Geld verdienen met reclame op je auto

Laatst bijgewerkt: 12 maart 2018

Heb je een eigen auto? Dan is een makkelijke manier om geld bij te verdienen je auto beschikbaar stellen voor bestickering met reclame. De enige voorwaarden zijn dat je een nette auto hebt en dat je jezelf daarnaast ook netjes gedraagt in het verkeer. Deze verdien manier kan je €150 per maand opleveren.

Hoe werkt het?

Het begint met je inschrijven bij Reclame Rijden Nederland. Dat is gratis en je ontvangt dan meteen een inschrijfbevestiging. Vervolgens komt je auto in een landelijke database te staan en wordt je auto onder de aandacht gebracht bij adverteerders. Zodra er een geïnteresseerde adverteerder is gevonden wordt er contact met je opgenomen om je een voorstel te doen.

Het voorstel

Als er een geïnteresseerde adverteerder is gevonden wordt je een voorstel gedaan. Je krijgt dan te horen wie de geïnteresseerde adverteerder is, hoe de reclame op je auto eruit zal gaan zien, welke vergoeding je kunt krijgen en wat de looptijd is van de advertentie (meestal een paar maanden). Ga je akkoord met het aanbod? Dan wordt er meteen een afspraak met je gemaakt voor het aanbrengen van de bestickering. Dat vindt altijd plaats bij een bedrijf in jouw omgeving. (Reclame Rijden Nederland heeft partners in het hele land.)

Hoeveel kun je verdienen?

Het aanbrengen en verwijderen van de bestickering kost je niets, en het rondrijden met de reclame levert je tot €150 per maand op. Twintig procent van de vergoeding wordt al meteen na het aanbrengen van de bestickering uitgekeerd, maar de resterende tachtig procent pas als de reclame weer is verwijderd. (De reden daarvoor is dat gecontroleerd moeten kunnen worden dat de bestickering aan het einde van de reclameperiode ook nog steeds aanwezig en onbeschadigd is.)

Is mijn auto wel geschikt?

Ingeschreven staan bij Reclame Rijden Nederland is gratis en kan je alleen maar geld opleveren. Maak je dus vooral geen zorgen over of je auto wel geschikt genoeg is. Het ergste wat je kan gebeuren is dat je gratis staat ingeschreven en dat er geen adverteerder wordt gevonden, of dat er wel een adverteerder wordt gevonden maar dat je bij het voorstel niet meer dan een paar tientjes per maand als vergoeding krijgt aangeboden. Dan kun je dat aanbod altijd nog afwijzen.

Om de maximale vergoeding van €150 per maand binnen te slepen moet je auto aantrekkelijk zijn voor adverteerders. Vooral belangrijk is dat je auto goed onderhouden is en dat je bij voorkeur ook redelijk wat kilometers maakt. Hoe nieuw je model is maakt niet zoveel uit, maar een leuk kleurtje kan je auto voor adverteerders wel interessanter maken omdat dat natuurlijk helpt om extra aandacht naar de reclame te trekken.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Toon:
Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • benjamin k.

  Goedenavond.
  Ooit heb ik meaangemeld bij jullie met mijn kelien auto Toyota Starlet van 1996. Nooit iets gehoord,
  Maak ik met een Volvo meer kans, een Volvo station (zwart) uit 2000.
  Ik woon in de provincie Zeeland.
  Dank U wel.

 • Rieks B.

  Stel dat de adverteerder failliet gaat of dat het bedrijf na afloop van de periode mij niet uitbetaald?
  En dan?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Rieks,

   In de overeenkomst met Reclame Rijden staat inderdaad dat je in dergelijke gevallen niet uitbetaald krijgt. In de praktijk is dat echter nog nooit voorgekomen.

 • Maick S.

  Ik kan wel wat extra gebruiken rij in en seat toledo sport en wat komt er dan voor reclame op

  • Geldverdienen.nl

   Hi Maick,

   Voor een antwoord op dit soort vragen kun je het beste gewoon even contact opnemen met de support van Reclame Rijden zelf.

 • Erwin C.

  Ik rij niet zo veel kilometers, maar ik woon boven een grote supermarkt en mijn auto staat op de grote parkeerplaats bij deze supermarkt. Daar komen veel mensen dagelijks. Is dit interessant genoeg?

 • Karina Kuiper .

  Ik stel mijn auto beschikbaar.
  Betreft een mooie witte polo 62n uit 2000.

 • Coen Velden van d.

  Graag willen wij weten of er interesse is
  Om onze 75 onderhouds wagens te gebruiken
  Voor reclame, voorkeur per wagen contracten 1,2,3,4 maar bij voorkeur minimaal 5 jaar als daar vraag voor is. Regio zuid Holland Brabant klein deel Amsterdam

  Zijn 5 dagen per week plm 45 tot 50 uur in bedrijf
  Wagens gaan ook mee naar huis van bestuurders

 • Ria R.

  Kunnen ook meerdere adverteerders; in dezelfde periode
  gebruik maken met de bestickering van mijn auto?

  En welke delen van de auto worden meestal voor bestickering gebruikt?

  Ik rijdt niet zoveel kilometers; maar mijn auto staat wel altijd op een druk bezochtte parkeerplaats. Waar mensen van allerlei nationaliteiten komen. En langs mijn huis rijden na werk tijd continue auto, s, die naar o.a. de A1 gaan. Mijn auto zien ze dan staan. Kom mijn auto dan ook nog in aanmerking voor bestickering m. a. w. is mijn auto, dan ook nog interessant voor de adverteerder.

 • Rohan D.

  Is het toegestaan om als particulier zijnde meerdere auto’s rond te laten rijden?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Rohan,

   het antwoord op dit soort vragen weten wij helaas ook niet, daarvoor kun je het beste even zelf contact opnemen met de support van Reclame Rijden zelf en mogelijk ook met de Belgische Kamer van Koophandel. Succes.

 • Samir S.

  Hi, ik zou graag wat willen verdienen door reclame op mijn auto te laten plaatsen. Hoe werkt dit precies? Ik rij elke dag door heel Rotterdam, ik woon in noord, mijn school is in zuid en mijn werk in oost + ik werk soms met mijn eigen auto. Ik rij ook regelmatig in breda, tilburg en utrecht. Ik hoor graag z.s.m wat van jullie. Mvg, Samir

  • Hallo Samir.
   Op onze website staat precies omschreven hoe het in z’n werk gaat. Zodra je jezelf hebt aangemeld kan je geselecteerd worden door een adverteerder (zodra je aan de criteria van de adverteerder voldoet) en bieden wij je de campagne aan. Zodra je akkoord gaat met deze campagne, plannen we een afspraak in om deze campagne op je achterruit te bevestigen. Ook delen wij dan mede wat het te verdienen bedrag geworden is. Dit kan een financiële vergoeding zijn of een vergoeding in natura. Voor nog meer informatie verwijs ik je naar de website.
   Groet, Henk Clappers
   Reclame Rijden Nederland

 • Ester De w.

  Beste adverteerders ik rij in een 45 km auto die nogal veel bekijks heeft. Ik zou me wel willen aanmelden om reclame te rijden voor bedrijven maar is mij auto hier wel gesticht voor. Ik rij regelmatig met me autotje en ook vaak in de buurt van het strand waar veel mensen komen. Dus mocht u intresse hebben laat het me weten mvg ester

 • Oudere reacties laden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens