Geld verdienen met enquêtes invullen

Laatst bijgewerkt: 22 juni 2017

Er zijn redelijk wat sites waar je vergoed kunt worden voor het invullen van enquêtes. Het type vergoeding verschilt. Bij sommige onderzoeksbureaus krijg je een vast bedrag per vraag of onderzoek, soms spaar je voor cadeaus, en bij weer andere bureaus maak je door deelname kans op (geld)prijzen.

Hoe kan dit?

Vanuit het bedrijfsleven en de overheid is er veel vraag naar onderzoek: onderzoek naar consumentenmeningen dat vaak snel moet plaatsvinden. Onderzoeksbureaus spelen daar handig op in door mensen te werven die bereid zijn aan enquêtes mee te doen. Als een bedrijf dan een onderzoek wil laten uitvoeren kan zo’n bureau dat snel vervullen. Het bekendst zijn het EenVandaag Opiniepanel en Peil.nl (van Maurice de Hond), maar bij deze bureaus wordt je niet beloond voor deelname. Bij sommige andere bureaus kan dat wel, die staan hieronder.

Onderzoeksbureaus waar je wèl wordt beloond

Aanmelden bij de onderzoeksbureaus die je vergoeden voor deelname is altijd gratis en soms krijg je zelfs een aanmeldbonus. Vervolgens ontvang je automatisch per e-mail uitnodigingen voor enquêtes waarbij jij tot de doelgroep behoort. Het invullen van zo’n enquête duurt meestal 5 tot 20 minuten. De beste bureaus staan hieronder, met aangegeven welk type compensatie je als deelnemer ontvangt.

TolunaTopper!
Minimum leeftijd: 16
Hier spaar je punten om
in te wisselen tegen cadeaus:
van gadgets tot boeken en
verzorgingsproducten.

Toluna

Opinieland
Minimum leeftijd: 16
Ook hier spaar je voor
cadeaus. Geen ruime keuze
maar paypal en bol.com
bonnen zijn altijd leuk :)
Opinieland

Ipsos i-SayOok super
Minimum leeftijd: 16
Bij dit bureau spaar je
voor cadeaukaarten.
Daarnaast 30 keer kans
op €100 bij aanmelding.
Ipsos i-Say

PanelWizard€1 bonus
Minimum leeftijd: 16
Enige Nederlandse bureau
dat in geld uitbetaalt.
Vaste vergoeding van
€0.10 per vraag.
PanelWizard

 

Hoeveel kun je verdienen?

Online enquêtes invullen is geen manier om snel rijk te worden. Dat komt doordat je meestal maar een paar euro per enquete verdient, en belangrijker; doordat er nooit een onbeperkt aantal enquêtes beschikbaar is om in te vullen. Het is vooral een makkelijke manier om online wat bij te verdienen. Doe je mee met alle bureaus? Dan verdien je gauw een paar honderd euro per jaar aan cash en cadeaus.

Afrader

Een ander onderzoekspanel dat je vaak op internet tegenkomt is ConsuMeningen. Er zijn echter veel mensen die daar minder goede ervaringen hebben: er wordt geklaagd over te weinig enquêtes en over uitbetalingsaanvragen die niet of pas na lang wachten worden voldaan. Dit bureau is niet per definitie onbetrouwbaar, maar een echte aanrader is het op dit moment ook niet.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Toon:
Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Mariska V.

  Hallo,

  Ik heb 2 vragen die ik nog niet voorbij heb zien komen.

  1. Ik ben niet bekend met het online geld verdienen en vraag mij dus af of het geheel veilig is om je bank gegevens op te geven?

  2. Zelf ben ik 18 jaar en woon ik samen met mijn vader die nu de ww uitkering krijgt en binnenkort overgaat naar een uitkering van de gemeente. Wordt het geld dat ik zou gaan verdienen dan bij de uitkering van mijn vader ingehouden of staat dit er los van?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Mariska,

   Deelname aan alle hier genoemde sites is volledig veilig; het zijn grote bedrijven die al heel lang bestaan en miljoenen deelnemers hebben.

   Wat betreft je tweede vraag; jouw bijverdiensten zouden geen invloed moeten hebben op de ww uitkering van je vader, maar het is wel verstandig dat bij jullie gemeente na te vragen.

   Als je vader kinderbijslag voor jou zou krijgen, dan zouden jouw bijverdiensten er wel tot kunnen leiden dat (een deel van) die bijslag terugbetaald zou moeten worden. Maar dat probleem/risiko speelt niet meer als je al 18 bent, omdat je dan geen kinderbijslag meer krijgt. Zie ook deze site.

 • Sybren de H.

  ik heb nu 1 jaar opinieland. het ging allemaal goed tot nu toe. ik heb 2x 10 euro vvv-bonnen gehad. het ging allemaal goed en toen deze morge wilde ik mijn 2000 punten (20 Euro)die ik in een half jaar heb gespaard omwisselen in paypal en toen gebeurde het…………
  ik werd geblokkeerd van de site omdat ik niet aan de regels heb gehouden? ik weet niet wat ik nu moet doen heb opinieland gecontacteerd maar geen reactie wat moet ik nu doen?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Sybren,

   Opinieland geeft aan dat zij contact met je zullen opnemen om de situatie op te lossen. Het lijkt erop dat er twee accounts zijn ontstaan. Wellicht heeft nog iemand binnen jouw huishouden een account op hetzelfde adres aangemaakt?

 • sandra b.

  Ik ben zo blij met Panelwizard !
  Elk half jaar verdien ik rond de 50 euro en word netjes uitbetaald
  Mijn man is net 2 weken lid en heeft al 7,50 bij elkaar
  Geen klacht hier alleen maar lof!

 • Vera H.

  Als je je adres invult sturen ze dan ook brieven enzo naar je huis? Of is het gewoon administratief? (ik heb liever niet dat ik brieven thuis krijg)

  • Geldverdienen.nl

   Hi Vera,

   De bureaus sturen nooit post naar je thuisadres. De enige reden dat ze om die informatie vragen is dat ze daarmee specifieker onderzoek kunnen doen; bijvoorbeeld onderzoek voor de gemeente Utrecht onder alleen mensen die ook echt in Utrecht wonen.

 • Dries V.

  Kan je je punten inwisselen voor geld

  • Geldverdienen.nl

   Hi Dries,

   Bij Opinieland kun je je punten inwisselen voor Paypal-tegoed, bij PanelWizard spaar je geen punten maar geld (dat automatisch twee keer per jaar wordt uitbetaald). Succes :-)

   • Dries V.

    Kan ik door een ander manier mijn geld krijgen? (dus niet via paypal)

    • Geldverdienen.nl

     Dag Dries,

     Bij Opinieland niet en verder kun je je überhaupt alleen bij PanelWizard in geld laten uitbetalen. Wel biedt Paypal de mogelijkheid om je verdiensten naar je bankrekening over te maken, als je dat zou willen.

 • marina r.

  Ik heb mij aan gemeld bij panelwizard
  Maar krijg geen mail om mijn deelnamen
  Te activeren Hoe kan dit staat ook niet in de ongewenste mail

  • Geldverdienen.nl

   Hi Marina,

   Voor een antwoord op dit soort vragen moet je gewoon even contact opnemen met de support van het betreffende enquêtebureau, in dit geval dus de support van PanelWizard.

 • Tess G.

  Valt deze manier van geldverdienen onder wit of zwart geld verdienen? Moet je het opgeven bij de belasting?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Tess,

   Wit geld verdienen betekent simpelweg dat je de inkomsten opgeeft bij de belastingdienst en er de relevante belasting over betaalt. Zwart geld verdienen heeft betrekking op verdiensten die niet bij de Belastingdienst worden gemeld en waarover dus ook geen belasting wordt betaald. Met elke methode kun je zowel wit als zwart geld verdienen; het hangt er simpelweg vanaf of je je verdiensten meldt bij de Belastingdienst. Of en zoja hoeveel belasting je dient af te dragen hangt af van je individuele situatie. Zie ook de bovenste vraag op de veelgestelde vragen pagina.

 • joshua van l.

  Kunt u misschien voor mij opzoeken op welke websites je in Paypal kan uit worden betaald. Want ik zou graag op PayPal willen worden uitbetaald en niet op mijn bankRekening

  • Geldverdienen.nl

   Hi Joshua,

   Je laten uitbetalen via PayPal kan alleen bij Opinieland. Succes.

 • Natasja de Vlieger .

  Bij Ipsos i-say staat in de voorwaarden dat je 16 jaar moet zijn.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Natasja,

   Dank voor het opmerken, Ipsos heeft dit blijkbaar onlangs veranderd. We hebben het nu ook aangepast in de artikeltekst :)

 • Jessica B.

  Goedendag.

  Ik zou graag online een beetje geld willen verdienen.
  Ik vind het leuk om te bloggen of andere dingen te doen online.
  Alleen mijn vraag is wat kan ik het beste doen ?
  Ik ben 17 jaar.

  mvg Jessica

  • Geldverdienen.nl

   Dag Jessica,

   Zie de vijfde vraag op de veelgestelde vragen pagina.

 • Oudere reacties laden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens