Geld verdienen met webcammen

Laatst bijgewerkt: 22 april 2018

Met erotisch webcammen kun je snel en ook veel geld verdienen. Het enige dat je nodig hebt is een computer, webcam en snelle internetverbinding. Een leuk uiterlijk helpt maar is niet noodzakelijk. Ben je spontaan, is je Engels oké en heb je je uiterlijk mee? Dan is $50.000 per jaar zeker niet onmogelijk!

Hoe werkt het?

Als webcam model entertain je via speciale software betalende bezoekers. Je krijgt een eigen chatroom, en bezoekers betalen vervolgens om je te kunnen zien, om met je te kunnen chatten, om fooien te geven en/of voor privé shows. Waar je precies wel en niet voor wordt betaald verschilt per webcam platform.

Je mag altijd zelf bepalen hoe ver je gaat en voorwaarden met betrekking tot geslacht en uiterlijk zijn er niet. Wel is deze methode vooral interessant voor vrouwen; voor vrouwen is hier veel mee te verdienen, voor mannen niet. Jezelf ‘bloot geven’ is niet verplicht, al is dat wel waarmee je de meeste betalende bezoekers zult trekken.

Wat heb je nodig?

Je enige benodigdheden voor webcamwerk zijn een computer, webcam en een internetverbinding. Snel internet heeft de voorkeur omdat betalende bezoekers dan beter beeld van je kunnen zien, en omdat je dan makkelijker voor meerdere platforms tegelijkertijd kunt werken. Verder dien je bij je aanmelding een foto of scan van een identiteitsbewijs door te sturen om zo te bewijzen dat je minimaal 18 jaar bent.

Hoeveel kun je verdienen?

Bij de internationale webcam platforms kunnen bezoekers gratis je chatroom in, en verdien je aan fooien en het geven van privé shows. Fooien van tientallen dollars zijn daar niet ongebruikelijk. Bij het Nederlandse IsLive kunnen bezoekers je alleen zien als ze betalen. Je ontvangt dan 18 cent per bezoeker per minuut. Dat lijkt weinig, maar aangezien je meerdere bezoekers tegelijk in je chatroom kunt hebben kunnen je verdiensten toch behoorlijk oplopen.

Webcamgirls die hun uiterlijk mee hebben kunnen via de internationale platforms gerust $50.000 tot $100.000 per jaar verdienen. De meest succesvolle modellen op de internationale sites komen zelfs in de buurt van de $50.000 per maand.

Waar aanmelden?

Het Nederlandse IsLive is vrijwel altijd de beste keus. Bezoekers betalen daar per minuut toegang tot je room en er zijn geen eisen wat betreft uiterlijk. Voordelen zijn dat alleen betalende bezoekers je kunnen zien, dat zowel de support als de meeste bezoekers Nederlandstalig zijn, en dat je er ook geld kunt verdienen als ‘thuisbelster’ (eveneens 18 cent per minuut). Het enige nadeel is eigenlijk dat als je echt knap bent je op de internationale sites waarschijnlijk meer zou kunnen verdienen.

Webcam platform Score
1. IsLive Nederlandstalig  
2. LiveJasmin Engels  
3. Chaturbate Engels  
4. Internetmodeling Engels  

Is Engels geen probleem en ben je echt knap? Dan verdien je meestal meer via een internationaal platform. Het voordeel is dat die platforms veel meer vaste bezoekers hebben en jij daardoor meer potentiële klanten. Grootste nadeel is dat je er ook meer concurrentie hebt, wat het een stuk moeilijker maakt om goed te verdienen als je niet heel speciaal/knap bent. Op de internationale sites krijgen bezoekers gratis toegang tot je room, en verdien je aan fooien en privé shows. De beste is LiveJasmin.

Tip 1: probeer meerdere platforms uit

Maar wat je misschien het allerbest kunt doen is gewoon alle platforms uitproberen: zelf testen welk platform jij het prettigst vindt en waar jij het meest verdient.

Tip 2: werk voor meerdere platforms tegelijk

Als je computer en internet verbinding snel genoeg zijn kun je zelfs proberen om de software van meerdere platforms naast elkaar te draaien. Je kunt op die manier via meerdere webcam sites tegelijkertijd geld verdienen. Handige gratis software die je daarvoor kunt gebruiken is ManyCam. Die software stelt je in staat om het beeld van je webcam voor meerdere computer programma’s tegelijk te gebruiken.

Je laten uitbetalen

Het Nederlandse IsLive betaalt gewoon uit op je bankrekening (elke 10 dagen), mits je saldo minimaal €150 is. Heb je minder verdiend dan gaat je saldo mee naar de volgende periode van 10 dagen net zolang totdat je wel een totaal van €150 of meer hebt. Als je stopt bij IsLive betalen ze overigens altijd al je verdiensten uit, ook als dat minder dan €150 is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je voor niets werkt.

Bij de internationale platforms is laten uitbetalen op je bankrekening niet mogelijk. Een bekende mogelijkheid is een cheque laten opsturen, maar dat is eigenlijk zonde vanwege de hoge transactiekosten. LiveJasmin biedt echter een goed alternatief met de uitbetaal optie “Payoneer MasterCard”. Je krijgt dan een soort pinpas thuis gestuurd waarmee je je verdiensten gewoon kunt opnemen bij pinautomaten in Nederland, en waarmee je zelfs kunt betalen in Nederlandse winkels. Die pinpas kost echter wel $2 per maand. Je kunt daarom het best wachten met het kiezen van die optie totdat je ook echt wat geld hebt verdiend om uit te kunnen laten uitbetalen.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Toon:
Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Merel T.

  Hallo,

  http://Www.effeprive.nl is een nieuwe op de markt. Dit vind ik een hele fijne organisatie die ook het meeste uitbetalen.

 • kris van den B.

  kan ik starten wanneer ik wil en als ik er later mee wil stoppen is dat ook geen probleem
  ik wil het graag is doen heb veel intresse

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Kris,

   Ja je kunt starten en stoppen wanneer je wilt en ook zijn er geen vereisten met betrekking tot “hoever je moet gaan”. Dat mag je altijd zelf betalen.

 • kurt de k.

  Beste,

  Wat moet men doen voor in regel te zijn met de wetgeving, anders is dit toch zwart werk?

  Mvg

  • Geldverdienen.nl

   Dag Kurt,

   Zie de eerste en derde vraag op de veelgestelde vragen pagina. Zolang je je inkomsten gewoon opgeeft bij je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting dan is dit type werk volledig wit en legaal.

 • Lorah M.

  Kan je op deze websites ook vanuit het buitenland (Portugal) werken? En hoe betalen ze je dan?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Lorah,

   Bij alle deze sites kun je ook vanuit buiten Nederland deelnemen. Info over je laten uitbetalen staat onder het kopje “Je laten uitbetalen”.

 • carola o.

  Kun je hier ook problemen mee krijgen bijvoorbeeld dat je schulden moet betalen aan hun?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Carola,

   Als cammodel hoeft je nóóit geld te betalen, je kunt met deze methode alleen maar geld verdienen. Succes.

 • Vivienne F.

  Ik werk 24 uur per week en zit nu met inkomsten onder een grens, waardoor ik nog wel zorgtoeslag en kinderopvangtoeslag ontvang.
  Is het zo dat, mocht ik op deze manier willen bijverdienen, ik boven een bepaalde grens kan komen, waardoor ik mijn toeslagen niet meer krijg? Of dat mijn toeslagen lager worden?
  Dus dat het eigenlijk zinloos is om te doen? Of heb ik er tóch financieel voordeel aan?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Vivienne,

   Dat kan inderdaad het geval zijn, zie ook de tweede vraag op de veelgestelde vragen pagina.

   Voor een uitsluitend antwoord kun je het beste even contact opnemen met de uitkeringsinstantie achter de betreffende uitkering.

   • Vivienne F.

    Dit antwoord heeft betrekking op een uitkering. Ik heb geen uitkering, maar gewoon een betaalde parttime baan (24 uur).
    Is het dan niet anders?

    • Geldverdienen.nl

     Dag Vivienne,

     Het antwoord op ook de toeslagen stond voorheen achter die weethoehetzit-link, maar nu blijkbaar niet meer.

     Hier in ieder geval het antwoord m.b.t. zorgtoeslag en hier m.b.t. kinderbijslag. Voor kinderbijslag is het dus alleen een probleem als je kind(eren) door de bijverdiengrens heen gaan, voor de ouders lijkt er geen grens.

 • Veronika K.

  Beste, ik heb een vraag over uitbetaling. Is dat discreet of met vermelding dat voor livecam ? Aangezien mijn huidige gezin situatie heb ik twijfelen of ik kan starten als webcamgirl. Alvast bedankt, Veronika

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Veronika,

   IsLive is de enige site die direct op je bankrekening uitbetaalt. Die uitbetalingen komen van “Virtual PC Services B.V.” en daarbij staat enkel het factuurnummer vermeld. [Overigens zou je natuurlijk kunnen overwegen een aparte bankrekening voor je uitbetalingen aan te maken]

   Alle andere sites betalen op andere manieren uit, bijvoorbeeld via cheque of via de Payoneer card. Zie ook het kopje “Je laten uitbetalen” en/of zoek eens op “Payoneer” tussen de bestaande reacties. Succes :-)

 • Lise D.

  Als je 100 euro hebt verdient en het lijkt je toch niets? Dien je dan ook aangifte te doen bij de belasting in Nederland?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Lise,

   Zie het antwoord op de meest gestelde vraag op de veelgestelde vragen pagina: klik.

 • Melissa H.

  Dom vraagje, maar weten jullie ook hoe het zit met het betalen van belastingen in belgie?
  Ik zou hiervoor een nieuw rekeningnummer openen, waar dan het geld op gestord kan worden, Maar gezien ik niet zelf mijn belastingaangiften doe vraag ik me af of ook deze inkomsten zullen verschijnen/moeten aangegeven worden?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Melissa,

   Hoe het precies zit met de belastingen in België weten wij ook niet, maar je zult ze sowieso ook gewoon moeten aangeven. Het gaat in ieder geval om inkomsten van het type ‘inkomen uit overige werkzaamheden’. Succes.

 • Wella W.

  Hoi,

  Bij het aanmelden om te cammen bij Chaturbate staat:

  Under penalty of perjury provided by U.S. law, the undersigned certifies that: The taxpayer identification number I provided is correct. I am not subject to backup withholding. I am a U.S. citizen or other U.S. person. (je moet steeds aanvinken ja of nee)

  Ik weet niet of de “I am not subject to backup withholding” wel of niet aangevinkt moet worden en wat het betekent en de gevolgen zijn.

  En Chaturbate is geen Nederlandse site, dus mijn tweede vraag is, hoe zit het met het afdragen van de omzetbelasting bij Chaturbate en hoe moet dat gedaan worden? Of moet de omzetbelasting daarvoor in Nederland worden afgedragen? En de inkomstenbelasting moet die in Nederland ook worden afgedragen of bij Chaturbate in het Buitenland, hoe moet dat gedaan worden bij de inkomstenbelasting?

  Ik hoop dat jullie de vragen kunnen beantwoorden,

  Vriendelijke Groet

  • Geldverdienen.nl

   Hi Wella,

   In het algemeen: Wil je het jezelf makkelijker maken dan meldt je je het beste gewoon bij een niet-Amerikaanse camsite aan ;)

   Omzetbelasting geldt voor bedrijven, op individuen is inkomstenbelasting van toepassing. Jij bent een individu dus dan gaat het om inkomstenbelasting. Die behoor je in Nederland af te dragen over al je (webcam) inkomsten, en doe je op de manier zoals beschreven onder de meest gestelde vraag op de veelgestelde vragen pagina.

   Voordat je Chaturbate verdiensten echter bij jou op je rekening staan (en jij ze als inkomsten bij de Nederlandse fiscus kunt aangeven) moet Chaturbate ze echter eerst nog uitbetalen. Chaturbate is een Amerikaans bedrijf, en de Amerikaanse wet verplicht Chaturbate om 28-30% belasting in te houden over uitbetalingen aan niet-Amerikanen, tenzij het niet-Amerikanen zijn uit landen waar de VS een belastingverdrag mee heeft èn bepaalde formulieren zijn ingevuld. Met Nederland is er in ieder geval een belastingverdrag, dus eigenlijk ben je vrijgesteld van die backup withholding en mag je de tweede checkbox dus aanvinken. Echter, in de praktijk zou je dan normaal gesproken ook nog een extra formulier in moeten vullen. (Normaal gesproken W-8 BEN, maar het precieze formulier zou Chaturbate je moeten kunnen geven)

   Samengevat: Als je ‘not subject to backup withholding’ niet aanvinkt, worden 28-30% van je inkomsten dus ingehouden als belasting voor de Amerikaanse fiscus. Vink je het vakje wel aan dan wordt die belasting niet ingehouden maar moet je normaal gesproken nog een extra formulier invullen.

   Succes

 • Oudere reacties laden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens