Geld verdienen met webcammen

Laatst bijgewerkt: 04 juni 2019

Met erotisch webcammen kun je snel en ook veel geld verdienen. Het enige dat je nodig hebt is een computer, webcam en snelle internetverbinding. Een leuk uiterlijk helpt maar is niet noodzakelijk. Ben je spontaan, is je Engels oké en heb je je uiterlijk mee? Dan is $50.000 per jaar zeker niet onmogelijk!

Hoe werkt het?

Als webcam model entertain je via speciale software betalende bezoekers. Je krijgt een eigen chatroom, en bezoekers betalen vervolgens om je te kunnen zien, om met je te kunnen chatten, om fooien te geven en/of voor privé shows. Waar je precies wel en niet voor wordt betaald verschilt per webcam platform.

Je mag altijd zelf bepalen hoe ver je gaat en voorwaarden met betrekking tot geslacht en uiterlijk zijn er niet. Wel is deze methode vooral interessant voor vrouwen; voor vrouwen is hier veel mee te verdienen, voor mannen niet. Jezelf ‘bloot geven’ is niet verplicht, al is dat wel waarmee je de meeste betalende bezoekers zult trekken.

Wat heb je nodig?

Je enige benodigdheden voor webcamwerk zijn een computer, webcam en een internetverbinding. Snel internet heeft de voorkeur omdat betalende bezoekers dan beter beeld van je kunnen zien, en omdat je dan makkelijker voor meerdere platforms tegelijkertijd kunt werken. Verder dien je bij je aanmelding een foto of scan van een identiteitsbewijs door te sturen om zo te bewijzen dat je minimaal 18 jaar bent.

Hoeveel kun je verdienen?

Bij de internationale webcam platforms kunnen bezoekers gratis je chatroom in, en verdien je aan fooien en het geven van privé shows. Fooien van tientallen dollars zijn daar niet ongebruikelijk. Bij het Nederlandse IsLive kunnen bezoekers je alleen zien als ze betalen. Je ontvangt dan 18 cent per bezoeker per minuut. Dat lijkt weinig, maar aangezien je meerdere bezoekers tegelijk in je chatroom kunt hebben kunnen je verdiensten toch behoorlijk oplopen.

Webcamgirls die hun uiterlijk mee hebben kunnen via de internationale platforms gerust $50.000 tot $100.000 per jaar verdienen. De meest succesvolle modellen op de internationale sites komen zelfs in de buurt van de $50.000 per maand.

Waar aanmelden?

Het Nederlandse IsLive is vrijwel altijd de beste keus. Bezoekers betalen daar per minuut toegang tot je room en er zijn geen eisen wat betreft uiterlijk. Voordelen zijn dat alleen betalende bezoekers je kunnen zien, dat zowel de support als de meeste bezoekers Nederlandstalig zijn, en dat je er ook geld kunt verdienen als ‘thuisbelster’ (eveneens 18 cent per minuut). Het enige nadeel is eigenlijk dat als je echt knap bent je op de internationale sites waarschijnlijk meer zou kunnen verdienen.

Webcam platform Score
1. IsLive Nederlandstalig  
3. Chaturbate Engels  
4. Internetmodeling Engels  

Is Engels geen probleem en ben je echt knap? Dan verdien je meestal meer via een internationaal platform. Het voordeel is dat die platforms veel meer vaste bezoekers hebben en jij daardoor meer potentiële klanten. Grootste nadeel is dat je er ook meer concurrentie hebt, wat het een stuk moeilijker maakt om goed te verdienen als je niet heel speciaal/knap bent. Op de internationale sites krijgen bezoekers gratis toegang tot je room, en verdien je aan fooien en privé shows. De beste is Chaturbate.

Tip 1: probeer meerdere platforms uit

Maar wat je misschien het allerbest kunt doen is gewoon alle platforms uitproberen: zelf testen welk platform jij het prettigst vindt en waar jij het meest verdient.

Tip 2: werk voor meerdere platforms tegelijk

Als je computer en internet verbinding snel genoeg zijn kun je zelfs proberen om de software van meerdere platforms naast elkaar te draaien. Je kunt op die manier via meerdere webcam sites tegelijkertijd geld verdienen. Handige gratis software die je daarvoor kunt gebruiken is ManyCam. Die software stelt je in staat om het beeld van je webcam voor meerdere computer programma’s tegelijk te gebruiken.

Je laten uitbetalen

Het Nederlandse IsLive betaalt gewoon uit op je bankrekening (elke 10 dagen), mits je saldo minimaal €150 is. Heb je minder verdiend dan gaat je saldo mee naar de volgende periode van 10 dagen net zolang totdat je wel een totaal van €150 of meer hebt. Als je stopt bij IsLive betalen ze overigens altijd al je verdiensten uit, ook als dat minder dan €150 is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je voor niets werkt.

Bij de internationale platforms is laten uitbetalen op je bankrekening niet mogelijk. Een bekende mogelijkheid is een cheque laten opsturen, maar dat is eigenlijk zonde vanwege de hoge transactiekosten. Chaturbate biedt echter een goed alternatief met de uitbetaal optie “Paxum”. Dat is een soort online bankrekening waarvandaan je je geld wel gewoon naar een Nederlandse bankrekening kunt laten overmaken. Ook heb je er de optie een soort pinpas thuis te laten sturen waarmee je je verdiensten kunt opnemen bij pinautomaten in Nederland en waarmee je zelfs kunt betalen in Nederlandse winkels.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Toon:
Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Nora H.

  Hi,

  Ik heb een vraagje, ik webcam nu al een tijdje, doe dit vaak in de avonduren omdat ik overdag druk ben met de kids en mijn man werkt. Nu wil ik eigenlijk meer gaan webcammen, ook overdag dit is alleen onmogelijk omdat de kindjes de hele week thuis zijn. Nu vroeg ik me af of je als webcam model ook kinderopvangtoeslag kan krijgen als ik de kinderen bijvoorbeeld 1 of 2 daagjes in de week naar de opvang zou brengen.. en hoe gaat dit precies in zijn werk met uren opgeven enz? Iemand ervaring??

  Groetjes Nora

  • Geldverdienen.nl

   Hi Nora,

   Daar hebben wij geen ervaring mee, maar wellicht dat je op deze pagina van de Belastingdienst het antwoord kan vinden.

   Succes

 • sophie m.

  Hooi,
  Ik vroeg me af hoeveel minder je verdient als je niet zo’n mooi lichaam hebt. Mijn gezichtje is top, maar die laat ik liever niet zien.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Sophie,

   Dat valt niet in het algemeen te zeggen, vooral ook omdat smaken verschillen: niet alle bezoekers zijn op zoek naar hetzelfde.

   Uiteindelijk kun je deze vraag eigenlijk alleen beantwoorden door het uit te proberen.

 • nina o.

  hi!

  als je webcamt en je laat je uitbetaling op een paxum account, is dit dan ook zichtbaar voor belasting? wordt een paxum account goed gecontroleerd ?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Nina,

   Paxum accounts zelf worden zo goed als zeker niet gecontroleerd, aangezien Paxum geen Europees bedrijf is. Maar zodra je je Paxum-verdiensten naar een Nederlandse bankrekening overmaakt, dan zou de Belastingdienst dat op zich wel kunnen zien.

   Succes

 • Anne T.

  Hallo,

  Ik woon nog thuis en mijn moeder ontvangt huursubsidie.
  Kunnen deze extra kosten daar invloed op hebben?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Anne,

   Zie deze pagina van de Belastingdienst. Ervan uitgaande dat je jonger dan 23 bent, mag je dus in totaal €4.287 per jaar bijverdienen zonder dat dat invloed heeft op de huurtoeslag van je moeder. Wat je meer verdient als €4.287 wordt voor het bepalen van je moeder’s recht op huurtoeslag bij haar inkomen opgeteld.

 • Raisy Van den A.

  Kan je dit ook doen als je in België woont

  • Geldverdienen.nl

   Hi Raisy,

   Ja dat kan, zie ook de veelgestelde vragen-pagina. Webcammen is één van meerdere verdien-mogelijkheden die ook vanuit buiten Nederland werken. Succes :-)

 • Ann B.

  Hallo,
  Bij is live vragen ze om een foto van je legitimatiebewijs.. daarbij krijg ik de kriebels want zelfde geld gebruiken ze die gegevens voor weet ik veel wat voor doeleinden. Hoe heb ik de garantie dat het zeker weten veilig is om een foto van me legitimatie toe te voegen?

  • Sylvana B.

   Hoi ann,
   Ik snap je zorgen. Ik zelf cam via islive en heb dat ook moeten doen de site is erg betrouwbaar en ze gaan zorgvuldig met je gegevens om je hoeft niet bang te zijn dat er wat gebeurd met je gegevens. Het is inderdaad om te checken of je 18 plus bent. Voor de rest blijf je compleet anoniem mits jij zelf anders wilt je kan andere naam opgeven en woonplaats en je kiest zelf of js herkend in beeld wil. Ik zelf heb mijn gezicht niet in beeld. Je hebt compleet de touwtjes in eigen handen. Jij gaat zo ver als jij je prettig voelt. En zodra jij je account opzegt verwijderen zij alles.

   Hoop je goed geinformeerd te hebben.
   Groetjes kussylvanaxo

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Ann,

   IsLive is in principe gewoon te vertrouwen en de enige reden dat ze je legitimatiebewijs willen zien is dat ze je naam en leeftijd willen kunnen controleren. (Ook logisch, want minderjarigen mogen dit soort werk natuurlijk niet doen.) Maar je hebt gelijk; met je legitimatiebewijs moet je heel voorzichtig zijn.

   De oplossing voor deze situatie wordt uitgelegd op deze site van de rijksoverheid. Bekijk dat filmpje maar eens. Daarin wordt uitgelegd hoe je met de “KopieID”-App een veilige kopie kunt maken die je zonder angst aan organisaties zoals IsLive kunt geven.

   Succes!

 • kris van den B.

  kan ik starten wanneer ik wil en als ik er later mee wil stoppen is dat ook geen probleem
  ik wil het graag is doen heb veel intresse

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Kris,

   Ja je kunt starten en stoppen wanneer je wilt en ook zijn er geen vereisten met betrekking tot “hoever je moet gaan”. Dat mag je altijd zelf betalen.

 • kurt de k.

  Beste,

  Wat moet men doen voor in regel te zijn met de wetgeving, anders is dit toch zwart werk?

  Mvg

  • Geldverdienen.nl

   Dag Kurt,

   Zie de eerste en derde vraag op de veelgestelde vragen pagina. Zolang je je inkomsten gewoon opgeeft bij je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting dan is dit type werk volledig wit en legaal.

 • Lorah M.

  Kan je op deze websites ook vanuit het buitenland (Portugal) werken? En hoe betalen ze je dan?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Lorah,

   Bij alle deze sites kun je ook vanuit buiten Nederland deelnemen. Info over je laten uitbetalen staat onder het kopje “Je laten uitbetalen”.

 • carola o.

  Kun je hier ook problemen mee krijgen bijvoorbeeld dat je schulden moet betalen aan hun?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Carola,

   Als cammodel hoeft je nóóit geld te betalen, je kunt met deze methode alleen maar geld verdienen. Succes.

 • Oudere reacties laden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens