Geld verdienen met cashback shoppen

Laatst bijgewerkt: 20 april 2024

Voordat je iets koopt eerst kijken of je daarvoor vergoed kunt worden bij een cashback site. Dat is cashback shoppen. En omdat cashback sites vergoedingen geven op bijna alle mogelijke aankopen bij bijna alle mogelijke webshops is dit een verdien manier waarmee vrijwel iedereen online geld kan verdienen.

Wat is cashback shoppen?

Cashback shoppen betekent dat je geld terug krijgt als je een aankoop doet. (Cashback is Engels voor ‘geld terug’.) Eigenlijk is cashback shoppen dus een verkapte vorm van extra korting krijgen, en is het meer een manier om online geld te besparen dan om geld te verdienen. Maar omdat je op deze manier geld terug kunt krijgen bij meer dan 2.000 webshops (waaronder Zalando, Wehkamp, bol.com, Hema, Bon Prix, V&D en C&A) is dit wel een methode die echt iedereen geld kan opleveren.

Hoe werkt het?

Na je aanmelding bij Cashback XL (de beste Nederlandse cashback site) werkt het zo: elke keer als je van plan bent een online aankoop te doen ga je naar hun site, log je in, en type je in de zoekbalk daar de naam van de webshop waar je iets wilt kopen. Je krijgt dan te zien of de betreffende webshop bij Cashback XL is aangesloten en zoja wat de hoogte is van de cashback die je kunt krijgen.

Als je vervolgens via Cashback XL naar die webshop gaat en daar iets koopt, dan wordt je aankoop automatisch geregistreerd en verschijnt de cashback ook automatisch in je account bij Cashback XL. Dat is alles! Als je je saldo wilt laten uitbetalen ga je naar het ‘Uitbetalingen’ gedeelte van je account en vraag je simpelweg een uitbetaling aan. Er is geen minimum bedrag dat je verdiend moet hebben.

Hoeveel kun je verdienen?

De hoogte van de cashbacks ligt meestal tussen een paar euro en een paar tientjes. Als je jezelf aanleert om zoveel mogelijk online aankopen via Cashback XL te doen dan levert deze methode makkelijk honderden euro’s per jaar op. Cashback shoppen is namelijk interessant voor het kopen van vrijwel alle soorten producten: van kleding en cadeautjes tot energiecontracten en verzekeringen. De cashbacks kunnen bij sommige producten zelfs oplopen tot €90 per aankoop.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Wendy S.

  Hoe gaat het te werk ?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Wendy,

   Zie de uitleg onder het kopje “Hoe werkt het?”

   Als de vraag is hoe dit mogelijk is, dan is het antwoord dat Cashback XL commissie ontvangt van de sites waar ze de klanten aan door verwijzen en dat ze (het grootste) deel van die commissies weer aan de klanten uitbetalen.

 • Shai S.

  Hoe oud moet je zijn voor cashback?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Shai,

   De minimumleeftijd bij Cashback XL is 18 jaar.

 • Esmée A.

  Ik heb 3 keer aan het inloggen en er staat dat de e-mail omgeldig is en ik weet niet hoe je moet inloggen . Misschien hebben jullie tips

  • Geldverdienen.nl

   Hi Esmée,

   Heb je al een account? Je kunt pas inloggen als je een account hebt, om die één aan te maken klik je rechtsboven op “Aanmelden”. Succes.

 • burak a.

  hallo,

  is het mogelijk nadat ik het product heb gekocht te laten routeneer en dat ik het geld van het cashback behouw?

  Mvg

  Burak

  • Geldverdienen.nl

   Hi Burak,

   Nee, in dat geval zal je cashback niet goedgekeurd worden..

 • Annamarie N.

  Hoi,

  wordt dit ook gezien als inkomsten voor de belastingdienst? lijkt mij namelijk dat het ergens nog belast gaat worden?

  gr. Annamarie

  • Geldverdienen.nl

   Dag Annamarie,

   Zie het antwoord op de meest gestelde vraag op de veelgestelde vragen pagina. Dat antwoord is ook op deze verdien manier van toepassing.

 • bart S.

  Hoi. Geldverdienen.nl

  Wat zijn de voor en nadelen hiervan van cashbackshoppen. Want het klinkt bijna te mooi om waard te zijn.

  Alvast bedankt!

  • Geldverdienen.nl

   Dag Bart,

   Het is eigenlijk precies zo als in de artikeltekst staat aangegeven. Het enige nadeel zou je kunnen zeggen is dat je goed moet opletten dat de prijs van het product op de site waar je de cashback krijgt, dat die prijs (incl. cashbackkorting), nog steeds lager is dan op andere sites. Anders zou je natuurlijk nog meer kunnen besparen door naar een andere site te gaan. Onze ervaring is overigens dat dat zo goed als altijd het geval is.

 • Olivia L.

  Hallo geldverdienen.nl,

  Bestaat er ook zo’n een site(s) voor in België?
  Het lijkt immers heel interessant, maar ik heb gezien dat het alleen voor Nederland is…

  Alvast bedankt

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Olivia,

   Voor Belgen is Shopkorting een goede keuze: weliswaar een Nederlands bedrijf, maar eentje waar Belgen ook welkom zijn. Volledig Belgische cashback sites zijn bij ons niet bekend..

   Overigens blijft CashbackXL gewoon de aanbevolen keus voor Nederlanders. De reden daarvoor is dat de aangeboden kortingen er hoger zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens