Geld verdienen met Amazon

Laatst bijgewerkt: 04 mei 2024

Nu Amazon ook in Nederland actief is biedt dat kansen om geld te verdienen, bijvoorbeeld door Amazon-producten te promoten of door je eigen producten via Amazon te verkopen. Grote voordelen zijn dat Amazon in enorm veel niches actief is en je er aan klanten en bezoekers uit de hele wereld kunt verdienen.

Vier manieren om geld te verdienen bij Amazon:

1. Producten van anderen promoten

Om geld te kunnen verdienen met het promoten van Amazon-producten heb je een digitaal kanaal nodig waarmee je mensen kunt bereiken. Bijvoorbeeld een eigen website of een social media account met veel volgers. Het assortiment van Amazon is in ieder geval zo groot dat er altijd wel passende Amazon-producten te vinden zijn, wat het onderwerp van je kanaal ook is.

Nederlandse vertaling van de 4-Hour Work Week Nederlandse vertaling van Rich Dad Poor Dad Amazon FBA (FBA = Fulfilment By Amazon) Geld verdienen via Bol.com
Boeken die je kunt promoten als Amazon-Partner

Heb je zo’n kanaal? Dan is de eerste stap je aanmelden als partner bij Amazon. Na je aanmelding ga je naar de optie “Links creëren” waar je dan tracking-links kunt aanmaken voor de producten die je wilt promoten. Als een bezoeker van je website of social media account via zo’n link een product koopt, dan verdien je in Nederland een commissie ter hoogte van 6 tot 14 procent van de verkoopprijs.

2. Eigen producten verkopen

De producten op Amazon worden deels verkocht door Amazon zelf en deels door andere verkopers. Voordelen voor verkopers zijn de toegang tot miljoenen extra potentiële klanten en de mogelijkheid om de ‘fulfilment’ van bestellingen aan Amazon uit te besteden. Als verkoper hoef je dan enkel te zorgen voor het aanleveren van je product(en) aan Amazon-magazijnen en Amazon zorgt dan voor de verzending van de via Amazon geplaatste bestellingen aan jouw klanten.

Kosten voor het gebruik maken van Amazon’s marketplace zijn er echter ook: tot 40 verkopen per maand €0,99 per verkoop, vanaf 40 verkopen per maand €38 per maand, een percentage van de verkoopprijs (meestal 15%) en extra kosten als de klant je product retour stuurt. Hier het volledige kosten-overzicht. Als je ook eigen producten via Amazon wilt verkopen is de eerste stap je te registreren als Amazon-Seller. Daarvoor moet je dan wel officieel als bedrijf geregistreerd zijn (dus met kvk-inschrijving).

3. Je eigen boeken uitgeven en verkopen

Amazon begon ooit als online boekenwinkel en inmiddels zijn ze in die niche veruit de grootste ter wereld; voor gedrukte boeken, e-books èn luisterboeken. Als je creatief bent en ondernemersmentaliteit hebt kun je daar ook een graantje van meepikken.

Kindle direct publishing (KDP) helpt je bij gedrukte boeken en e-boeken. KDP is de eigen uitgever van Amazon en zij zorgen voor het omzetten van je tekst in een gedrukt boek (“paperbacks”) of Kindle e-book. De vergoeding die je krijgt is 60% van de verkoopprijs bij normale boeken en 70% bij e-books. Daar gaan de drukkosten wel nog vanaf (ca. $2 voor een boek met 100 pagina’s), maar die kosten worden getoond voordat je het drukken en de prijs voor je boek bevestigt.

Het gave is dat je op deze manier echt relatief makkelijk je eigen boek kunt uitgeven, geheel zonder speciale opleiding, connecties of startkapitaal. Dus ben je expert over een bepaald onderwerp? Heb je altijd al je eigen roman willen schrijven? Een passie voor het tekenen van kinderverhalen? Of ben je creatief en denk je dat een volledig leeg boek met als titel “Alle slimme opmerkingen van Trump” wel eens voor veel verkopen zou kunnen zorgen? ;-) Dan is dit je kans.

Ook luisterboeken kun je relatief makkelijk zelf bij Amazon uitgeven. Dat kan via Audiobook Creation Exchange (ACX). Als je een aangename stem en de beschikking over goede opname-apparatuur hebt kun je dus overwegen gewoon eens de schrijvers van wat bekende gedrukte boeken te benaderen met het voorstel een luister-versie van hun boek te maken en de winst te delen.

4. Werken bij Amazon

Tot slot kun je natuurlijk ook gewoon solliciteren op een de vele vacatures bij Amazon. Vermoedelijk geen slechte keuze, want de ervaringen van Nederlandse werknemers zijn doorgaans behoorlijk positief. (Media-berichten over slechte werkomstandigheden in Amazon-magazijnen komen tot nu toe altijd uit het buitenland.) En een groot voordeel van aan de slag gaan bij een snel groeiend bedrijf als Amazon is dat carrière-mogelijkheden relatief snel en makkelijk voorbij zullen komen.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens