Geld verdienen met administratief thuiswerk

Laatst bijgewerkt: 02 januari 2024

Bij administratief thuiswerk moet je tegenwoordig vooral denken aan schrijven en vertalen. Op plek twee staan algemenere administratieve klusjes zoals data verwerking. Echt ouderwets administratief thuiswerk (zoals bandjes uittypen) bestaat vrijwel niet meer en is alleen te vinden via lokale thuiswerkcentrales.

Algemene administratieve klusjes

Clickworker is een website die betaald voor schrijven, vertalen, online onderzoek en het verwerken van online data. Nadeel is wel dat de site geheel in het Engels is.

Het idee achter Clickworker is dat bedrijven er allerlei tijdrovende administratieve klusjes kunnen uitbesteden aan de leden van Clickworker (‘Clickworkers’ genaamd). Denk aan het toevoegen van beschrijvingen aan tienduizenden foto’s of aan het online zoeken van contactgegevens bij de namen van een paar duizend individuen. Dat soort opdrachten worden dan in stukjes opgeknipt en elke ‘Clickworker’ kan tegen betaling één of meerdere van die opdrachten uitvoeren. Bij Clickworker kunnen bedrijven naast dat soort opdrachten ook schrijf- en vertaalopdracht uitzetten.

Aanmelden als Clickworker is gratis en vooral een leuke manier om af en toe wat bij te verdienen. Op de website van Clickworker staat dat ze ervoor proberen te zorgen dat de effectieve verdiensten per uur rond de $9 liggen, maar de praktijk leert dat dat meestal lager is. Je wordt uitbetaald via je Paypal of bankrekening zodra je minimaal $10 hebt verdiend.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Henk Van D.

  Als actieve 65+ man heb ik tijd en energie genoeg voor interessante opdrachten tegen redelijke vergoeding. Opleiding HBO+ en zeer brede werkervaring.

 • An B.

  Beste,

  Kan dit door een 17 jarige uit 6e jaar middelbaar onderwijs ?

  Hoe zit dit belastingsgewijs ?

  Groetjes, An

 • Leo Van E.

  Kom ik vanuit België in aanmerking voor administratief thuiswerk? Mijn voorkeur gaat uit naar het lezen en ook corrigeren van Nederlandstalige websites, drukproeven en reclameteksten.

  • Geldverdienen.nl

   Dag Leo,

   Bij Greatcontent gaat het erom dat je de Nederlandse taal goed beheerst, waar je woont maakt niet uit. En ook bij Clickworker gelden er geen beperkingen met betrekking tot nationaliteit.

 • Linda N.

  Clickworker vraagt om mijn tax number (btw-nummer?), ik neem aan dat alleen ondernemers deze hebben. Kan ik ook zonder dit nummer inschrijven?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Linda,

   Als je ‘Netherlands’ als land heb geselecteerd dan heb je als individu inderdaad geen tax number nodig. Hoe je je verdiensten opgeeft bij de Belastingdienst lees je op de veelgestelde vragen pagina.

 • carolien T.

  Waar moet ik klikken om me aan te melden als schrijver?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Carolien,

   Op de homepage van Greatcontent staat rechts van de blauwe ‘Bestel een tekst’-knop een link met de tekst ‘of meld je aan als schrijver’. Die link moet je hebben.

 • Kitty W.

  Als ik me wil aanmelden als clickworker, moet ik dan betalen om me in te schrijven.
  Bij andere thuiswerkcentrales is dat namelijk wel het geval

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Kitty,

   Aanmelden en lid zijn van Clickworker gratis. Meer informatie over thuiswerkcentrales vind je op de productwerk pagina.

 • Gijs van L.

  Ik heb mij aangemeld op greatcontent, maar die geeft aan dat de registraties gesloten zijn. Gebeurt dit vaker? En hoe lang duurt het vaak voordat ze weer openen? Ook heb ik mij aangemeld voor clickworker. Daar kan ik helaas geen jobs vinden. Wat kan ik er aan doen om dit wel te kunnen vinden?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Gijs,

   Dat is inderdaad wel eens eerder gebeurd, en zo’n sluitingsperiode kan helaas best lang duren. Het betekent dat ze op het moment gewoon te weinig aanbod in verhouding tot het aantal actieve deelnemers hebben.

   Wat betreft clickworker; lees de FAQ daar eens door, daar kun je lezen dat je eerst bepaalde proef-oefeningen (‘assessments’) dient te doen. Succes.

   • Gijs van L.

    Ik heb nu de benodigde tests gedaan en zie nu inderdaad een job staan. Als ik hierbij inschrijf zie ik dat er geen projecten bij staan. Komt dit omdat er geen werk is, of gaat hier iets fout? weten jullie toevallig of er weinig werk is op clickworker momenteel?

    • Geldverdienen.nl

     Hi Gijs,

     Geen idee wat er dan precies aan de hand is, sorry. Je kunt waarschijnlijk het beste gewoon even met de support van Clickworker zelf opnemen..

 • jason h.

  Hoe zit het met de btw die je eventueel moet incasseren en afdragen aan de Belastingdienst bij Greatcontent en Clickworker? Geldt dit alleen voor bedrijven of moet je zelf ook btw aangifte doen als “freelancer” van beide sites? Dus dan zou je je als ZZp-er moeten registreren?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Jason,

   Als je graag als freelancer wilt werken (onder een eenmanszaak) dan is dat mogelijk en biedt Greatcontent de mogelijkheid je BTW-nummer te vermelden. Je kunt echter ook als particulier werken; dan heb je geen BTW-nummer nodig en worden de verdiensten exclusief BTW uitbetaald. Die inkomsten dien je in dat geval op te geven in box 1 als “resultaat uit overige werkzaamheden”. (zie ook de veelgestelde vragen pagina)

   Bij Clickworker is het niet mogelijk een BTW-nummer op te geven. Als je als freelancer werkt behoor je over het verdiende bedrag daardoor zelf de BTW af te dragen. Werk je als particulier dan is dat niet van toepassing en geef je je inkomsten wederom als “resultaat uit overige werkzaamheden” aan.

   • Judith B.

    Is het ook mogelijk om voor Greatcontent te werken als je in Nederland bent uitgeschreven en je dus geen belasting betaalt? Hoe gaat het dan met de BTW?

    • Geldverdienen.nl

     Hoi Judith,

     Excuses voor dit vertraagde antwoord. Het antwoord op je vraag is in ieder geval ja dat kan. (Inkomsten)belasting betaalt de ontvanger van inkomsten in principe gewoon in het land waar hij/zij woont, niet de betaler in het land waarvandaan uitbetaald wordt. Over de prijzen die kopers van door jou vertaalde teksten betalen zal Greatcontent ongetwijfeld gewoon (Nederlandse) BTW in rekening brengen, maar dat heeft voor jou geen gevolgen en is voor jou eigenlijk irrelevant. Succes :-)

 • Marty O.

  Ik vind de jobs voor clickworker en greatcontent leuk om te doen, maar het aanbod vind ik erg laag. Mijn vraag is: zijh er vergelijkbare sites waar wij als Nederlanders online geld kunnen verdienen?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Marty

   Niet Nederlandstalig maar wel geschikt voor Nederlands (en ook Belgen) is het “Amazon Mechanical Turk” programma. (Die naam heeft overigens niks met Turkije te maken maar verwijst naar een machine die ooit is gebouwd.) Via dat programma kun je betaald worden voor eenvoudige ‘klusjes’ die net iets te complex zijn om door een computer te laten uitvoeren.

   We hebben het programma zelf nooit getest, maar voel je vrij om dat op eigen houtje te doen: https://www.mturk.com/mturk/welcome. En later je ervaringen of een review delen mag uiteraard altijd. Succes!

   • Marty O.

    Hallo,
    Bedankt voor het idee, maar twee dagen na mijn registratie kreeg ik het volgende bericht:
    We have completed our review of your Amazon Mechanical Turk Worker Account. We regret to inform you that you will not be permitted to work on Mechanical Turk.

    Our account review criteria are proprietary and we cannot disclose the reason why an invitation to complete registration has been denied. If our criteria for invitation changes, you may be invited to complete registration in the future.

    Daarbij komt dat de betalingen volgens mij best laag zijn en ze aan Nederlanders alleen uitbetalen in Amazon.com cadeaukaarten.

    • Astrid V.

     Na mijn registratie kreeg ik eenzelfde bericht. Daarna heb ik exact dezelfde registratie ingevuld, alleen vermeld dat ik in Amerika zou wonen.
     Hierna kreeg ik binnen een aantal uur toegang tot de website en het programma. Het enige is, is dat ze alleen uitbetalen naar Amerikaanse rekeningnummers.
     Geprobeerd een Amerikaans rekeningnummer te openen, maar dit is helaas niet mogelijk, omdat ik geen Amerikaans adres op kan geven.
     Als iemand ideeën heft of een manier om alsnog via AMT te werken, graag!
     Voor de rest zag het eruit als een uitnodigend programma.

 • Jan L.

  Dag dames, heren,

  Interessant uw info. Worden betalingen als een soort kostenvergoedingen uitgekeerd? Of moet je een echte free-lancer of zzp inschrijving hebben? En hoe werkt
  dat met de belasting?

  Alvast dank voor uw antwoorden!

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Jan,

   Hoe je wordt uitbetaald bij Greatcontent en Clickworker staat gewoon in bovenstaande tekst. Je inschrijven als zzp-er is dus niet nodig; je verdiensten worden gewoon direct uitgekeerd op bijvoorbeeld je Paypal-rekening (en van daaruit kun je ze dan weer uitgeven of overboeken naar je bankrekening).

   Hoe je je verdiensten precies moet opgeven bij de Belastingdienst staat hier: https://www.geldverdienen.nl/veelgestelde-vragen/#belasting

   Succes!

 • Wim F.

  Wat voor een type onderwerpen behelst het werk en wat is de gemiddelde frekwentie??

  • Geldverdienen.nl

   Dag Wim,

   Dat valt eigenlijk niet te zeggen; de teksten kunnen namelijk echt overal over gaan, van productomschrijvingen tot reisbestemmingen. Op greatcontent.nl zie je een overzicht van logo’s van opdrachtgevers.

 • Kristel de B.
  4

  Ik wilde nog even mijn ervaring met Greatcontent delen. Op zich een goede verdien manier, maar dan moet je wel op schrijfniveau 4+ (of hoger) worden ingedeeld. Want alleen op dat niveau zijn er altijd veel opdrachten (nu 249). Op de lagere niveaus verschijnt maar af en toe een nieuwe opdracht, en die zijn dan ook vaak weer snel weg. Ik zit zelf helaas op niveau 4.

  Ik raad deze verdien manier alleen aan als je goed genoeg schrijft dat je op niveau 4+ kunt worden ingedeeld.

 • Kristel de B.

  Hoe lang duurt het normaal gesproken voordat je registratie bij greatcontent wordt goedgekeurd?

  Ik heb me net aangemeld maar krijg nu de melding dat het 1 tot 2 weken kan duren voordat mijn registratie is verwerkt.. Duurt het altijd zo lang??

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Kristel,

   Meestal worden nieuwe registraties binnen een paar dagen goedgekeurd. (Bij ons account duurde het 3 werkdagen.)

   • Kristel de B.

    Trouwens nog bedankt voor het antwoord, bij mij duurde het volgens mij ook drie of vier dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens