Geld verdienen op facebook

Laatst bijgewerkt: 25 oktober 2023

Geld verdienen op facebook? Vroeger kon dat nog met het liken van facebookpagina’s van bedrijven, maar inmiddels is dat niet meer mogelijk.
Als je geld wilt verdienen met facebook zul je aan de slag moeten gaan op het advertentienetwerk van facebook. Hoe dat werkt lees je op deze pagina.

Vroeger kon je via bepaalde bedrijven vergoed worden voor het liken van facebook-pagina’s, maar die sites bleken uiteindelijk niet betrouwbaar. De enige goede overgebleven methode om te verdienen op facebook is het gebruiken van facebook advertenties voor het promoten van je eigen of affiliate producten.

Geld verdienen op het facebook advertentienetwerk

Simpel gezegd komt dit er op neer dat je via facebook reclame gaat maken voor de producten en diensten van andere bedrijven. De basis is principe gewoon ‘affiliate marketing’ en hoe dat werkt lees je op de pagina met uitleg over affiliate marketing, maar in plaats van reclame maken via je eigen site (wat gebruikelijk is) ga je dan reclame maken via facebook.

Het nadeel is dat adverteren op facebook niet gratis is (in tegenstelling tot adverteren op je eigen site). Als je geld wilt verdienen op facebook zul je dus eerst geld moeten investeren. Maar dat kan in principe al vanaf een paar tientjes. En met de winst die je maakt kun je vervolgens weer meer advertenties inkopen, en zo langzaam maar zeker ook meer gaan verdienen. Het grote voordeel van affiliate marketing via facebook is dat het enorm veel potentieel biedt. Je kunt met adverteren op facebook véél meer potentiële klanten bereiken dan met adverteren op welke andere site dan ook.

Een advertentie inkopen op facebook is vrij eenvoudig en gaat via deze pagina. Je wordt dan stap voor stap door het ‘adverteren op facebook’-proces geleid. Welke URL wil je promoten? Welke tekst en afbeelding moeten er voor je advertentie worden gebruikt? En last maar zeker not least: aan welke facebook gebruikers wil je dat jouw advertentie wordt getoond?

Want dat is het andere grote voordeel van facebook voor affiliate marketeers: je kunt bij facebook precies aangeven aan welke facebook gebruikers jouw advertenties getoond moeten worden. (Welk geslacht, welke leeftijd, welk land, etc.) Zo kun je er voor zorgen dat je advertenties alleen bij die gebruikers worden getoond waarbij de kans ook groot is dat ze op jouw advertentie ingaan. En op die manier kun je met een minimale investering in advertenties maximale opbrengsten behalen.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Rens de G.

  Bij ongeveer hoeveel pagina likes wordt het interessant om te beginnen met adverteren? Is dit al rond de 1000 likes of moet je meer aan 10.000 denken?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Rens,

   De methode “geld verdienen op het Facebook advertentienetwerk (optie 2)” is niet hetzelfde als waar jij nu op hint. Het artikel gaat over advertenties inkopen op Facebook als geheel. Facebook bepaalt dan op basis van de gekozen advertentievoorkeuren waar en op welke pagina’s je advertenties worden vertoond. Dat zal dan vooral op de startpagina van gebruikers zijn. Voor deze verdien methode heb je dus geen eigen Facebook pagina nodig en een ‘minimum aantal likes’ is zodoende ook niet van toepassing.

   Als je een eigen Facebook pagina hebt is wel een ander manier van geld verdienen mogelijk (die niet in de artikeltekst wordt besproken). Je kunt dan namelijk overwegen af een toe een post op de wall van je Facebook pagina te plaatsen met daarin een affiliate link verwerkt. Er is in ieder geval geen vaste grens vanaf wanneer adverteren interessant wordt. In het algemeen is het vooral belangrijk te realiseren dat je een goede balans houdt tussen commerciële en niet-commerciële posts. Je wilt uiteraard geen likes verliezen omdat je ‘leden’ vinden dat er teveel reclame op je pagina staat.

 • Khalid A.

  Hey,

  ik zit dus op die ‘like2cash’
  en als ik klik en een pagina like en dan probeer te confirmen blijft hij laden tot in de eeuwigheid. Weet jij hier misschien iets over?

  m.v.g Khalid

  • Geldverdienen.nl

   Dag Khalid,

   Zoals in de artikeltekst aangegeven is de betrouwbaarheid van like2cash al eerder twijfelachtig geweest; helaas lijkt het erop dat er wellicht nog niet veel veranderd is.. We zullen deze verdien manier binnenkort eens opnieuw beoordelen.

 • Heike van D.

  hoihoi ..
  Ik wilde me graag aanmelden. Krijg ik te zien dat mijn account niet compleet is? En te weinig vrienden schijnbaar. Moeten er meer zijn de 40 .. ik heb er bijna 300 .. ? Er zit een fout ergens in .. ik heb namelijk een compleet account .. hoe kan ik me toch aanmelden?
  Mvg Heike

  • Geldverdienen.nl

   Hi Heike,

   Goed opgemerkt, dat probleem zien wij nu ook. Het zou best kunnen dat ze er de spreekwoordelijke stekker aan het uittrekken zijn; de artikeltekst is alvast wat aangepast.

 • Mike s.

  likebux heeft de laatste paar maanden fel kritiek gekregen op het feit dat saldo’s, van veel gebruikers is verlaagt. Is er een tweede (betere) optie?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Mike,

   Waar heb je dat gehoord of gelezen? Bij ons is er nooit saldo verdwenen en Likebux is zover ons bekend de enige betrouwbare site die deze verdien methode aanbiedt.

   • mike s.

    bij hun blog de reacties

    • Geldverdienen.nl

     Hoi Mike,

     In deze blogpost geeft Likebux inderdaad aan dat er recentelijk bij sommige gebruikers vergoedingen uit het account zijn verdwenen. De genoemde reden is dat Facebook op een gegeven moment besloten heeft bepaalde (inactieve) Facebookpagina’s te verwijderen, en blijkbaar verdwenen daarmee bij Likebux de vergoedingen voor het liken van de betreffende pagina’s.

     Dat probleem lijkt nu in ieder geval opgelost te zijn (en zou in de toekomst niet meer moeten voorkomen). En nogmaals, bij ons is er dus in ieder geval nooit saldo verdwenen, en zover ons bekend is er geen betrouwbaarder alternatief.

     Succes in ieder geval!

     • anneke v.

      Bij mij is ook diverse malen mijn saldo ineens gedaald tot zelfs in het rood! Ook na weer een groot aantal sites te hebben geliked,verandert het saldo niet..Reactie op mails wordt niet gegeven,alleen zeer zeldzaam een melding in het blog dat er aan wordt gewerkt,nu een jaar verder en er is nog niets gebeurd…hoezo betrouwbaar?

 • jordy B.

  moet je het perse op een paypal account laten uitbetalen?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Jordy,

   Bij LikeBux kun je je ook via bankoverschrijving laten uitbetalen, dit is nu verduidelijkt in de artikeltekst.

 • Marjolein K.

  Likecash geeft op hun site aan dat je niet mag disliken. Op zich logisch, maar mag je nooit meer disliken, of staat er een bepaalde tijd voor waarna je dit wel mag doen?

  • Remon V.

   Hallo Marjolein,

   Ik heb de website Likecash.nl in mijn beheer, en het streven is om voor zowel de gebruiker (mensen die Liken) en de adverteerders een zo goed mogelijk platfrm te creëren.

   Adverteerders betalen dus voor iedere Like die er geven wordt door een gebruiker en wij zien er dan ook zo goed mogelijk op toe dat de Adverteerder dus ook daadwerkelijk de Likes krijgt waarvoor betaald is.

   Het is dus niet de bedoeling dat er na het Liken weer op unlike geklikt wordt.

   Natuurlijk kunnen wij niemand iets verplichten, maar houd wel in je achterhoofd dat wanneer je dit toch doet, je tegen ons beleid ingaat, en wij dus je account kunnen deactiveren of zelfs verwijderen (inclusief gemaakte inkomsten, aangezien deze dan onrechtmatig zijn).

   Het is namelijk erg belangrijk voor ons bestaan dat wij adverteerders geven waarvoor zij betaald hebben. Dus aan mensen die even Liken en weer Unliken hebben we niets, aangezien onze adverteerders dan niet krijgen waarvoor ze betaald hebben.

   Ik hoop dat dit antwoord geeft op je vraag.

   Vriendelijke groet,
   Remon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens