Geld verdienen met copy trading

Laatst bijgewerkt: 07 mei 2023

Copy trading is het kopiëren van de beleggingen van iemand anders. Vooral interessant als je zelf gekopieerd wordt, want dat kan extra geld opleveren. Maar voor de ‘copier’ heeft het ook voordelen: het biedt de mogelijkheid om met eigen inleg zonder extra kosten een succesvolle strategie van iemand anders te volgen.

Extra verdienen aan copiers

Copy trading biedt beleggers de mogelijkheid om extra geld te verdienen. Als je gecopied wordt krijg je je eigen transactiekosten (deels) terug en afhankelijk van het aantal copiers krijg je een management fee over het totale bedrag dat jou volgt. Die vergoeding kan oplopen tot duizenden euro’s per maand en wordt geboden omdat copiers ook extra transactie-inkomsten voor het trading platform opleveren.

Het voordeel voor de copier zelf is dat je op de automatische piloot de strategie van iemand anders kunt volgen. Je selecteert een (succesvolle) belegger op basis van eerdere rendementen en kiest het bedrag dat je wilt investeren. De trading software investeert jouw bedrag dan in dezelfde verhoudingen als waarin de gekozen belegger dat doet; als die belegger iets koopt of verkoopt, doet de software dat ook voor jou.

Het beste platform voor copy trading

De beste site voor copy trading is eToro. Zij hebben de meest geavanceerde copy trading software, de vergoedingen voor gecopied worden zijn daar het hoogst (zie onderstaande tabel) en door het grote aantal traders is de kans dat je er zelf gecopied wordt ook groter dan bij andere platforms. Storten en uitbetalen is er gewoon mogelijk via onder andere bankoverschrijving, Paypal en Neteller.

Hoeveel kun je extra verdienen bij eToro?

Dat hangt af van je “activa onder beheer” (AOB), het totale bedrag waarmee andere beleggers je volgen/kopiëren. Des te hoger dat bedrag, des te hoger de extra compensatie die je krijgt. Die compensatie bestaat uit korting op je eigen transactiekosten en uit een management vergoeding:

Activa onder beheer (AOB) Korting op eigen
transactiekosten
Management vergoeding
(per maand)
$200 of meer 20%
$20.000 of meer 30% $500
$150.000 of meer 50% $1.000
$500.000 of meer 100% $1.000 + 2%*AOB

Het lijkt in eerste instantie misschien moeilijk om zoveel “AOB” te behalen, maar dat valt best mee. eToro toont namelijk ’toplijsten’ van beleggers die de afgelopen week/maand het hoogste rendement hebben behaald alsook toplijsten van beleggers op basis van het aantal copiers. Als je eenmaal op zo’n lijstje staat kun je ineens heel snel heel veel meer copiers krijgen.

Een overzicht van hoe het werkt vind je hier, gedetailleerde uitleg en alle regels vind je op deze pagina.

Hoe te beginnen?

Open simpelweg een account bij eToro, doe een storting zodat je een eigen portfolio samen kunt stellen, beschrijf je handelsstrategie in je profiel-gedeelte en communiceer met andere traders om wat bekendheid te genereren. Als je goede resultaten boekt verschijn je vanzelf in toplijstjes.

Let wel op: je kunt bij eToro ook in zogenaamde CFDs handelen. Dat zijn complexe instrumenten met hefboomwerking en daarmee loop je een verhoogd risico op verlies. 65% van particuliere investeerders verliest er geld mee.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond

Nog minimaal 200 tekens