Geld verdienen met filmpjes verkopen

Laatst bijgewerkt: 06 februari 2023

Naast filmpjes op YouTube zetten en verdienen aan het aantal views, kun je ook geld verdienen door filmpjes en video fragmenten te verkopen. Je materiaal moet daarvoor wel van echt hoge kwaliteit zijn. Dit heb je nodig: een HD camera, en het talent om mooie beelden te schieten en/of de kunde om te video shoppen.

Twee mogelijkheden

Allereerst kun je geld verdienen met het verkopen van video fragmenten. Video jockeys, designers en reclamebureaus maken namelijk lang niet al het materiaal dat ze gebruiken zelf. Vaak kopen ze video fragmenten in op zogenaamde “stock video sites”. Om een idee te krijgen van het type fragmenten dat je kunt verkopen kun je eens bladeren door deze voorbeeld fragmenten.

Een andere mogelijkheid wordt geboden door Userfarm. Dat is een crowdsourcing site waar de marketing afdelingen van sommige bedrijven gebruik van maken. Bedrijven kunnen er wedstrijden uitschrijven voor nieuwe reclame spotjes, en video editors kunnen daar dan inzendingen voor insturen. Winnende spotje winnen duizenden euro’s aan prijzengeld. Userfarm biedt je de mogelijkheid om op opdrachtbasis geld te verdienen met het bedenken, maken en bewerken van video’s.

iStockphoto (korte video fragmenten verkopen)

iStockphoto is in de eerste plaats een marktplaats voor foto’s, maar heeft ook een video afdeling. Daar kopen sommige video jockeys, designers en marketeers het video materiaal dat ze gebruiken voor hun sets, presentaties en reclames. De filmpjes die je er wilt verkopen hoeven niet langer dan een paar seconde te duren.

De prijzen die kopers moeten betalen voor je filmpjes wordt bepaald door iStockphoto op basis van de kwaliteit van je video’s, en liggen meestal tussen enkele tientallen tot honderden euro’s. Daarvan ontvang jij tot 45%, afhankelijk van hoeveel filmpjes je al hebt verkocht. Maar het allerleukste van deze verdien manier is dat jouw video fragmenten dan dus wereldwijd gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld reclame spotjes en door video jockeys op grote festivals.

Userfarm (reclamespotjes maken)

Zoals eerder aangegeven is Userfarm een crowdsourcing site voor reclame spotjes. De opdrachtgevers zijn grote bedrijven die in een beschrijving aangeven voor welk product of merk ze op zoek zijn naar een reclame spotje en welk prijzengeld ze aan hun wedstrijd verbinden. Vervolgens heb je een aantal weken de tijd om één of meerdere inzendingen te doen.

Het leuke van Userfarm is dat je werkt voor grote bedrijven en dat je ook betaald krijgt als de opdrachtgever je idee gaat gebruiken (maar wel zelf de video opnieuw gaat schieten). Een nadeel is dat alle te maken spotjes in het Engels moeten zijn, en dat je dus eigenlijk wel iemand in je team nodig hebt die perfect Engels kan spreken. Om een beter idee te krijgen van het type bedrijven dat meedoet en de kwaliteit van de inzendingen kun je bladeren door het wedstrijd overzicht.

Hoeveel verdient het?

Dat is niet te zeggen. Ben je goed in het maken, bewerken, animeren en/of monteren van filmpjes? Dan zou je op deze manier een volledig inkomen kunnen verdienen. Een nadeel is wel dat je weinig zekerheid hebt over je inkomsten. Je krijgt alleen betaald als je filmpjes worden gekocht, en dat zal niet elke maand even vaak zijn.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Mohaned R.

  Hoi, ik heb video beeld Van de Ongeluk op A58 30-11-2018. Ik wil graag weten hoeveel het waard is?

  P.S. video opname na het ongeluk.

  • Geldverdienen.nl

   Hi Mohaned,

   Dat valt zo niet te zeggen, maar vermoedelijk niet veel. Het zou zelfs negatieve waarde kunnen hebben; als je zelf al rijdend hebt gefilmd dan is dat namelijk strafbaar en kan de politie je eventueel achterhalen om alsnog een boete uit te delen. Daar gaan ze de laatste tijd redelijk actief achteraan..

   • Mohaned R.

    Geachte heer/mevrouw

    Ik heb het inderdaad rijdend gefilmd , het was zeer treur ongeluk, het vielt eigenlijk wel fout dat ik het heb gefilmd. En ik wist niet dat er nieuw regels waren betreft video opnames in NL, het namelijk 10 jaar achter de grens gewoont en gewerkt.

    Ik heb spijt van dat ik het had gefilmd.
    Ook al is het €1.000.000 waard. Ik ga het direct wissen.

 • Vincent K.

  De site van poptent is weg. Zijn er nog andere soortgelijke sites?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Vincent,

   Dank voor het melden, dat hadden wij nog niet gemerkt. Poptent is bij deze vervangen door Userfarm, het bedrijf waardoor Poptent een tijd terug is overgenomen.

   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens