Geld verdienen met wedden (€50 bonus)

Laatst bijgewerkt: 10 december 2018

Bij wedden op sport speel je niet tegen bookmakers maar (indirect) tegen andere echte mensen. Op deze pagina lees je met wat voor strategie je kunt profiteren van hun fouten, en bij welke bookmaker de wedders gemiddeld het slechtst zijn. Daarnaast legt deze pagina uit hoe je €50 extra wedtegoed kunt bemachtigen.

Wat zijn bookmakers?

Wedden op sport doe je bij bookmakers: bedrijven waar je weddenschappen kunt plaatsen voor geld. Komt je voorspelling uit, dan krijg je je inzet plus winst terug. Bij wedden op sport speel je niet tegen de bookmaker maar (indirect) tegen de andere mensen die bij diezelfde bookmaker wedden. Dat maakt het mogelijk om structureel winst te maken. Hieronder lees je hoe.

Hoe versla je bookmakers?

Het goede antwoord: je hoeft de bookmaker niet te verslaan, je moet simpelweg slimmer inzetten dan de gemiddelde wedder bij de bookmaker.

Onder het uitklapbare kopje “Het verdienmodel van de bookmakers” lees je hoe het komt dat je bij bookmakers feitelijk tegen andere mensen speelt, en dat dat tot gevolg heeft dat je winst kunt maken door beter in te zetten dan de gemiddelde wedder. Kopje drie legt vervolgens uit hoe je met een simpele strategie kunt profiteren van de fouten van die andere wedders, en zo ook echt ‘beter dan gemiddeld’ kunt zijn.

 »  Wat zijn noteringen?
Om te kunnen begrijpen hoe bookmakers werken (en hoe je daarvan kunt profiteren) moet je eerst begrijpen wat noteringen zijn.

Bij sportweddenschappen hebben alle mogelijke uitkomsten van een wedstrijd een zogenaamde ‘notering’. Bij voetbalwedstrijden is er dus een notering voor winst van de thuisploeg (de ‘1’), voor gelijkspel (de ‘x’) en voor winst van de bezoekers (de ‘2’). Als je op de juiste uitslag hebt ingezet keert de bookmaker je een bedrag uit gelijk aan je inzet maal de notering van je voorspelling.

Voorbeeld-notering:

Ajax – Willem II
(1) 1.50   (x) 1.95   (2) 3.00

Deze noteringen geven aan dat de bookmaker bij een zege voor Ajax 1.50 keer de inzet uitkeert, bij gelijkspel 1.95 keer, en bij een zege voor Willem II 3.00 keer. Zet je €10 op Willem II? Dan ontvang je dus €30 (= €10 x 3.00) als Willem II inderdaad wint.

 »  Het verdienmodel van de bookmakers
Het verdienmodel van bookmakers is simpelweg het halen van een kleine fee uit de totale pot die op een wedstrijd is ingezet. Dat gaat zo:

De software van bookmakers bepaalt automatisch de noteringen zodat (a) het uit te keren bedrag ongeveer gelijk is bij elke mogelijke uitslag, en (b) dat bedrag iets lager is dan het totale bedrag dat op alle uitslagen is ingezet. (Om precies te zijn: uit te keren bedrag = totale inzet op alle uitslagen – de bookmaker fee). Zo maken de bookmakers altijd ongeveer evenveel winst, ongeacht de uitkomst van de wedstrijd.

Punt (a) betekent voor het ‘Wat zijn noteringen?’-voorbeeld dat de software ervoor zal proberen te zorgen dat er ongeveer twee keer meer wordt gewed op Ajax dan op Willem II. (Stel er is €1000 op Ajax ingezet en €500 op Willem II, dan is het uit te keren bedrag in beide gevallen namelijk €1500.) Wordt er teveel op Ajax gewed? Dan verlaagt de software de Ajax-notering en verhoogt het die van Willem II iets, zodat inzetten op Willem II aantrekkelijker wordt. De inzetten zullen dan bijtrekken in de gewenste richting.

Dit verdienmodel leidt tot twee conclusies:

 1. De noteringen worden bepaald door ‘wat er door wedders wordt ingezet’ (of in vaktermen: ‘door wat de markt denkt’). Nog specifieker gezegd: de noteringen zijn het resultaat van wat wedders gemiddeld hebben ingezet.
 2. Je speelt niet tegen bookmakers maar (indirect) tegen andere wedders.
 »  Hoe profiteer je van de fouten van anderen?
Om geld te verdienen met wedden moet je dus beter inzetten dan de gemiddelde wedder. Om dat voor elkaar te krijgen moet je beseffen dat de meeste wedders zich laten leiden door emoties. ‘Ik hoop dat Ajax met 3-0 wint van Willem II dus ik zet in op 3-0 voor Ajax’. Om beter dan gemiddeld te zijn moet je daar niet aan meedoen. Je wedt niet op basis van wat je hoopt, maar op basis van waarschijnlijkheid. Je schat in of noteringen te hoog zijn in verhouding tot de werkelijke kans dat een uitslag uitkomt, en alleen als dat zo is plaats je een weddenschap.

Samenvatting

Heb je verstand van sport, en belangrijker, ben je in staat je niet te laten verleiden tot inzetten op basis van hoop of frustratie? Dan kun je geld verdienen met wedden. Als je dat wilt uitproberen is Unibet de beste keus. Onder andere omdat je daar €50 extra wedtegoed kunt krijgen, maar vooral omdat wedders daar gemiddeld het slechtst zijn. (zie ook pluspunt 4 onderaan deze pagina)

€50 extra wedtegoed

Het bemachtigen van de €50 wedbonus bij Unibet kan via deze Belgische site.

Pluspunten:

 1. Gratis wedbonus van 50 euro.
 2. Gratis live wedstrijden kijken via internet!
 3. Niet alleen wedden op voetbal en zo’n beetje alle sporten, maar ook op verkiezingsuitslagen en televisieprogramma’s.
 4. Bij Unibet zitten véél meer recreatieve wedders dan bij andere bookmakers. (Dat is onder andere het gevolg van pluspunten 1 t/m 3 hierboven.) Dat maakt het makkelijker om beter dan gemiddeld te zijn, en dus ook om geld te verdienen.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Toon:
Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Joop K.

  Hallo,

  Moet je dan niet wedden op gelijkspel?

  En moet je bv 10 euro inzetten en vetdelen over beiden en is het dan niet beter om gelijk dan op Ajax te wedden zo gauw de wedstrijd er op staat aangezien de notering in de loop van de week zal zakken?

  Grt Joop

  • Geldverdienen.nl

   Hi Joop,

   De noteringen veranderen inderdaad ook gedurende de wedstrijd mee en uiteindelijk worden alle noteringen zo vastgesteld dat je nooit ‘gegarandeerd’ kunt winnen.

 • besim t.

  Als ik me inschrijf met ideal willen ze mijn adres weten maar als ik dat invoer worden er dan dingen naar mijn adres toe gestuurd?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Besim,

   Er wordt nooit post naar je woonadres verstuurd, alles gaat via e-mail.

 • Arend B.

  Als ik me inschrijf met ideal willen ze mijn adres weten maar als ik dat invoer worden er dan dingen naar mijn adres toe gestuurd?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Arend,

   Unibet stuurt nooit post naar je thuisadres, alle communicatie gaat altijd via e-mail.

 • Menno M.

  Hallo.

  Hoe kan ik live wedstrijden kijken op internet.
  Is dat ook via unibet?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Menno,

   Je kunt er inderdaad ook wedstrijden live kijken (gratis), niet alleen van voetbal maar bijvoorbeeld ook van tennis en ijshockey. Ze hebben echter niet alle competities.

 • Rob van de W.

  Ik heb me aangemeld bij de Engels site van Unibet, want dit moet voor Nederlanders toch. Ik heb 350 gestort, alleen hoe krijg ik die bonus?

  Gr,

  • Geldverdienen.nl

   Hi Rob,

   Als je je via de actiepagina hebt aangemeld zou je bonus automatisch in je account moeten staan na de storting. Als dat niet het geval is kun je het beste even contact opnemen met de support van Unibet zelf (ze hebben ook een LiveChat). Succes!

 • Stijn B.

  Hallo,

  Als ik het goed begrijp kan je dus ook op bijde inzetten?
  (Bijvoorbeeld italie vs spanje.. ik zet 5 euro in op spanje en 5 euro in op italie zo maak ik toch altijd winst?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Stijn,

   Je vergeet het gedeelte van de uitleg dat de bookmaker ook een fee uit de pot met inzet haalt. Dat zorgt ervoor dat de noteringen voor een weddenschap met slechts twee kanten nooit allebei hoger dan 2 kunnen zijn.

   Bij een Italië-Spanje weddenschap die gelijkspel negeert zouden de noteringen dan bijvoorbeeld 1.95-1.95 kunnen zijn, of 1.8-2.5. Dan maak je niet altijd gegarandeerd winst, reken maar na.

 • Jeroen B.

  Ik heb 50 euro gestort en 50 euro bonus, dus mijn balans is 100. Kan ik nu 50 eraf halen en met 50 doorgokken?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Jeroen,

   Je kan een uitbetaling aanvragen zodra je je totale saldo drie keer hebt ingezet.

 • Koen a.
  4

  Echt vet en er valt zeker wat mee te verdienen. Ik raad beginners wel aan om klein te beginnen. Je leert langzaam steeds meer en dan kun je na verloop van tijd meedoen met het echte werk, (10ntje inleggen, combi’s, over/under, etc.)

 • shayan p.

  Hallo
  Hoe gaan ze achter komen als je 16 jaar oud bent? En wat gebeurt er dan?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Shayan,

   Om je identiteit te verifiëren kan het in soms zo zijn dat ze om een kopie van een identiteitsbewijs vragen. Als je dat dan niet kunt tonen (of als op dat moment blijkt dat je minderjarig bent) dan wordt je accountsaldo simpelweg bevroren (dat moet van de wetgever).

   Als je nog geen 18 bent kun je dus echt niet meedoen. Overigens is er natuurlijk ook een goede reden dat de wetgever dat zo bedacht heeft.

   Succes in ieder geval met het uitzoeken van een andere methode!

 • Jelle Van d.

  Bij het inschrijven vragen ze om een debitcard of creditcard maar kan je ook met iDeal betalen?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Jelle,

   iDeal wordt inderdaad ook geaccepteerd (net als bankoverschrijving, Paypal, credit cards, en vrijwel alle andere betalingsmogelijkheden).

 • Oudere reacties laden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens