Geld verdienen met oppassen

Laatst bijgewerkt: 05 april 2024

Oppaswerk vinden kon vroeger best lastig zijn omdat je gevraagd moest worden door kennissen. Tegenwoordig biedt het internet hulp. Via speciale oppas-sites bied je jezelf eenvoudig aan als oppasser. Niet alleen interessant voor meisjes van 12 tot 20, maar ook voor vaders en moeders die gastouder kunnen zijn.

Hoe werkt het?

Bekende oppas-sites zijn Babysits.nl, Oppasland, Sitly en Nanny Nina. Dat zijn marktplaatsen voor vraag en aanbod van oppaswerk. Oppassers kunnen er een account aanmaken om mee aan te geven in welk gebied en tegen welk tarief ze beschikbaar zijn. Geïnteresseerde ouders kunnen vervolgens met hun eigen account oppassers contacteren.

Het aanmaken van een account is altijd gratis, maar als je wilt reageren op ouders kost dat soms geld. Maar gratis aan de slag gaan kan prima, dan moet je gewoon een goede wervende tekst schrijven en wachten tot ouders jou contacteren. Het beste meld je je gewoon bij meerdere sites aan, dan heb je de grootste kans dat ouders uit jouw buurt die op zoek zijn naar een oppas-adres je ook zullen vinden.

Hoeveel kun je verdienen?

Vergoedingen voor oppassers beginnen bij €6,50 per uur en kunnen oplopen tot circa €12,00 per uur. Wat een faire vergoeding is is vooral heel erg afhankelijk van je leeftijd: oudere oppassers verdienen meer. Om de kans te vergroten dat ouders je contacteren en eventueel zelfs een hogere uurvergoeding te kunnen vragen is het slim om in je advertentie te zetten dat je naast het pure ‘oppassen’ ook andere vaardigheden hebt; zoals bijvoorbaald het geven van huiswerkbegeleiding.

De voordelen van oppaswerk

Buiten het feit dat je het gewoon leuk kunt vinden om op te passen op kinderen, is een ander groot voordeel van deze verdien manier dat je tijdens het oppassen gewoon dingen kunt doen die je normaal thuis zou doen; bijvoorbeeld tv kijken, een boek lezen, of wat huiswerk maken. Natuurlijk moet het oppaswerk altijd voorrang krijgen, maar als de kindjes in bed liggen staat het je natuurlijk vrij iets voor jezelf te doen.

Tips:

Tip 1: Plaats altijd een foto bij je oppasser-profiel, dat verhoogt de kans dat geïnteresseerde ouders je contacteren enorm.
Tip 2: Bij je aanmelding als oppasser wordt er gevraagd je tarief aan te geven. Kies dan voor de optie ‘n.o.t.k’ (‘nog overeen te komen’). Dat betekent dat je daar dan nog later met de ouder(s) over overlegt. Het komt iets sympathieker over en je geeft ouders het idee dat je wat meer ervaring hebt en je je er bewust van bent dat de prijs altijd afhangt de individuele situatie: moet je zelf naar de oppaslocatie reizen? hoe ver is het fietsen?, om hoeveel kinderen gaat het?, hoe oud zijn de kinderen?, ligt het huis afgelegen?, etc.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • joanna m.

  ik ben op zoek naar een bijbaan! ik ben dol op kinderen en ben het gelukkigst als een kind lach! ik zou graag met kinderen willen! kunt u me helpen?

 • Eline G.

  Hallo, ik heb me aangemeld als oppas op oudermatch, aka oppassers, maar om berichten van ouders te ontvangen of om bij ouders te solliciteren moet je geld betalen. Is er niet een website waar dit gratis kan?
  alvast bedankt!

  • Geldverdienen.nl

   Hi Eline,

   Wij hadden nog niet gemerkt dat Oppassers.nl is overgenomen door Oudermatch.nl en daarmee ook die tarieven zijn ingegaan. Dank voor het melden, de artikeltekst is nu aangepast.

   Sites die wel nog steeds volledig gratis bemiddelen zijn Oppas Madelief en (enkel voor gastouders) Oppas.nl. Merk echter op dat je ook via Oudermatch.nl nog gewoon gratis aan werk kunt komen, je moet dan alleen wel wachten tot een ouder jou contacteert in plaats van andersom.

 • cindy s.

  ik zou me graag aan willen bieden voor oppas. ik weet niet goed deze weg te bewandelen, vandaar op deze manier. ik ben 47 jaar en woon in eindhoven.. ik ben dol op kinderen en zit savonds vaak alleen thuis.. ik heb wel enige ervaring. heb veel opgepast in verleden en vond dit geweldig.

 • Robin P.

  Hallo, ik ben Robin,
  Ik ben een meisje van 16 jaar oud en wil graag geld verdienen. Ik geef elke zaterdag zwemles. Dat doe ik al bijna 7 jaar lang. Ik wil graag met een vriendin van mij op vakantie willen in de voorjaarsvakantie dus heb het geld hard nodig. Ik pas wel vaker op kinderen van collega’s van mijn vader en op familie. Ik heb dus wel een beetje ervaring.
  Laat mij aub weten of ik kan oppassen. Ik heb er zin in.

 • sam b.

  Hoi! Het kan toch ook zijn bij dit soort websites dat je “verkeerde” mensen tegen kom? Is daar iets tegen te doen?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Sam,

   Dat is in theorie inderdaad mogelijk. Wat op zich helpt is alleen op betrouwbaar ogende profielen (incl. gezinsfoto) reageren, en vooraf een keer langsgaan ter kennismaking (eventueel met een eigen ouder) om te kijken of alles veilig voelt.

   Besef overigens dat de ouders die naar een oppas op zoek zijn doorgaans in precies dezelfde situatie zitten; zij zullen het dus waarschijnlijk ook alleen maar prettig vinden als je vooraf een keer met je eigen ouder langskomt.

 • Merve T.

  Hallo,

  Mijn naam is Merve en ik ben 17 jaar en woon in Zaandam. Ik hou erg veel van kinderen en wil na me opleiding van administratief weer zorg & welzijn doen. Ik pas vaker op baby’s van kenissen en ik vind het erg leuk om te doen.

  Groetjes, Merve

 • Rosa s.

  Moet ik hier een cursus of opleiding voor doen?
  Hoe betalen je de prijs die betaald moet worden?

 • Lyane S.

  Hallo allemaal,

  Mijn naam is Lyane en ik ben 27 jaar. Ik woon in Zwolle. Ik zou graag willen oppassen op kinderen van alle leefdtijden, ik vind het gewoon erg leuk en heb er al een paar jaar ervaring mee :). Het liefst zoek ik oppas werk omstreeks Zwolle.

  Groetjes Lyane

 • wedad k.

  Dag
  Ik ben wedad. Ik ben 39. Ik woon bijna 6 jaar in Nederland.
  Ik woon in Raalte.
  Ik heb 5 kinderen van (18 – 13 – 9 – 3 – 2 ) en ik heb veel ervaring met de kinderen. Ik kan oppassen voor kleine kindjes maar in mijn eigen thuis. Misschien dat is goed als mijn kinderen met andere kinderen spelen.
  Ik heb een vraag : kan ik oppas werken in mijn eigen thuis?????? Bedankt

  • Geldverdienen.nl

   Dag Wedad,

   Of je bij jezelf thuis kunt oppassen of niet is aan jezelf om te overleggen met de ouders van het oppaskindje. Gebruikelijk is het niet, maar op zich kan het natuurlijk wel interessant zijn voor de oppasouders.

   Succes in ieder geval :-)

 • Rianne F.

  Hallo mijn naam is Rianne. Ik heb een SPW diploma. En ben werkzaam in de kinderopvang en als nanny in een gezin. Dit doe ik al 6 jaar met hart en ziel.
  Ik ben erg gek op kinderen, daarom is dit ook mijn werk geworden.

  Zelfs in mijn vrije tijd doe ik vaak leuke dingen met mijn nichtjes. Maar ook hou ik erg graag van lekker eten en lezen.

  Heeft u nog vragen dan hoor ik dat graag!

  Groetjes Rianne

 • Indy De b.

  Hallo ik ben een meisje van 14 jaar & erg enthousiast met kinderen. Ik pas vaak op mn neefje en heb daardoor al ervaring. Ik ga leuk met kinderen om en kinderen vinden mij daardoor ook vaak leuk. Ik ben erg spontaan en heb veel geduld met kinderen. Ik zoek naar oppaswerk in Schiedam/Rotterdam/Vlaardingen. Woon zelf in Schiedam.

 • Naära U.

  Ik zou dit heel graag willen doen als bijbaantje en heb ook gekeken naar de website ”oppassers” , maar ik weet niet hoe oud je minimaal moet zijn.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Naära,

   De minimum leeftijd is 12 jaar. Succes!

 • Ikram E.

  Hallo ik ben een meisje van 17 jaar ik woon in Amsterdam en het lijkt me super leuk om op kinderen te passen van alle leeftijden. Ik paste zelf ook altijd op mijn broertjes van 2 en 8 jaar en ik heb het nooit met tegenzin gedaan ik zie er alleen maar plezier in. Dus ja ervaring heb ik wel met kinderen.

 • Rumeysa A.

  Ik ben een heel leuk lief meisje kan heel goed met kinderen opschieten kinderen vinden me meestal ook gelijk leuk ik ben dol op kideren kan heel goed met ze om gaan ik ben 16 jaar en kam ook rrgelmatig oppassen

 • kaoutar M.

  Hallo,

  ik ben een leuk spontaan meisje en ben erg enthousiast met kinderen. Ik zou erg graag op kindjes willen passen omdat het superleuk is!

  Oppassen in de buurt van Amsterdam

  met vriendelijke groet kaoutar.

 • Ahmet C.

  Goedemorgen/middag of avond,

  Ik ben erg enthousiast met kinderen. Ik kan goed met kinderen opschieten en de kinderen vaak ook met mij. Ik ben vaak beschikbaar om op te passen. Ik zal de huishoudelijke taken thuis dan ook vervullen naar uw wens. Ik ben spontaan en gezellig. Heeft u een oppas nodig? Laat me het weten! Ik zoek oppaswerdk rondom Schiedam/Vlaardingen/Rotterdam.

 • Maria C.

  ik ben een leuke spontane vrouw en zoek oppas werk in Groningen, ik heb ervaring met moelijke kinderen van 4 jaar tot 15 jaar. ik vind leuk om het te doen, bij interrese belme graag.
  Groetjes,
  Maria

 • Mariselis D.

  Ik zou graag weer op kindjes willen letten ik doe het al sinds mijn 17e jaar ik ga nog wel naar school maar ik heb wel altijd tijd voor de kinderen.
  Oppassen in de buurt van Rotterdam Zuid Feijenoord

 • Felicia H.

  Ik ben een leuke spontane meid en zoek oppas werk in Arnhem heb zelf ervaring ongeveer 1 jaar altijd opgepast op klein meisje van 2 en vind het super leuk om het de doen bij interesse ik hoor van u groetjes felicia.

 • Maike S.

  Hallo,
  Ik zoek een oppasbaantje in Breda.
  Ik ben 14 jaar oud en heb al 2 jaar ervaring met oppassen in de buurt.
  Mvg Maike S.

 • manuel s.

  Ik wil dat graag doen lijkt mij een intresante werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens