Geld verdienen met enquêtes invullen

Laatst bijgewerkt: 02 augustus 2019

Er zijn redelijk wat sites waar je vergoed kunt worden voor het invullen van enquêtes. Het type vergoeding verschilt. Bij sommige onderzoeksbureaus krijg je een vast bedrag per vraag of onderzoek, soms spaar je voor cadeaus, en bij weer andere bureaus maak je door deelname kans op (geld)prijzen.

Hoe kan dit?

Vanuit het bedrijfsleven en de overheid is er veel vraag naar onderzoek: onderzoek naar consumentenmeningen dat vaak snel moet plaatsvinden. Onderzoeksbureaus spelen daar handig op in door mensen te werven die bereid zijn aan enquêtes mee te doen. Als een bedrijf dan een onderzoek wil laten uitvoeren kan zo’n bureau dat snel vervullen. Het bekendst zijn het EenVandaag Opiniepanel en Peil.nl (van Maurice de Hond), maar bij deze bureaus wordt je niet beloond voor deelname. Bij sommige andere bureaus kan dat wel, die staan hieronder.

Onderzoeksbureaus waar je wèl wordt beloond

Aanmelden bij de onderzoeksbureaus die je vergoeden voor deelname is altijd gratis en soms krijg je zelfs een aanmeldbonus. Vervolgens ontvang je automatisch per e-mail uitnodigingen voor enquêtes waarbij jij tot de doelgroep behoort. Het invullen van zo’n enquête duurt meestal 5 tot 20 minuten. De beste bureaus staan hieronder, met aangegeven welk type compensatie je als deelnemer ontvangt.

GfKTopper!
Minimum leeftijd: 18
Sparen voor bonnen
(bijv. bol.com & coolblue).
Beloning verschilt per keer,
maar gemiddeld hoog.
GfK

TolunaTopper!
Minimum leeftijd: 16
Hier spaar je punten om
in te wisselen tegen cadeaus:
van gadgets tot boeken en
verzorgingsproducten.

Toluna

Opinieland
Minimum leeftijd: 16
Ook hier spaar je voor
cadeaus. Geen ruime keuze
maar paypal en bol.com
bonnen zijn altijd leuk :)
Opinieland

Ipsos i-Say
Minimum leeftijd: 16
Bij dit bureau spaar je
voor cadeaukaarten.
Daarnaast 30 keer kans
op €100 bij aanmelding.
Ipsos i-Say

PanelWizard€1 bonus
Minimum leeftijd: 16
Enige Nederlandse bureau
dat in geld uitbetaalt.
Vaste vergoeding van
€0.10 per vraag.
PanelWizard

 

Hoeveel kun je verdienen?

Online enquêtes invullen is geen manier om snel rijk te worden. Dat komt doordat je meestal maar een paar euro per enquete verdient, en belangrijker; doordat er nooit een onbeperkt aantal enquêtes beschikbaar is om in te vullen. Het is vooral een makkelijke manier om online wat bij te verdienen. Doe je mee met alle bureaus? Dan verdien je gauw een paar honderd euro per jaar aan cash en cadeaus.

Afrader

Een ander onderzoekspanel dat je vaak op internet tegenkomt is ConsuMeningen. Er zijn echter veel mensen die daar minder goede ervaringen hebben: er wordt geklaagd over te weinig enquêtes en over uitbetalingsaanvragen die niet of pas na lang wachten worden voldaan. Dit bureau is niet per definitie onbetrouwbaar, maar een echte aanrader is het op dit moment ook niet.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Toon:
Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Martin B.
  4

  Leuk om geld te verdienen met enquêtes alleen ik begrijp niet waarom jullie opinieland in de top hebben staan. Per enquête geven ze een lage beloning en ik heb nu meegemaakt dat als je voldoende punten hebt om een bon aan te vragen en ik doe dat mijn account prompt geblokkeerd wordt omdat ik de algemene voorwaarden overtreden zou hebben?? En dat op moment van cashen. Even zoeken op internet en ik blijk ver van de enige te zijn met deze ervaring. Afrader.

 • Justin de J.

  Hallo,

  stel je voor ik meld me aan voor alle sites. Ook vul ik alle enquêtes in die mogelijk zijn. Kunnen jullie me dan een indicatie geven hoeveel ik per maand verdien?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Justin,

   Zoals al onder het kopje “Hoeveel kun je verdienen?” valt te lezen is dat heel moeilijk in het algemeen te zeggen. Dat komt ook doordat voor bepaalde doelgroepen meer enquêtes beschikbaar zijn dan voor andere doelgroepen. In het algemeen kun je uitgaan van een paar tientjes per maand.

 • Luna op ten B.

  Hallo,

  Ik wil mij aanmelden voor panelwizard. Ik heb wel nog een paar vragen.
  – Hoeveel enquêtes krijg je per week/maand?
  – Kan je zelf bepalen of je ze wel of niet invult?
  – Kan ik mij makkelijk weer afmelden als ik wil stoppen?
  – Wanneer en hoe vaak word je uitbetaald?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Luna,

   1. Één tot vier
   2. Ja, een enquête invullen is nooit verplicht
   3. Ja
   4. Twee keer per jaar wordt je totaalsaldo uitbetaald, ongeacht hoeveel dat is

   Succes :-)

 • Wil I.

  Ik ben van plan me aan te melden bij een van bovenstaande testpanels/onderzoeksbureaus, maar ik ben bang dat, zodra je meedoet, je informatie aan bedrijven wordt doorverkocht zodat je heel veel spam en reclame ontvangt. Is dat zo?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Wil,

   Deze bureau’s staan allemaal bekend als betrouwbaar en in principe mogen ze dat niet doen. Om de eventuele gevolgen van als het toch gebeurt (of als ze bijvoorbeeld zouden worden gehackt) te minimeren is het echter slim om voor het aanmelden bij onderzoeksbureau’s ook “Tip 1” van de spaarprogramma-pagina te volgen: namelijk het gebruiken van een apart nieuw email-adres, zodat je je eigen privé-adres niet nodig hebt. Voor spam en reclame via de normale post hoef je in ieder geval sowieso niet bang te zijn; dat gebeurt nooit.

 • anneke m.

  ik wil me aan melden bij opinieland en global testmarket maar krijg steeds te horen dat het niet kan omdat iemand met dit ip adres al lid is maar mijn man was dat maar had zich afgemeld en ik aangemeld maar nu kan geen een van beiden meer kunt u daar iets aan doen want ik Anneke Meerman wil me graag aanmelden bij deze twee gr.Anneke

  • Geldverdienen.nl

   Hi Anneke,

   De meeste onderzoeksbureau’s laten inderdaad maar één account per huishouden / IP-adres toe. Je zou eventueel de support afdeling van de betreffende sites kunnen contacteren met de vraag of je toch mee mag doen. Succes.

 • Lendy G.

  Beste,

  Bestaat de mogelijkheid ook om vanuit Suriname te werken?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Lendy,

   Alhoewel de meeste bureaus deelnemers uit een aantal andere landen wel accepteren, is meedoen vanuit Suriname helaas niet mogelijk.

   Op http://www.geldverdienen.nl/veelgestelde-vragen/#buitenland staan een aantal alternatieven waarbij je wel vanuit overal buiten Nederland mee kunt doen.

   Succes :-)

 • Zeynep B.

  Goedemiddag,
  İs het mogenlijk om vanuit een ander land dit werk te doen bv Turkije?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Zeynep,

   Bij Opinieland en PanelWizard is dat niet mogelijk, bij GlobalTestMarket, Toluna en Ipsos wel. Succes :-)

 • ellen l.

  wil graag onder dit mail adres ellenlammertink@telfort.nl opnieuw ingeschreven worden deed al veel mee mail adres is veranderd daardoor veel problemen met overschrijving b.v.d.

 • Brent van der S.

  Bij globaltestmarket moet je een bedrijf en nummer invullen, maar er staat dat het voor mensen van 12 jaar en ouder is, maar mensen tot 18 hebben geen bedrijf of nummer, hoe kan ik toch meedoen?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Brent,

   Waar zie je dat? Wij zien alleen “Straatnaam” en “Huisnummer” velden, minderjarigen vullen daar gewoon hun ouderlijk adres in.

 • Marieke P.

  Hallo, hoe zit het met belastingen? Ik zie een hoop vragen voorbij komen maar niks over eventuele belastingen, hoewel dit juist het eerste was wat er bij mij te binnen schoot.

  Groet!

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Marieke,

   Dat is omdat die vraag bovenaan onze veelgestelde vragen pagina wordt beantwoord.

 • Oudere reacties laden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens