Geld verdienen met ideeën bedenken

Laatst bijgewerkt: 04 december 2023

Crowdsourcing is een moderne term voor het uitbesteden van werk aan een internetmenigte (de zogenaamde ‘crowd’). Battle of Concepts is een website die op dat idee is gebaseerd. Je kunt er geld verdienen met het bedenken van ideeën en het helpen oplossen van problemen voor bedrijven en overheidsinstellingen.

Wie mogen er meedoen?

Meedoen met Battle of Concepts is alleen mogelijk als je bezig bent met een HBO of WO opleiding (of die al hebt afgerond), en als je daarnaast niet ouder bent dan 30 jaar.

Hoe werkt Battle of Concepts?

Bedrijven en overheidsinstanties kunnen er hun problemen plaatsen, en als deelnemer van Battle of Concepts kun je daar vervolgens oplossingen voor insturen. Er wordt steeds op wedstrijdbasis gewerkt (een wedstrijd wordt een ‘battle’ genoemd). Het te winnen prijzengeld wordt bij elke wedstrijd van te vore aangegeven en bedraagt altijd tussen de 1000 en 5000 euro. Een wedstrijd duurt één tot maximaal twee maanden.

Deelnemers kunnen gedurende die periode hun concepten (oplossingen voor het vraagstuk) insturen. Het bedrijf dat de wedstrijd heeft gestart beoordeelt alle inzendingen en bepaalt uiteindelijk de uitslag. De eerste prijs bedraagt maximaal 40% van de totale prijzenpot, oftewel maximaal €2000. Maar ook de nummers 2 tot en met 10 worden altijd beloond, met prijzen variërend van €1150 tot minimaal €50 euro.

Hoeveel kun je verdienen?

Behoorlijk veel! Als je serieus meedoet aan een battle is de kans behoorlijk groot dat je in de prijzen valt. Bovendien zijn er altijd meerdere ‘hoge prijzen’ van minimaal een paar honderd euro. Battle of Concepts heeft inmiddels al honderdduizenden euro’s aan prijzengeld uitgekeerd, en de meest actieve deelnemers hebben per persoon al meer dan €10.000 verdiend. Serieus meedoen loont dus zeker.

Ook goed voor je CV

Een extra voordeel van Battle of Concepts is dat het je ook de mogelijkheid biedt om ontdekt te worden door werkgevers. Want naast het prijzengeld dat je krijgt als je een winnend concept hebt ingezonden, is het in zo’n geval niet onwaarschijnlijk dat de betreffende werkgever je een baan aanbiedt.

Daarnaast wordt er op de site van Battle of Concepts een ranking bijgehouden van iedereen die ooit aan een battle heeft deelgenomen. Hoe vaker je hoog eindigt bij een battle, hoe hoger je in die algehele ranking komt te staan. En als je hoog in de algemene ranking staat is dat natuurlijk een goede indicatie voor potentiële werkgevers dat je een ’toptalent’ bent. Dat kun je daarom gerust op je CV zetten.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Johnny B.

  Bestaat zoiets ook op meerdere websites en internationaal? Er staan maar 2 challenges op deze website

  • Geldverdienen.nl

   Dag Johnny,

   Goede vraag! Er is ook een internationale variant: “Idea Connection”. Let wel op dat sommige wedstrijden daar tot deelnemers van een bepaald land gelimiteerd worden.

   Wat betreft die 2 huidige open challenges bij Battle of Concepts; wees gerust dat daar met regelmaat nieuwe wedstrijden bijkomen.

   Succes :-)

   • Johnny B.

    Thanks! Ik ga het checken! Geniet van je dag!

 • Nelleke L. K.

  Bestaat er ook zo iets zonder leeftijd restrictie? Creativiteit stopt toch niet zodra je 31 wordt…

  • Geldverdienen.nl

   Hi Nelleke,

   Helemaal mee eens, maar (zover ons bekend) helaas niet.. Al zou een oplossing wellicht kunnen zijn het meedoen op de naam van een zoon of dochter die wel aan leeftijds- en opleidingsvoorwaarden voldoet.

   • Marieke v.

    volgens mij is dat nu anders: ik heb in de voorwaarden alleen gevonden dat je ouder moet zijn dan 16.

 • Matthias M.

  Bestaat er zo iets voor mensen die geen HBO of WO opleiding hebben?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Matthias,

   Zo’n site is ons in ieder geval niet bekend..

   • Wiljan Te w.

    Wat mij betreft zou deze regeling geschrapt kunnen worden.
    Mijn baan bestond voornamelijk uit nieuwe en verbeterende ideeën bedenken/uitvoeren.

    Als je niet aan het opleidingsniveau voldoet, kun je alsnog het denk niveau hebben.

 • abigail m.

  Kan ik hiermee echt geld verdienen?

  • Geldverdienen.nl

   Absoluut en het is zelfs een behoorlijk goede manier als je er serieus mee aan de slag gaat! Bij de meeste battles wint namelijk grofweg 20% van de deelnemers prijzengeld en zoals je op de site van Battle of Concepts kunt zien is dat prijzengeld doorgaans behoorlijk hoog. Zie hier de toplist van prijzengeld dat de meest succesvolle deelnemers hebben verdiend.

   Let overigens wel op dat je dus alleen mee kunt doen met deze methode als je nog student of young professional bent. (Zie ook het kopje “Wie mogen er meedoen?”) Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens