Geld verdienen met YouTube

Laatst bijgewerkt: 29 juni 2024

Naast met advertenties zijn er nog vier andere manieren waarop je tegenwoordig geld kunt verdienen met YouTube. Wel zijn deze manieren alleen interessant als je YouTube-kanaal minimaal een paar duizend views per maand genereert. Om te kunnen beginnen heb je minimaal 1000 abonnees en 4000 kijkuren nodig.

Welke mogelijkheden zijn er?

Vroeger kon je als YouTube-partner alleen geld verdienen door advertenties te vertonen bij je video‘s, maar tegenwoordig zijn er in totaal vijf mogelijkheden:

 1. Advertenties: inkomsten uit het vertonen van advertenties bij je video‘s
 2. Kanaallidmaatschappen: kijkers maandelijks laten betalen om lid te worden van je kanaal en speciale voordelen te krijgen
 3. Merchandise: producten met je eigen logo/design direct via YouTube verkopen
 4. Super Chat & Super Stickers: verdienen aan de chatruimte van je livestreams
 5. YouTube Premium: meedelen in de abonneekosten van YouTube Premium abonnees als zo’n abonnee jouw video bekijkt

YouTube Premium is overigens simpelweg de abonnementsvorm waarmee YouTube-gebruikers video’s zonder reclame kunnen bekijken. YouTube verdeelt een deel van die abonnementsinkomsten over de YouTubers wiens video’s worden bekeken. Normaal gesproken brengt dat niet veel op, tenzij je echt miljoenen bezoekers hebt.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Voor alle bovengenoemde verdienmogelijkheden geldt dat je alleen mee kunt doen als je bent goedgekeurd voor het YouTube-partnerprogramma (YPP). Die goedkeuring kun je aanvragen in de “Inkomsten genereren” rubriek van je Kanaaldashboard. Dat kan echter pas als je aan twee eisen voldoen: (1) Je video’s moeten de laatste 12 maanden minimaal 4000 kijkuren hebben gegenereerd; en (2) Je moet minimaal 1000 abonnees hebben. Hoeveel uren en abonnees je al hebt zie je op diezelfde pagina.

Onderdeel van de aanvraag is het accepteren van de algemene voorwaarden van het YPP en het aanmelden bij Google Adsense (of het koppelen van je account als je die al hebt). Google Adsense is simpelweg het programma waarmee je verdiensten worden uitbetaald. Je kunt er overigens alleen maar geld mee verdienen en het kan nooit geld kosten, dus niks om bang voor te zijn. Meer informatie over Google Adsense vind je op de uitleg-pagina over Google Adsense hier op geldverdienen.nl. Ook zonder YouTube kun je namelijk geld verdienen met Adsense.

Wel geldt bij Adsense een minimumleeftijd van 18 jaar. Je toch aanmelden als minderjarige is onverstandig, want als Google daar achter komt worden je verdiensten bevroren en kun je een levenslange Adsense en YouTube ban krijgen. Ben je minderjarig en wil je toch geld verdienen met YouTube? Dan kun je het beste één van je ouders vragen of je een account op zijn of haar naam mag aanmaken. Omdat Adsense nooit geld kan kosten vinden de meeste ouders dat geen probleem.

Goedgekeurd worden bij het YouTube-partnerprogramma

Wat YouTube beoordeelt is of jouw kanaal interessant is voor adverteerders en adverteerders ook bereid zijn te betalen voor het vertonen van hun naam/merk bij jouw video’s. Of dat zo is wordt beoordeeld op basis van het onderwerp van je kanaal, wat er in je video’s te zien is, welke titels en beschrijvingen je video’s hebben en welke video’s het meest zijn bekeken.

Om de kans te maximaliseren dat je aanvraag wordt goed gekeurd lees je vóór het aanvragen van de keuring het beste even deze en deze pagina in zijn geheel door. De samenvatting is eigenlijks zoals voorheen aangegeven: maak content dat interessant is voor (sommige) adverteerders. Wordt je aanvraag afgekeurd? Dat is natuurlijk jammer, maar geen paniek. Na een afkoelingsperiode van 30 dagen kun je eventueel weer een nieuwe aanvraag indienen.

Welke verdien-optie is het meest interessant?

Voor de meeste beginnende YouTubers is het vertonen van advertenties bij video’s veruit de grootste inkomstenbron van het YouTube-partnerprogramma. De andere optie zijn leuk, maar eigenlijk vooral voor grote en professionele kanalen.

Wat wel vaak goed werkt naast het vertonen van advertenties is affiliate marketing toepassen. Dat betekent dat je in je YouTube video’s (of via de beschrijving onder je video’s) kort reclame maakt voor een gerelateerd of relevant product. Veel professionele YouTubers zie je dat ook doen: zij onderbreken hun video’s vaak in het midden met een opmerking als „Let’s take a moment to discuss the sponsor of today’s video [..] also see the link below”. In veruit de meeste gevallen is dat gewoon affiliate marketing en is er geen “sponsor contract” tussen de sponsor en de YouTuber afgesloten. Oftewel, dat kan iedereen ;-)

Hoeveel kun je verdienen?

YouTube advertenties brengen gemiddeld €0,30 tot €4,00 op per 1000 views. Wat je precies verdient hangt af van het onderwerp van je advertenties en van hoeveel kijkers op de advertenties klikken. De verdiensten worden uitbetaald via Google Adsense en daar is het uitbetalingsminimum 70 euro. Dat maakt duidelijk waarom deze optie niet interessant is voor kleine YouTubers. Brengen jouw filmpjes niet bijzonder veel op en verdien je daardoor maar €1,00 per 1000 views? Dan heb je 70.000 views nodig om je eerste uitbetaling te behalen. Met 100 views per dag duurt dat bijna 2 jaar..

Maar als je miljoenen views weet te genereren kun je met deze methode best leuk verdienen, tot €4 per duizend views betekent immers tot €4000 per miljoen views. Schattingen van hoeveel bestaande YouTubers verdienen vind je op Socialblade (simpelweg op de naam van een kanaal klikken om de schattingen te zien). En als je dat dan ook nog eens combineert met de andere verdienopties van het YouTube-partnerprogramma en/of met affiliate marketing, dan is het zeker mogelijk om van YouTuber zijn je beroep te maken.

Hoe zit het met copyright?

Strict juridisch gezien is het alleen toegestaan om geld te verdienen met content waarvan je zelf alle bijhorende commerciële gebruiksrechten hebt. Eigenlijk betekent dat dat je de content van je video’s volledig zelf moet hebben gemaakt (en dat er zelfs geen commercieel achtergrond muziekje te horen mag zijn), òf dat je kunt bewijzen dat de werkelijke eigenaar jou toestemming heeft gegeven voor gebruik.

In de praktijk komt het echter niet zo super nauw. Je mag best geld verdienen met filmpjes waarop toevallig een bepaald achtergrondmuziekje is te horen. Voor een samenvatting van de officiële regels zie de video hierboven. Voorbeelden van video’s waarmee wel en niet verdiend mag worden vind je op deze pagina.

Een goede strategie

Zoals je wellicht al op Socialblade hebt gezien zijn er redelijk wat YouTubers die op deze manier 6-cijferige bedragen verdienen. De belangrijkste tip om dat te bereiken is een onderwerp hebben waarmee je kijkers ook op de lange termijn kunt boeien. Het doel moet zijn zoveel mogelijk abonnees (engels: “subscribers”) te vergaren. Begin dus bij voorkeur geen kanaal over een eenmalig uniek filmpje, maar kies een onderwerp waar je heel veel filmpjes over kunt maken. En je mag gerust creatief zijn: make-up tutorials, zelfgemaakt animaties, een videoblog over je huisdier, of video fragmenten nasynchroniseren net zoals LuckyTV doet (ook wel “dubben” genoemd); het kan allemaal werken. Goede bron voor inspiratie zijn de top-kanalen op Socialblade.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Nick H.

  Hoi, ik heb een vraag! Ik ben nu net 3 maanden bezig met youtube en ben in deze tijd gegroeid naar 50.000+ abonnees. Hierbij pak ik een zeer mooi bedrag van google adsense. Het probleem waar ik tegenop loop, is dat ik niet weet of ik/en hoeveel belasting ik moet gaan betalen? Ook vraag ik me af of ik me moet aanmelden bij kvk of is dat niet nodig?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Nick,

   Inkomsten uit YouTube / Google Adsense dien je aan te geven in Box 1 als “inkomsten uit overige werkzaamheden”. Meer informatie bij de eerste vraag op de veelgestelde vragen pagina. En als je zoekt op het woord “belastnig” in het zoekvenster hier boven dan vind je een aantal antwoorden waar je wellicht ook wel wat aan hebt. Succes :-)

 • Priscilla Y.

  Hoi, ik heb al een Youtube kanaal waar ik geld mee verdien. Nu wil ik nog een nieuwe kanaal erbij maken over een andere onderwerp. Moet ik met mijn nieuwe kanaal ook eerst 1000 abonnees en 4000 kijkminuten hebben voordat ik daar geld mee verdien? Of kan ik met mijn nieuwe kanaal gelijk geld verdienen?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Priscilla,

   De eis om minimaal 4000 kijkuren te hebben gegenereerd geldt inderdaad per kanaal.

 • Matrix A.

  Hallo, ik heb bijna 7000 abbonees en heb gemiddeld 6000-10000 views per dag en gemiddeld 12.000 kijktijd uur per maand, het is erg afwisselend soms heb ik dagen waar ik tot 30000 views krijg. Ik verdien geen geld omdat ik geen YouTube Partner ben maar zou dat in de toekomst wel willen omdat al bijna 2 miljoen weergaven heb op mijn kanaal en nog steeds niets heb verdient. Ik heb het altijd als een hobby gezien maar zou er nu toch wat willen mee verdienen. Ik weet gewoon niet hoe dat werkt met de belastingen… Ik zit nog op school is er dan een bepaald bedrag dat ik mag verdienen zonder belastingen te betalen of ben ik geen student meer eens ik een job heb (als ik geld verdien met YouTube)

  • soraya a.

   hallo, ik heb inmiddels 2000 abonees en een video et 1,3k weergaven en eentje met 500.000 weergaven maar ik kan nog steeds geen advertentie doen hoe moet ik dat doen?

   • Geldverdienen.nl

    Hallo Soraya,

    Als je over de laatste 12 maanden minimaal 4000 kijkuren hebt gegenereerd en minimaal 1000 abonnees hebt, dan kun je advertenties inschakelen. Hoeveel kijkuren en abonnees je hebt kun je hier zien.

 • Lorenzo S.

  Ik heb momenteel 55 abonnees kan ik dan op een andere manier geld binnenkrijgen

  • Geldverdienen.nl

   Hi Lorenzo,

   Wat veel kleine en grote YouTubers ook wel eens doen is producten of websites promoten met of onder hun video’s. Ze zetten dan een affiliate link in het beschrijvingsveld van hun video. Meer informatie over affiliate marketing vind je hier.

   Succes :-)

 • Hind C.

  Er is een YouTube kanaal aangemaakt waar ik deel aanneem zonder mijn toestemming. En er zijn verschillende mensen die geld verdienen achter mijn rug. Schijnt om heel veel geld te gaan. Ik was op zoek naar iemand op het net. Voor ik het wist nam ik deel aan onwetend. Ze hebben hun rekening nr opgegeven. Zie niets van dat geld. Zelfs geen 1 euro. Ze zijn heel rijk, terwijl ik in armoede leef. Loop 4 maanden achterstand. En hun zijn nog rijker achter mijn rug. Ik wil op u een beroep doen om dit te stoppen. En vraag u rekening nr te wijzigen. Want ik ben het niet hun die daar op te zien is. Ik hoop spoedig van u te horen. En nu stop ik er mee om op YouTube te gaan. Anderen rijk maken.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Hind,

   Wij zijn geen YouTube. Als je van mening bent dat een kanaal of video jouw rechten schendt, dan kun je dat hier bij YouTube melden.

 • Daan G.

  Is het ook mogelijk om de YouTube-advertenties te tonen in een YouTube livestream. Ik heb meerdere toeristische webcams hangen. De beelden worden door andere websites ingeloten. Het wordt tijd dat ik daar eens iets voor terug krijg????

  • Geldverdienen.nl

   Hi Daan,

   Ja, in principe kan dat gewoon. Meer informatie hier. Succes :-)

 • Saim M.

  He. Ik heb momenteel 113 abonnees. Als ik naar de pagina ga om inkomsten genereren aan te zetten, dan kan dat niet. Als ik dan op meer informatie klik krijg ik een video te zien en daarin wordt verteld dat je minstens 1000 abonnees nodig hebt maar volgens jullie is dit niet waar. Kunnen jullie mij misschien verder helpen?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Saim,

   Je hebt gelijk, die regel is blijkbaar onlangs veranderd. De nieuwe eisen om advertenties aan te mogen zetten zijn deze:

   1. In totaal moeten je video’s de laatste 12 maanden minimaal 4000 kijkuren hebben gegenereerd
   2. Je moet inderdaad minimaal 1000 abonnees hebben

   Meer informatie in deze video.

   Dank voor het opmerken, de artikeltekst is inmiddels aangepast.

  • Herman E.

   Meer dan 1000 abbonees heb je nodig, dan kun je je aanmelden. Als je goedgekeurd wordt krijg je een adsense account en kan je je advertenties aan zetten en geld verdienen.
   greetz HGH

 • Jens v.

  ik heb 60 abonees en ik wil graag wat een beter yt kanaal hebben hoe doe ik dat en hoe kan ik geld verdienen of kan ik dat nog niet en hoeveel abonees moet ik dan hebben ?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Jens,

   Er is geen minimum aantal abonnees dat je moet hebben voor je advertenties bij je video’s kunt tonen, maar wel is het een vereiste dat je minimaal 10.000 views hebt gegenereerd. (Zie ook de tekst onder het kopje “Hoe werkt het?”)

   Advies over hoe je een goed kanaal maakt vind je in de artikeltekst onder het kopje “Een goede strategie”. De crux is een onderwerp te hebben waar je langdurig regelmatig een interessante video over kunt maken — en dan ook door te zetten en regelmatig zo’n video produceren. Succes.

   • Saim M.

    Dit is niet waar. Ik heb bewijs dat je 1000 abonnees nodig hebt

 • Albrecht D.

  Dank je heel hartelijk voor het antwoord dat u mij hebt gegeven op 4 april 2020.Met het coronavirus zijn er nu veel mensen die nu thuis moeten blijven (verplichting).
  Op mijn kanaal krijg ik daardoor ook meer weergaven per dag van al mijn video’s.Toch is het wel zo,dat minder dan de helft (dus maar 50%)van de weergaven in aanmerking komt voor de uitbetaling van de advertenties die worden geopend tijdens het bekijken van de video.Want er zijn veel advertenties die niet worden geopend of verwijdert (gesloten) tijdens het bekijken van de video.Sommigen zeggen dat dat heel normaal is en dat men niet te veel moeten verwachten wat betreft geld verdienen met reclame of advertenties. Is dat eigenlijk wel normaal? Graag een antwoordje terug. Alvast bedankt.Groetjes, Debruyne A.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Albrecht,

   Ja dat is in principe normaal, al hangt het wel ook af van het soort bezoekers dat je hebt. Veel mensen hebben tegenwoordig een “Adblock” app die advertenties blokkeert en aan gebruikers met dat soort apps verdien je daardoor sowieso niets (YouTube kan bij dat soort kijkers immers geen advertenties tonen).

   Hier kun je zien dat dat soort apps vooral door jongere mensen gebruikt worden en iets meer door mannen dan door vrouwen.

 • Albrecht D.

  Ik kijk regelmatig naar andere kanalen hoe zij het doen om meerdere abonnees te krijgen en welke video’s zij uploaden. Maar wat mij verwondert is dat sommige kanalen zomaar 100 abonnees bij krijgen in één dag; Zijn dat abonnees die men automatisch bijkrijgt van social blade?Want als men kijkt naar Real Time You Tube abonnees dan ziet men staan “Mogelijk gemaakt door Social Blade” Wat betekent dat?
  Graag een antwoordje terug. Alvast bedankt.
  Groetjes, Debruyne A.

  • Geldverdienen.nl

   “(mede) mogelijk gemaakt door” is een standaard zinnetje uit de marketing wereld om aan te geven dat een andere partij een bijdrage heeft geleverd aan de tot standkoming van iets. Bijvoorbeeld door geld te geven als sponsor, door een product ter beschikking te stellen, of door inhoudelijk meegewerkt te hebben. Wat het in bovenstaand geval precies betekent is niet te zeggen.

   100 abonnees erbij op één dag is overigens niets onmogelijks. Er zijn ook kanelen die er op goede dagen 10.000 per dag bijkrijgen. Wellicht dat het YouTube algoritme een bepaalde video toevallig prominent plaatste bij andere gebruikers, of is er een advertentie gekocht of samengewerkt met een andere grote YouTuber (die daarvoor in een veel bekeken video naar het eerste kanaal verwezen heeft).

 • Marius D.

  Al een poosje ben ik met een youtube kanaal bezig. Op zich niet eens om geld te verdienen, maar omdat het gewoon leuk is. Nu heb ik echter onlangs moeten aangeven dat mijn kanaal (ook) gericht is op kinderen. Ik krijg de indruk dat ik nu zéker geen geld meer zou kunnen verdienen met advertenties. Klopt dat? Ik kan er maar weinig informatie over vinden. Ik hoop dat iemand er iets over kan zeggen…

  • Geldverdienen.nl

   Hi Marius,

   Ook met video’s die op kinderen zijn gericht kun je geld verdienen, maar er is onlangs inderdaad een wet in gegaan waardoor advertenties voor kinderen niet meer gepersonaliseerd mogen worden. Normaal gesproken is het dan te verwachten dat de gemiddelde opbrengsten per advertentie-vertoning daardoor lager zullen uitvallen, maar bij de doelgroep kinderen zal dat verschil vermoedelijk wel meevallen. Reclame voor Disney, speelgoed en snoep vinden uiteindelijk alle kinderen interessant, daarvoor hoeft YouTube de advertenties niet te kunnen personaliseren.

   Meer informatie hier.

 • Etienne A.

  Beste, Graag zou ik een zelfgemaakte video op YouTube plaatsen. Al zeg ik het zelf, het is een uniek filmpje, maar het staat of valt met de muziek “The Magic Doll” van The Shadows. Een ander nummer is helaas geen optie.
  Volgens YouTube zijn er 247 landen waar de video niet vertoond mag worden en kan ik zelf geen eventuele inkomsten genereren.
  -Is het mogelijk om toestemming te vragen aan de uitgever en waar kan ik daarvoor terecht?
  -Welke stappen dien ik te ondernemen om (gedeeltelijke) inkomsten te krijgen?
  -Mag de naam en de uitvoerder van het nummer vermeld worden in de montage?
  Dank bij voorbaat voor uw hulp, Etienne.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Etienne,

   Zoek in het bovenstaande zoekvenster maar eens op “grijs” en je vindt dan een aantal antwoorden op soortgelijke vragen.

   Ja je kunt theoretisch toestemming vragen aan degene die de rechten in bezit heeft, maar je zult dan zelf moet achterhalen wie dat is en wat zijn/haar contactgegevens zijn en de praktijk lukt dat vrijwel nooit.

   Je kunt je video ook gewoon maken en dan proberen het vertonen van advertenties toch aan te zetten. Niet onwaarschijnlijk komt de video toch door de keuring van YouTube heen, maar zeker is dat niet.

   Wel moet je je realiseren dat als de rechtmatige eigenaar een klacht bij YouTube zou indienen, je video wordt verwijderd, je je Adsense inkomsten kunt verliezen en je een ‘strike’ kunt krijgen. Bij drie strikes wordt je YouTube- en wellicht ook je Adsense-Account permanent gesloten en kun je geen nieuw account meer aanmaken.

   Naam en uitvoerder van het nummer vermelden mag zeker, maar wellicht verhoog je daar ook de kans mee dat YouTube het niet zal toestaan ook advertenties te activeren..

   Succes in ieder geval :-)

 • Willem Robert V.

  ik heb al me eigen video’s op betalen gezet maar zie niks terug en ook niet naar me rekeningnummer . Zou u me willen helpen zodat ik recht heb op me eigen video . heel veel dank. Willem RobertVegt

  • Geldverdienen.nl

   Dag Willem,

   Lees eerst nog eens de tekst onder het kopje “Statistieken YouTube vs Adsense” in de artikeltekst door en zoek daarna ook eens op “statistieken” in bovenstaand zoekvenster.

   Vermoedelijk is het probleem dat als je het vertonen van advertenties pas onlangs hebt geactiveerd het altijd even duurt voordat de eerste verdiensten in je Adsense accoutn verschijnen (namelijk pas halverwege de maand daarna).

 • Myrthe B.

  Op de app ‘YouTube Studio’ Kan je ook je geschatte inkomsten zien, er staat daar bij mij een bedrag (in dollars) Dat bedrag gaat soms een paar cent of dollar omlaag, of omhoog. Toen keek ik op de site Google Adsense en daar staat ook een bedrag, maar dan in euro’s. Alleen dat is een veel hoger bedrag dan dat in YouTube Studio staat. Dus toen dacht ik oke dat is dus mijn echte bedrag. Maar ik snapte nog steeds niet helemaal hoe het dan zat met dat bedrag wat op YouTube studio staat. wat betekent dat bedrag dan? Ik heb even nagedacht en ook op Google adsense gekeken en daar klikte ik op ‘betalingen tonen’ of zo. En toen zag ik dat er iedere maand (de 1ste steeds) Een bedrag werd overgemaakt wat ongeveer gelijk is aan het bedrag wat op YouTube Studio staat. Dus toen dacht ik het door te hebben! Ik dacht ooh, dus iedere maand krijg je het bedrag dat op YouTube Studio dan staat erbij opgeteld (op dat bedrag wat op Google Adsense staat) Dus ik wachtte tot de volgende maand, en het is nu op dit moment wanneer ik dit typ 1 februari, maar er is niks bij gekomen op Google adsense… Dus ik zou nu echt niet weten hoe het dan zit en waar dat bedrag op YouTube Studio voor staat. Ik hoop dat jullie mijn vraag kunnen beantwoorden!

  • Geldverdienen.nl

   Dag Myrthe,

   Zie het kopje “Statistieken YouTube vs. Adsense” (en zoek eventueel ook eens op “statistieken” met het zoekvenster hierboven)

   De waardes in je Adsense account worden pas ongeveer 15 dagen na het eind van een maand geupdate en je verdiensten van januari verschijnen dus pas halverwege februari in je Adsense account. Het bedrag dat je daar halverwege februari bijgeschreven krijgt zou ongeveer het bedrag moeten zijn dat in je YouTube studio app werd getoond.

   Succes :-)

 • Eline S.

  Hallo, ik had eens een vraagje. Ik wil graag een YouTube kanaal starten maar met uitleg en drama van celeberties hun leven. Maar hiervoor zou ik dan tweets, live video’s van Instagram etc plaatsen die niet van mezelf zijn. Schend ik dan hun privacy? Want er zijn ook al zoon accounts met over de miljoenen vieuws en ik weet er zeker van dat zun geen toestemming vragen om dat te plaatsen. Dus wordt het wel streng genoeg gecontroleerd? En als je de regels niet nakomt, welke sancties hangen er dan aan vast?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Eline,

   Als celebrities posts maken die openbaar zichtbaar zijn, dan telt die inhoud in principe tot het juridisch ‘publieke domein’ en mag je (zelfgemaakte) beelden daarvan gebruiken. Het ‘copyright’ van de originele beelden blijft tegelijkertijd echter bij de maker.

   Als je het tonen van die Instagram-posts in je YouTube-video’s dus op zo’n manier weet te doen dat het duidelijk is dat je de beelden zelf gemaakt hebt en de posts van openbare Instagram-accounts komen (bijv. met screenshots of door je beeldscherm op te nemen), dan zou je in principe niet in problemen moeten kunnen komen.

   Maar net als veel andere onderwerpen in de online wereld is dat er eentje in enigszins juridisch grijs gebied.

   Klinkt in ieder geval als een leuk project, heel veel succes :-)

 • Albrecht D.

  Op SocialBlade kan men het totaal aantal weergaven per dag aflezen van video’s.Zijn de video’s zonder reclame daar ook inbegrepen?
  Graag een antwoordje op deze vraag.
  Alvast bedankt.
  Groetjes,
  Albrecht

  • Geldverdienen.nl

   Dag Albrecht,

   Ja, alle videos zijn daar bij inbegrepen.

 • piet k.

  1)zijn er kosten aan verbonden ?
  2)in welk bestand moeten de filmpjes staan ?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Piet,

   Het hebben van een YouTube-kanaal is gratis en alle gebruikelijke bestandsformaten voor video worden er ondersteund (3GPP, AVI, FLV, MOV, MPEG4 [= .mp4], MPEGPS, WebM en WMV)

 • Reinder Van Der S.

  Hallo, graag zou ik willen weten of het mogelijk is om via je eigen you tube kanaal een product aan te prijzen.
  Dus in principe reclame maken voor je eigen product.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Reinder,

   Dat kan absoluut en doen veel YouTubers ook, vaak ook met producten van anderen. Je ziet dan meestal dat de YouTubers hun kijkers aansporen zich ergens aan te melden met een bepaald code of om te klikken op links in het beschrijvingsveld van de video (dat zijn dan eigenlijk altijd affiliate links. In beide gevallen verdient de YouTuber vervolgens een commissie.

   Wel moet je je afvragen of je dat reclame maken op een manier kunt doen die toelaat veel video’s te maken, die kijkers ook leuk of interessant vinden op te kijken. Als elke video reclame moet maken voor hetzelfde product dan is het waarschijnlijk moeilijk de video’s na een tijdje ook nog leuk te houden, maar onmogelijk is het niet. Een goed voorbeeld van wie het wel lukt is bijvoorbeeld Red Bull; veel video’s van gave evenementen en indirect worden de kijkers toch steeds weer aan datzelfde energiedrankje herinnert.

 • Michelle P.

  Hallo,
  Ik heb een aantal vragen. Ik wil graag wat videos publiceren maar weet niet in hoeverre ik er daadwerkelijk iets aan kan verdienen. Het gaat om promotie voor verschillende hotels en restaurants. Is dat toegestaan of schend ik hierbij de rechten van deze bedrijven? Ook als ik toestemming heb gekregen van de betreffende bedrijven?
  Verder wil ik ook videos publiceren van muziek, maar begrijp ik het goed dat je alleen je eigen muziek mag publiceren, dus geen covers? Of is dit wel toegestaan

  • Geldverdienen.nl

   Dag Michelle,

   Als je toestemming hebt van die hotels en restaurants zou dat geen probleem moeten zijn.

   Wat met betreft het gebruik van muziek; zoek maar eens in bovenstaand zoekvenster op “muziek” en “royalty free music”

   Succes :-)

 • Crystal I.

  Hoi,

  Ik heb een succesvolle kanaal op YouTube waarbij ik veel muziek gebruik maar er geen rechten voor heb om ze te monitizen en omdat ik onervaren ben wil ik mijn kanaal aansluiten bij een MCN om zo voor mij het kanaal te beheren en begeleiden. Zij bieden mij een Academy aan om op een strategische manier mijn huidige bereik om te zetten naar een nieuw format of kanaal dat wel gemonetized kan worden.
  Maar omdat ze betrokken zijn bij het maken van de content gaan ze een Co-ownership aan. Hierin is de verdeling 50-50. Deze samenwerking gaan zij voor de volgende periode aan: 1 jaar Academy met daarna een 2 jarige managing contract en een optie van 3 jaar erbij. Nu ben ik benieuwd of dat wel een eerlijke verdeling is. Ik heb namelijk gehoord dat de verdeling normaal gesproken niet meer is dan 30-70.

  Dank!

  • Geldverdienen.nl

   Dag Crystal,

   Dat klinkt in ieder geval heel spannend :-)

   Of 50-50 een eerlijke verdeling is kunnen wij ook niet zeggen, dat ligt er vooral ook aan hoe succesvol je kanaal nu al zonder hun hulp is. Wellicht is het een idee voor te stellen dat jouw huidige maandelijkse (of jaarlijkse) inkomsten als basis genomen worden en dat enkel de groei in die inkomsten 50-50 verdeeld wordt? Dan kun jij er eigenlijk enkel op vooruit gaan en als die MCN vertrouwen heeft in hun eigen kunnen zullen ze zo’n aanbod vast ook acceptabel vinden.

 • Albrecht D.

  Hoeveel verdient men met een YouTube kanaal in Rusland per 1000 weergaven van YouTube video’s? Verdient men minder dan in de omgevende westerse landen?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Albrecht,

   Precieze cijfers zijn er niet omdat advertentie-prijzen continue veranderen (afhankelijk van vraag en aanbod), maar in het algemeen is het inderdaad zo dat de vergoeding afhankelijk is van de locatie van de kijker. En als je voornamelijk kijkers uit Rusland hebt ligt de gemiddelde vergoeding vermoedelijk ietsje lager.

 • Jan S.

  Hallo,

  Na een aantal jaren actief te zijn geweest op You Tube, waarbij ik muziek en video’s heb geplaatst van derden, waarbij ik geen inkomsten kan krijgen, omdat er een auteursrecht claim op ligt ( hetgeen ik begrijp ), besloot ik vorig jaar mij eigen muziekstukken te maken en te uploaden. Het werk is van mij en ik gebruik slechts een foto van Pixabay die vrij zijn van commerciële rechten, hetgeen ik ook in de omschrijving zet en ook bij de betreffende foto’s staat vermeldt op de site van Pixabay. Ik heb mij aangemeld bij You Tube om inkomsten te genereren voor mijn eigen muziekstukken. Alle video’s van derden staan nog steeds op mijn You Tube kanaal en ik kreeg van hun groen licht om te gaan verdienen. Nu een half jaar later krijg ik van hun de melding: Bij een recente beoordeling heeft ons team van beleidsspecialisten zorgvuldig de video’s bekeken die je naar je kanaal hebt geüpload. We hebben geconstateerd dat een groot aantal van je video’s niet voldoet aan het beleid van ons [//support.google.com/youtube/answer/1311392?hl=nl]YouTube-partnerprogramma. Weet u of dit te maken heeft met de video’s van derden? You tube is in hun reactie niet duidelijk wat ik moet aanpassen en verwijderen, terwijl ze eerder alles hebben goedgekeurd. Zou zeer geholpen zijn als ik weet wat ik moet verwijderen en of aanpassen. Alvast bedankt voor uw reactie.

  met vriendelijke groet Jan

  • Geldverdienen.nl

   Hi Jan,

   Als die video’s van derden op hetzelfde kanaal staan als je zelfgemaakte video’s en dus ook bij die videos van derden door het door jou activeren van de advertentie-optie advertenties zijn vertoond, waarbij de opbrengsten naar jou gaan -alhoewel zoals je zelf eigenlijk ook al vaststelt- je daar geen rechten op hebt, dan is dat inderdaad zeer waarschijnlijk de reden van YouTube’s beoordeling.. Oplossing: die video’s van derden verwijderen, of voor je eigen video’s een apart kanaal aanmaken.

 • Albrecht D.

  Zoals ik verneem moet men op zijn YouTube video’s minstens 1000 abonnees en minstens 4000 kijkuren hebben binnen de 12 maanden vooraleer men geld kan verdienen. Zijn dat 4000 uren samen op al je YouTube video’s?Als men dan 200 video’s plaatst en men bekijkt er 100 video’s van tegenover iemand die 100 video’s plaatst en er bijvoorbeeld 60 video’s bekijkt dan is de eerste makkelijker af om 4000 kijkuren te verkrijgen dan de tweede die maar 100 video’s heeft geplaatst? Is dat wel rechtvaardig?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Albrecht,

   Of het rechtvaardig is is een persoonlijke mening, maar het gaat inderdaad over het totaal aantal kijkuren over al je videos.

   Succes :-)

 • Marja L.

  hoi ik heb een vraag – ik ben bezig met een kanaal maken met filmpjes van internet -dus ik maak ze niet zelf – soms zal ik van een aantal goeie filmpjes 1 langere film maken.
  Zelf vind ik dat ik een goeie smaak heb en selecteer alleen het beste van het beste met een bepaald thema.
  het kost best veel tijd om het goed in te delen en bij te houden. Er zullen genoeg mensen zijn die mijn smaak goed vinden en lekker makkelijk, hoeven ze zelf niet te zoeken.
  Is het met zoiets ook mogelijk, als ik veel abonnees ga krijgen om met advertentie /banners geld te verdienen ,

 • Dennis K.

  Hallo,

  Mag je youtube filmpjes bijv. van funny videos uploaden en kopieren en plakken als het ware remixen? Of ben je dan aan het stelen of misbruik van ander mans filmpjes maken?

  Mvg,
  Dennis

  • Geldverdienen.nl

   Hi Dennis,

   Dat is inderdaad stelen en niet toegestaan.

   • Dennis van de K.

    Hallo,

    Bedankt voor uw reactie.

    Nu komt mijn vervolg vraag.

    Hoe doen al die kanalen dat dan met zulke filmpjes? Soms zie je wel eens dubbele filmpjes. En hoe komen hun aan die filmpjes?

    Mag het wel bijv. van Facebook of iets in die richting?

    Je kunt duidelijk zien dat er verschil van kwaliteit in zit van de opname dus ze kunnen niet alles zelf gefilmd hebben.

    Graag hoor ik het.

    Mvg

    • Geldverdienen.nl

     Hi Dennis,

     Kopieren en plakken is in de praktijk een grijs gebied; officieel is het zonder toestemming van de werkelijke eigenaar van de rechten niet toegestaan en zeker niet als je het vertonen van advertenties voor die video(s) aanzet. In de praktijk kan YouTube echter niet alle videos handmatig controleren en lijkt het ook enigszins gedoogd te worden. Meer informatie op deze pagina hier.

     Wel moet je je realiseren dat als de rechtmatige eigenaar een klacht bij YouTube zou indienen, je video’s worden verwijderd, je je Adsense inkomsten kunt verliezen en je een ‘strike’ kunt krijgen. Bij drie strikes wordt je YouTube- en wellicht ook je Adsense-Account permanent gesloten en kun je geen nieuw account meer aanmaken.

     Strict juridisch gezien is het helder en niet legaal. In de praktijk is het risico echter niet zo groot en is het risico vooral dat de kans bestaat, dat als je kanaal succesvol is geworden nadat je er veel tijd en moeite in hebt gestoken, het in principe zomaar ineens gesloten zou kunnen worden omdat de rechtmatige eigenaar van de content zich bij YouTube beklaagt. De kans dat je geld moet terugbetalen is echter erg klein.
     Of de potentiële opbrengsten deze risicos waard zijn kunnen wij niet bepalen, dat moet je zelf maar doen.. Succes :-)

 • Albrecht D.

  Ik heb gezien dat bij sommige YouTubers die video’s hebben staan op hun kanaal dat men contact kan opnemen via zakelijke vragen (email adres weergeven).Wat bedoeld men daar eigenlijk mee?Gaat het om video’s die men kan afkopen of zoiets?

  Nog iets anders, de reclame die automatisch op je video verschijnt, men heeft daar een knop om deze advertentie te sluiten of overslaan.Als men op deze knop klikt, dan is deze advertentie niet ontvankelijk voor betaling? Men moet eigenlijk op de advertentie klikken en openen vooraleer men betaald krijgt van You Tube?
  Kunt u mij een antwoordje geven op bovenstaande vragen?
  Graag een mailtje terug.
  Alvast bedankt.
  Mvg,
  Debruyne A.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Albrecht,

   Het is niet ongebruikelijk dat YouTubers met grote kanalen en veel terugkerende bezoekers betaald worden voor “product placement”. Voorbeelden zijn dat een Elektronica-fabrikant de YouTuber betaalt voor het reviewen van een bepaald elektrisch apparaat of dat een modemerk betaald voor het dragen van bepaalde kleding. Dat soort overeenkomsten lopen echter direct tussen YouTuber en adverteerder, zonder tussenkomst van YouTube zelf.

   Wat betreft het wel of niet betaald worden als een gebruiker de advertentie “skipt”; dat is beide mogelijk. Adverteerders kunnen beide soorten advertenties bij YouTube inkopen en YouTube toont simpelweg de advertentie die bij jouw video’s passen en het meest opleveren.

   Hopelijk heb je hier wat aan. Succes :-)

 • Albrecht D.

  Kan men de advertentie inschakelen voor video’s die in het verleden niet zijn ingeschakeld voor advertentie?
  Hoe lang mag een video blijven staan op YouTube?
  Graag een mailtje terug.

  Alvast bedankt.
  Mvg,
  Debruyne A.

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Albrecht,

   Nee, je kunt niet met terugwerkende kracht advertenties tonen bij video-vertoningen die al hebben plaatsgevonden. YouTube kan niet meer verdienen aan het nu nog vertonen van advertenties bij die videovertoningen en jij dus helaas ook niet..

 • Albrecht D.

  Worden de views betaald als men een YouTube video plaatst zonder reclame of advertentie? Ik heb een dochter die is nu 10 jaar oud en plaatst regelmatig een video op YouTube van haar sport. Kunt u mij helpen?
  De vorige keer heb ik bijna eenzelfde vraag gesteld maar in de plaats van views heb ik reviews geschreven. Sorry daarvoor.

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Albrecht,

   Zolang advertenties niet zijn ingeschakeld krijg je ook niet door YouTube betaald.. Uitleg over hoe dat inschakelen in zijn werk valt te lezen onder het kopje “Advertenties aanzetten”.

 • Ellen van B.

  Hallo,

  ik heb een goedlopend kanaal (50.000-200.000 views per dag) en verdien daar leuk mee bij.
  Echter mijn betaling per view is relatief laag. Kan ik dat op een of andere manier aanpassen? een ander type advertentie oid?
  Of kun je het alleen “aan” zetten, en Youtube bepaalt de rest?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Ellen,

   Je kunt de advertentie-functionaliteit inderdaad alleen aan en uit zetten, maar wel voor een aantal verschillende soorten advertenties:
   1. “Overlay voor in-videoadvertenties”
   2. “Videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen”
   3. “Gesponsorde kaarten”

   Die instellingen kunnen je controleren op deze pagina. Om maximaal te verdienen is het aan te raden ze allemaal ingeschakeld te hebben en in het bijzonder de “videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen”-optie. Met die optie verdien je normaal gesproken het meest.

   • Ellen van B.

    Bedankt, zo stond het inderdaad afgesteld. Dan weet ik in ieder geval dat ik niets misloop.

 • Albrecht D.

  Als men een video op YouTube plaatst zonder reclame of advertentie, word men dan nog betaald voor de reviews die men krijgt? Indien ja, hoeveel word men dan betaald? De video’s die ik zou plaatsen op You Tube gaan over een bepaalde sport, namelijk over Ritmische Gymnastiek. De video’s die ik zou plaatsen hebben een duurtijd van ongeveer +/- 3 à 4 minuten. Kunt u mij helpen?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Albrecht,

   Voor reviews en reacties krijg je bij YouTube niet betaald. Wat je eventueel wel kunt doen is een aantal affiliate links in de beschrijving bij je video plaatsen (of in de “overlay teksten” in je video). Voor meer uitleg daarover zie de affiliate pagina.

 • Henny M.

  Mijn dochter is nog geen 18 nu mag ze van mij via mij een account aan maken. Maar als het zover is dat ze geld gaat verdienen. Hoe zit dat dan voor mijn belasting?
  Alvast bedankt

  • Geldverdienen.nl

   Hi Henny,

   Excuses voor dit late antwoord. Inkomsten moeten gewoon aangegeven worden, ook als ze door een kind verdiend worden. Wel is het zo dat je dochter over de eerste 6759 euro inkomsten geen belasting hoeft af te dragen; zie ook de eerste vraag op de veelgestelde vragen pagina.

   Daarnaast is het belangrijk rekening te houden met het effect op kinderbijslag. Meer informatie daarover vind je hier.

   Succes :-)

 • Bart D.

  Ik zie veel mensen uploads maken van bekende mensen
  clips die zij niet zelf gemaakt hebben en gewoon geupload hebben ze hebben ook veel abonnees. Sommigen met advertenties verdienen die mensen eraan? Zijn er rechten aan verbonden?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Bart,

   Deze vraag is al vaker voorbij gekomen; zoek maar eens op “rechten” in het zoekveld hierboven.

 • Karim A.

  Beste,
  Mijn liedje is 1,7 miljoen keer beluisterd. Helaas is deze video niet door mij geplaatst. Wil dit zeggen dat diegene die het heeft geplaatst wel een goedkeuring kan krijgen zonder mijn toestemming?? (Maakt het uit wanneer deze video is geplaatst? Of gaat het alleen om de cijfers?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Karim,

   Als de uploadende YouTuber geen geschiedenis heeft van zich niet aan de regels houden, dan worden nieuwe video’s normaal gesproken automatisch goedgekeurd. Enkel wanneer iemand anders een klacht indient over de/een video, zal YouTube de video keuren.

   Als je wilt proberen de video te laten verwijderen begint dat met een klacht indienen: dat kan door onder de video (aan de rechterkant) op de knop met de drie bolletjes te klikken en dan de optie “Melden” te kiezen.

 • Harry S.

  Onze Youtube muziekvideo’s van onze band zijn al tot twee keer toe niet goedgekeurd voor inkomsten te genereren. De video’s die de melding gaven dat er een auteursrechtelijke claim op berusten hebben we zowiezo verwijderd. Nu is het zo dat de covers op de muziekvideo afkomstig zijn van onze eigen DVD waarover Stemra is betaald bij het persing in de fabriek. Het is een live registratie van een concert waarbij we de muziek zelf spelen en de videobeelden door ons zelf zijn gemaakt. Dus we gebruiken behalve de compositie (waarover stemra is afgedragen) verder niets van derde. Toch begrijpen we niet helemaal waarom het hele kanaal niet wordt goedgekeurd, terwijl er wel enkele eigen stukken en traditionals bij zitten. Van de ruim 40 video’s zijn er al enkele de miljoen views gepasseert. Kunt U ons helpen. Het is moeilijk corresponderen met Youtube. In afwachting van uw antwoord, met vriendelijke groeten, H. Slits The Locomotions

  • Geldverdienen.nl

   Hi Harry,

   Het probleem lijkt inderdaad te zijn dat advertenties bij “coverband muziek” normaal gesproken niet toegestaan zijn. Zie ook dit artikel en deze thread op het YouTube Productforum. Het zou kunnen dat jullie deal met Stemra dat in jullie geval wel OK maakt, maar 100% zeker weten wij dat ook niet.. Als de klantenservice van YouTube niet reageert, kun je het stellen van jullie vraag ook op het YouTube Productforum proberen. Wellicht dat het overigens helpt jullie kanaal-naam te wijzigen naar “The Locomotions”, dat is het voor de stagiairs bij YouTube duidelijker dat jij niet aan de optredens van iemand anders probeert te verdienen ;-)

   Succes in ieder geval.

 • jorik van e.

  beste,

  als ik naar creator studio, kanaal, geavanceerd en dan bijbehorende website ga…wil ik mijn spotify bitly daaaraan koppelen…nu probeer ik te verifieren maar het wil maar niet lukken de stappen daarna…ik heb html bij kladblok gedaan om dat bitly website van te maken en gekoppeld aan me youtube kanaal maar hij vraagt telkens ‘bezig met behandeling’…ik wil heel graag link koppelen zodat ik aan iedere eind van de video de link heb zodat kijkers naar dat spotify link kunnen gaan….kunt u mij daarbij helpen aub?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Jorik,

   Daar hebben wij helaas geen ervaring mee, maar wellicht dat je het antwoord op jouw vraag wel op het YouTube Productforum kunt vinden.

 • Elisa H.

  Hi ik ben nu al tijdje bezig met YouTube en vind het super leuk (videos maken doe ik al van kleins af aan, maar toen mocht het niet online nu wel). Ik wil een leuk begin maken met kijkers en hoorde dat je geld kan verdienen. Mijn vraag is hoe dat precies gaat.

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Elisa,

   Gewoon even de artikeltekst door lezen, daar worden al je vragen beantwoord :-)

   Succes

 • Ruben C.

  Beste!,

  Afgelopen 20 februari heeft YouTube de voorwaarden aangescherpt, en ben ik mijn inkomsten genereren kwijt geraakt. Echter, een aantal maanden later voldoe ik ruim schoots aan de eisen, en word al ruim 2 maanden er over gedaan door YouTube om mijn kanaal te beoordelen. Helaas, maar waar. In al die tijd kan ik niks qua inkomsten genereren, en de datum van zogenaamd ‘we hebben tot eind deze maand nodig l ‘ om jou aanvraag te behandelen schiet niet op.

  Kan ik op een of andere manier iets doen!? Mail contact is uitgesloten.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Ruben,

   Heb je al eens geprobeerd contact op te nemen via het YouTube product forum? Als dat ook niet helpt hebben wij helaas geen verdere suggesties en is de beste strategie waarschijnlijk gewoon geduld hebben en afwachten. Succes.

 • Brutar X.

  Ik heb alles gedaan heb ook 1000 abbs& meer dan 4000 uur kijktijd , mijn kanaal wordt al bijna een maand beordeelt hoe kan dt ?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Brutar,

   Het is bekend dat er iets van een Backlog is bij YouTube wanneer het gaat om het beoordelen van nieuwe accounts, maar dat zou normaal gesproken niet meer dan een paar weken moeten duren. Het je het 10.000 views minimum ook al behaald?

   Indien je na een paar weken noch steeds problemen ervaart kunnen ze je op het YouTube Productforum wellicht verder helpen.

 • leon n.

  als iemand addblocker gebruikt in zijn brouwser word dit nog steeds als een vieuw gezien onlangs deze persoon de adds blockt heeft dit consequenties voor de youtuber?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Leon,

   Goede vraag! Ja dat telt als een view (van je video), maar bij zo’n view wordt voor de bezoeker geen advertentie zichtbaar en daardoor kun je aan zo’n view ook niks verdienen.

 • Beyza S.

  Hoeveel abonnees moet je halen als je geld wilt verdienen en als je de abonnees haalt wat Gebeurt er precies

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Beyza,

   Zoals in de artikeltekst wordt uitgelegd kun je beginnen met geld verdienen met YouTube-video’s als je minimaal 10.000 views hebt behaald met je kanaal. Het aantal abonnees is irrelevant (alhoewel het hebben van veel abonnees vanzelfsprekend wel helpt om ook veel views te behalen).

 • Kristan K.

  Ik heb een vraagje. Bij mij lopen er een paar video’s zo goed dat er 6K views per dag bij komen en ik wil graag het geld aan zetten, maar ik wil wel weten als ik de advertenties aanzet of ik het dan krijg. Moet het geld gekoppeld worden op me vaders mail of gewoon op mijn eigen mail op het kanaal. Mijn zusje heeft het met mijn vaders mail gedaan en heeft nooit geld gekregen en de advertenties staan wel aan en ze had op haar kanaal meer dan 1.000.000 views. Hoe kan ik het aanzetten en ook het geld krijgen?

  Met Vriendelijke Groeten, Kristan

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Kristan,

   Gewoon de stappen in de artikeltekst volgen:
   1. Google Adsense account aanmaken
   2. Dat account aan je YouTube account koppelen
   3. Advertenties inschakelen voor je YouTube account

   Als dat bij jouw zusje niet heeft gewerkt dan is er waarschijnlijk bij stap 1 of 2 iets fout gegaan. Wellicht dat de uitleg die je vindt door in bovenstaand zoekvenster op “ontkoppelen” te zoeken je dan verder kan helpen. Succes :-)

 • Adam A.

  Hallo, ik heb een vraag.
  Als je al een filmpje had staan op youtube kan je daarna nog een advertenties op zetten of kan dat niet meer

  • Geldverdienen.nl

   Dag Adam,

   Ja dat kan, maar je kunt dan vanzelfsprekend alleen nog verdienen aan toekomstige views. Views uit het verleden zijn geweest, daar is toen geen reclame bij getoond, en daar kun je nu dus niet ineens alsnog voor vergoed worden.

 • Yousif Y.

  Beste,

  Er is iets op me kanaal wat ik echt niks van begrijp! Ik ben YouTube sinds mei 2017 en de vieuws gingen goed bij mijn eerste paar video’s maar nu zou ik er meer moeten krijgen maar het stopt op een bepaalde aantal bij de 300 en heb heel veel promoties ervoor gedaan maar niks gaat omhoog ook de likes blijven de zelfde terwijl andere mensen like? Dit is heel erg vervelend omdat de clip mij veel geld heeft gekost…

  Bedankt alvast

  • Geldverdienen.nl

   Hi Yousif,

   Dat een video in een bepaalde periode goed loopt is helaas geen garantie dat dat later ook zo nog het geval blijft.. In het algemeen is het beste advies om echt structureel hoge kwaliteitsvideo’s te blijven uploaden. Als je kijkers je video’s waarderen (dat ziet YouTube aan het aantal likes, maar ook aan het aantal minuten dat je kijkers blijven kijken), dan zul je uiteindelijk vanzelf beter in de zoekresultaten van YouTube en Google ranken. En op die manier zul je dan ook vanzelf meer en meer views en likes krijgen.

 • Chantal A.

  Hallo,
  Wij hebben een YouTube kanaal dat 36.000 weergaven heeft en 210 abonnees. Het AdSense account is gekoppeld. We hebben geen waarschuwingen vanwege auteursrechtklachten. Maar toch is Inkomsten Genereren uitgeschakeld. En bij videobeheer staat achter elk filmpje “komt niet in aanmerking voor het genereren van inkomsten”. Ik snap er niets van. Enig idee?
  Gr. Chantal

  • Chantal A.

   O wacht, ik zie nu dat Adsense nog niet gekoppeld is. Mijn website daar is afgekeurd, voldoet niet aan de eisen. Kun je ook een adsense account koppelen zonder dat je een website hebt? Ik krijg nu alleen maar de keus tussen het opnieuw laten beoordelen van de site of een andere site opgeven. Maar beiden is niet mogelijk voor ons.

   • Geldverdienen.nl

    Hi Chantal,

    Als je naar deze pagina gaat (= de link uit de laatste alinea onder het kopje “Advertenties aanzetten”), zie je dan een mogelijkheid om je YouTube account aan je Adsense account te koppelen? Dat zou eigenlijk wel het geval moeten zijn.

    Als dat niet het geval is, zoek dan eens met de zoekfunctie op “ontkoppelen”. Wellicht moet je eerste een oud account ontkoppelen, voordat je het gewenste huidige account kunt “aankoppelen”. Succes :-)

 • Sam J.

  “Sinds april 2017 is dit echter pas mogelijk als je in totaal minimaal 10.000 views met je kanaal hebt behaald. ”

  Dus als je minder views hebt is het niet interessant? En gaat het om 10.000 per filmpje of per dag of andere eenheid?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Sam,

   Het gaat om 10.000 views met je kanaal in totaal; als je daar meerdere filmpjes en/of heel veel dagen voor nodig hebt, dan is dat geen probleem. Succes :-)

   • Sam Jones P.

    Dank. Maar nog niet duidelijk. Waar zie ik het aantal views op mijn YouTube kanaal? Is ‘het aantal views’ het zelfde als ‘weergaven’. Maakt het dus niet uit in hoeveel tijd je de 10.000 views haalt?

    • Geldverdienen.nl

     Dag Sam,

     Ja, weergaven is hetzelfde als views. Het totaal aantal kanaal weergaven staat bovenaan in je “Creator Studio“.

 • Belinda C.

  Ik heb een oud youtube kanaal, waarvan de inlogcodes niet meer weet. Ik heb toen gewoon een ander account aangemaakt. Echter. ik zie nu dat een van mijn (overigens zelf gemaakt filmpje) ondertussen al 34K keer gezien in. Uiteraard wil ik mijn account weer gaan beheren, maar het lukt mij niet om mijn account terug te krijgen. Stel dat het lukt, kan ik dan met terugwerkende kracht het geld op mijn rekening laten storten??

  • Geldverdienen.nl

   Dag Belinda,

   Nee, je kunt niet met terugwerkende kracht verdienen aan oude videos. Het probleem is dat destijds bij die oude vertoningen simpelweg geen advertenties zijn vertoond en dus ook YouTube zelf niets verdiend heeft dat ze jou eventueel zouden kunnen uitbetalen.

 • mirella b.

  Sinds kort worden door Youtube steeds de inkomsten uitgeschakeld van mijn net geplaatste video’s. Ik kan dan een handmatige beoordeling aanvragen en deze worden ongeveer 24 uur later dan toch goedgekeurd. Toch is het erg irritant, want loop toch inkomsten mis. Iemand die een goede oplossing weet?

 • marcel van Z.

  mijn dochter heeft met een vriendinnetje een youtube kanaal en omdat ze nog geen 18 zijn heb ik bovengenoemd kanaal gekoppeld aan mijn gmail adres/ nu hebben ze inmiddels 152 dollar verdient en dat loopt elke dag met zo’n 4 tot 8 euro op. Nu probeer ik te vinden hoe dat geld over te boeken naar onze bankrekening, maar dat lukt me niet, graag hoor ik waar ik naartoe moet.

  • Geldverdienen.nl

   Dag Marcel,

   Voor het toevoegen van je bankrekening ga je in je Adsense account naar “Instellingen” en vervolgens “Betalingen”.

 • Dennis R.

  Goedenavond,

  Ik heb her en der op al wat gelezen maar weinig duidelijkheid en ook hieronder op vraag en antwoord.

  Aangezien ik veel auditie filmpjes kijk en mensen dit zie uploaden op eigen kanalen. Wil ik een eigen kanaal beginnen met dit soort filmpjes die ik leuk vind en voor anderen ook interessant is. Bijv audities van The Voice NL, The Voice USA etc.. Dit bewerk ik naar mijn eigen inzicht.

  Is dit toegestaan? Of heb ik echt toestemming nodig? Ik zie anderen dit meermaals doen?!

  Bedankt voor je tijd en antwoord!

  • Geldverdienen.nl

   Dag Dennis,

   Het is een grijs gebied; officieel is het zonder toestemming van de werkelijke eigenaar van de rechten niet toegestaan en zeker niet als je het vertonen van advertenties voor die video(s) aanzet. In de praktijk kan YouTube echter niet alle videos handmatig controleren en lijkt het ook enigszins gedoogd te worden. Meer informatie op deze pagina hier.

   Wel moet je je realiseren dat als de rechtmatige eigenaar een klacht bij YouTube zou indienen, je video’s worden verwijderd, je je Adsense inkomsten kunt verliezen en je een ‘strike’ kunt krijgen. Bij drie strikes wordt je YouTube- en wellicht ook je Adsense-Account permanent gesloten en kun je geen nieuw account meer aanmaken.

   • Dennis R.

    Dank voor je snelle reactie!

    Ik heb alles gelezen, maar toch kleine onduidelijkheden.

    Ik kan en mag een auditie gebruiken, ter promoting (bij wijze van) en de advertenties aanzetten. Verdien ik hier dan legaal geld mee of illegaal en kan ik eventueel aangeklaagd worden? In mijn optiek klinkt het illegaal, maar wat u weer zegt niet alles kan gecontroleerd worden en sommig of meeste gevallen worden gedoogd? Klopt dit?

    Daarnaast is het uberhaupt de moeite waard?!

    • Geldverdienen.nl

     Hallo Dennis,

     Strict juridisch gezien is het helder en niet legaal. In de praktijk is het risico echter niet zo groot en is het risico vooral dat de kans bestaat, dat als je kanaal succesvol is geworden nadat je er veel tijd en moeite in hebt gestoken, het in principe zomaar ineens gesloten zou kunnen worden omdat de rechtmatige eigenaar van de content zich bij YouTube beklaagt. De kans dat je geld moet terugbetalen is echter erg klein.

     Of de potentiële opbrengsten deze risicos waard zijn kunnen wij niet bepalen, dat moet je zelf maar doen.. Succes.

 • Rodney E.

  Hallo,

  Ik heb op 1 gmail 2 accounts, het betreft hier “A” en “B”. Ik heb recent een betaald account aangevraagd via AdSense maar helaas kan ik daar alleen “A” mijn hoofd account maken waar ik op uitbetaald word, B is mijn account waarmee ik alles upload maar die kan ik helaas niet aanklikken, wat moet ik nu doen?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Rodney,

   Vermoedelijk kun je dit probleem oplossen door met je tweede gmail account een Adsense account aan te maken. Dan zal dat Adsense account vermoedelijk ook selecteer paar worden in YouTube. Aangezien je echter maar één Adsense account mag hebben, zul je daarna (als deze actie het probleem oplost) echter je eerste account moeten sluiten, om in de toekomst problemen te voorkomen..

   Als dat allemaal niet werkt of je meer hulp nodig hebt, gebruik dan het YouTube of Adsense product forum.

 • Hakan A.

  Inkomsten genereren is uitgeschakeld in mijn kanaal en ik kan deze niet terug aanzetten. Ik heb geen waarschuwng over copyright en rchtlijnen. Kun je me zeggen wat de oplossing hiervoor is?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Hakan,

   Zie het antwoord op de vraag van Jann van 5 augustus.

 • Gabriella H.

  Ik zou graag willen weten hoe je aan het recht kan komen om bv achtergrond muziekjes te gebruiken

  Vriendelijke groet gabriella

  • Geldverdienen.nl

   Hi Gabriella,

   De beste tip is om gewoon te zoeken in google op “royalty free music”. Muziekjes die je dan vindt kun je in principe gesproken zonder problemen gebruiken.

   Muziek waar wel “royalties” op zitten mag je alleen gebruiken als je toestemming hebt van de werkelijke eigenaar van de royalties, wat betekent dat je met die eigenaar in contact moet zien te komen. Dat is vaak het platenlabel van de artiest. In de praktijk zal het echter weinig zin hebben die te contacteren, want vermoedelijk is je kanaal niet zo groot dat dat de moeite loont.

 • johan van ess van e.

  hallo,

  Ik heb mijn kanaal al 3/4 maanden en heb er daarmee tot nu toe in totaal meer dan 10 duizend views met 230 abonnees ongeveer. Ik kan bij google adsense nog steeds niet mijn bank toevoegen bij betaalde methode om mijn limiet van 70 euro te laten ingaan hoe komt komt of moet ik ermee wachten of moet ik nog wat anders doen?

  bedankt alvast.

  groetjess

  • Geldverdienen.nl

   Dag Johan,

   Als je 10 duizend kanaalviews hebt behaald kun je advertenties gaan aanzetten voor je YouTube-account, zie voor uitleg daarover de artikeltekst onder het kopje “Advertenties aanzetten”. Vervolgens zouden de eerste advertentie-inkomsten je Adsense-account binnen moeten komen.

   Zodra je in je Adsense-account minimaal 10 euro hebt staan kun je daar dan ook je bankgegevens toevoegen in het “Betalingen”-gedeelte onder het menu “Instellingen”.

 • Lucas Oude V.

  Hallo,

  Ik heb één video op mijn kanaal staan en die heeft 5k vieuws. Ik had advertenties al aangezet in september 2016, de video staat nu een maand online en als ik kijk bij wat ik verdient heb staat er dat is maar 6 cent heb verdient. Dat is toch veel te weinig voor 5k vieuws?

  Groetjes

  • Geldverdienen.nl

   Dag Lucas,

   zie het antwoord hieronder op de vraag van Jann van 5 augustus..

 • Don K.

  Hallo,

  Ik heb een youtube kanaal waar ik veel oude muziek op zet… Ik klik daar inkomsten genereren aan wanneer er geen rechten geclaimd worden. Is dit toegestaan?

  Ik heb al een paar keer wat geld gekregen via adsense, dus daar geen problemen.

  Maar is er ook een mogelijkheid om donaties van je abonnees te krijgen?

  Ik heb al een Paypal button geïnstalleerd, maar ben er nu achter dat men alleen kan doneren wanneer zij ook een paypal account hebben, en ik kan me voorstellen dat men dit niet aan wil gaan om slechts een donatie te doen.

  Zijn er nog andere opties…. mijn kanaal is behoorlijk aan het groeien op dit moment … 9 miljoen views en meer dan 14000 abonnees .

  Hoor graag van jullie..

  • Geldverdienen.nl

   Dag Don,

   Als je de rechten over je videos niet hebt, dan heb je formeel ook geen recht op inkomsten uit die videos. YouTube kan je maand na maand wel uitbetalen omdat er door anderen geen rechten worden geclaimt, maar als dat ooit wel gebeurt dan kan het zomaar gebeuren dat je hele kanaal plotseling gesloten wordt. Dat je het weet..

   De beste manier om aan donaties van abonnees te verdienen wordt geboden Patreon.

   Succes :-)

 • Mackenzie R.

  Hallo. Ik heb een YouTube kanaal met meer dan 3000 views, ik heb op mijn kanaal ook reclame ingesteld en ik ben een YouTube partner, maar ik heb letterlijk nog geen ene cent verdiend. Ik zie ook nooit reclame afspelen op mijn videos en dit is echt doodzonde. Ik heb 3000 views maar $0.00. Help mij A.U.B. zo snel mogelijk.
  Vriendelijke groetjes, Mackenzie R.

  • Geldverdienen.nl

   Dag Mackenzie,

   zie het antwoord op de vraag van Jann hieronder, en als dat niet helpt lees dan eerst nog eens de artikeltekst alsook alle andere oudere reacties eens door.

   Succes!

 • Jann T.

  Ik verdiende geld met Youtube maar de laaste tijd niet meer.
  Bij een filmpje van 450 kijkers heb ik niks verdiend.
  Heb net gekeken zonder ingelogd te zijn en zie geen reclame bij de filmpjes.

  Heeft iemand een idee hoe dat kan?

  BVD

  • Geldverdienen.nl

   Hi Jann,

   Er zijn heel veel mogelijke verklaringen.

   De meest waarschijnlijke:
   1- Je hebt in totaal nog niet minimaal 10.000 views met je kanaal behaald. Het is nieuw beleid van YouTube dat je pas vanaf het bereiken van die drempel advertenties kunt vertonen bij je videos. Meer info hier.
   2- Voor het betreffende filmpje is het genereren van inkomsten simpelweg niet ingeschakeld.
   3- Je hebt zelf een adblocker aanstaan net als een relatief groot deel van je kijkerspubliek, waardoor je tot dusver simpelweg nog niks hebt verdiend met het betreffende filmpje.
   4- Je hebt zelf een adblocker aanstaan en het filmpje is relatief nieuw; de inkomsten zijn pas na 1 juli gegenereerd. Inkomsten uit juli worden pas na 15 augustus zichtbaar in je Adsense account.

 • laurens s.

  kan een 10 jarige geld verdienen met youtube

  • Geldverdienen.nl

   Hi Laurens,

   In principe ja, maar dan behoor je het Adsense account dat je gebruikt aan te maken op de naam van je ouders. Zoek maar ook eens op “minderjarig” in het zoekvenster hierboven voor meer info. Succes.

 • Lazem R.

  Hallo mijn vraag is als ik op youtube kijk naar mijn opbrengst dan staat een bedrag op boven de 70 euro.
  Maar als ik naar googel adsense ga dan staat een bedrag van 19,47 euro en dat veranderd niet al paar maanden. ik heb alles gedaan stap voor stap code gekregen een bedrag van minder dan een euro gekregen en ook aangegeven op google adsense en nog steeds niet veranderd.wat is er mis. graag hoor ik u antwoord daar op.alvast bedankt Groetjes

  • Geldverdienen.nl

   Dag Lazem,

   Zie het kopje “Statistieken YouTube vs. Adsense” (en zoek eventueel ook eens op “statistieken” met het zoekvenster hierboven)

   De waardes in je Adsense account worden pas ongeveer 15 dagen na het eind van een maand geupdate. Je verdiensten van juni verschijnen daar dus pas halverwege juli.

 • Dario C.

  Beste,ik heb een vraagje ik heb men adsense gekoppeld ik ben ook een partner van een netwerk maar als ik inkomste genereeren druk of instel appart waar en wanneer ik een advertentie wil komt er uiteindelijk toch geen advertentie’s te staan kan u me helpen?
  Mvg.Dario

  • Geldverdienen.nl

   Hi Dario,

   moeilijk te zeggen waar het aan ligt, wellicht heb je zelf een AdBlocker aanstaan in je browser?

   Als dat het niet is, dan het beste gewoon even de gehele artikeltekst en oude reacties een keer doorlezen; wellicht brengt dat je op een idee.

 • Shannon V.

  Hoi, ik heb de code die ik thuis heb ontvangen ingevuld en alles is klaar, maar hoe lang duurt het ongeveer tot ik het geld op mijn rekening heb?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Shannon,

   Als je Adsense saldo aan het eind van een maand minimaal 70 euro bedraagt, dan staat het volledige bedrag uiterlijk de 25e dag van de daarop volgende maand op je rekening.

 • Yuri M.

  Goedenavond,

  Ik was gisteren een beetje aan het praten met een maat van me, welke wil gaan live streamen op zijn t kanaal. hierop gaf ik aan dat ik persoonlijk al een tijdje plannen heb om een YouTube kanaal op te gaan zetten persoonlijk. Maar me maat gaf aan dat in Nederland geen relevantie kent als je hier ook geld wil mee gaan verdienen. Dit omdat Nederland zou zijn uitgesloten van dit YouTube en adsense gebeuren. Bij horen van dit voor mij nog nieuwe gerucht, geen domper, maar wel zo iets van huh?!?!?! maar werd vandaag hongerig weer naar info en ben op jullie site gestyuit en ben eens wat ins & outs gaan checken over hoe dit deel dus allemaal in zijn werk gaat. Goede voorbereiding is namelijk even belangrijk ben ik ook van mening. Me concepten die ik klaar heb liggen en wat aan voor content wil gaan viewen met de tijd. Maar begrijp ik nou goed op, bij het doornemen van best al wat informatuie vergaart te hebben hier op de site, dat het dus gewoon wel mogelijk is om het dan toch ook gewoon op termijn indien behaalbaar aan jou ad-views binnen je YouTube kanaal te kunnen verdienen. Ik zie het antwoord zeer graag tegemoet weer, waar ik namelijk toch wel steeds nieuwsgieriger word over de tijd heen. Alvast bedankt, met vriendelijke groet, Yuri M.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Yuri,

   Live streamen op YouTube is in Nederland gewoon mogelijk, zie ook de uitgebreide informatie hier.

   Iets wat (nog) niet in Nederland beschikbaar is, is je bezoekers laten betalen voor toegang tot je kanaal. Zie voor meer informatie daarover de alinea onder het kopje “Betaalde kanalen” in de artikeltekst hierboven.

 • Najla M.

  Hallo,

  Ik heb meerdere betalingen ontvangen met mijn adsense account die gekoppeld is aan mijn YouTube kanaal. Nu is mijn vraag hoe betaal ik hier belasting over? Kan ik het instellen dat ze er eerst belasting afhalen alvorens ik de betaling krijg of?

  Ik hoor het graag

  • Geldverdienen.nl

   Dag Najla,

   Het is helaas niet mogelijk om YouTube automatisch de af te dragen belasting in te laten houden. Voor die afdracht ben je zelf verantwoordelijk. Hoe dat gaat lees je bij de eerste vraag op de veelgestelde vragen pagina.

   Succes :-)

 • Arda G.

  Ik heb perongeluk gegevens van mij kind doorgeven en dat mag niet lees ik nu omdat hij minderjarig is. Maar ik kan gegevens niet meer wijzigen bij adsense..
  Hoe kan ik dit oplossen?
  Alvast bedankt

  • Geldverdienen.nl

   Dag Arda,

   Zie de vraag van Erwin en het antwoord daarop van 12 augustus 2015. (Gebruik daarvoor het zoekvenster hierboven)

   Hopelijk is daarmee ook jouw vraag beantwoord. Succes :-)

 • johan van ess van e.

  beste geldverdieners,

  ik heb mijn kanaal vorige maand aangemaakt, en ik zit nu op bijna 100 abonnees en heb twee video’s geplaatst die in 1 week per video bijna de 2 duizend views heeft behaald…..is het dus zo dat youtube het telt als 4 duizend views bijna??? en als het zo is, dan kan ik dus bij de 10 duizend views pas advertenties krijgen enz? of moet ik per video die ik plaats meer dan 10 views behalen ?

  nog een vraag, als ik dus meer dan 10K views ga behalen…is het dus ook zo dat ik bij google adsense bij betalingen mijn bank enz door kan geven en kan ik ook meteen mijn limiet etc. bekijken?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Johan,

   Excuses voor dit vertraagde antwoord. Elke view bij elke video telt inderdaad; dus in jouw voorbeeld gaat het inderdaad om in totaal 4 duizend views. Als je in totaal 10 duizend views hebt kun je als het goed is advertenties gaan inschakelen.

   Wat betreft je tweede vraag; je bankgegevens doorgeven bij Google Adsense kan als je er 10 euro of meer hebt verdiend. Zie ook het antwoord op de vraag van Barszking van 9 april jl.

 • Demir B.

  Hallo ik heb in totaal 74 views ik wil weten hoeveel ik verdien op YouTube

 • Wessel M.

  Hallo verdien je ook per like of alleen per 1000views?
  Hopelijk reageert u snel

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Wessel,

   Aan likes verdien je op zich niks, maar ze hebben wel waarde in de zin dat ze helpen meer views te krijgen. (Likes zorgen ervoor dat je videos het beter doen in de zoekresultaten en ook vaker bij andere videos in de lijst aan de rechterkant verschijnen)

   Overigens verdien je aan een view zelf eigenlijk ook niets. Waar je wel aan verdient zijn advertentievertoningen en kliks op je advertenties. Maar des te meer views, des te meer je die zult hebben.

   Bovenstaande betekent overigens niet dat je meer kunt verdienen door vals te spelen en maar zelf op je eigen advertenties te gaan klikken. De algoritmes van Google en YouTube zijn enorm geavanceerd en herkennen dat soort fraude heel snel; je riskeert een levenslange ban en het verlies van al je gemaakte inkomsten.

 • Daniël van der V.

  Hallo, wanneer kan je beginnen met geld verdienen met YouTube? Moet je een bepaald aantal abonnees hebben ?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Daniël,

   Een minimum aantal abonnees is niet van toepassing, maar YouTube heeft sinds kort wel de regel ingesteld dat je alleen nog advertenties kunt vertonen bij je videos als je in totaal minimaal 10.000 views hebt gerealiseerd. Meer info hier. Als je niet alle knoppen en/of links kunt zien die in de artikeltekst worden beschreven, dan kan dat dus daaraan liggen.. Succes.

 • barszking B.

  Beste geldverdiener,
  ik heb twee vragen
  1) ik ben net beginnend met youtube en moet nog video’s plaatsen etc. kan ik vanaf nou al mijn bank toevoegen voor eventueel betalingen straks, of is dat wanneer ik de 70 euro bereikt hebt, dan pas naar instellingen en betalingen en betaalmethode toevoegen pas gaan aanpassen? want ik kan nu niet klikken op ‘betaalmethode toevoegen bij mijn google adsense

  2)mijn naam op youtube is Barz King maar als nu iemand bij ‘zoeken’ barz king intypt dan krijgt diegene het niet te zien voor bijvoorbeeld vanaf nou te kunnen abbonneren, dus hoe kunnen mensen vanaf nou mij alvast zoeken en op mijn kanaal abbonneren.

  hartstikke bedankt alvast !

  • Geldverdienen.nl

   Dag Barszking,

   1) Je bankrekening toevoegen kan pas als je minimaal €10 hebt verdiend. Reden daarvoor is dat Google dan een paar cent naar je rekeningnummer overmaakt met als omschrijving een speciale (pin)code. Die code moet je dan invoeren bij je Adsense account en daarmee is je bankrekening dan geverifieerd. Met het minimum van €10 wil Google voorkomen dat daar misbruik van wordt gemaakt.

   2) Totdat je automatisch bij zoeken verschijnt (dat gebeurt vanzelf als je genoeg views en videos hebt) kun je je kanaal eigenlijk alleen promoten door directe links van je video’s (of het kanaal zelf) en anderen ter beschikking te stellen.

 • Shiw K.

  Hallo
  Als je zegmaar vlogs plaatst zonder dat er ads zijn bijgeplaatst en je hebt bijv 7k tot 10k views
  Wordt je toch nog betaald?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Shiw,

   Nee, je verdient alleen aan de views waarbij advertenties zijn vertoond.

 • Wouter H.

  Beste, ik las ergens dat je maar 1 account bij Google Adsense kunt verkrijgen op naam of adres. Is dit account dan te koppelen aan meerdere youtube kanalen of kun je toch wél meerdere accounts aanmaken bij Google Adsense op je eigen naam?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Wouter,

   Je mag maar één Adsense account hebben en het is inderdaad mogelijk om daar dan meerdere YouTube accounts aan te koppelen. Succes.

 • Wilmer T.

  Krijg je uitbetaald als je €70 of $70 hebt verdiend?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Wilmer,

   Als je een euro-account hebt moet je minimaal €70 hebben verdiend, bij een dollar-account minimaal $100.

 • Carmen E.

  Topartikel waar ik gelijk mee aan de slag kan, dankjewel!
  Heb 1 vraagje wat betreft inkomsten via Adsense. Je geeft aan dat je dit bij de belastingdienst onder ‘overige inkomsten’ kunt zetten. Nu heb ik een eenmanszaak, is het dan verstandiger om op de zakelijke rekening binnen te laten komen? Of maakt dat niet uit? Ben benieuwd hoe andere ondernemers dat doen.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Carmen,

   Als ondernemer kun je de inkomsten ook zakelijk opgeven, en officieel behoor je dat zelfs te doen als de inkomsten een erg zakelijk/structureel karakter hebben.

   Zakelijk opgeven heeft eigenlijk geen nadelen maar kan wel voordelen hebben. Als (beginnend) ondernemer heb je namelijk meer aftrekposten dan als particulier.

   Overigens kun je zowel als privé-persoon en als ondernemer de kosten aftrekken die je maakt bij het genereren van inkomsten; wat dat betreft zit er dus geen verschil tussen privé en zakelijk opgeven.

   Succes :-)

 • Brend S.

  Hoe kan ik mijn bankrekening koppelen aan mijn YouTube account?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Brend,

   Je bankrekening dien je toe te voegen aan het Adsense account dat je hebt gekoppeld aan je YouTube account. Log daarvoor in op je Adsense account en ga dan naar Instellingen > Betalingen.

   Succes

 • Milan T.

  Hoi hoe krijg ik 1000000000 abonees

 • klaas f.

  Hey wanneer krijg je dat geld moet je ergens je identiteitskaart of bankkaart geven ? ????

  • Geldverdienen.nl

   Hi Klaas,

   Een identiteits- of bankkaart zijn niet nodig, wel een bankrekening ;-)

 • Kosa E.

  Goeie dag, ik had een vraagje
  Ik ben een beatsproducer en ik heb een video die bijna de 1,2 miljoen heeft bereikt, helaas heb ik mijn inkomsten pas na de 1 miljoen ingeschakeld, Is er de mogelijkheid dat ik een soort van terug werkende kracht krijg voor die 1 miljoen views ?

  Groetjes

  • Geldverdienen.nl

   Dag Kosa,

   Nee dat kan helaas niet. Reden is dat die eerste 1 miljoen views al hebben plaatsgevonden en er toen simpelweg geen advertenties bij zijn getoond. Er heeft dus ook niemand YouTube betaald voor reclame bij die videos en YouTube kan niet nu alsnog advertenties bij die oude weergaves tonen.

 • Wouter M.

  Hoi, ik wil heel graag de leukste stukjes van t Schaep met de 5 poten op YouTube zetten. Moet ik dan inderdaad toe stemming ervoor vragen aan de makers van dat programma ? Of mag ik t gewoon met me telefoon via de tv filmen en dan er zo opzetten ?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Wouter,

   Officieel moet je inderdaad toestemming hebben, maar zoals je op YouTube kunt zien zijn er in de praktijk zat kanalen met content waarvan de kanaalbeheerder niet de rechten heeft.

   Hier meer informatie over hoe en wanneer dat mogelijk is. Wel moet je je realiseren dat als de rechtmatige eigenaar (namelijk de KRO-NCRV) een klacht in zou dienen bij YouTube, je video’s vermoedelijk worden verwijderd en je een strike krijgt.

 • Hakan K.

  Hallo geldverdienen,

  Ik ben vorige maand uitbetaald met een bedrag van 175,30 maar er werd geen belasting afgedragen. Deze maand ga ik waarschijnlijk rond de 6000 ontvangen of zelfs wel meer. Wordt er bij deze ook geen belasting van afgehaald of gebeurt dat vanzelf?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Hakan,

   Netjes, dat is een mooi bedrag! Google houdt inderdaad niet al automatisch de af te dragen belasting in (wat bijvoorbeeld een werkgever wel doet bij het uitbetalen van loon). Dat betekent dat je er rekening mee moet houden dat de Belastingdienst nog om de betaling gaat vragen en je dus nog niet meteen al je verdiensten moet uitgeven.

   De eerste vraag op de veelgestelde vragen pagina legt uit hoe je dit soort bijverdiensten dient aan te geven. Hoeveel belasting je uiteindelijk precies betaalt hangt af van je individuele situatie, maar zal op een bedrag van 6000 euro waarschijnlijk ergens tussen de 2000 en 3000 euro zijn (ongeveer 3000 euro als je zonder die bijverdiensten al meer dan 67.000 euro per jaar zou verdienen). Zet dat bedrag dus vast apart..

   Succes!

   • Hakan K.

    Is het belasting zo hoog terwijl ik 16 ben? En nee ik verwacht niet meer dan 67000 te verdienen.

    • Geldverdienen.nl

     Hi Hakan,

     Inkomstenbelasting is voor iedereen gelijk, en niet leeftijdsafhankelijk, dus in dat opzicht gelden de tarieven waarnaar op de veelgestelde vragen pagina wordt verwezen ook voor jou.

     Als je echter pas 16 bent, betekent dat mogelijk dat je geen ander inkomen hebt? In dat geval is de algemene heffingskorting relevant; dat betekent, zoals je ook op de veelgestelde vragen pagina kunt lezen, dat je over de eerste €6166 die je in een jaar verdient nog geen belasting hoeft te betalen. Stel dat je in 2017 totaal €10.000 zou verdienen, dan hoef je over slechts €3844 (= €10000 – €6166) belasting te betalen. Met een belastingtarief van 36,55% is dat slechts €1405 (= €3844 x 36,55%).

     Wel moet je er, als je pas 16 bent, rekening mee houden dat je ouders of verzorgers kinderbijslag verliezen. Kinderbijslag is €283,40 per kwartaal per kind, maar dat wordt alleen uitgekeerd als het kind in het betreffende kwartaal niet meer dan €1265 bijverdient. Meer info hier.

     Succes

 • King A.

  Hallo,

  Ik heb 2 video’s geüpload, nog steeds geen weergaveen als ik op YouTube wil zoeken kan ik nergens vinden, is hij wel überhaupt wel online geplaatst en hoe kan ik dat zeker weten?

 • Sem O.

  Ik snap nu wel hoe je geld verdient maar hoe zet je het op je bank er staat nergens een knop
  “geld versturen”
  hopelijk reageerd u snel
  MVG Sem out

  • Geldverdienen.nl

   Hi Sem,

   Je wordt uitbetaald vanuit Google Adsense, daar kun/dien je je bankgegevens op te geven bij het “Betalingen”-gedeelte onder het menu “Instellingen”

   Succes!

 • Thijs van der S.

  Hallo geldverdienen,

  Ik had mijn vraag al eerder gesteld echter werd deze verwijdert en ik kan ook nergens een antwoord op vinden.
  Ik heb de adsense aanvraag via youtube gedaan, echter na eenmaal een url en taal van content aan te hebben gegeven blijft deze hierop staan en word niet doorgelinkt.
  Ik heb dit op verschillende browsers and computers geprobeerd.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Thijs,

   Je eerdere vraag was verwijderd omdat dat meer een verhaal leek dan een vraag ;)

   Kan het zijn dat je op meerdere Adsense accounts tegelijkertijd bent ingelogd? (bijv. omdat je meerdere Gmail-accounts gebruikt) In dat geval eerst uitloggen op al je accounts (en eventueel ook je cookies en geschiedenis legen). Een andere suggestie hebben we niet, maar misschien dat ze je op het YouTube productforum wel nog verder kunnen helpen. Succes.

 • Menugan P.

  Ik hen in totaal 1,018 views en 108 abonee maar ik krijg geen geld er staat steeds 0 euro en hoe wordt het op mijn bank gezet

  • Geldverdienen.nl

   Dag Menugan,

   Allereerst, voor abonnees en views zelf krijg je geen geld. Je wordt alleen vergoed voor kliks op je advertenties (en bij video-advertenties na een x aantal seconden ook voor de views). Wel wordt de kans dat je advertentiekliks realiseert groter als je veel views hebt en wordt de kans op veel views groter door het hebben van veel abonnees.

   Dan wat betreft je eigenlijke vraag: waar staat je saldo precies op nul? In YouTube of bij Adsense? Zoals in de artikeltekst onder het kopje “Statistieken YouTube vs Adsense” staat blijft je saldo in Adsense de hele maand op nul, dat is normaal. Als het ook in YouTube op nul staat betekent het dat je waarschijnlijk gewoon nog niks hebt verdiend.

 • Ian De g.

  Hoi ik heb op mijn Adsense account 9 euro staan maar op mijn studio YouTube app staat er dat ik 37 euro heb. Wat klopt hier niet?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Ian,

   Zie de uitleg onder het kopje “Statistieken YouTube vs Adsense”; de statistieken in Adsense lopen flink achter. Wat je in de maand december hebt verdiend verschijnt pas halverwege januari in je Adsense account.

 • Vilmar K.

  He guys!

  Ik lees dus dat ik me geen zorgen hoef te maken om de constante 0 in estimated earnings bij Adsense. Dus die vraag werd al voor me beantwoord door jullie info ! Thnks! Op youtube zit ik nu binnen 2 weken op een estimated earning van rond de 8€. Ik ben er natuurlijk nog lang niet maar het begint nu wel een soort sneeuwbal effect te worden en ik wil graag van tevoren op de hoogte zijn. Mijn vraag is hoe de PIN werkt waar ik over lees bij Adsense. Kost deze 10€ of kun je deze pas aanvragen bij 10€ estimated earnings? Bij mij staan de estimated earnings in dollars. Maakt dat uit of kun je dit zelf nog veranderen naar euros? Ook kan ik nergens zien waar ik die PIN ook echt kan opvragen.. Hoop dat jullie wat antwoorden voor me hebben. Thnks alvast!

  Grts Vilmar

  • Geldverdienen.nl

   Hi Vilmar,

   ‘PIN’ gaat bij Google Adsense over Pincode die je wordt toegestuurd om je bankrekening te verifiëren. Als je €70 of meer hebt verdiend kan je saldo worden uitbetaald op je rekening, maar daarvoor moet dat rekeningnummer wel eerst geverifieerd worden. Dat is gratis maar pas mogelijk als je minimaal €10 hebt verdiend.

   Google maakt dan een paar cent naar je rekening over met als omschrijving een speciale (pin)code. Die code moet je dan invoeren bij je Adsense account en daarmee is je bankrekening dan geverifieerd.

   Hopelijk is het zo duidelijk?

   Of je account op Euro of Dollar staat ingesteld maakt overigens niks uit.

   Succes!

 • Barend van g.

  Hallo,

  Als ik een 3e strike zou krijgen op mijn YouTube, betekend dat dan dat mijn inkomsten die behoren bij dat YouTube kanaal en nog niet zijn uitgekeerd op adsense dan weggaan?

  mvgr

  • Geldverdienen.nl

   Dag Barend,

   Dat kan, maar hoeft niet het geval te zijn. Hoe YouTube precies te werk gaat in dat soort gevallen is niet helemaal duidelijk, maar afhankelijk van het type strike kunnen inderdaad de verdiensten van je gestrikte video of zelfs al je verdiensten worden bevroren.

   Wellicht dat er op het YouTube productforum gebruikers zijn met meer ervaring en informatie over dit onderwerp.

 • Maurice L.

  Beste geldverdienen,

  Ik heb gehoor dat er nadelen zijn als ik 2 youtube accounts koppel aan 1 Adsense account. Één van de gevolgen die ik had gehoord was dat als je een strike krijgt op 1 van de youtube accounts die strike ook komt
  op de andere youtube account.

  Dus ik heb nu een youtube account met 2 strikes en ik ben van plan om een andere youtube account te koppelen aan dezelfde Adsense, en als ik een strike krijg op mijn nieuwe youtube account telt die dan mee voor de andere youtube account waardoor die account verwijdert wordt door 3 strikes?

  Als het antwoord nee is, welke andere gevolgen kunnen er dan zijn?

  En als ik 2 youtube channels heb gekoppeld aan de zelfde adsense is het dan waar dat de inkomen van die 2 channels op mijn adsense komen te staan?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Maurice,

   Dat zijn de regels inderdaad; strikes zijn van toepassing op jou als persoon en niet op een specifiek YouTube kanaal. Als je meerdere kanalen hebt is elke strike daardoor feitelijk van toepassing op al je kanalen.

   In principe is dat echter geen nadeel van meerdere YouTube accounts hebben, maar meer een nadeel van je niet aan YouTube’s regels houden en een strike krijgen.

   Het klopt inderdaad dat het mogelijk is om meerdere YouTube kanalen aan één Adsense account te koppelen, en al je verdiensten komen dan inderdaad in dat ene Adsense account terecht. Alhoewel je wel meerdere YouTube kanalen mag uitbaten, mag je overigens maar één Adsense account hebben.

 • Pat R.

  Heeey!

  Ik had een vraagje!!
  Stel ik maak een kill montage van een spel, en heb toevallig een leuk nummer gevonden op youtube die ik er onder wil hebben.
  Ben ik dan fout bezig?
  Want stel dat ik de nummer onder de informatie zet van youtube.
  Dat ik bijv dat nummer heb gebruikt?

  Bijv: Song used: ………..

  Kan ik dan monitize doen voor inkomstem of dat niet?

  En vraag 2.

  Je kan met youtube verschillende kanalen hebben. Stel ik wil 2 kanelen gebruiken 1tje voor gaming en 1tje voor vlogs.
  Moet ik ze dan beide aanmelden?
  Of krijg je voor beide gewoon geld als je het hebt aan gezet?.

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Pat,

   Wat betreft je eerste vraag: puur juridisch gezien mag dat niet, maar als je kijkt op YouTube zie je dat toch heel veel mensen het doen. Het is een grijs gebied dat gedoogd lijkt te worden. Zoek anders eens in google op royalty free music; als het goed is moet je dan nummers kunnen vinden die je risicovrij kunt gebruiken.

   Dan de tweede vraag; meerdere YouTube kanalen hebben mag gewoon. Als je met alle kanalen geld wilt verdienen zul je ze wel allemaal aan je Adsense account moeten koppelen. (En je mag overigens wel maar maximaal één Adsense account hebben)

 • Manal E.

  Ik heb een vraagje, stel dat je nu in 1maand 8 video’s hebt, de video’s appart hebben geen €70 euro verzameld, maar als je al de views van die 8 video’s samentelt, dan kom je wel aan die €70.

  Is dat dan ook goed? Of moet het echt per video zijn?
  Alvast bedankt!

  • Geldverdienen.nl

   Dag Manal,

   Natuurlijk is dat ook goed! Je verdiensten, hoe weinig ook per video, komen altijd bij Adsense terecht en zullen nooit verdwijnen. De enige beperking is dat je totaalsaldo bij Adsense pas uitbetaald wordt als dat minimaal €70 is.

 • Daisy S.

  Ik heb op mijn you tube kanaal meer dan 1.500.000 views en heb al vanaf het begin advertenties toegelaten. Ik had echter nog geen Adsense account gekoppeld.
  Als ik nu een adsense account zou koppelen, worden die oudere weergegeven advertenties dan wel uitbetaald?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Daisy,

   Wij hebben zelf geen ervaring met deze situatie, maar 99% zeker zul je voor die oude weergaven geen vergoeding meer ontvangen. Je verdient pas op het moment dat je advertenties hebt ingeschakeld èn je Adsense account hebt gekoppeld.

 • Souhaila E.

  Ik heb een filmlje uit 2010 die ik nu masaal laat bekijken, wat mijn vraag is krijg ik hier ook inkomsten van? Of alleen pas als ik een video opnieuw doe uploaden?

  Mvg
  Souhaila

  • Geldverdienen.nl

   Hi Souhaila,

   Een video uploaden en kijkers hebben is niet genoeg. Je moet ook de optie “inkomsten genereren” aanzetten voor je YouTube account als geheel, voor de video in specifiek èn je Adsense account aan je YouTube account koppelen. Zie ook de tekst onder het kopje “Advertenties inschakelen”.

 • Dalila D.

  Hoi, ik wil graag een kanaal beginnen waar ik mn eigen covers upload maar hoe zit het dan met copyright. Mag ik zo’n liedje gewoon coveren of moet ik daar iets voor betalen?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Dalila,

   Strict juridisch gezien is het uploaden van lyric videos niet legaal (zelfs als je de bijhorende muziek niet op de achtergrond zou afspelen) omdat de copyright rechten van lyrics nou eenmaal bij de schrijver, producent of het platenlabel liggen. Juridisch gezien zou het alleen legaal zijn als je toestemming hebt van de eigenaar van de rechten.

   Echter, in de praktijk zijn er natuurlijk zat mensen die dat soort video’s wel gewoon op YouTube zetten en het lijkt er niet op dat daar iets tegen gedaan wordt.

 • john v.

  zelf wil ik ook een eigen kanaal gaan beginnen, vauit Thailand waar ik al 7 jaar woon. is het mogelijk om er ook thaise reclame op te krijgen autohuur hotel enz, hoe werkt dat, b.v.d.

  • Geldverdienen.nl

   Hi John,

   De reclame wordt door Adsense automatisch aangepast aan de inhoud van je videos en de herkomst van je gebruikers. Als je video’s in het Thais zijn en door Thaise bezoekers worden bekeken, dan zullen de reclames dus ook Thais zijn.

 • Mohamad H.

  Het lukt mij niet om een AdSense account te maken want bij het invullen van mijn website druk ik I don’t have a website yet. en daar krijg ik geen genoeg info over wat ik moet doen.

 • Houwert V.

  Hallo
  Ik heb nu 115 euro op mijn adsense staan
  En ik heb de pincode al gekregen en ingevoerd.
  Ook mijn bankrekening gekopeld.
  hoe en wanneer word ik nu uitbetaald?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Houwert,

   Als je op de laatste dag van een maand aan de saldo-eis voldoet (namelijk dat je totaalsaldo dan minimaal €70 bedraagt), dan staat het geld normaal gesproken uiterlijk op de 24e van de daarop volgende maand op je rekening.

 • Maarten V.

  Bv. Ik heb 7000 views op 1 jaar tijd krijg ik dan maandelijks het geld van die 7000 of van wat er maandelijks van views bij komt

  • Geldverdienen.nl

   Hi Maarten,

   Aan het eind van elke maand wordt er gekeken wat je accountsaldo bij Adsense is. Is dat €70 of meer dan wordt het automatisch uitbetaald. Is het minder dan gaat je volledige saldo mee naar de volgende maand.

   Met 7000 views verdient de gemiddelde YouTuber maar zo’n €7. Als je een gemiddelde YouTuber bent en ook na het eerste jaar 7000 views per jaar blijft halen, dan moet je na dat eerste jaar naar verwachting dus nog 9 jaar langer wachten voordat je een uitbetaling hebt.

 • Sadem T.

  Hallo,

  Stel dat ik de €70 heb bereikt en dat ik word uitbetaald. Waar word ik dan precies uitbetaald? Op mijn eigen bankrekeningnummer of toch ergens anders waardoor ik het daar vanaf moet halen?

  En zou ik mijn inkomsten aan youtube door moeten geven aan de belastingdienst? Of kunnen zij er vanzelf achterkomen?

  Alvast bedankt

  • Geldverdienen.nl

   Dag Sadem,

   Je wordt uitbetaald op het bankrekeningnummer dat je bij je Adsense account opgeeft.

   Voor die inkomsten ben je inderdaad belastingplichtig, zie ook de meest gestelde vraag op de veelgestelde vragen pagina.

 • Joshua S.

  Hallo, zou je bijvoorbeeld ook kunnen uitbetaald krijgen voor het plaatsen van fimpjes waar je mee bewerkt hebt?

  Bijvoorbeeld:
  Je heb 50gevechtswedstrijden van een persoon, kun je dan alleen de highlights, knock-outs dan alleen plaatsen in je filmpje?
  Of mag dit ook niet?
  Want ik zie heelveel filmpjes voorbij komen die dat wel hebben gedaan.

  Alvast bedankt.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Joshua,

   Zolang je niet de formele rechten hebt van al die originele filmpjes dat is dat puur juridisch gezien niet toegestaan. Echter, zoals al vaker beantwoord; in het algemeen geldt dat je inderdaad een beetje rond kunt zoeken op YouTube en als veel kanalen het doen dat het dan blijkbaar gedoogd wordt.

 • Musab S.

  Beste,

  Mijn vraag is waarom er 0.00 euro staap op adsense bij geschatte inkomsten, want ik heb in totaal met me video’s meer dan 70k views en ik heb ook advertenties ingeschakeld. Ik wou dus weten hoe ik toch geld kan verdienen

  • Geldverdienen.nl

   Hi Musab,

   Je vraag is eigenlijk niet te beantwoorden, omdat het aan heel veel factoren kan liggen.
   – Heb je het adsense account waarop je kijkt wel gekoppeld aan je YouTube kanaal?
   – Hoe lang heb je die koppeling al gemaakt? (voor elke maand verschijnen je verdiensten pas in je adsense account zo’n 15 dagen na het einde van die maand; en bovendien begin je pas met verdienen vanaf het moment dat je de koppeling hebt gemaakt)

   Anders even rustig door de oudere reacties heen lezen om te kijken of je op ideeën komt, of eventueel je vraag stellen op het Youtube product forum.

   Succes

 • sander de v.

  dus als het goed lees blijft geld wel op mijn adsense staan zelfs al bereik ik 70 euro drempel pas na maanden?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Sander,

   Dat klopt; je verdiensten zullen nooit verdwijnen, wel worden ze pas uitbetaald als je totaal minimaal €70 bedraagt.

 • Ria O.

  Is het toegestaan om met dezelfde of andere eigengemaakte filmpjes geld te verdienen op Zideo.nl en op You Tube?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Ria,

   Ja dat mag. Zolang je de rechten van het filmpje hebt mag je die gewoon op meerdere sites plaatsen. Daar maken YouTube en Zideo geen probleem van.

 • Richard J.

  Hoi,

  Ik vroeg me af of je de YouTube inkomsten moet aangeven bij de belastingdienst. Is er een soort van grens dat je vanaf die grens dan MOET opgeven? Is het handig om een B.V. op te zetten voor je YouTube verdiensten? Weet je dat? Ik begin nu gemiddeld zo’n 300-400 euro per maand te verdienen met YouTube en vroeg me af wat de belastingdienst hiervan gaat vinden :-)

  Alvast bedankt voor je reactie!

  • Geldverdienen.nl

   Dag Richard,

   Zie de meest gestelde vraag op de veelgestelde vragen pagina.

   Alle voor- en nadelen van het opzetten van een BV liggen buiten de scope van deze site, maar in het algemeen is dat eigenlijk alleen interessant als je (a) ook veel kosten maakt, of (b) nog veel meer verdient dan wat je nu doet en je het geld niet meteen nodig hebt (dan kun je het via een BV namelijk herinvesteren voordat je er belasting over betaalt).

   • Richard J.

    Bedankt voor de snelle reactie. Ik heb verder gezocht online ik de meeste mensen raden een VoF aan. Ik zal me nog meer moeten verdiepen. Nogmaals bedankt.

    • Adriana x.

     Richard J.,

     Hierover kan je toch zelf de Belastingdienst bellen of heb je iets te verbergen?

     Ik kan je met uit de losse pols wel een richtlijn geven. Voor kamerverhuur kan je per jaar als particulier ca.5000 euro netto innen. Datzelfde geldt ook als je een jaarlijkse schenking van je ouders krijgt van datzelfde bedrag Je moet die exacte bedragen maar even opzoeken. Dat zal wel ongeveer hetzelfde liggen. Onder vrijstelling kamerverhuur en onder het schenkingsrecht. Houd die bedragen maar aan. Dan kan je het wel opgeven bij de belasting, maar rond 5000 of daaronder hoef je geen belasting te betalen (bij te betalen) dat weet ik heel zeker. Succes!

     • Geldverdienen.nl

      Hi Adriana,

      Het klopt dat dat ongeveer de bedragen zijn tot waar je kunt verdienen zonder daadwerkelijk belasting te hoeven afdragen. Naast vrijstellingen komt dat ook door de algemene heffingskorting, zie ook de veelgestelde vragen pagina. Let wel: wettelijk behoort je gewoon al je inkomsten op te geven, ook als je al weet dat je uiteindelijk toch geen belasting hoeft af te dragen (!)

 • Oras F.

  Het geld is dollar.. Hoe kan ik het naar euro maken?

 • Roy T.

  Als ik covers wil opnemen van bestaande nummers, mag ik daar dan advertenties op aanzetten? Het zijn nummers van bekende artiesten die ik dan op m’n eigen manier speel..

  • Geldverdienen.nl

   Dag Roy,

   Strict juridisch mag dat niet, maar als je kijkt op YouTube zie je dat toch heel veel mensen het doen. Het is een grijs gebied dat gedoogd lijkt te worden.

 • jamie w.

  als ik mijn YouTube account aan google adsense wil koppelen moet het dan dezelfde email zijn?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Jamie,

   Nee dat hoeft niet.

 • Anne Eva P.

  Hoi!
  Mijn filmpje heeft nu 1 miljoen views en ik heb een keer €85 ontvangen van Google Adsense vorig jaar oktober. Lijkt mij heel weinig op basis van jullie schatting. Kan ik niet zorgen dat het meer wordt? Meer advertenties aanzetten bijv.?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Anne Eva,

   Dat is inderdaad relatief weinig, maar zoals je ook in de oudere reacties hieronder kunt lezen is het niet geheel uitzonderlijk. Had je vanaf het begin advertenties aanstaan? Redenen voor lage inkomsten zijn dat je helaas het soort bezoekers hebt dat relatief weinig op advertenties klikt en/of dat je video’s over onderwerpen gaan die relatief weinig opbrengen

   Het maximale eruit halen doe je door alle soorten advertenties aan te zetten (overlay advertenties, gesponsorde kaarten, en video-advertenties) maar standaard staan die al allemaal aan. In je my videos gedeelte kun je controleren welke soort advertenties aanstaan door gewoon op het groene dollar-logootje naast een video te klikken.

 • Donald A.

  Ik heb 70.000 views maar er staat dat ik $5 heb verdiend, wat is er dan misgegaan? Ik heb inkomsten generen ingeschakeld na 5.000 views en adsense ook gekoppeld met youtube.

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Donald,

   Weet je zeker dat die vijf dollar je all-time verdiensten zijn en niet slechts van de laatste maand? Vijf dollar voor 65.000 views is wel heel weinig (gemiddeld 7,7 cent per 1000 views), maar kan theoretisch wel. Het betekent dan dat de onderwerpen van je video’s gewoon echt niet bepaald aantrekkelijk zijn voor adverteerders, en dat de kijkers van je video’s ook veel minder dan gemiddeld daadwerkelijk op advertenties klikken.

   • Donald A.

    Het is van 100% alltime, ik dacht dat je gewoon per 1000views wel een euro kreeg… En dat het niet zo aan de onderwerp moet liggen, wat voor onderwerpen zijn dan wel interressant?

    • Geldverdienen.nl

     Dag Donald,

     Er zijn geen gegarandeerde verdiensten (zie het kopje ‘Hoeveel kun je verdienen?’), en een overzicht van vergoedingen per onderwerp bestaat helaas ook niet. Al is dat ergens ook wel logisch omdat zo’n lijst toch continue verandert en eigenlijk alleen maar tot valse verwachtingen zou leiden. De vergoeding per klik hangt af van wat actuele adverteerders bereid zijn te betalen en dat verschilt per onderwerp, per land en is soms ook nog afhankelijk van de periode van het jaar. Sommige kliks leveren maar €0.01 op, maar als je zoekt via Google zul je ook verhalen tegenkomen van wel meer dan €50.00 per klik.

     Onderwerpen die relatief veel opbrengen zijn in ieder geval onderwerpen waar ook de adverteerders zelf veel mee kunnen verdienen; bijv. financiële producten, auto’s en vakanties. Eigenlijk alles dat duur is.

 • Evo O.

  Ik heb “inkomsten genereren” aangezet. Heb bevestiging gekregen van adsense enz. Maar hoe zak ik uitbetaald krijgen als ik mijn rek.nr. Niet heb opgegeven? Ik heb wel mijn adres ingeboerd.. Graag meer duidelijkheid over uitbetaling.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Evo,

   Uitbetalingen lopen via Adsense, en dat is dan ook waar je je betalingsgegevens kunt beheren. Als je het betalingsminimum van €70 hebt bereikt zul je daar automatisch om gevraagd worden, maar je kunt die gegevens ook al vooraf instellen: log daarvoor in op je Adsense account, klik dan rechtsboven op het radertje, en kies dan de optie ‘Betalingen’.

 • Blibli B.

  Mag je minderjarig zijn voor inkomsten te verdienen?

 • Jonas Van der R.

  Beste,

  Ik wil graag ook een beetje bijverdienen door youtube video’s te maken. Maar hie zorg ik ervoor dat mensen weten dat die video’s bestaan? Ik bedoel dat als niemand weet dat je video’s bestaan dat je dan ook geen views gaat krijgen. Snap je? Dus hoe kan ik dit voor elkaar krijgen?

  Alvast bedankt en vriendelijken groeten
  Jonas

  • Geldverdienen.nl

   Hi Jonas,

   Er zijn tal van mogelijkheden om extra bezoekers naar je video’s te trekken maar dat vereist vooral je eigen creativiteit; standaard is links delen via Facebook of Twitter, maar je zou bijvoorbeeld ook samen kunnen werken met andere kanalen. (dat jij als gast bij een ander verschijnt en andersom)

   Uiteindelijk is het belangrijkste gewoon focussen op het maken van echt goede content. Als je video’s ècht leuk, speciaal of om een andere reden interessant zijn, dan zullen je bezoekers je video’s uit zichzelf liken en delen met anderen. Of wellicht plaatsen grote blogs of nieuwssites zelfs een link naar je video.

   • Jonas Van der R.

    Beste

    bedankt voor het snelle antwoord! Normaal moet je ongeveer 1 maand wachten op dit soort sites! Super!

 • Pepijn S.

  Op sommige kanalen staan afleveringen van bijv flodder en dat soort oude series. Ik heb een van die kanalen benaderd en ze verdienen er dik mee! Is dit eigenlijk ‘legaal’?

  Groeten

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Pepijn,

   Dat is alleen ‘legaal’ als de beheerder van het YouTube kanaal de rechten van de betreffende afleveren heeft òf toestemming heeft van de persoon die die rechten wel bezit.

   In de meeste gevallen zal dat niet het geval zijn, en dat soort kanalen zijn dan eigenlijk illegaal bezig. Als beheerder van zo’n kanaal loop je dan het risico dat als de eigenaar van de rechten er werkt van maakt (= YouTube aanschrijven en een rechtszaak starten), het kanaal gesloten kan worden en een rechter kan beslissen dat de gemaakte winst door-/terugbetaald moeten worden aan de eigenaar van de rechten.

 • Kevin D.

  Beste,

  Sinds 2013 hebben wij videoclips gemaakt en direct ‘inkomsten genereren’ aangezet bij onze youtube-filmpjes. Nu hebben we na 3 jaar op 1 videoclip bijna 100.000 views, maar ik heb gisteren mijn adsense account dat gelinkt is aan ons youtubekanaal gewijzigd naar een ander e-mailadres en ander adres (ben verhuisd). Ik heb een mail gehad van youtube van de wijziging en sinds gisterenavond ook een mail van adsense dat ons account is geactiveerd. Maar als ik inlog in het nieuwe adsense account zie ik er geen inkomsten van onze videoclips, terwijl we meer dan 200.000 views in totaal hadden.

  Gaat dit nog gewijzigd worden? Krijgen we het geld niet meer van alle views doordat ik van contactgegevens veranderd ben?

  Thanks alvast voor het antwoord terug.

  • Geldverdienen.nl

   Dag Kevin,

   Zie de tekst onder het kopje ‘Statistieken YouTube vs Adsense’; De statistieken in Adsense worden pas zo’n 15 dagen na het eind van de maand geupdate, dus als je afgelopen dagen een nieuw Adsense account hebt gekoppeld, dan zul je daar pas halverwege mei voor het eerst wat zien verschijnen.

   Overigens zul je in het nieuwe Adsense account alleen statistieken en inkomsten terugvinden van ná het moment dat je de overstap hebt gemaakt. Al je oude statistieken en verdiensten (van je oude 200.000 views) zullen gewoon in je oude account blijven.

   • Kevin D.

    En hoe kun je dan de oude inkomsten van meer dan 200.000 views krijgen van adsense? Als het niet in het nieuwe account komt? Want je kunt sowieso niet meer inloggen in het oude account dan. Ben je dan het geld kwijt? Bedankt alvast

   • Kevin D.

    Of kun je daarvoor ergens naartoe mailen voor alle oude inkomsten hoe ik deze kan laten uitbetalen?

    • Geldverdienen.nl

     De verdiensten die je hebt geaccumuleerd sinds je laatste uitbetaling bij je oude account zullen in principe gewoon automatisch worden uitbetaald tijdens de eerstvolgende maandelijkse uitbetaalronde, mits je saldo minimaal €70 is. Overigens zou je nog gewoon op je oude account moeten kunnen inloggen.

     Voor meer vragen en informatie kun je het beste even zoeken en/of een vraag stellen op het YouTube productforum.

 • Boris de L.

  bedankt voor jullie fijne feedback. Ik heb een instructie video waarin ik uitleg hoe je een webcam gebruikt voor animatie. Omdat ik indirect reclame maak voor de fabrikanten van de producten vroeg ik mij af of ik daar dan ook extra aan kan verdienen? Alvast bedankt voor je antwoord.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Boris,

   Dat kan via affiliate marketing, en gebeurt ook behoorlijk veel op YouTube. Je ziet dan affiliate links onder de video staan en vaak wordt daar dan in het filmpje naar verwezen.

   De kunst zal dan echter vooral zijn het vinden van een/het affiliate programma waarbij de betreffende webcam-fabrikant is aangesloten. Al zou je als je een groot YouTube kanaal hebt ook kunnen overwegen de fabrikant direct te benaderen met een promotie voorstel. De meeste kans heb je bij het affiliate programma van Amazon, al is de commissie daar wel behoorlijk laag; op webcams vermoedelijk maar 4%.

   Als je structureel geld wilt verdienen met je review videos is overigens een goede tactiek om steeds eerst bij affiliate programma’s te zoeken naar een product waarbij je kunt verdienen aan de promotie, en pas daarna ook echt de review video te maken.

 • David G.

  Beste heer of mevrouw,

  Mag ik vragen hoe dat wordt geregeld als ik de hoofdrol heb in een You Tube film maar het geupload is en geplaatst door een ander? Wat zijn mijn mogelijkheden?

  Alvast bedankt
  Vriendelijke groet
  David G

  • Geldverdienen.nl

   Dag David,

   Treinen zijn in zekere zin openbare ruimte en het staat iedereen daarmee vrij er beeldopnames te maken. En als je in zo’n beeldopname voorkomt (ook als dat ongewenst is), is het daardoor niet mogelijk een deel van de inkomsten op te eisen. Indien de video bewerkt is en je wordt onterecht negatief in beeld gebracht dan zou je wellicht wel aangifte kunnen doen om zo te proberen de video offline te krijgen.

   Succes

 • Frans K.

  Hallo, ik ben blij met jullie site. Ik maak gitaarlesvideo’s en het aantal vieuws loopt op. Ik ben begonnen als hobbyist, maar ik zou er graag geld mee willen gaan verdienen. Maar… ik weet niet of dit kan. De gitaarlessen maak ik zelf, maar ik maak gebruik van een intro van de orginele muziekvideo’s, en ik maak gebruik van plaatjes die ik copiëer van google afbeeldingen. Is dat een bezwaar, moet ik mijn methodiek aanpassen? En mogen gitaarlesvideo’s (tutorials) commercieel ingezet worden? Zijn er voorwaardes?

  Ik hoop dat ik niet teveel vragen stel. Groetjes Frans

  • Geldverdienen.nl

   Hi Frans,

   Strict juridisch bezien is dat inderdaad niet toegestaan (je bezit immers niet de rechten van de betreffende muziek en afbeeldingen), maar anderzijds toont YouTube ook wel aan dat er iets is als een grijs gebied. Er zijn zat filmpjes die in meer of mindere mate niet helemaal aan alle eisen voldoen.

   Vermoedelijk is het inschakelen van advertenties op jouw video’s geen probleem en zal YouTube dat gewoon toestaan. Wel zou het waarschijnlijk verstandiger zijn een 100% zuivere aanpak te volgen, zodat -mocht je kanaal echt succesvol worden- je in de toekomst niet gesommeerd kan worden filmpjes te verwijderen of zelfs een boete te betalen. Alhoewel er een grijs gebied is, lijken op YouTube alle echte grote kanalen wel echt al hun content zelf maken.

   Zoek anders ook eens in Google op “royalty free (background) music” en “royalty free images”.

   Succes

   • Frans K.

    Ik heb op dit moment geen vraag, maar ben wel blij met jullie antwoord. Ik ben momenteel bezig om al mijn lesvideo’s opnieuw te monteren en over te zetten naar een ander kanaal. Ik wil niet het risico lopen achtervolgd te gaan worden door rechthebbenden. Ook kan ik meteen het kaf van het koren scheiden. Is ook moeilijk, want ik raak veel vieuws en leuke reacties kwijt. Maar ik ga er vanuit dat dit in de toekomst weer terugkomt. Groetjes. Toch nog 3 vragen: betaalt YouTube uit in euro’s, moet ik ingeschreven staan in de kamer van koophandel en belasting gaan betalen?
    Groetjes Frans

    • Geldverdienen.nl

     Hoi Frans,

     1. Ja je krijgt uitbetaald in euro’s
     2. KvK inschrijving is niet nodig (maar mag wel)
     3. Zie de meest gestelde vraag op de veelgestelde vragen pagina

 • Roos N.

  Bedankt voor jullie interessante artikelen! Ik heb twee youtube kanalen, vanuit 1 gmail adres. Daarnaast nog een ander youtube kanaal met een ander gmail adres. Hoe kan ik controleren in adsense of deze alledrie gekoppeld zijn aan adsense? En kan ik daar ook zien hoeveel de verschillende kanalen apart opbrengen?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Roos,

   Meerdere YouTube kanalen aan één Adsense account koppelen kan prima (en gebeurt ook veel), maar bij Adsense kun je niet zien hoeveel YouTube kanalen je hebt gelinkt. Alle YouTube verdiensten verschijnen bij Adsense namelijk onder één en dezelfde ‘Hosted Adsense for Content’ rubriek, ook als er meerdere YouTube accounts zijn gekoppeld.

   Controleren of een YouTube account correct gekoppeld is kan echter wel via het ‘inkomsten generen‘ gedeelte van YouTube zelf. Onder het kopje ‘Adsense-koppeling’ kun je daar zien of het betreffende YouTube account aan een Adsense account is gekoppeld, en zoja aan welke.

 • Theo K.

  Hoi,
  Ik heb een sport site en upload mijn opnamen naar YouTube. In het begin heb ik een claim gehad van RTL Nederland en heb daardoor een half jaar een slechte reputatie gehad. Nu dit voorbij is wil ik ook inkomsten genereren, maar in de voorwaarden op https://support.google.com/youtube/answer/3249165?hl=nl staat niet het land Nederland. Kan ik hier omheen of niet?

  Theo
  4,1 miljoen views (waarvan 60 % niet in aanmerking komt) in 4 maanden.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Theo,

   De voorwaarden waar je naar linkt gaan over de optie ‘Betaalde kanalen’, zie ook de informatie onder het gelijknamige kopje in de artikeltekst. Daarmee verdienen is inderdaad (nog) niet mogelijk in Nederland, verdienen door advertenties inschakelen kan wel gewoon.

   Overigens kun je door advertenties in te schakelen alleen nog verdienen aan toekomstige views. Views uit het verleden zijn geweest, daar is toen geen reclame bij getoond, en daar kun je nu dus niet ineens alsnog aan verdienen..

 • ramon van der l.

  Hoi.
  ik ben een tijdje geleden op YouTube begonnen met mijn neefjes maar we hebben bijna geen views…
  hoe kunnen we meer views krijgen op onze video’s?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Ramon,

   Uiteindelijk moet je focussen op het regelmatig uploaden van goede nieuwe content. ‘Goede’ in de zin dat bezoekers die het zien het leuk vinden en waarderen. Dan zullen ze je video’s liken, zich abonneren op je kanaal, en je video’s delen via bijvoorbeeld facebook, en dan groeien je bezoekersaantallen als het ware automatisch. Ook zul je dan automatisch hoger in de zoekresultaten van YouTube gaan ranken.

   Wil je toch zelf wat extra bezoekers trekken dan zou je je video’s zelf op je eigen facebook pagina kunnen delen, of bijvoorbeeld kunnen vragen aan een bestaand populair YouTube-kanaal of ze jouw kanaal eens willen noemen. Maar uiteindelijk is dat allemaal ondergeschikt: je focus moet echt zijn: ‘content maken dat bezoekers leuk vinden’, dan gaat de rest vanzelf. Zijn je video’s niet bijzonder leuk, dan zul je er zo goed als zeker ook nooit veel views mee genereren.. Succes.

 • chantal v.

  Hallo, ik ben net gestart met een youtube kanaal omdat ik graag veel videos wil uploaden en geld wil verdienen. Maar ik wanneer ik op “inkomsten genereren” klik, krijg ik een foutmelding 500 van youtube. Heb alles geprobeerd maar kan maar niet “inkomsten genereren” aanvinken. Wanneer ben je youtube-partner zodat je er iets aan kan verdienen? En wat moet je er voor doen? Of moet je je zelf eerst bewijzen op youtube?
  groetjes.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Chantal,

   Een 500 error betekent doorgaans dat er even iets mis gaat bij YouTube zelf. Je cookies wissen en/of later opnieuw proberen wil vaak al helpen. Maar voor de zekerheid: Heb je überhaupt al video’s geupload? Zonder video’s is het ook niet mogelijk advertenties te tonen.

   Daarnaast kan het sowieso het overwegen waard zijn niet meteen vanaf het begin advertenties aan te zetten. Eerst focussen op echt goede content zonder advertenties kan het namelijk makkelijker maken om je kanaal populair te maken en een vaste bezoekersstroom te verkrijgen. Advertenties kun je dan altijd later nog aanzetten.

 • Lara F.

  Erg interessant artikel, bedankt.
  Ik vroeg me af of je bepaalde merken in beeld mag brengen. Bv. dior mascara gebruiken en dat tonen tijdens een make-up tutorial.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Lara,

   Dat kan, geen probleem.

 • tim b.

  Moet je eigenlijk bij adsense je eigen reclame gaan maken of gaat het allemaal via de advertenties die op youtube komen. Tenminste als je het hebt ingeschakeld dat je advertenties krijgt bij je video ?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Tim,

   Je hoeft zelf geen advertenties te maken, zie voor meer informatie het kopje “Waar komen de advertenties vandaan?” op de google adsense pagina.

 • bram s.

  Hallo beste lezer.

  Ik heb een karaoke van een bepaald liedje op youtube gezet, hij is nu bijna 5000 keer bekeken alleen staat er bij mijn youtube analytics dat ik maar 1,15 heb verdiend. is dit niet wat weinig?

  groet

  • Geldverdienen.nl

   Hi Bram,

   Als je vanaf het begin af aan advertenties aan had staan dan is dat inderdaad aan de lage kant maar niet onmogelijk. €1,15 over 5000 views komt overeen met €0,23 over 1000 views. Zoals in de artikeltekst staat is de ondergrens normaal gesproken gemiddeld €0,30 over 1000 views, maar dat is een lange termijn gemiddelde. En €0,23 is nou ook weer niet heel veel lager.

   Overigens verschijnen je geschatte verdiensten pas na ongeveer 2 dagen in je YouTube account (staat ook in de artikeltekst); als een groot deel van je 5000 views pas de afgelopen 2 dagen zijn gegenereerd dan is dat dus mogelijk ook een verklaring en zullen je verdiensten wellicht nog wat bijtrekken.

 • Xander Van den b.

  Hello,

  Ik heb een vraag, ik heb een youtube channel waarbij ik verschillende mixes maak van meerdere kleine en soms bekende nummers. Ik weet over de auteurs rechten dat heb ik allemaal uitgezocht maar mijn vraag is kan ik geld verdienen als ik dus veel views krijg? Of gaan alle maar dan ook echt alle inkomsten naar de auteurs eigenaren van de nummer die ik gebruik? Ik weet wel dat er advertensties in je video gezet kan worden door de auteurs, maar hoe zit het dus met de inkomsten.

  Alvast bedankt,
  mvg
  Xander

  • Geldverdienen.nl

   Hi Xander,

   Formeel geldt dat je in dat geval niet de volledige rechten van je content bezit en dat je er dus geen geld mee mag verdienen. In de praktijk lijkt het er echter op dat YouTube wat soepeler is, want er lijken zat kanalen waar dergelijke content wel is toegelaten. Wij weten het ook niet precies, wellicht dat ze je op het YouTube product forum een eenduidiger antwoord kunnen geven.

 • bram s.

  Hallo,

  Ik heb een karaoke gemaakt en zelf ingespeelt,
  Ik ben partner van youtube sinds ongeveer 1,5 week geleden er staat dat ik 705 views heb gehaald op google adsense, alleen er staan nog geen inkomsten.
  Hoe komt dit?

  Met vriendelijke groet bram

  • Geldverdienen.nl

   Hi Bram,

   Het antwoord op jouw vraag staat in de artikeltekst onder het kopje “Statistieken YouTube vs Adsense”.

 • Dafhne Van o.

  Hoeveel kan kn verdienen met 54 miljoen weergaven?

 • Mandy F.

  ik maak ook video’s en ik verdien er nog niet zo veel aan ik heb maar € 0,33 verdiend aan 1 video die 800+ weergaven heeft! gaat dat dus dan lang duren voordat ik echt wat verdiend heb? en, hoe krijg je het verdiende geld dan? moet je niet en credit card invoeren waar het gestort op kan worden of hoe krijg je het in principe?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Mandy,

   Zoals in de artikeltekst valt te lezen zijn de gebruikelijke verdiensten €0,30 tot €4,00 per 1000 views. €0,33 na 800 weergaven valt dus binnen de normale bandbreedte. Wel kan het goed zijn dat je verdiensten nog bijtrekken; de verwachte €0,30 tot €4,00 per 1000 views zijn namelijk gebaseerd op lange termijn gemiddeldes, na vele tienduizenden views.

   Google Adsense betaalt je verdiensten gewoon uit op je bankrekening, een credit card is niet nodig.

 • Remon G.

  Beste,

  Ik heb een promotiekanaal opgericht voor muziek. Dit materiaal is dus niet van mij. Kan ik hierop advertenties aanzetten?

  Groetjes,
  Remon

  • Geldverdienen.nl

   Hi Remon,

   Als de formele rechten van die filmpjes niet bij jou liggen dan is het aanzetten van reclame inderdaad niet toegestaan. Feitelijk komt dat erop neer dat geld verdienen met youtube filmpjes alleen kan met filmpjes die je zelf hebt gemaakt.

 • Werner K.

  Beste

  Je ziet veel over filmpjes waar ze kindersurprise eitjes uitpakken . Mag je zomaar een eitje van een merk zoals kindersurprise gebruiken in een filmpje of aan ander merk van speelgoed zonder een overeenkomst te hebben met het merk ?

  Groeten
  Werner

  • Geldverdienen.nl

   Dag Werner,

   In principe is het helemaal geen probleem als merken in beeld komen, zolang je tenminste geen (digitale) logo’s, fragmenten, jingles, etc in je filmpjes gaat verwerken waarvan de rechten niet van jou zijn. Denk anders ook aan review-video’s, dat type video’s is gewoon toegestaan en zie je heel veel.

 • Dario A.

  Beste geldverdienen.nl,

  Ik heb al enige tijd een YouTube kanaal / website en loop al enige tijd met het zelfde probleem, dat ik geen verdiensten kan krijgen met sommige gameplays. Nu kwam ik met google dit geweldige artikel tegen, en mijn vraag is. Is er een bepaald partner programma waar ik mijn kanaal het beste kan aanmelden, vooral omdat ik voor 60% gameplay video’s maak.

  Verder is Zideo een betrouwbare alternatieve optie om erbij te gaan pakken?

  Groetjes Dario

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Dario,

   Dat is inderdaad een nadeel van geld verdienen met video’s; dat niet alle video’s evenveel opbrengen. Het lijkt niet onwaarschijnlijk dat gameplay video’s vooral worden bekeken door mensen die goed met computers en internet zijn en daardoor ook handig in het omzeilen van advertenties.

   Wat betreft je vraag; internationaal is er een hele bekende site voor gameplay video’s: Twitch. Als maker van gameplay video’s kun je er geld verdienen met zowel het uploaden van bestaande video’s alsook met het live streamen van wat je doet. Wij hebben er zelf geen ervaring mee, maar je aanmelden als partner kan hier. (wel allemaal in het Engels)

   Zideo is betrouwbaar, maar heeft als nadeel dat het van nature niet enorm veel gebruikers heeft. Het is daardoor ook moeilijker om bij Zideo veel bezoekers naar je video’s te trekken.

   Wat je ook zou kunnen overwegen is een betaald kanaal bij YouTube te beginnen (zie het kopje ‘Betaalde kanalen’ in de artikeltekst hierboven). Maar dat zal alleen werken als je momenteel al een grote vaste fanbase hebt.

 • Ellen J.

  Hallo,

  Ik heb een Youtubekanaal wat de laatste maanden ineens goed begint te lopen, ook met verdiensten.
  Eerst verdiende ik ongeveer 15 euro per maand, maar nu soms zelfs wel 200 euro per maand.
  Mijn vraag is, vanaf welk bedrag moet ik deze inkomsten bij de belasting melden?
  Ik werk verder gewoon in loondienst en de youtube was als extraatje bedoelt. Is het misschien ook handiger een bedrijfje te starten, ivm de inkomsten?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Ellen,

   Zie het bovenste antwoord op de veelgestelde vragen pagina.

   Samengevat komt het erop neer dat je dit soort inkomsten dient op te geven in box 1 als ‘resultaat uit overige werkzaamheden’. Als het maar €15 per maand (= €180 per jaar) was zou het niet opgeven waarschijnlijk niet zo’n probleem zijn, maar €200 per maand is meer dan genoeg dat het alles netjes aangeven sterk aan te raden is. Op jaarbasis is dat hoog genoeg dat de Belastingdienst erachteraan gaat.

   Een eigen bedrijfje starten is normaal gesproken alleen interessant als je veel kosten maakt en veel tijd (meer dan 1225 uur per jaar –dit is het zogenaamde urencriterium) steekt in de activiteiten die leiden tot de inkomsten. Dan mag je als bedrijfje (bijv. als eenmanszaak) namelijk een aantal extra aftrekposten toepassen zodat de te betalen belasting wat lager uitvalt.

 • Mar K.

  Hallo geldverdienen.nl,

  Klopt het dat je met YouTube filmpjes alleen geld verdient wanneer mensen op de reclame klikken?
  Dan kun je in theorie miljoenen kijkers hebben, maar nog steeds niks verdienen?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Mar,

   Dat klopt inderdaad voor banner-advertenties. Voor advertentie-filmpjes krijg je de vergoeding als de bezoeker erop heeft geklikt òf als de bezoeker het filmpje voor minimaal de helft heeft afgekeken.

   In theorie kan het dus inderdaad zo zijn dat je niks hebt verdiend na een miljoen views, maar in de praktijk zullen je verdiensten dan vrijwel altijd tussen de €300 en €4000 liggen. (op basis van de gemiddelde verwachte opbrengst van €0,30 tot €4,00 per 1000 views)

 • Dave O.

  Ik heb een vraag over mijn adsense die gekoppeld is aan mijn YouTube.
  Ik heb 3000+ views per dag heb 59 klikken mijn geschatte inkomsten blijven op €0.00 staan.

  Mijn totaal staat op 34057 views 821 klikken maar geschatte inkomsten €0.00 hoe kan dat?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Dave,

   Dit type vraag is al vaak gesteld.. Als je er met behulp van de reeds beschikbare informatie in de artikeltekst en tussen de bestaande reacties niet uitkomt, dan kunnen wij je helaas ook niet verder helpen. Wat je dan eventueel kunt doen is je vraag stellen op het Youtube productforum.

 • Justin González C.

  Ik heb net een youtube partnerschap afgesloten met een bedrijf, en die zeggen dat ik niet vanaf 70 euro, maar mijn aandeel van elke cent krijg. Natuurlijk krijg ik nog niet zo veel, 60% van wat ik maak. Toch kan ik het wel innen. Mag dat als minderjarige? Mijn moeder zegt van niet.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Justin,

   Als het een partnerschap is waarbij je zelf geen Adsense account nodig hebt, en waarbij dat bedrijf commissie uitbetaalt op basis van getraceerde resultaten, dan zou het inderdaad zo kunnen zijn dat je op die manier (als minderjarige) legaal kunt verdienen zonder dat je aan het uitbetalingsminimum van 70 euro vastzit. Zoals je zelf al aangeeft is het nadeel dat je niet 100% van de commissie verdient, maar slechts een gedeelte.

   Voor minderjarigen is het in ieder geval niet toegestaan om zelf een Adsense account te hebben. En als je zelf een Adsense account hebt geldt het uitbetalingsminimum van 70 euro.

   Hopelijk is het zo duidelijk. Succes.

   • Justin González C.

    Dank je wel! Ik heb research gedaan, youtube krijgt blijkbaar sowieso 45% van mijn inkomsten. Het overige geld, dáar krijg ik 60% van en dus krijg ik maar een derde van al mijn geld. Ik denk dat YouTube dus toch niet zo’n goede manier van geld verdienen is…

 • Willem W.

  Wat word verstaan onder “onacceptabele inhoud”? Wat nou als ik bijvoorbeeld een video vertoon met daarin een tepel of een drol erin om maar even wat voorbeelden te noemen. Mogen de voorbeelden die ik opnoem?

  Daarnaast vroeg ik mij af hoe het zit met betaling als je als Nederlandse kanaal engelse content aanbied om zo een Internationale (en grotere) doelgroep te bereiken. Wie of wat betaald je dan uit?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Willem,

   De voorbeelden die je noemt zouden op zich geen probleem moeten zijn. Maar buiten de vraag of bepaalde content ‘mag’ van YouTube, is een tweede vraag die je je dient te stellen of de content wel interessant is voor adverteerders. Video’s over drollen zullen maar relatief weinig bezoekers trekken waarvoor interessante advertenties te tonen zijn. Meer info overigens hier.

   Wat betreft je tweede vraag; het maakt helemaal niet uit in welk land je videos het meest worden bekeken; Google Adsense betaalt gewoon uit op je Nederlandse bankrekening.

 • Bowien T.

  Ik had een video op youtube geupload met 3Miljoen vieuws maar hij is copyright geworden en verwijderd door youtube maar krijg ik nu wel nog het geld er van ?? Want het zal wel lullif zijn als me er geen geld voor kreeg en zo bard voor die video hebt gewerkt

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Bowien,

   Als een video verwijderd is omdat je er bepaalde copyright rechten mee hebt geschonden, dan worden normaal gesproken inderdaad ook de bijbehorende inkomsten verwijderd. En zolang het daar bij blijft mag je daar eigenlijk nog best blij mee zijn; erger en wat ook mogelijk is, is dat je een levenslange Adsense ban krijgt en/of dat de werkelijke eigenaar van de copyright rechten jou een factuur stuurt voor gederfde inkomsten.

   • Bowien T.

    Ok dank u wel. Nog 2 waarschuwingen, dan zou mijn kanaal worden verwijderd..

 • Nancy K.

  Mijn dochter heeft zich gefilmd waarbij ze het opneemt voor vluchtelingen die in Geleen in een sporthal worden opgevangen. L1 heeft dat filmpje op youtube gezet en staat reclame toe. Haar eigen filmpje is via Facebook al meer dan 960.000 keer bekeken. Ze heeft contact opgenomen met L1 om het over hun inkomsten voor haar filmpje te hebben en nu heeft L1 50 euro op haar rekening overgemaakt. Ik vraag me nu af hoeveel L1 daar daadwerkelijk mee verdiend heeft want t filmpje is van mijn dochter en niet van L1. Ze wil graag iets voor de vluchtelingen doen met het geld.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Nancy,

   Hoeveel views heeft het filmpje van L1 op YouTube? Normaal gesproken zijn de verwachte verdiensten €0,30 tot €4,00 per 1000 views, een conservatieve rekenmethode is €1 per 1000 views.

   • Nancy K.

    Dank voor het antwoord. Op Facebook heeft het filmpje al meer dan 960.000 views gehaald. Echter op youtube waar L1 haar filmpje heeft geplaatst heeft het pas rond de 6000 views. Ik denk dan ook dat L1 haar ruimhartig betaald heeft met 50 euro.

 • Harry B.

  Hallo,
  Is het mogelijk om met 20000 views, 11000 vertoningen en 355 klikken 142 euro te verdienen. Misschien is dit een rare vraag maar ik vraag het omdat bij totale inkomsten in totaal 11 euro staat maar bij definitieve inkomsten 142 euro.
  Alvast bedankt!

  • Geldverdienen.nl

   Dag Harry,

   Zou het kunnen zijn dat de €142 een saldo is dat je hebt bereikt over meerdere maanden, en dat de 11 euro, 20000 views en 355 klikken enkel gaan over de huidige of laatste maand? Als de 142 euro in je Adsense account staat is het in ieder geval definitief en daarmee dus wel echt de realiteit :)

   €142 euro met 20000 views zou kunnen, maar is wel buitengewoon veel. Let er goed op dat je niet (ook niet per ongeluk) op de advertenties bij je eigen video’s klikt; Google heeft dat met z’n geavanceerde algoritme snel door en dan kun je een levenslange Adsense ban krijgen..

   Zoals in de artikeltekst valt te lezen zijn de normale verwachte verdiensten in ieder geval €0,30 tot €4,00 per 1000 views. De normale verwachte opbrengsten voor 20000 views zijn daarmee €6 tot €80. Maar goed, dat zijn verwachtingen op basis van lange termijn gemiddeldes, op maandelijkse of individuele account basis zijn afwijkingen mogelijk.

 • barzan ismail s.

  Goede avond,
  Op mijn youtube kanaal staat dat ik een geschatte inkomsten heb van $149. Maar op mijn adsense staat dat ik nog $0,00 heb. Ik snap het even niet, Mijn youtube kanaal heb ik al sinds 04-09-2015 aangemaakt. En ik nog steeds het betaalmethode niet wijzigen om mijn bankrekening te zetten.

  • Geldverdienen.nl

   Dag Barzan,

   Het antwoord op je vraag staat onder het kopje “Statistieken YouTube vs Adsense”

 • Bastiaan van Z.

  Goedenavond,
  Ik heb vanaf mei 2015 een hosted AdSense account. Daarnaast ben ik YouTube partner. Op AdSense staat sinds mei al een bedrag van 40 euro bij transactie geschiedenis. Deze is nog niet uitbetaald. Op mijn YouTube account heb ik op 22 september een bedrag opgebouwd van 85 euro, mijn betalingsdrempel is ingesteld op 70 euro. Het verbaast mij dat de betalingsgeschiedenis over de maanden juni en verder niet wordt aangevuld in AdSense, daarnaast vind ik het vreemd dat er nog niet is overgegaan tot uitbetaling. Kunt u mij vertellen wat er aan de hand is?
  Gr Bastiaan

  • Geldverdienen.nl

   Dag Bastiaan,

   Het saldo in je Adsense account is leidend en wordt zo’n 15 dagen na het eind van een maand aangevuld met de YouTube-verdiensten van de voorgaande maand. Als het Adsense saldo niet omhoog gaat heb je de voorgaande maand simpelweg niets verdiend.. Zodra het Adsense saldo 70 euro of meer is wordt het automatisch uitbetaald, aan het eind van diezelfde maand, zo’n 1 tot 2 weken later.

   De laatste betalingsronde is die van eind augustus. Dat je nog nooit een uitbetaling hebt ontvangen betekent dus dat je verdiensten t/m juli de 70 euro grens nog niet hadden gepasseerd. Of je verdiensten t/m augustus wel hoog genoeg waren valt eigenlijk niet te zeggen op basis van de gegeven informatie. Wel lijkt het erop dat je verdiensten t/m september hoog genoeg zijn (alhoewel YouTube schattingen toont die in theorie nog kunnen veranderen, nogmaals het Adsense saldo is leidend..) Je september YouTube verdiensten worden in ieder geval half oktober aan je Adsense account toegevoegd en je zou dan eind oktober een betaling kunnen verwachten.

 • Marcel B.

  Als voorbeeld wordt genoemd het maken van lipdub filmpjes zoals LuckyTV doet, maar mag je dan zomaar beelden van televisie gebruiken? En ook beelden van Youtube of elders van het internet?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Marcel,

   Goede vraag. Eigenlijk is het een beetje grijs gebied. Puur juridisch gezien mag je geen materiaal van anderen gebruiken zonder toestemming. Maar puur juridisch geldt dat dan ook voor bijvoorbeeld een toevallig achtergrondmuziekje dat uit een radio komt die toevallig aanstaat.

   LuckyTV gebruikt doorgaans wel hoofdzakelijk journalistiek materiaal, en van dat soort materiaal kunnen via de grote persbureau’s eenvoudig de gebruiksrechten gekocht worden. Wellicht doet LuckyTV dat en zijn ze daarmee dus juridisch volledig veilig.

   Maar anderzijds staan er op YouTube natuurlijk ook tal van kanalen waar de regels duidelijk niet zo streng worden gevolgd. Lipdub filmpjes van de muziek van grote artiesten bijvoorbeeld.

   Het advies is te kijken naar wat de grote bestaande kanalen op YouTube doen, want dan weet je in ieder geval wat gedoogd wordt. En tot slot zou je natuurlijk ook kunnen overwegen lipdub filmpjes te maken waarbij je zelf alle content maakt: bijvoorbeeld door iets met lego-poppetjes of je huisdier na te spelen en dat dan ook zelf een voiceover te geven. Succes.

 • Michiel S.

  Ik ben de drempel gepasseerd van €70 en het is overgeboekt volgens adsense. Maar wanneer staat het daadwerkelijk op je bank(ING) als het zondagmiddag om half 4 ’s middags is gestort. Kunt u ongeveer een schatting geven. Ik heb het nog steeds niet en het is nu maandagmiddag 5 uur.

  • Geldverdienen.nl

   Dag Michiel,

   Bij ons staat de augustus boeking er inmiddels bij. De overschrijving komt in ieder geval van een rekening in Ierland, en het verwerken van dergelijke buitenlandbetalingen kan inderdaad nog wel eens een hele werkdag duren. Gefeliciteerd in ieder geval met de mijlpaal en succes verder.

 • Sara Y.

  Hallo,

  Ik heb sinds 2 tot 3 weken een AdSense account en mijn YouTube kanaal hiermee gekoppeld. Alles is goed gekeurd. Op mijn YouTube analytics staat een geschatte bedrag wat ik zou hebben verdiend tot nu toe. Het is al de 15e van de maand geweest en er word nog steeds niet weergeven op mijn google AdSense account wat ik heb verdiend. Het bedrag blijft op €0,00 staan.

  Ik heb nog een vraag. Blijven je je verdiende inkomsten behouden als je nog geen bankrekening hebt gekoppeld maar dit bijvoorbeeld na een maand doet. Krijg je dan de inkomsten die eerder niet zijn uitbetaald?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Sara,

   Het niet hebben gekoppeld van een bankrekening is (uiteraard) geen probleem, je verdiensten blijven gewoon behouden.

   Wat betreft je Adsense saldo, het kan soms ook een paar dagen langer dan de 15e duren voordat het saldo daar up-to-date is. Laat het maar weten als het op de 20e nog niet bijgewerkt is..

   • Sara Y.

    Hallo,

    Heel erg bedankt voor het zo snel mogelijk antwoorden op mijn vraag. Ik ga het een tijdje aankijken.

    Groetjes!

 • Erwin H.

  stel dat ik nu een account heb en al een paar keer heb uitbetaald gekregen en ik ben minderjarig, hoe kan ik die dan overzetten naar mijn ouders of laten zien dat mijn ouders het gewoon goed vinden?? Want ik had dat allemaal niet door al dat ”je moet 18 jaar zijn” enzo bij het aanmaken van mijn Adsense account omdat ik gewoon mijn gmail meteen koppelde waar ik al als 18+ stond en er dus niks van merkte… Geen zin in gezeik als ze er achter komen hoe dan ook want heb nu mijn acc al voor iets meer dan een half jaar maarja voor de zekerheid :)

  Ik ben 16 dus geeneens heel veel te jong..

  • Geldverdienen.nl

   Dag Erwin,

   Je hebt dus een Gmail account waarbij je een valse leeftijd hebt opgegeven, daarmee een Adsense account aangemaakt, en je YouTube account aan die Gmail en Adsense accounts gelinkt.

   Twee opties:
   1. Niks doen en geen slapende honden wakker maken; je zegt dat je gewoon krijgt uitbetaald en wat dat betreft is er dus geen probleem. Echter, als Google er op wat voor manier dan ook achter komt dat je leeftijd niet correct is (bijvoorbeeld doordat je je echte leeftijd bij een andere Google dienst invoert), dan loop je het risico een ban te krijgen.
   2. Een nieuw Gmail account aanmaken op de naam van één van je ouders, daar ook een nieuw Adsense account mee aanmaken, en dat nieuwe Adsense account dan aan je YouTube account koppelen. Als je de nieuwe Gmail en Adsense accounts hebt aangemaakt doe je dat door naar deze pagina te gaan, daar op ‘geavanceerd’ te klikken, en vervolgens de optie ‘Kanaal verplaatsen naar ander Google+ profiel of andere Google+ pagina’ te kiezen.

   Succes.

   • Erwin H.

    Heel erg bedankt voor de snelle reactie. Ik ga nog even aanzien wat ik ga doen maar bedankt voor de uitleg hoe ik het kan overzetten naar een account van mijn ouders :)

 • Thomas K.

  Hallo, ik heb meerdere accounts gelinkt met mijn E-Mail. Zo heb ik een account dat heet Thomas K, en een account dat heet JobSpeed Just Dance. Op mijn Thomas K account kijk ik alleen video’s. Op mijn JobSpeed kanaal upload ik video’s. En met deze video’s wil ik graag geld verdienen. Mijn vraag is nu: Mijn e-mail adres is verbonden met AdSense. Kan ik dan geld verdienen met allebei de kanalen? Of alleen met 1 account?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Thomas,

   Dat moet in principe wel kunnen, zie ook het antwoord op de vraag van Nigel van 06-08-2015 op de google adsense pagina. Jouw probleem is eigenlijk hetzelfde. Succes!

 • Eef De V.

  Hallo,
  Ik vraag me af vanaf welke leeftijd je mag verdienen aan een YouTube kanaal.

  Ik zie weleens dat beroemde YouTubers bestaande muziek in hun film geplakt hebben. Mag dat?

  Groet,
  Eef de Vries

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Eef,

   De minimum leeftijd voor een account bij Google Adsense is 18 jaar, en dat heb je nodig om geld te kunnen verdienen met YouTube. Er zijn echter twee mogelijke oplossingen als je nog geen 18 bent:

   1. Je zou één van je ouders kunnen vragen of zij een account bij Adsense willen aanmaken welke jij dan mag gebruiken.
   2. Je zou je kunnen inschrijven bij de KvK als eenmanszaak (dat kan vanaf 16 jaar mits je toestemming van je ouders hebt) en dan een account kunnen aanmaken bij Adsense op de naam van je bedrijf. Dat kost echter wel al meteen €50 aan inschrijfkosten bij de KvK.

   Alternatief 1 is dus de meeste logische oplossing en bovendien goed in de praktijk te brengen; een Adsense account kan alleen geld opleveren en nooit geld kosten dus de meeste ouders van dat geen probleem.

 • chandan D.

  Beste geldverdienen.nl,

  Verdien ik ook op advertentie als voor de clip wordt afgespeeld de reclame van 20seconden volledig afspeeld of deels.

  Of verdien je pas wanneer je op de advertentie klikt waardoor je wordt door verwezen naar hun site.

  Dit is heel belangrijk voor mij, zodat ik potentiële en reële schatting kon maken, want als de 20 seconden reclame bijvoorbeeld heeft plaatsgevonden (verstreken) van mijn muziekclip en daarna mijn muziekclip wordt vertoont, betekent dat dan dat ik wat heb verdiend?

  Bij voorbaat dank,

  • Geldverdienen.nl

   Dag Chandan,

   Bij de meeste advertenties (banners e.d.) verdien je pas een bedrag als de bezoeker op de advertentie klikt, maar bij de advertenties die jij beschrijft geldt dat je de vergoeding krijgt zodra iemand minstens de helft van de advertentie heeft gekeken. Of er ook op de advertentie wordt geklikt maakt daarbij niet uit.

   Dat je meestal vergoedt wordt per klikt betekent overigens niet dat je meer kunt verdienen door zelf op je eigen advertenties te klikken. Google heeft dat meteen door en dan krijg je een levenslange Adsense ban; zie ook het laatste kopje op de adsense pagina.

 • johnny van v.

  Hallo

  Hoe kan ik binnen adsense zien welke accounts van YouTube zijn gekoppeld aan adsense ??
  Heb er 3 maar kan niet echt goed zien of ze allemaal uit betaald worden ??

  • Geldverdienen.nl

   Dag Johnny,

   Binnen Adsense is er helaas geen mogelijkheid om dat onderscheid te maken. Je totale YouTube verdiensten voor al je YouTube kanalen vind je er als één bedrag.

   Wel biedt YouTube zelf de mogelijkheid om de statistieken van je verschillende kanalen apart te bekijken. Dat kan in het YouTube Analytics gedeelte, meer informatie daarover hier.

 • Bas R.

  Beste geldverdienen.nl,
  AdSense geeft het volgende op mijn account aan; “YouTube-inkomsten worden vóór de 15e van de maand toegevoegd aan uw pagina met AdSense-betalingen en worden opgenomen in uw betaling als uw totale inkomsten de betalingsdrempel overschrijden. Uw YouTube-inkomsten worden niet in de geschatte inkomsten opgenomen.” Het is nu 18 juli. Over de maand juni heb ik +/- 35 euro verdiend volgens geschatte inkomsten/advertentie inkomsten YouTube. Het geld is nog steeds niet te zien op adsense, de geschatte inkomsten blijft op € 0,00. Definitief over de maand mei is echter wel gevuld. Kan het te maken hebben met het feit dat ik YouTube partner ben geworden?
  Gr Bas

  • Geldverdienen.nl

   Hi Bas,

   Soms duurt het simpelweg een paar dagen langer dan de 15e van de maand; zolang je nog geen ‘definitief over de maand juni’ ziet is dat in ieder geval een positief teken. Zie ook het nieuw toegevoegde kopje “Statistieken YouTube vs Adsense” in de artikeltekst hierboven.

   Uiteindelijk moet die 35 euro wel in je Adsense account verschijnen. Realiseer je wel dat die dan niet per se ook meteen uitbetaald wordt; pas als je in totaal 70 euro of meer hebt volgt er (automatisch) een uitbetaling.

   Hopelijk is je vraag zo beantwoord.

 • Sebastiaan B.

  Hallo geldverdienen.nl,

  Ik heb een vraag betreffende de koppeling tussen youtube en adsense. Ik maak youtube filmpjes met de functie ‘inkomsten ingeschakeld’ en heb deze gekoppeld met een adsense account. De opbrengsten die ik heb verdiend binnen youtube, worden niet weergegeven in adsense. Sterker nog, bij adsense blijft alles op 0 euro staan. Enig idee hoe dit zou kunnen?

  Alvast enorm bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Sebastiaan Bierman

  • Geldverdienen.nl

   Hi Sebastiaan,

   Naar aanleiding van jouw vraag hebben we een nieuw kopje toegevoegd: “Statistieken YouTube vs Adsense”.

 • Dave Van o.

  Hoi geldverdienen.nl

  Heb een vraag over mijn youtube.
  Ik heb er gister filmpjes van Batman Arkham Knight opgezet.
  En gelijk een melding kan geen inkomsten genereren (copyrightclaim)
  Ook is een filmpje wereldwijd geblokkeerd.
  Ik maak de gameplay beelden zelf.

  Nu zie ik bij anderen dat ze de filmpjes wel kunnen uploaden en inkomsten krijgen. En niet geblokkeerd worden.

  Mvg DVO

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Dave,

   Geen idee.. je zou contact op kunnen nemen met YouTube en vragen waarom andere accounts dat wel mogen. Wellicht dat dat officiële accounts van de makers van de game zijn?

   Wie weten ook niet precies wat de grenzen zijn van wat wel en niet mag. Formeel zijn dat deze grenzen, maar in de praktijk is het inderdaad vaak gebruikelijk om te kijken naar wat andere YouTubers doen en wat bij hen gedoogd wordt. Maar goed, dat kijken naar andere YouTubers heb je dus al gedaan..

 • Jan B.

  Hallo geldverdienen.nl

  Als ik een filmpje heb bewerkt met bijv adobe premiere die ik illegaal heb verkregen is het dan alsnog niet toe gestaan om met het filmpje geld te verdienen. kan youtube hier tevens achter komen ?

  Groeten , JB

  • Geldverdienen.nl

   Hi Jan,

   YouTube kan daar niet achter komen, en zelfs al zouden ze het wel weten dan zouden ze je filmpjes daarom nog niet verwijderen.

   Het gebruiken van illegale software is een ‘vergrijp’ op zich en daar zou je theoretisch voor bestraft kunnen worden (als Adobe je aanklaagt), maar het maakt de ermee gemaakte filmpjes niet automatisch ook illegaal.

 • Cainey M.

  Ik wil graag een kanaal beginnen waarin ik zelf grappige videos wil maken. En ik gebruik b.v achtergrondmuziekjes wat elke youtuber gebruikt (Ik bedoel de deuntjes om het moment op te leuken) Zou dit dan ook strafbaar zijn?

  & wat zou u aanraden als video bewerk progamma?

  Alvast bedankt

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Cainey,

   Strict juridisch gezien is dat inderdaad niet toegestaan, maar in het algemeen zou je kunnen stellen dat als veel andere YouTubers het doen het dus blijkbaar gedoogd wordt.

   Video editors hebben wij geen ervaring mee, je kunt waarschijnlijk het beste even googlen op ‘best free video editor windows’ of ‘best free video editor mac’ afhankelijk van je besturingssysteem.

   Succes!

 • lucas van 't h.

  hallo

  hoeveel geld verdien je bij de 100000 abbonees

  groetjes lucas

  • Geldverdienen.nl

   Dag Lucas,

   Dat valt niet te zeggen. Zoals je in de artikeltekst hebt kunnen lezen verdien je geen vast bedrag per view of abonnee (en zelfs niet per klik). Wel kun je in het algemeen uitgaan van grofweg €0,30 tot €4,00 per 1000 views. Het voordeel van abonnees is dat het ze het makkelijker maken om extra views te behalen.

   Wat je wel kunt doen is naar Socialblade gaan en daar rondkijken wat zo ongeveer de geschatte inkomsten zijn voor kanalen met rond de 100.000 abonnees. (abonnees zijn ‘subscribers’ in het Engels)

 • René K.

  Ik heb een YouTube account met filmpjes. Nu heb ik in totaal 81.792 views op mijn account. Maar die filmpjes zijn niet van mij. Mag ik dan wel geld verdienen met reclame?

  • Geldverdienen.nl

   Hi René,

   Wat bedoel je precies met “die filmpjes zijn niet van mij”? Dat jij formeel gezien niet de copyright-rechten van de filmpjes hebt? In dat geval is het strict juridisch al niet toegestaan om die filmpjes op je YouTube kanaal te hebben staan, of je reclame aan hebt staan maakt dan verder niet uit.

   Maar aangezien je die filmpjes vermoedelijk al lange tijd op YouTube hebt staan en je er schijnbaar nog nooit op bent aangesproken (door YouTube of de werkelijke eigenaar van de eigendomsrechten), zou je het erop kunnen wagen advertenties toch gewoon in te schakelen. Eigenlijk mag het niet, maar in de praktijk zul je er waarschijnlijk geen problemen mee krijgen.

   Succes in ieder geval.

 • Daniel J.

  Als ik een YouTube account start en daar voetbalcompilaties op zet, dus bijv de “Top 10 goals van Van Persie”, kan ik daar dan geld mee verdienen?

  En is dit dan copyright of mag iedereen deze beelden gebruiken?

  Mvg, Daniel

  • Geldverdienen.nl

   Dag Daniel,

   Als je niet de commerciële rechten van de fragmenten die je gebruikt bezit dan is dat puur theoretisch niet toegestaan, zie ook het kopje “Waarmee mag je geld verdienen?”

   De vraag wordt dan hoe groot de kans is dat YouTube of het bedrijf dat wel de rechten heeft werk gaat maken van het (laten) verwijderen van je filmpjes, en die vraag is niet te beantwoorden.

   In het algemeen geldt dat als andere grote YouTubers iets doen het (blijkbaar) is toegestaan, maar realiseer je wel dat als je iets doet wat niet helemaal zuiver is je altijd een risico zult lopen tegen een permanente ban op te lopen..

   • Daniel J.

    Maar een video van allemaal wedstrijd-samenvattingen van een wedstrijd is toch gewoon toegestaan ? En wat houd zo’n permanente ban in? Is dat een ban op je IP of op je PC.

    Mvg. Daniël

    • Geldverdienen.nl

     Hi Daniël,

     Als je zelf niet de copyright-rechten van de samenvattingen bezit (of toestemming hebt van de persoon of het bedrijf die die rechten wèl heeft), dan is dat strict juridisch gezien niet toegestaan.

     Een permanente ban betekent niet dat je nooit meer YouTube als bezoeker kan gebruiken. Het zou dan gaan om een ban op het uitbaten van een eigen YouTube-kanaal. En meestal gaat dat dan gepaard met een Adsense-ban, waardoor je ook de mogelijkheid verliest om geld te kunnen verdienen met Adsense via andere kanalen dan YouTube. Met Adsense kun je namelijk ook op andere manieren dan met YouTube verdienen, zie de google adsense pagina.

     Zo’n ban is gekoppeld aan jou als persoon; en een nieuw account onder een valse naam aanmaken werkt niet omdat je je dan niet kunt laten uitbetalen.

 • Remi J.

  Hallo,

  hoe gaat het in zijn werking als je zelf muziek maakt en er geld mee wilt verdienen door het aan te bieden voor mensen die ermee akkoord gaan om je muziek te gebruiken en daarnaast advertenties neer te zetten?

  Wat voor stappen moeten er genomen worden om dit te ‘activeren’? ik lees zoveel over auteursrechten en copyright e.d. maar ik wordt er niet echt wijzer van..

  alvast bedankt!

  • Geldverdienen.nl

   Hi Remi,

   Om auteursrechten over te dragen is in principe helemaal geen papierwerk nodig. Als jij met iemand anders afspreekt dat hij/zij jouw muziek mag gebruiken in zijn/haar filmpjes (al dan niet tegen betaling) dan voldoet dat en zijn ook de auteursrechten daarmee formeel overgedragen (inclusief eventuele beperkingen die zijn afgesproken). Wel is het handig dergelijke afspraken niet mondeling maar via email te maken, dan kunnen die emails later indien nodig als bewijs opgevoerd worden.

   De uitdaging zal meer zijn hoe je mensen zover krijgt tegen betaling jouw muziek als achtergrond van hun filmpjes te gebruiken. Daar bestaat geen standaard tool voor en daarvoor ben je dus aangewezen op je eigen creativiteit.

 • romano s.

  Ik ken een jongen (vriend) zijn liedje is 1.200 nog wat gekeken maar hij heeft geen geld

  • Romano s.

   Ik heb een vriend, zijn liedje is al 1.200 nog wat bekeken, maar hij heeft geen geld. Hoe kan dat dan want bij jullie staat dat wel.
   dank u wel

   • Geldverdienen.nl

    Hallo Romano,

    Je vraag op was niet beantwoord omdat de vraag onduidelijk is en erop lijkt te duiden dat de artikeltekst en de antwoorden op vragen van andere bezoekers niet goed zijn gelezen..

    Er zijn tal van mogelijkheden waarom je vriend (nog) geen geld heeft verdiend;
    – Heeft hij wel een Adsense account dat is gekoppeld aan zijn YouTube account?
    – Is de functie “Inkomsten generen” ingeschakeld voor zijn video’s?
    – Daarnaast is het mogelijk dat zijn video’s tot dusver (door pech) gewoon nog geen bezoekers hebben ontvangen die ook op advertenties hebben geklikt.

    Zoals je ook uit de artikeltekst hebt kunnen opmaken heb je doorgaans vele tienduizenden views nodig voordat je tot een uitbetaling kunt komen. 1200 is in ieder geval sowieso te weinig.

    Hopelijk heb je hier wat aan.

 • Wessel J.

  Hallo, wij houden onze project opdracht over YouTube en zouden graag weten wat enzo knol ongeveer verdient?

  Gr Wessel

  • Geldverdienen.nl

   Hi Wessel,

   Op de site Socialblade kun je schattingen zien van wat YouTubers met hun kanaal verdienen, voor Enzoknol is die schatting $80.000 tot $1.300.000 per jaar.

   Maar zoals je ziet is het grote probleem hier dat die schatting echt enorm breed is. Dat komt doordat Socialblade wel kan zien hoeveel views hij behaalt en hoeveel subscribers hij heeft, maar zijn gemiddelde verdiensten per klik zijn onbekend. En juist die gemiddelde verdiensten per klik kunnen echt enorm verschillen, afhankelijk van je onderwerp en bezoekers.

 • dion e.

  Hallo

  Ik heb een vraag. In de uitleg hierboven staan een aantal regels, die heb ik allemaal gelezen maar er staat ook een regel in dat als je muziek wilt gebruiken voor als achtergrond muziek dat je dan toestemming moet hebben van de eigenaar. Dus mijn vraag is eigenlijk hoe kan ik dan in contact komen en toestemming vragen en hoe kan ik dat dan aan jullie bewijzen (toestemming eigenaar). Hoop snel wat te horen.

  • mike schilder .

   Heb zelf laatst per ongeluk copyright muziek gebruikt en de eigenaar eistte dat hij reclame mocht zetten naast my video om daarmee geld te verdienen of de muziek van de video te verwijderen. Door ze de eigenaar van de muziek met jouw video geld laten verdienen is een van de manieren om recht te hebben om de muziek te laten horen zal per artiest verschillend zijn masr zo ver ik het weet kan je moeilijk van tevoren toestemming vragen en lijkt mik eerlijk gezegd ook een gedoe voor youtube om het uit elkaar te halen wie wel en niet recht heeft

  • Geldverdienen.nl

   Hi Dion,

   In de meeste gevallen is dat inderdaad praktisch onmogelijk. Wat belangrijk is dat je je realiseert dat het juridisch gezien niet mag, en dat als de rechtmatige eigenaar erachter komt, hij jou (of YouTube) kan sommeren je video te verwijderen en je theoretisch zelfs zou kunnen aanklagen voor gederfde inkomsten.

   Het advies in de praktijk is ervoor te zorgen dat als er muziek te horen is waarvan jij de rechten niet hebt, dat die muziek dan in ieder geval niet het centrale onderwerp van je video is. In andere woorden: een ’toevallig’ achtergrondmuziekje mag best, muziekvideo’s van (bekende) artiesten plaatsen niet.

 • Hajo B.

  Op het moment dat ik mijn youtube en adsense account heb gekoppeld, en de video’s op inkomsten genereren heb gezet, worden er dan automatisch reclame’s bij mijn video’s geplaatst of moet ik hiervoor nog een handeling doen? Ik zie namelijk nog een heleboel functies zoals advertentieblokken, advertentieformaten, advertentie typen etc.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Hajo,

   Na het doorlopen van die twee stappen worden de advertentie in principe zichtbaar, al kan dat in sommige gevallen nog wel een paar dagen duren omdat je video’s soms eerst door YouTube worden gekeurd.

   Die functies die je ziet stellen je in staat om aan te geven precies wat voor een advertenties je wilt tonen: op de video, onder de video, hoe groot, etc.

 • Katie Z.

  Hoi,
  hoe kan het dat er een hele berg video’s zijn met trailers of hele episodes met reclame, terwijl deze de auteursrechten schenden? Wanneer ik een video upload kan ik hier geen advertentie bij zetten vanwege deze auteursrechten. (bij een trailer van een serie bv) Dit kan alleen bij mijn eigen gemaakte video’s. Schijnbaar lukt dit andere mensen wel, die er (illigaal) ook wel goed aan zullen verdienen…

  • Geldverdienen.nl

   Hi Katie,

   Waarschijnlijk is het antwoord dat er dagelijks zoveel nieuwe video’s bijkomen dat YouTube ze gewoon niet allemaal individueel handmatig kan controleren. Daardoor glippen er veel video’s doorheen en worden video’s vaak alleen aangepakt als de rechtmatige eigenaar van de auteursrechten een klacht indient, of als YouTube bij een routine controle ziet dat er auteursrechten worden geschonden.

   De kans om gecontroleerd te worden groeit overigens naar mate je meer views hebt, en als je betrapt wordt loop je dus het risico een levenslange YouTube en/of Adsense ban krijgen. Als het je doel is om een inkomstenbron op te zetten die ook op de lange termijn geld oplevert dan is dus absoluut het advies om gewoon netjes volgens de spelregels van YouTube te spelen.

 • Carlijn R.

  hi! Ik heb sinds kort mijn eigen youtube kanaal en wil hier graag ook inkomsten genereren. Dus ik heb een adsense account en deze gekoppeld aan mijn youtube kanaal en google analytics account. Mijn filmpjes worden bekeken en ik heb inmiddels (jaja) al 2 cent verdiend aan geschatte inkomsten. Maar in transactie inkomsten staat 0 en verandert ook niet in de statistieken ondanks dat ik dus wel bekeken wordt. Hoe zit dit nu? Ik hoop gauw van jullie te horen, alvast bedankt!

  • Geldverdienen.nl

   Hi Carlijn,

   Er zijn een aantal typen inkomsten. In je YouTube account zie je waarschijnlijk “Totale geschatte inkomsten”, “Advertentie-inkomsten” en “Transactie-inkomsten”. Dat zijn allemaal schattingen en het “Totale geschatte inkomsten” bedrag is simpelweg gelijkt aan de som van de “Advertentie-inkomsten” en de “Transactie-inkomsten”.

   “Advertentie-inkomsten” is het geschatte bedrag dat je hebt verdiend met advertentie-vertoningen bij je video’s. “Transactie-inkomsten” zijn iets nieuws van YouTube, dat zijn opbrengsten uit het ‘verhuren van videos’ (oftewel: gebruikers betalen dan voor het bekijken van je video). Deze optie is echter nog niet beschikbaar in Nederland (zie ook het kopje “Betaalde kanalen?”) en sowieso is die optie zeer waarschijnlijk alleen interessant voor echt professionele kanalen.

   Tot slot heb je dan ook nog de “echte inkomsten” zoals die in je Google Adsense account staan; meestal is dat bedrag wat lager dat de “totale geschatte inkomsten” in je YouTube account. De reden daarvoor is dat van de geschatte inkomsten nog een correctie voor ‘invalid clicks’ afgaat. Dat zijn clicks waarvoor de adverteerders niet hoeven te betalen. In praktijk gaat het er dan meestal om dat een bezoeker bijvoorbeeld twee keer op dezelfde advertentie heeft geklikt. De adverteerder hoeft dan maar één keer te betalen en jij krijgt de vergoeding ook maar één keer uitbetaald, maar in het totale geschatte inkomsten bedrag in je YouTube account komt zo’n klikvergoeding dan meestal wel twee keer voor.

   Hopelijk is het zo duidelijk :)

 • Harrie H.

  Als ik een Google Adsense account wil wordt er gevraagd naar een website heb maar die heb ik niet.
  Hoe moet ik dan een account aanmaken?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Harrie,

   Vroeger was het niet verplicht om al bij aanmelding een website op te geven, dat hoefde pas als je daadwerkelijk advertenties wilde gaan vertonen. Is het opgeven van een webadres nu wel al verplicht bij aanmelding?

   De reden dat je moet aangeven waar je advertenties wilt gaan vertonen is in ieder geval dat Adsense wilt kunnen controleren dat die pagina(s) in lijn zijn met de algemene voorwaarden; en er bijvoorbeeld geen porno of illegale content op staat.

   Bovendien is het ook terecht dat Google daar naar vraagt: als je geen weblocatie hebt om de advertenties te vertonen dan heb je immers ook geen reden van Google Adsense gebruik te maken. Als je via YouTube wilt promoten kun je gewoon de URL van je YouTube kanaal opgeven.

 • Ton P.

  mag je in je video dat je upload naar je youtube, commercials in de vorm van tv commercials of stilstaande logo’s van bedrijven zetten?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Ton,

   Als je niet de commerciële rechten bezit van die commercials en logo’s dan is dat inderdaad niet toegestaan, zie ook het kopje “Waarmee mag je geld verdienen?”. De belangrijkere vraag wordt dan hoe groot de kans is dat YouTube of het betreffende bedrijf werk gaat maken van het (laten) verwijderen van je filmpjes, en die vraag is niet te beantwoorden.

   In het algemeen geldt dat als andere grote YouTubers iets doen het (blijkbaar) toegestaan is, maar bij jouw commercials idee zul je vermoedelijk geen groot YouTube account als voorbeeld kunnen vinden.

 • Rene L.

  Geachte mijnheer, mevrouw,

  Wordt er bij de telling gekeken naar hoe vaak één specifiek filmpje is bekeken of kijken ze naar hoe vaak er een filmpje uit jou kanaal is bekeken?

  M.a.w.: Twee filmpjes in het kanaal. Elk per advertentie € 0,30. Elk 120.000 keer bekeken. Wordt er dan wel of geen uitbetaling gedaan?

  Met vriendelijke groet,
  René L.

  • Geldverdienen.nl

   Hallo René,

   Je verdient alleen iets als een bezoeker op een advertentie klikt, en het bedrag dat je verdient hangt van de advertentie af. Als een advertentie duizend keer wordt vertoond maar niemand erop klikt verdien je dus niets.

   De €0,30 tot €4,00 per 1000 views is dan ook geen garantie maar gewoon een inschatting. En het maakt dus ook niet uit hoeveel views een individueel filmpje heeft (je verdient immers niet een vast bedrag per x views). Aan 120.000 advertentie-vertoningen bij 120.000 verschillende filmpjes kun je in principe evenveel verdienen als aan 120.000 vertoningen bij 1 filmpje.

   Bovenstaande betekent overigens niet dat je zelf op je eigen advertenties kunt/moet/mag klikken, zie daarvoor ook zeker de laatste alinea op de google adsense pagina.

 • Liona J.

  Hey,
  Is het zo dat als ik me aanmeld bij Adsense dat ik pas betaald krijg vanaf het moment dat ik me aanmeld, of krijg ik ook al betaald over het aantal views dat ik al heb??

  Groetjes

  • Geldverdienen.nl

   Hi Liona,

   Het verdienen begint pas op het moment dat je (a) de functie “Inkomsten genereren” hebt ingeschakeld voor je YouTube account, (b) jezelf hebt aangemeld bij Google Adsense, en (c) je YouTube en Adsense accounts zijn gekoppeld. Voordat dat allemaal is gebeurd worden er nog geen advertenties bij je video’s vertoond en kun je dus ook nog geen gedeelte van de advertentie inkomsten krijgen; er zijn dan immers nog geen advertentie inkomsten. Hopelijk is het zo duidelijk :)

 • Youssouf B.

  Als je 70 euro hebt verdiend, wordt dit dan automatisch overgeschreven, en als het dan uitbetaald is, moet je dan weer wachten tot je 70 euro hebt? Kun je ook zeggen dat je het geld niet meteen wilt als je 70 euro hebt?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Youssouf,

   De regel die Google hanteert is eigenlijk vrij eenvoudig: één keer per maand betalen ze het volledige saldo uit van alle Adsense accounts waar op dat moment minimaal 70 euro in staat. Staat er minder dan 70 euro in dan gaat dat bedrag mee naar de volgende maand.

   Die 70 euro wordt dus inderdaad automatisch uitbetaald, en je volgende uitbetaling krijg je dus pas als je weer minimaal 70 euro hebt. Je kunt overigens ook niet aangeven dat je pas uitbetaald wilt worden bij een hoger bedrag.

 • Mutlu B.

  Ik heb een vraag, ik ben een beat maker alles wat ik maak is origineel en van me zelf nou wil ik meer views genegreren via sites die voor je meer views regelen waar ik voor betaal mag dat

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Mutlu,

   Dat zou in principe geen problemen moeten opleveren, al is het op basis van de gegeven informatie natuurlijk moeilijk beoordelen hoe die sites dan precies extra views genereren. Als het iets te maken heeft met het hacken van het YouTube-telsysteem dan is dat uiteraard niet toegestaan..

 • joel b.

  Ik had een vraag stel ik kom pas na 2/3 maanden aan 70euro krijg ik het dan alsnog???
  Alvast bedankt!

  • Geldverdienen.nl

   Hi Joel,

   Je verdiensten vervallen nooit en je mag inderdaad net zo lang doen over het behalen van de 70 euro als je nodig hebt. Als je elke maand 1 euro verdiend krijg je na 70 maanden dus gewoon een uitbetaling.

 • jannes h.

  hallo.
  Ik ben nederlands, maar ik wil een amerikaans game kanaal beginnen. ook wil ik dit doen met inkomsten genereren aan. mijn land moets dus op america gezet worden. mijn vraag is dus eigenlijk: Is het mogelijk om dit americaanse kanaal te beginnen als een nederlander?

  alvast bedankt

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Jannes,

   Bij het selecteren van een land gaat het er om in welk land je woont. En YouTube video’s die door een Nederlander zijn geplaatst kunnen uiteraard ook gewoon door Amerikanen bekeken worden (en ook dan kun je er gewoon aan verdienen). Gewoon ‘Nederland’ selecteren dus :-)

 • Nigel v.

  Hallo, Ik ben Nigel en ben 16 jaar.

  Ik heb een vraag over het Google Adsense account die ik laatst aangemaakt heb.
  Mijn totaal geschatte inkomsten zijn nu 1,43, maar ik las dat mensen onder de 18 jaar niet kunnen worden uitbetaald.
  U had ook een tip gegeven aan iemand dat diegene beter een Google Adsense account kon aanmaken op een ouder zijn naam.
  En ook de rekening nummer op een ouder zijn naam.

  Wat moet ik nu precies doen?
  Moet ik een nieuwe Adsense account aanmaken op een van mijn ouder zijn naam? En de rekening nummer van een van mijn ouder instellen?
  Moet ik dan ook de oude Adsense account verwijderen? of word het youtube kanaal dan ook verwijdert?

  M.v.g,

  Nigel v.d.W

  • Geldverdienen.nl

   Hi Nigel,

   Wat je in jouw geval het beste kunt doen is inderdaad één van je ouders vragen een nieuw Adsense account (op zijn of haar naam) aan te maken. (Let wel op dat je aan dat nieuwe Adsense account niet hetzelfde bankrekeningnummer als van je bestaande Adsense account koppelt, want dan denkt Google -terecht- dat er iets niet klopt.)

   Daarna ontkoppel je je eigen Adsense account van je YouTube account en koppel je het nieuwe account (van je ouders). Meer uitleg over het veranderen van het Adsense account dat aan je Youtube account is gekoppeld zie deze uitleg.

   Als je je eigen Adsense account dan gewoon niet meer gebruikt tot je 18 bent, zou je niet tegen problemen aan moeten lopen.

 • Richard van B.

  Hallo, ik ben Richard ben 19 jaar.
  En ik heb een vraag is het veilig om met You Tube geld te verdienen.
  Want mijn ouders geloven het niet, ik ben zelf erg muzikaal maak eigen drum en gitaar video’s.
  Ik heb een video die meer dan 22000 keer is bekeken zonder auteursrecht zelf gemaakt.
  Ik zou hier graag antwoord op willen, want ik kreeg een mail binnen over dat ik You Tube partner kon worden.
  Zou ik daar dan ook wat mee kunnen verdienen.
  Thanks ervoor !!
  Mijn You Tube naam is SuperRichard444 zou u kunnen kijken bij welke filmpjes ik zou kunnen verdienen.
  Groetjes Richard

  • Geldverdienen.nl

   Hi Richard,

   Ja absoluut, al zit er natuurlijk wel een enorm verschil tussen ‘geld bijverdienen’ en ‘geld verdienen ter vervanging van een baan’. Beiden zijn mogelijk (zie ook de artikeltekst hierboven), maar zoveel geld verdienen zodat je niet hoeft te werken is natuurlijk maar voor weinigen weggelegd.

   Dromen nastreven moet je absoluut doen, maar als je ouders vinden dat je school en studie niet moet verslonzen hebben ze daar ook absoluut gelijk in ;)

   Hopelijk heb je hier wat aan. Succes!

 • yassin r.

  Hallo, ik ben nog geen 18 maar wil een gamekanaal beginnen. Mag ik dan geld verdienen met YT? Anders heb ik er wel veel geld aan verspild (ongeveer 600 euro) dus antwoord hier graag op want ik wil geen geld verliezen..

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Yassin,

   Dat onderwerp stond inderdaad nog niet zo duidelijk uitgelegd in de artikeltekst (wel in de oudere reacties hieronder). Om het te verduidelijken is er nu een nieuw kopje toegevoegd aan het artikel: “Google Adsense account aanmaken”

   Als je nog geen 18 bent mag je dus geen Adsense account aanmaken en kun je dus ook nog geen geld verdienen met YouTube. Een oplossing kan echter zijn om aan iemand die wel meerderjarig is (bij voorkeur één van je ouders) te vragen of je een account op zijn of haar naam mag aanmaken.

 • Youssef B.

  Ik heb een Adsense account aangemaakt terwijl ik nog geen 18 ben, dat wist ik niet, hoe verwijder ik mijn Adsense account?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Youssef,

   Je account verwijderen is niet nodig. Als je je Adsense account gewoon helemaal niet gebruikt totdat je 18 bent dan zou Google er nu en ook later geen probleem van moeten maken. Tenminste, zo lang je er tot nu ook nog niks mee hebt verdiend.

   Heb je een YouTube kanaal dat heel goed loopt en wil je daarom toch graag nu al een legaal Adsense account aan je kanaal koppelen? Dan kun je het beste vragen of één van je ouders een Adsense account op zijn of haar wilt aanmaken zodat je dat Adsense account dan tot je 18e kunt gebruiken. Zodra je 18 bent kun je dan overstappen op je eigen account.

 • brian W.

  hallo,

  een maat die ik ken heeft een uitkering. maar maak van zijn optredens regelmatig filmpjes.
  weet je of hij problemen kan krijgen met zijn uitkering als hij hiermee geld laat uitbetalen?

  Gr

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Brian,

   Verdien jij of verdient je vriend aan die filmpjes? Als hij het zelf is dan zou hij theoretisch inderdaad in de problemen kunnen komen, zie ook de 1e en 2e vraag op de veelgestelde vragen pagina. In de praktijk is die kans echter niet zo groot, zolang hij ten minste niet vele honderden euro’s of meer bijverdient. Maar wat je/jullie het best kunnen doen is alles netjes melden..

 • Jan m.

  Maar hoe krijg je dan het geld want er is geen koppeling tussen mijn kanaal en mijn bank dus hoe kunnen ze dat geld dan sturen?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Jan,

   Je rekeningnummer dien je op te geven bij je Google Adsense account, om precies te zijn op deze pagina. Google verwerkt dan automatisch je uitbetaling zodra je minimaal 70 euro hebt verdiend.

   Hopelijk is het zo duidelijk, succes!

 • Ellen N.

  Kost het geld om een video op YouTube te zetten?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Ellen,

   Het hebben van een account bij YouTube en het plaatsen van video’s is altijd gratis.

   • Ellen N.

    Dank u wel geldverdienen.nl : )

 • thirza B.

  Als mensen op abonneren klikken wat gebeurt er dan?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Thirza,

   Dan worden die mensen vanaf dat moment automatisch op de hoogte gehouden als jij nieuwe video’s plaatst (jouw nieuwe video’s verschijnen dan op de youtube-homepage van die mensen). Het hebben van abonnees heeft daardoor een groot positief lange termijn effect op je views aantallen, als je tenminste ook daadwerkelijk regelmatig nieuwe video’s plaatst.

 • serhan k.

  Ik heb al heel lang video’s op youtube staan
  En ze zijn al miljoenen keer bekeken
  Ik hen pas paar dagen geleden inkomsten ingeschakeld voor de video’s
  Nou is mijn vraag de eerdere views en kliks zijn dat dan niet meer geldig of kan het met terugwerkende kracht krijgen.

  Alvast bedankt
  Serhan

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Serhan,

   Aan die oude views verdien je helaas niks. Dat komt doordat YouTube nu niet ineens alsnog advertenties bij die oude video weergaves kan gaan tonen. Mensen hebben toen naar je filmpje gekeken, toen geen reclame gezien, er heeft toen dus geen adverteerder voor reclame betaald, en dus zijn er ook geen inkomsten waar je een deel van kunt krijgen.

   Hopelijk is dit zo duidelijk, succes in ieder geval!

 • Nille L.

  Wanneer mensen op je youtube filmpje klikken en ze bvb ad block of een dergelijk programmaatje hebben zodat ze geen reclame krijgen. Verdien je dan op die mensen of niet?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Nille,

   Goede vraag, maar het antwoord is helaas dat je op dat soort bezoekers inderdaad niet verdient..

   Adblock zorgt ervoor dat er geen advertenties worden vertoond, en als ze niet worden vertoond kan/mag Google Adsense natuurlijk ook geen kosten in rekening brengen bij de adverteerder. Het resultaat is dat er dan dus geen advertentie-inkomsten zijn en dat je als YouTuber dus ook geen share van die inkomsten kunt krijgen.

 • Aaron J.

  Beste Geldverdienen.nl,

  Ik was een paar dagen terug op jullie website, en toen kwam ik op een pagina waar je zo een youtube kanaal kan kopen en jullie zorgen voor alles.
  Maar ik ben de link kwijt.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Aaron,

   Die link ben je in ieder geval niet via deze pagina tegengekomen (en zover ons bekend is dat ook niet toegestaan, want dan wordt het account feitelijk onder een valse naam beheerd).

   Tenzij je de link naar de Youtube Partner Welkom Gids bedoelde?

 • Andres S.

  Beste Geldverdienen.nl,

  Kunt u mij vertellen hoe het met adverteer inkomsten zit tijdens een live-stream. En of sponsorings materiaal wel in beeld mag komen.

  Alvast bedankt!

  Gr. Andres

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Andres,

   Wat bedoel je precies met “sponsorings materiaal”? Of je gedurende livestreams reclame zou mogen maken voor bepaalde producten? Natuurlijk mag dat :-)

   Geld verdienen met advertenties gaat bij livestreams verder op dezelfde manier als bij gewone YouTube video’s: via het inschakelen van advertenties en het koppelen van je Google Adsense account. Wel is het zo dat je pas livestreams kunt uitzenden als je daarvoor goedgekeurd bent. Dat recht kun je aanvragen via de “Functies” pagina van je YouTube-account.

   Zie overigens ook deze pagina voor meer informatie over wat je allemaal kunt met je YouTube account.

 • Herman w.

  Ik heb 2 vragen:
  1: kun je als je 13 bent ook al geld verdienen met youtube?

  2: Ik heb deze week de 400 abonnees gehaald. kun je ook met de hoeveelheid abonnees geld verdienen?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Herman,

   1. Voor het inschakelen van advertenties geldt geen minimum-leeftijd, maar om een Google Adsense account aan te maken wel (18 jaar). En dat laatste is nodig om geld te kunnen verdienen aan je advertenties. Wat eventueel een oplossing kan zijn is één van je ouders vragen of je een account op zijn/haar naam mag aanmaken. Een Adsense account kan nooit geld kosten en alleen geld opleveren dus normaal gesproken vinden ouders dat niet zo’n probleem.

   2. Aan het hebben van abonnees verdien je geen geld. Wel is het hebben van abonnees waardevol omdat als je abonnees hebt nieuwe filmpjes die je plaatst al vrijwel automatisch een heleboel extra views zullen krijgen. En als er bij die filmpjes advertenties worden vertoond draagt dat indirect natuurlijk wel bij aan hogere inkomsten.

   Hopelijk zijn hiermee je vragen beantwoord, succes!

 • Julia A.

  Hallo,

  Ik ben nu 16 jaar en wil graag gameplay video’s maken op youtube. Nu zit ik met één probleem, ik heb geen vader en mijn moeder heeft een uitkering. Nu mag ik door mijn moeders uitkeren bijvoorbeeld geen bijbaan hebben, maar sommige andere manieren van verdienen mogen wel. Weten jullie of deze manier toegestaan is? Zo niet, kunnen jullie me dan vertellen waar ik dit kan vinden?

  Heel erg bedankt.

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Julia,

   Goede vraag. Als het goed is geldt dit antwoord over bijverdienen bij kinderbijslag ook voor jouw vraag over bijverdienen bij een uitkering. Maar om dat 100% zeker te weten kun je het beste even contact opnemen met de SVB zelf via het contactformulier op hun site. YouTube-inkomsten zijn in in ieder geval inkomsten van het type ‘inkomsten uit overige werkzaamheden’. Succes!

 • Jonas J.

  Hallo!
  Ik heb nu een filmpje op youtube staan. En er staat bij dat inkomsten ingeschakeld is en het dus kan zoals bij andere videos. Maar zodra ik hem aanklik krijg ik geen reclame te zien. Bij die andere wel en het is precies hetzelfde ingesteld. Wat is het probleem?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Jonas,

   Geen idee.. Wellicht zijn er geen adverteerders voor het onderwerp van de betreffende video? Ook zou het kunnen zijn dat het gewoon even duurt voordat YouTube de instellingen voor alle filmpjes correct verwerkt heeft. Tot slot is een mogelijkheid dat YouTube aan dezelfde bezoekers maar maximaal een x aantal keer reclame laat zien per video.
   Succes in ieder geval.

 • Jonas J.

  Hallo!
  Kan je geld verdienen bij het tonen van nieuwe liedjes van bekende artiesten, als je de songteksten zelf maakt en die erbij doet? Er staat dan Erkende inhoud van derden erkennen dat heb ik gedaan. Verdien ik hier dan wel mee? Gr, Jonas

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Jonas,

   Uitleg over wat wel en niet is toegestaan staat op deze pagina (die je waarschijnlijk al wel uit de artikeltekst had geplukt).

   Het gebruiken van audio waarvan de rechten niet bij jou liggen is dus eigenlijk niet correct. Echter lijken er zat YouTubers te zijn die op deze manier wat bijverdienen, dus je kunt het altijd proberen. Wel zul je -als je door YouTube of het betreffende platenlabel verzocht zou worden je video’s te verwijderen- daar dan meteen gehoor aan moeten geven.

 • Myra h.

  Mijn zoon van 15 wil heel graag geld verdienen via You Tube, hij is minderjarig dus moet het via een rekening van de ouders.
  Hoe zit het dan met de belasting, mocht hij er geld aan verdienen?. Ik kom liever niet voor verassingen te staan. gr. Myra.

  • Geldverdienen.nl

   Dag Myra,

   Uitleg over hoe bijverdiensten opgegeven behoren te worden bij de Belastingdienst vind je op de veelgestelde vragen pagina. Wat betreft de kinderbijslag; kinderen van 16 en 17 mogen maximaal €1.266 per kwartaal bijverdienen zonder dat die in gevaar komt. Meer informatie daarover staat op svb.nl.

   Succes in ieder geval!

 • Lola R.

  Hallo,

  Ik heb een vraagje, ik heb Youtube nu al een paar maanden en ik gebruik ook Google Adsense, alles gaat goed en ik heb in totaal € 1.237,43 euro in totaal op mijn Google Adsense account zitten. Dat is wel een hoog bedrag dat ik graag in mijn bankrekening wil brengen. Maar ik weet niet hoe. Hoe kan ik mijn bankrekening toevoegen aan mijn Google Adsense account? En als ik dit doe, krijg ik dan direct de geld ingestort?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Lola,

   Gefeliciteerd, een mooi saldo inderdaad. Om het te laten uitbetalen zul je inderdaad eerst je bankrekening nummer moeten toevoegen aan je account-instellingen. Google maakt dan een bedrag tussen de 0,00 en 1,00 euro naar je over, en om te bewijzen dat je inderdaad toegang hebt tot de opgegeven bankrekening moet je het precieze bedrag vervolgens weer invoeren in het instellingen-gedeelte van Google Adsense (ter verificatie). Vanaf dat moment worden je verdiensten steeds op maandelijkse basis automatisch naar je overgemaakt, mits je saldo minimaal 70 euro is.

 • Henk. B.

  Hallo,

  Ik heb sinds kort Google Adsense aan staan. Ik heb meer dan 7 filmpjes maar er worden maar met 2 inkomsten gegenereerd. 1 video is inmiddels meer dan 10.000 keer bekeken, alles staat aan maar bij de statistieken worden geen inkomsten gegenereerd. Kunnen jullie me helpen?

  Groetjes Henk B.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Henk,

   Als je je eigen filmpjes afspeelt zonder ingelogd te zijn op je YouTube account, verschijnen er dan advertenties?

   Zoja dan staan de advertentie gewoon aan en is er niks om je zorgen over te maken. Waarschijnlijk is het dan gewoon zo dat er bij de statistieken geen onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende filmpjes maar da alles op één spreekwoordelijke hoop wordt gegooid.

 • William N.

  Hey, 2 vraagjes

  1) Kun je ook via andere manieren geld verdienen (dus niet via google adsense)

  2) Is het ook mogelijk als je jonger bent dan 18 om geld te ontvangen, ik hoorde van vrienden dat het bij hun wel lukt alleen ik ben een beetje bang voor de gevolgen die er zullen zijn als Youtube of Google Enz. erachter komt (als het niet mag dan)

  • Geldverdienen.nl

   Dag William,

   1) Dat kan maar daarvoor is wel een stuk meer creativiteit vereist. Je zou bijvoorbeeld in je Youtube video’s bepaalde producten kunnen reviewen en dan (via een affiliate programma) kunnen verkopen.

   2) Als je serieus met deze methode aan de slag wilt en lange termijn ambities hebt om wat groots en iets blijvends neer te zetten dan is het zeer aan te raden niet te doen wat je vrienden doen. Wat eventueel wel een oplossing kan zijn is één van je ouders vragen of je een account op zijn/haar naam mag aanmaken. Een Adsense account kan nooit geld kosten en alleen geld opleveren dus normaal gesproken vinden ouders dat niet zo’n probleem.

 • Jade W.

  Hallo, een paar vraagjes:

  1) Krijg je alleen geld als er op de advertentie wordt geklikt, of ook als hij gewoon wordt afgespeeld voor je filmpje?

  2) Waar hangt de prijs die je verdient van af? Hoezo verdien je soms maar 30 cent per 1000 views en soms 4 euro per 1000 views?

  3) Gaan de uitbetalingen via Paypal of kan dat ook via iDeal?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Jade,

   1) Beide typen advertenties kunnen worden vertoond, maar wat er wordt vertoond bepaalt Google Adsense automatisch: Adsense zorgt er automatisch voor dat die advertenties worden getoond waar jij het meest aan verdient.

   2) De prijs die je krijgt hangt of van wat de adverteerders via Adwords bieden. Zie voor meer uitleg over hoe Google Adsense en Adwords werken de kopjes “Waar komen de advertenties vandaan?” en “Waarom is Google Adsense zo populair?” op https://www.geldverdienen.nl/google-adsense/

   3) Uitbetalingen gaan via bankoverschrijving.

   Tot slot een belangrijke opmerking naar aanleiding van je vragen: klik nooit zelf op je eigen advertenties. De algoritmes van Adsense zijn enorm geavanceerd en hebben dat vrijwel meteen door, en in dat geval verlies je al je verdiensten en worden je accounts levenslang geblokkeerd.

 • Tom van B.

  Interessant. Twee vraagjes:

  1) Ik krijg de melding bij Youtube: “Deze functie is momenteel niet beschikbaar in je land”.
  Kan dit dus niet in Nederland?

  2) Geldt dit ook voor opnames in een voetbalstadion of ligt dat eraan of de desbetreffende voetbalclub bezwaar maakt?

  Alvast bedankt!

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Tom,

   1) Voor Nederland moet het gewoon werken. Staat je Land-instelling wel op ‘Nederland’? (Zie daarvoor de ‘Country’ dropdown in de footer van elke YouTube-pagina.)

   2) Je hebt uiteraard niet de uitzendrechten van de wedstrijden die in voetbalstadions worden gespeeld dus als je van plan was gehele wedstrijden op te nemen en op YouTube te plaatsen dan is het antwoord helaas nee dat is niet toegestaan. Het plaatsen van korte filmpjes van maximaal een paar minuten zal echter geen probleem zijn.

   Succes!

   • Tom van B.

    Bedankt voor he antwoord.

    Ik hen net de instellingen gecheckt en het staat toch echt op Nederland ingesteld. Snap er niks van. Het komt toch niet omdat ik nog een Google Assense account moet aanmaken?

 • Pieter D.

  beste Geldverdienen.nl

  Ik hebs een youtube kanaal actief, maar er is ooit een claim ingediend voor 1 nummer waardoor ik sinds een tijdje een slechte reputatie heb, als ik er nog 2 krijg word mijn account verwijderd. afijn ik weet nu dat bepaalde dingen niet kunnen. en die slechte reputatie is geldig tot 12 oktober. klopt het dan dat daarna alles weer actief word en ik gewoon deel kan nemen aan het adsense gedeelte? of kan dat niet meer.

  mvg

  • Geldverdienen.nl

   Hi Pieter,

   Dat hangt af van het type ‘strike’ dat je hebt gehad, meer informatie hier –zie vooral ook het menu aan de rechterkant op die pagina.

   Ervan uitgaande dat het om een standaard Copyright Strike gaat dan ‘vervalt’ die dus inderdaad na 6 maanden, mits je in de tussentijd geen nieuwe claim ontvangt, èn mits je de ‘Copyright School’ cursus van YouTube volgt. In jouw geval dus wel even controleren dat je die cursus en bijhorende test hebt voltooid. Meer informatie op bovengenoemde pagina.

  • Dominic J.

   Hey Pieter,

   Ik heb hetzelfde probleem ik heb namelijk ook een copyright strike. Ik heb ook een slechte reputatie, maar kan wel gewoon video’s blijven maken en inkomsten genereren. Ik raad je aan om bij een network/partnership te gaan, zij zorgen ervoor dat je ondanks een strike nog wel inkomsten kan genereren, ik zal je wel pas na 12 oktober aanmelden. Ik heb zelf ook een youtube kanaal: FensMusic en heb onlangs 55$ binnengekregen op mijn paypal ik zit bij het network fullscreen, een ander goed network/partnership is Freedom. Graag gedaan en succes!

 • Olivier S.

  Ik ben een youtube kanaal gestart en heb inkomsten genereren aanstaan, maar de AdSense uit. Als ik deze later aanzet krijg ik dan alsnog het geld van die views?

  En betalen ze dat gewoon in briefgeld of wordt het overgeboekt?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Olivier,

   Je verdient pas vanaf het moment dat ook de Adsense koppeling gemaakt is. Verder worden je verdiensten (zodra je de grens van 70 euro hebt bereikt) automatisch via bankoverschrijving uitbetaald. Succes!

   • Olivier S.

    Als ik nu mn adsense aan heb moet ik dan maandelijks 70 euro minimaal of is dat voor altijd tot je 70 euro hebt

    • Geldverdienen.nl

     Het maakt niet uit hoe lang je erover doet; al doe je er 5 jaar over om de 70 euro te bereiken, je wordt gewoon uitbetaald.

 • sharon a.

  ik heb een vraagje …

  ik heb zelf een youtube account dat op mijn eigen naam staat en ik ben 13 maar staat ouder bij registratie en heb een google adcense account van mijn moeder aan mijn youtube account gekoppeld kan ik dan geld verdienen of moet het youtube account ook op mijn moeder haar naam staan ?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Sharon,

   Dat moet kunnen, er is geen eis dat de YouTube en Adsense accounts op dezelfde naam moeten staan.

   • sharon a.

    bedankt voor de snelle reactie ! :)

 • Nienke C.

  Beste geldverdienen.nl,

  Mijn Youtube account is succesvol gekoppeld aan mijn Adsense account. Waar precies in Adsense zie je staan wat er aan geld binnenkomt via YouTube?

  Vooralsnog kan ik nergens het woord ‘YouTube’ vinden, enkel de bedragen die binnen komen via advertentieblokken op mijn site.

  Hartelijk dank voor jullie reactie!

  • Geldverdienen.nl

   Hi Nienke,

   In het ‘Prestatierapporten’ gedeelte van Google Adsense kun je je verdiensten opsplitsen naar bron/product. De verdiensten uit YouTube worden daar inderdaad niet aangeduid met de term ‘YouTube’ (dus je vraag is begrijpelijk), maar waar je naar moet zoeken is de term ‘Hosted Adsense for Content’. Succes!

   • Nienke C.

    Bedankt voor de snelle reactie! Ik ga er eens even induiken!

 • Jannes H.

  Heel erg bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen. Ik snap alles nu veel beter.

 • Marleen M.

  Beste geldverdienen.nl,

  ik ben pas met mijn youtube kanaal begonnen, en ik vroeg mij het volgende af:
  ‘inkomsten genereren’ staat bij mijn video aan (is dus goedgekeurd etc) maar ik heb geen google adsense account omdat ik nog geen 18 ben. Stel mijn video krijgt nu genoeg views om minimaal 70 euro of meer op te brengen, en ik maak daarna pas als ik 18 ben (over 5 maanden) een google adsense account aan, krijg ik dan alsnog die 70 euro?

  Bedankt alvast!

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Marleen,

   Helaas niet.. Wat een enigszins gebruikelijke tussenoplossing kan zijn is om één van je ouders te vragen of je een account op zijn/haar naam mag aanmaken. Een Adsense account kan nooit geld kosten en alleen geld opleveren dus normaal gesproken vinden ouders dat niet zo’n probleem.

   Overigens heeft dat -zoals ook uit de tekst hierboven blijkt- eigenijk alleen zin als je nu al behoorlijk veel views met je filmpjes weet te genereren; in jouw geval zou ik zeggen minimaal een paar honderd views per dag. Anders kun je eigenlijk beter wachten tot je 18 bent en dan zelf een eigen account aanmaken. Succes in ieder geval!

   • Marleen M.

    Beste geldverdienen.nl,

    bedankt voor het snelle antwoord! Misschien is dat beter inderdaad. Ik had trouwens nog een vraag, als je op je ene video 30.000 vieuws hebt, en op de andere 40.000 waarmee je bij elkaar zo rond de 70 euro zou komen, geldt dan dezelfde regel dat het dan wordt uitbetaald, of moet het echt per video een minimaal aantal views zijn?

    • Geldverdienen.nl

     Hallo Marleen,

     Met hoeveel video’s de views worden gegenereerd maakt helemaal niks uit, je wordt in het geval van jouw voorbeeld gewoon uitbetaald.

 • Jannes H.

  ik heb een heleboel vragen, ik hoop dat ik door u verder kan worden geholpen.

  1. Vanaf welke leeftijd mag je advertenties bij je filmpjes zetten?

  2. kun je ook geld verdienen zonder advertenties?

  3. Ik zie heel vaak mensen het spel minecraft spelen met advertentie ervoor. Hebben al deze mensen toestemming gevraagd of hoet dit niet voor minecraft?

  4. Ik wil ook graag films van The walking dead uploaden maar heb ik daar toestemming voor nodig met en zonder reclame of alleen met reclame( ik weet niet of dit iets uitmaakt maar The walking dead is een tv serie geen film wat ik eerder zei).

  5. Verder in de reacties zag ik iemand die 90.000 vieuws had behaald maar maar 90 dollar had verdient op adsense, is dit gewoon het normale bedrag voor zoveel vieuws of klopt er iets niet?

  Ik zou graag van u horen

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Jannes,

   Excuses voor de vertraagde reactie.

   1. Voor het inschakelen van advertenties geldt geen minimum-leeftijd, maar om een Google Adsense account aan te maken wel (18 jaar). En dat laatste is nodig om geld te kunnen verdienen aan je advertenties.

   2. Dat kan maar daarvoor is wel een stuk meer creativiteit vereist. Je zou bijvoorbeeld in je Youtube video’s bepaalde producten kunnen reviewen en dan (via een affiliate programma) kunnen verkopen.

   3. Zeer waarschijnlijk niet. Strict juridisch zijn die filmpjes dus niet legaal, maar zolang de betreffende eigenaar van de rechten (in dit geval Minecraft) het niet boeit en er geen werk van maakt heb je natuurlijk niks te vrezen. In het algemeen zou je kunnen zeggen dat het ‘veilig’ is om filmpjes te maken waarvan je ziet dat er al heeel veel andere soortgelijken op YouTube staan.

   4. Strict juridisch gezien heb je daar toestemming voor nodig, onafhankelijk van of je ze met of zonder reclame vertoont.

   5. Lees het stukje onder de heading “Hoeveel kun je verdienen?”en dan zie je dat €1,00 per 1000 views niet bijzonder veel is maar ook zeker geen ongewoon laag bedrag. Dus ja zeer waarschijnlijk klopt dat bedrag gewoon. Daarom heeft deze verdienmethode eigenlijk alleen echt zin als je heel veel views weet te genereren.

   Hopelijk zijn hiermee je vragen beantwoord!

 • Henk. B.

  Hallo,

  Ik heb nu al een tijdje advertenties aan op mijn video’s. Ik heb nog geen AdSense account, maar bij advertentie prestaties in analytics Bruto-Opbrengst op basis van afspelen $4.98. Is dit het geld dat ik heb verdiend, of gaat er nog geld af?

  Alvast bedankt!

  • Geldverdienen.nl

   Hi Henk,

   Als de koppeling met je Adsense account nog niet is gemaakt vrees ik dat de verdiensten die je ziet puur fictief zijn.. Overigens gaat er niks van dat bedrag af, wel is het zoals je hebt kunnen lezen zo dat je minimaal 70 euro/dollar (afhankelijk van je account valuta) verdiend moet hebben om bij Adsense een uitbetaling aan te kunnen vragen. Succes!

   • Henk. B.

    Dankjewel voor de informatie!

 • Julian V.

  Beste geldverdienen.nl,
  Al twee jaar probeer ik inkomsten genereren in te schakelen. Ik heb een Google AdSense account, het is geverifieerd en goedgekeurd. Ook is het gekoppeld aan mijn YouTube account. Dit is nu al twee jaar zo maar ik krijg geen mailtjes waarin ze me verder helpen. Vrienden van me hebben dat wel gehad maar ik niet. Ook heb ik nergens iets van gegevens over rekeningnummers moeten invullen. Daar krijg je dan ook een mailtje van als het goed is. Wat doe ik verkeerd dat ik geen mailtjes meer ontvang?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Julian,

   Een paar vraagjes om te bepalen wat het probleem is:
   1) Je zegt dat je Adsense Account is gekoppeld aan je YouTube account, maar heb je ook het tonen van advertenties ingeschakeld voor je YouTube video’s? Zie voor uitleg hoe dat moet het kopje “Advertenties inschakelen”.
   2) Zoja, hoeveel views hebben je YouTube video’s in totaal?
   3) Ter controle: wat is het saldo in je Adsense Account?

 • Maikel V.

  Beste Geldverdienen.nl,
  Ik ben nog maar 12 en ik ga een YouTube account opstarten. Ik weet dat het een beetje vroeg is, maar ik vraag het gelijk maar even.
  Mijn vraag is:
  Kan ik (als ik überhaupt zover kom) wel geld verdienen, ook al ben ik nog maar 12. Mijn ouders vinden het wel goed als het geld op hun rekening wordt overgemaakt, maar mag IK dat eigenlijk wel. Filmpjes maken en eraan verdienen?
  Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

  Maikel.

 • Jonas D.

  Hallo,

  Ik heb een vraagje, ligt er een vast bedrag per klik op een advertentie en hoeveel bedraagt deze dan? En is dat bedrag verschillend als het over in-video-advertenties gaat of als het over InStream-advertenties gaat?

  Met vriendelijke groet,

  Jonas D.

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Jonas,

   Je krijgt geen vaste vergoeding per klik. Kort samengevat werkt Google Adsense als volgt: adverteerders bieden op onderwerpen van hun keuze, en Google Adsense toont bij aanbieders van advertentieruimte (zoals jij in dit geval) dan de advertentie(s) van de adverteerder(s) die naar verwachting het meest opbrengen. Daarbij maakt Google Adsense een slimme afweging tussen de door de adverteerder geboden vergoeding voor een klik en de kans dat er ook echt door een bezoeker op de advertentie wordt geklikt. (Zo is het natuurlijk niet optimaal om een spelletjes-advertentie te tonen bij een belasting-video, zelfs al zou de vergoeding die spelletjes-adverteerders bieden hoger zijn dan de vergoeding van financiële adverteerders.)

   In principe zit er geen verschil tussen de vergoeding die je krijgt voor verschillende soorten advertenties. Wel is het natuurlijk zo dat des te prominenter de advertentie, des te groter de kans dat er op geklikt wordt (en dus ook des te hoger je verwachte inkomsten).

   Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord. Zie anders ook https://www.geldverdienen.nl/google-adsense/ voor meer uitleg over Google Adsense werkt. Succes!

 • Bas P.

  Hallo,

  Ik heb een youtube account met zo’n 15 video’s, 6 daarvan mag ik “inkomsten van genereren”.. 1 video daarvan is al meer dan 350.000 keer bekeken en dat gaat per dag omhoog met 6/7 duizend views.. Ik doe dat “inkomsten genereren” nou al 2 weken en zit zo’n rond de 90 dollar.. is dit nou wat ik heb verdiend? of wat betekent dit eigenlijk? Ik zit al 2 weken lang die uit te zoeken maar ik moet het dan toch maar vragen..

  Hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Bas

  • Geldverdienen.nl

   Hi Bas,

   Als er in je Google Adsense account 90 dollar staat dan is dat inderdaad het bedrag dat je hebt verdiend. Als je aan het eind van een maand meer dan 70 euro of dollar hebt, dan wordt dat bedrag de maand erop op de 26e op je rekening bijgeschreven (als je tenminste een rekeningnummer aan je Adsense account hebt toegevoegd).

   • Bas P.

    Bedankt voor je snelle reactie,

    als ik op mijn Adsense account zit dan zie ik alleen staan de pagina weergaves van vandaag + een bepaalde RPM?

    Wanneer ik op mijn youtube channel ben en ik klik op mijn aantal TOTALE views .. dan zie ik bij mijn 2e best gekeken filmpje.. Totale geschatte inkmonsten 86,61 DOLLAR..

    wat betekent dit?

    Met vriendelijke groet.

    • Geldverdienen.nl

     Hoi Bas,

     RPM staat voor “Revenue per mille”, oftewel je huidige gemiddelde inkomsten per duizend views. Dat is een veel gebruikte performance metric in de advertentie business.

     Geschatte inkomsten zijn precies dat: een schatting van de inkomsten. Het kan zijn dat dat bedrag dus nog iets bijgesteld wordt.

     Een reden waarom Google niet meteen al goed kan bepalen hoeveel je hebt verdiend kan zijn omdat de vergoeding die je krijgt soms afhangt van of een bezoeker ook daadwerkelijk een aankoop doet op de site van de adverteerder. En voordat dat duidelijk is kan soms even duren.

     • Bas P.

      Bedankt voor je snelle reactie,

      Ik zal afwachten en wie weet heb ik weer een vraag.

      Met vriendelijke groet,

      BasProducex

 • Maarten H. .

  Mag je geld verdienen door een cover van een bestaand liedje te maken?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Maarten,

   In de meeste gevallen kan dat inderdaad, al moet je cover video dan wel eerst goedgekeurd worden door de rechtmatige eigenaar van het nummer. Maar daarvoor hoef je zelf nauwelijks moeite te doen want die goedkeuring wordt vrijwel automatisch aangevraagd door het YouTube systeem. Zie ook deze uitleg: https://support.google.com/youtube/answer/3301938?hl=en

 • Martijn B.

  mag ik advertenties aanzetten op video’s die ik gemaakt heb op een festival?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Martijn,

   Officieel niet (zie ook deze pagina), maar in de praktijk kan het prima (zolang je filmpjes niet met professionele apparatuur zijn gemaakt).

 • Hakan U.

  Om echt inkomsten te krijgen wordt er dan naar het aantal abonnees gekeken of naar het aantal views per filmpje.

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Hakan,

   Er wordt gekeken naar het aantal keer dat er wordt geklikt op de advertenties die bij jouw video(s) worden vertoond. Zowel het aantal abonnees als het aantal views is dus eigenlijk irrelevant, al is het natuurlijk wel zo dat des te meer abonnees je hebt des te meer views je zult hebben, en dat des te meer views je hebt des te meer kliks je kunt verwachten.

   Zie overigens ook deze pagina voor meer uitleg over Google Adsense: https://www.geldverdienen.nl/google-adsense/. En let dan vooral op de informatie in de laatste twee alinea’s, onder de kopjes “Hoeveel kun je verdienen?” en “Valsspelen?”

 • sander d.

  Hoe zit het met een nummer dat als free download weggegeven is door de artiest zelf? kan je dat soort nummers hier voor gebruiken?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Sander,

   Naar aanleiding van jouw vraag is er een nieuwe paragraaf aan het artikel toegevoegd, zie de tekst onder de heading “Waarmee mag je geld verdienen?” en check vooral ook even de pagina waarnaar gelinkt wordt. Succes!

 • tony m.

  kan je geld verdienen door videos met lyrics van muziek up te loaden?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Tony,

   Strict juridisch gezien is het uploaden van lyric videos niet legaal (zelfs als je de bijhorende muziek niet op de achtergrond zou afspelen) omdat de copyright rechten van lyrics nou eenmaal bij de schrijver, producent of het platenlabel liggen. Juridisch gezien zou het alleen legaal zijn als je toestemming hebt van de eigenaar van de rechten.

   Echter, in de praktijk zijn er natuurlijk zat mensen die dat soort video’s wel gewoon op YouTube zetten en het lijkt er niet op dat daar iets tegen gedaan wordt.

 • Davey G.

  Wederom weer een goede strategie!;)

 • Brian W.

  Hoe kan ik als inkomsten genereer met youtube een uitbetaling ontvangen als ik nergens een rekening nummer heb door moeten geven?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Brian,

   Het antwoord op je vraag staat tussen de andere reacties op deze pagina (zie de vraag van 25 december).

   Je rekeningnummer geef je dus op bij Google Adsense, dat is het bedrijf dat je uitbetaalt.

 • Geert Van G.

  Beste,
  Werkt dit ook met terugwerkende kracht?
  Ik heb namelijk een aantal jaar geleden een filmpje erop gehad en dit filmpje heeft nu bijna 90,000 views.

  Mvg

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Geert,

   Helaas niet.. Pas vanaf het moment dat je je Adsense account aan je YouTube account koppelt gaat het in (mits je daarnaast dan dus ook de functie ‘inkomsten genereren’ hebt ingeschakeld; zie daarvoor de uitleg onder het kopje ‘Advertenties aanzetten’).

 • Jessie M.

  Hallo redactie van geldverdienen.nl,

  Om te beginnen mooi en interssant artikel. Ik kwam via Google op deze site toen ik zocht naar een vraag. Helaas staat het antwoord er nog niet tussen maar vandaar de reactie en ik hoop dat jullie er iets meer verstand van hebben dan ik :)

  Vraag; ik wil graag een youtube Channel beginnen met Tutorials erop van het spel World of Warcraft. Nu had ik gelezen dat er dus een aantal voorwaarden aanzitten wanneer je met een bepaald filmpje wel of niet, geld mee mag verdienen (auteursrechten ofzoiets). Nu is mijn Engels niet zo goed en kon ik het verder ook nergens iets over vinden in het Nederlands. Ik wil er ook echt tijd in gaan stoppen en het groot gaan aanpakken. Maar dan is het wel fijn om van te voren te weten of je er ook echt aan mag verdienen en de video’s niet worden verwijderd.
  Dus mijn vraag is, is het legaal om dingen van het spel WoW te filmen, en met edit en commentaar op youtube te zetten, met advertenties waar ik dan eventueel wat aan kan gaan verdienen.

  Ik dacht dat het wel echt legaal zou zijn aangezien het voor wow ook reclame is en je het spel immers heb gekocht en alleen opneemt via screen recorder en daar over heen dan praat. Nu begin ik toch steeds meer te twijfelen.

  Hoop dat jullie mij kunnen helpen :)

  Mvg, Jessie

  • Geldverdienen.nl

   Hi Jessie,

   Helaas is het inderdaad zo dat opgenomen gameplay video’s (ook wel “Let’s Plays” genoemd) onder de copyright rechten van de spelmaker vallen.

   Dat betekent dat het in principe inderdaad illegaal is om geld te verdienen aan het vertonen van advertenties bij dat soort video’s. De video’s zelf zijn overigens niet illegaal, het gaat enkel om het erbij vertonen van advertentie als je niet de spelmaker bent. Hier eventueel nog een artikel met meer informatie (wel Engelstalig).

 • Mees M.

  ik heb een filmpje over de sfeer in het voetbalstadion maar er worden geen inkomsten gegenereerd, ik doe volgens mij niks verkeerd maar ze accepteren het niet. wat moet ik doen?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Mees,

   Wat bedoel je precies met ‘ze accepteren het niet’? Kunnen andere mensen je filmpje op YouTube bekijken? Als dat niet het geval is voldoet je filmpje waarschijnlijk niet aan bepaalde voorwaarden van YouTube. In dat geval is daar niets aan te doen.

   Als je filmpje wel zichtbaar is voor andere gebruikers maar je niks verdient zijn er drie mogelijke oorzaken:
   – je hebt de ‘advertenties tonen’ optie nog niet ingeschakeld in je YouTube account;
   – je hebt nog geen Adsense account aangemaakt en gekoppeld aan je YouTube account;
   – of er zijn simpelweg heel weinig mensen die je filmpje bekijken.

   Aan dat laatste probleem is natuurlijk maar weinig te doen, maar de oplossing voor de eerste twee genoemde oorzaken staat in de artikel-tekst hierboven. Hopelijk beantwoord dit je vraag. Succes in ieder geval!

 • matthew p.

  Worden de inkomsten die je verdient belast of zijn deze belastings vrij

 • jan h.

  hoi,
  ik heb een youtube account en filmpjes en inkomsten generen staat aan, maar waar moet ik mijn banknummer en alles invullen, ik kan het niet vinden. ik heb best wel wat vieuws maar hoe krijg ik het geld?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Jan,

   Je kunt pas inkomsten genereren met je YouTube account als je ook een Google Adsense account hebt en dat Google Adsense account aan je YouTube account hebt gekoppeld. Via Adsense krijg je je verdiensten uitbetaald, en dat is dan ook waar je je rekeningnummer dient in te vullen.

   Zie voor de precieze uitleg de derde alinea onder het kopje “Advertenties aanzetten”.

   Succes!