Geld verdienen met oude telefoons

Laatst bijgewerkt: 16 oktober 2023

Geld verdienen aan je oude mobieltje door die te verkopen aan een inruilsite is heel eenvoudig. Het houdt nauwelijks meer in dan je rekeningnummer doorgeven en je oude mobiel opsturen. Dat opsturen is altijd gratis. Ook gsm’s met gebreken en zelfs volledig kapotte mobieltjes kunnen geld waard zijn.

Hoe werkt het?

Ga naar Zonzoo.nl, zoek je type telefoon en geef aan of je telefoon het nog doet. Je krijgt vervolgens meteen te zien welke vergoeding je kunt krijgen. Als je akkoord wilt gaan klik je op de “Verkoop dit toestel”-knop en voer je je gegevens in (waaronder je rekeningnummer). Je krijgt vervolgens een adreslabel dat je kunt gebruiken om de telefoon gratis op te sturen.

Zonzoo gaat je mobieltje na ontvangst testen om te controleren of de door jou doorgegeven gegevens kloppen en je vergoeding wordt daarna automatisch naar je overgemaakt.

Alternatief

In plaats van Zonzoo is een andere goed site om geld voor je mobieltje te krijgen natuurlijk Markplaats. Waar je het meest voor je mobieltje krijgt verschilt; voor relatief nieuwe telefoons die nog werken is Marktplaats vaak een beter verkoopkanaal. Is je telefoon oud en/of doet ie het niet meer? Dan levert Zonzoo vaak meer op.

Defecte mobieltjes

De inruilsites verdienen geld met het (eventueel na reparatie) doorverkopen van de mobieltjes op tweedehands markten (soms in derde wereld landen), en met het met recyclen van losse onderdelen. Ingeleverde mobieltjes die het niet meer doen zijn daardoor in de meeste gevallen toch nog redelijk wat waard. Maar dat betekent niet dat je voor elke kapotte telefoon gegarandeerd nog iets van een vergoeding krijgt; als er onderdelen missen of als er sprake is van zeer ernstige waterschade, dan ontvang je in de meeste gevallen geen enkele vergoeding.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Anneke s.

  Heb 2 Huawei P8Lite telefoons met de orginele opladers wat kan ik daar nog voor vangen

  • Geldverdienen.nl

   Hi Anneke,

   Het beste ga je even naar de website van Zonzoo en zoek je daar het precieze model op. Dan zie je meteen welke prijs zij bereid zijn ervoor te betalen.

   Als de telefoons nog in goede staat zijn kun je ook overwegen ze op Marktplaats te zetten. Daar krijg je er in dat geval soms nog wat meer voor.

   Succes

 • S F.

  Ik heb een iPhone gevonden, heb die persoon gemaild maar nooit reactie. Dit is nu ongeveer een 2 jaar ofzo geleden. Ik wil ervanaf, krijg er nog net 10 mss 15 euro voor, ergens bij particulieren. Kan ik eventueel er meer voor krijgen bij een van bovenstaande??
  Hij werkt echt nog, maar je, hij is van iemand en de iPhone zoeken staat aan, denk ik, ik heb hem gereset eens, maarja… enfin… kdenk dat ik hem anders gewoon de vuilbak indoe! maar… er zijn toch zoieso stukken die je wel kan gebruiken, al is het tweedehands… natuurlijk liefst niets met de ‘(mijn) iPhone opzoeken/localiseren’ gedoe….

 • jerico D.

  hoeveel jaar moet je zijn om dit te mogen doen ?
  mvg jerico

  • Geldverdienen.nl

   Hi Jerico,

   In principe is er geen minimum leeftijd. Als je beschikt over een bankrekeningnummer waar de inruilsites de vergoeding naar kunnen overmaken, dan voldoet dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens