aanmelden?” in de tekst hierboven.

 • Elvira T.

  Beste,

  Ik lees hieronder dat bij aanmelden bij LiveJasmin je een foto van je gezicht met je ID kaart moet maken om te bevestigen dat jij dit werkelijk bent. wordt deze foto dan ook in je profiel gebruikt? of kan dit ook anoniem?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Elvira,

   Die foto komt zeker niet op je profielpagina te staan. Hij is alleen zichtbaar voor werknemers van LiveJasmin en dient inderdaad ter controle van je identiteit en leeftijd.

 • krista b.

  Hallo,
  Is het mogelijk dat bezoekers je opnemen en die opnames op het internet verspreiden bijv. op pornowebsites ook al heb je bv. je eigen land geblokkeerd?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Krista,

   Het is heel onwaarschijnlijk dat dat gebeurt, maar geheel uit te sluiten is dat natuurlijk niet.

 • lynn h.

  beste.
  op welke site kan ik dit samen met mijn vriend doen?
  als koppel bedoel ik dan

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Lynn,

   Dat kan via LiveJasmin en Chaturbate. Succes!

 • rachel l.

  Welk nummer BSN in nederland, is het belgische nummer dat je moet invullen op het aanmeldformulier van LiveJasmin ? Is dat ook het nummer van je rijbewijs, of het nummer van je ID kaart.. je hebt geen BSN in belgie

  • Geldverdienen.nl

   Hi Rachel,

   In België heet dat nummer officieel ‘het Rijksregisternummer’, maar het wordt ook wel ‘het nationaal nummer’ genoemd. Succes!

 • Benjamin M.

  Is dit werk ook mogelijk voor mannen?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Benjamin,

   Ja dat is mogelijk, al zullen je verwachte inkomsten dan wel wat lager liggen. Jouw vraag is overigens al eerder gesteld en beantwoord (zie hieronder).

 • lotte va den b.

  ik ben een belgische jongedame… hoe zit het dan met de betalingen naar mij toe? Hoe dan met de belastingen? want hier in belgië heb je waarschijnlijk dieLiveJasmin- pinpas niet he dus gaan ze waarschijnlijk die stortingen bij mij wel zien.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Lotte,

   LiveJasmin is een internationaal bedrijf en die speciale pinpas kun je dan ook overal ter wereld aanvragen en gebruiken. Zeker ook in België.

   Wat betreft belastingen: hoe het precies zit in België kunnen we je niet zeggen, maar het gaat in ieder geval om inkomsten van het type ‘inkomen uit overige werkzaamheden’.

   Het niet opgeven van je bijverdiensten is bij deze verdien manier overigens redelijk eenvoudig in de praktijk te brengen. Als je je verdiensten namelijk gewoon pint met de speciale pinpas dan weet de overheid nooit dat (en wat) je bijverdient. Als je dan niks opgeeft bij je belastingaangifte zul je dus ook geen belastingaanslag ontvangen. Het mag echter duidelijk zijn dat dat wettelijk gezien niet legaal is, en dat het advies is om al je verdiensten wèl gewoon netjes te melden.

   • lotte v.

    die pinpas, die kan ik hier in België toch niet gebruiken?? of wel???

 • Naomi K.

  Die pinpas van LiveJasmin, hoe wordt die precies opgestuurd? Ik woon nog thuis (ben wel meerderjarig), maar zou het fijn vinden als mijn ouders hier niets van weten. Komt dat pasje in een envelop met alleen de ontvanger erop, of staat er ook op van wie het komt? Hun merk/logo/naam oid? Dankuwel.

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Naomi,

   Voorheen was het een witte envelop met daarop inderdaad alleen de NAW gegevens van de ontvanger. Hoe die envelop er vandaag de dag uitziet is niet met absolute zekerheid te zeggen, maar het LiveJasmin logo staat er in ieder geval niet op. Heel misschien wel het logo van Payoneer.

   Overigens zal het ook voor je ouders waarschijnlijk wel duidelijk zijn dat er een pasje in zit en dat het post is afkomstig van buiten Nederland (dat is af te leiden van de stempels). Hopelijk heb je wat aan deze informatie.

 • debby s.

  ik ben een alleenstaande moeder van 2 kinderen en heb een vaste baan van 28 uur in de week, sinds kort werk ik als camgirl erbij om finaciele redenen maar hoeveel procent van het verdiende bedrag als webcamgirl moet ik appart houden voor de belastingdienst??

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Debby,

   Hoe het precies zit met belastingen lees je op de veelgestelde vragen pagina (link). Als je ervoor kiest je bijverdiensten netjes aan te geven dan moet je dus rekening houden met een belastingtarief van ongeveer 37%. (Zie ook deze pagina van de Belastingdienst.)

   Het niet opgeven van je bijverdiensten is bij deze verdien manier echter redelijk eenvoudig in de praktijk te brengen. Als je je verdiensten namelijk gewoon pint van je LiveJasmin rekening (met de speciale LiveJasmin-pinpas) dan weet de overheid nooit dat (en wat) je bijverdient. Het mag echter duidelijk zijn dat dat wettelijk gezien niet legaal is. Als je meer dan een paar honderd euro bijverdient is het daarom wel aan te raden gewoon alles netjes op te geven.

   Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord. Succes!

 • Leilla Z.

  Hai, kan ik me aanmelden bij livejasmine op mijn naam (ik ben 30 jaar) en kan mijn zusje dan in plaats van mij werken (zij is 19 jaar). Tweede vraagje, kan ik als ik in het buitenland ben voor een beetje lange vakantie dan gewoon doorwerken of mag dat alleen vanuit het land waar je je hebt aangemeld?

  Bedankt

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Leilla,

   Onderdeel van het registratie proces van LiveJasmin is het maken van een foto (dat kan gewoon met je webcam) van je gezicht terwijl je dan naast je gezicht je paspoort, rijbewijs of ID-kaart houdt. (Zie voor uitleg daarover de oranje ‘Extra uitleg’-knop bovenaan deze pagina.) De reden daarvoor is dat LiveJasmin er zeker van wilt kunnen zijn dat de modellen ook echt meerderjarig zijn. Het aanmaken van een account op jouw naam, en dan iemand anders laten ‘werken’ is dan ook niet toegestaan.

   Eerlijk gezegd is daar in jullie geval ook helemaal geen reden voor. Als je zusje 19 is en wil cammen dan kan ze toch gewoon zelf een account aanmaken? Goed, hopelijk is hiermee je/jullie vraag beantwoord. Succes!

   • Leilla Z.

    Bedankt voor uw reactie. Ik heb nog een vraagje: kan ik gewoon overal gaan werken? (bv. als ik lang op vakantie ben in het buitenland) Of mag dat niet? Alvast bedankt.

    • Geldverdienen.nl

     Hi Leilla,

     Ja je kunt overal vandaan webcammen. Eisen met betrekking tot locatie zijn er niet.

 • Linda B.

  Ik heb een uitkering, kan ik dan toch bij internationale sites werken zonder mijn uitkering te verliezen, bedankt

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Linda,

   Als je je inkomsten meldt bij je uitkeringsinstantie of bij de Belastingdienst dan zul je vrijwel zeker op je uitkering gekort worden (maar nooit meer dan dat je bijverdient.)

   Als je je inkomsten niet aangeeft bij de Belastingdienst dan weten de uitkeringsinstanties echter ook niet dat (en wat) je bijverdient. Bovendien kun je bij LiveJasmin je verdiensten uitgeven zonder ze eerst naar je eigen bankrekening te hoeven storten. (Namelijk door van de speciale pinpas optie gebruikt te maken.) Dan kan de overheid dus al helemaal nooit weten wat je bijverdient. Op die manier kun je dan dus inderdaad bijverdienen zonder dat de overheid het weet, zonder dat je Belasting betaalt, en zonder dat je je uitkering verliest. Dat is echter natuurlijk niet legaal en heet zwart geld verdienen.

   Zie ook de uitleg op https://www.geldverdienen.nl/veelgestelde-vragen/ over geld verdienen als je een uitkering hebt en over zwart geld verdienen.

 • rob van H.

  Hi, mijn huisgenoot wil zichzelf op haar naam registreren op een webcamsite, en op deze manier inkomsten genereren. Nu is dit mijn huis, en is het mijn ip-adres. Ziet de fiscus nu mij als degene die inkomsten heeft uit de webcam en dus belastingplichtig is of zien zij haar als als degene die de inkomsten heeft en belastingplichtig is. In theorie kan iedereen zich aanmelden via dat ip-adres…. Bij voorbaat dank voor uw antwoord… mvg R.

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Rob,

   Creatief bedacht, maar geen zorgen; de overheid weet zo goed als zeker niet wat je IP adres is, en mocht dat wel zo zijn, dan wordt dat soort informatie echt niet door de fiscus gebruikt. Bovendien kan de overheid aan alleen een IP adres niet zien wat je op internet doet, en de webcam platforms zelf spelen ook echt geen informatie door naar overheid.

   Om je vraag in het kort te beantwoorden: Je hoeft je absoluut geen zorgen te maken dat jij een belastingaanslag krijgt als een huisgenoot op deze manier bijverdient.

 • anja B.

  Hai, ik heb een vraagje; bij welke internationale site kan ik werken zonder mijn gezicht te laten zien (dus met een masker of iets), en ook dat de betaling niet gaat via mijn bankrekening?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Anja,

   Met een masker op werken kan in principe bij alle sites, al zal je met masker zeer waarschijnlijk wel minder bezoekers trekken dan zonder masker. Zoals in de uitleg hierboven valt te lezen kun je je bij alle internationale sites bovendien gewoon via een cheque laten uitbetalen. Dat gaat dan dus niet via je bankrekening.

   De meest ideale uitbetaalmethode wordt aangeboden door LiveJasmin: daar kun je een pinpas krijgen waarmee je je verdiensten gewoon kunt uitgeven bij winkels en pinautomaten.

 • Elly V.

  Waar moet je je bij LiveJasmin aanmelden om te werken? Ik zie alleen maar knoppen voor klanten volgens mij.

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Elly,

   Alle links op deze pagina leiden naar aanmeldpagina’s voor modellen (en niet die voor klanten), maar voor de volledigheid hier nogmaals de link naar de aanmeldpagina.

   Voor een stap-voor-stap uitleg over het aanmelden bij IsLive klik je op de oranje “Extra uitleg”-knop (bovenaan deze pagina, aan de linkerkant). Er verschijnt dan een popup met gedetailleerde uitleg. Succes!

 • Mercelien m.

  Ja is het verplicht om te webcammen?. Kan ik ook chatten? Ik hoop heel gauw antwoord hierop te krijgen.

  • Geldverdienen.nl

   De webcam aan hebben staan is theoretisch niet verplicht, maar als je je webcam niet aan hebt staan zul je vrijwel 100% zeker geen bezoekers in je chatroom krijgen.

   Als je je zorgen maakt om je privacy maar toch mee wilt doen is het beter om wel je webcam aan te zetten, maar gewoon je hoofd buiten beeld te houden en/of je überhaupt niet uit te kleden. Dat is namelijk ook nooit verplicht, maar die aanpassingen zorgen er in ieder geval niet voor dat je helemaal geen bezoekers zult ontvangen.

 • Mercelien m.

  Ik woon op de Antillen is het dan mogelijk om voor een Amerikaans bedrijf te werken? En hoe krijg ik het geld uitbetaald?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Mercelien,

   Dat kan als je kiest voor LiveJasmin. Want dan kun je er voor kiezen om een cheque op te laten sturen (maar dat is duur en daarom eigenlijk af te raden), of voor de optie “Prepaid debit card – Payoneer”; je kunt je verdiensten dan gewoon opnemen bij pinautomaten overal ter wereld, en dus ook bij pinautomaten op de Antillen. Zie de alinea met de titel “Je laten uitbetalen” voor meer informatie.

 • john r.

  kunnen mannen zich ook opgeven?

  • Geldverdienen.nl

   Hi John,

   Ja dat kan, alle platforms laten ook mannelijke modellen toe.

 • Suga B.

  hoe zit het met de belasting als je voor een amerikaanse site werkt?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Suga,

   Officieel moet je al je inkomsten opgeven bij je jaarlijkse belastingaangifte (de belastingaangifte die je voor 1 april moet insturen), ook dit soort inkomsten. Uitleg over hoe je je verdiensten precies moet opgeven staat hier: https://www.geldverdienen.nl/veelgestelde-vragen/#belasting

   Als je je verdiensten echter laat uitbetalen via de ‘Prepaid debit card’-optie bij LiveJasmin, en je je verdiensten dus direct opneemt bij pinautomaten hier in Nederland of er mee betaalt in Nederlandse winkels, dan kan de Belastingdienst niet zien dat jij dat geld hebt verdiend. Het niet melden van je verdiensten bij de Belastingdienst is dan in de praktijk goed mogelijk, alhoewel het ook in dat geval natuurlijk niet legaal is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens