Geld verdienen met oude telefoons

Laatst bijgewerkt: 08 december 2018

Geld verdienen aan je oude mobiele telefoon door die te verkopen aan een inruilsite is heel eenvoudig. Het houdt nauwelijks meer in dan je rekeningnummer doorgeven en je oude mobiel opsturen. Dat opsturen is altijd gratis. Ook gsm’s met gebreken en zelfs volledig kapotte mobieltjes kunnen geld waard zijn.

Hoe werkt het?

Eerst geef je via de inruilsite aan wat voor een type mobiele telefoon je wilt inruilen en wat je rekeningnummer is. Bij sommige sites wordt je meteen gevraagd aan te geven of de telefoon defecten heeft. Je krijgt vervolgens een adreslabel toegestuurd (via e-mail of met de post) dat je kunt gebruiken om de telefoon gratis op te sturen.

De inruilsite gaat je mobieltje na ontvangst testen om te controleren of de door jou doorgegeven gegevens kloppen. Bij GSM Loket en Zonzoo wordt je vergoeding daarna automatisch naar je overgemaakt. Bij Envirofone ontvang je na de testfase eerst nog een prijsofferte. Als je akkoord gaat met de prijs die ze je bieden, pas dan is de verkoop definitief en wordt het geld naar je overgemaakt.

Wat is de beste inruilsite?

Er zijn meerdere goede inruilsites, allemaal met hun eigen voordelen. Het beste kun je de waarde van jouw telefoon vergelijken op alle sites, en dan de site kiezen waar de vergoeding het hoogst is. Hier een overzicht van de voor- en nadelen van de verschillende sites:

GSM loket

Meestal de hoogste vergoedingen voor werkende mobieltjes. Een tweede voordeel is dat je je geld binnen 24 uur op je rekening hebt staan nadat zij je telefoon hebben ontvangen. Een nadeel is dat je zelf verantwoordelijke bent voor een correcte verpakking.

Envirofone

Dit bedrijf stuurt gratis een bubbeltjesenvelop naar je op waarmee je de telefoon(s) kunt verzenden. Bovendien wordt je telefoon gewoon gratis terug gestuurd als je niet tevreden bent met de prijs die ze (na het testen van je telefoon) bereid zijn te betalen. Een nadeel van deze site is dat je niet van te vore weet welke prijs je krijgt voor een mobieltje met defecten.

Zonzoo

Vrijwel altijd de hoogste vergoedingen voor defecte mobieltjes (altijd gelijk aan 50% van de prijs die je zou krijgen voor werkende mobieltjes). Een nadeel is dat je je verkoop niet kunt annuleren nadat je je telefoon op de post hebt gedaan.

Defecte mobieltjes

De inruilsites verdienen geld met het (eventueel na reparatie) doorverkopen van de mobieltjes op tweedehands markten (soms in derde wereld landen), en met het met recyclen van losse onderdelen. Ingeleverde mobieltjes die het niet meer doen zijn daardoor in de meeste gevallen toch nog redelijk wat waard. Maar dat betekent niet dat je voor elke kapotte telefoon gegarandeerd nog iets van een vergoeding krijgt; als er onderdelen missen of als er sprake is van zeer ernstige waterschade, dan ontvang je in de meeste gevallen geen enkele vergoeding.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Toon:
Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • S F.

  Ik heb een iPhone gevonden, heb die persoon gemaild maar nooit reactie. Dit is nu ongeveer een 2 jaar ofzo geleden. Ik wil ervanaf, krijg er nog net 10 mss 15 euro voor, ergens bij particulieren. Kan ik eventueel er meer voor krijgen bij een van bovenstaande??
  Hij werkt echt nog, maar je, hij is van iemand en de iPhone zoeken staat aan, denk ik, ik heb hem gereset eens, maarja… enfin… kdenk dat ik hem anders gewoon de vuilbak indoe! maar… er zijn toch zoieso stukken die je wel kan gebruiken, al is het tweedehands… natuurlijk liefst niets met de ‘(mijn) iPhone opzoeken/localiseren’ gedoe….

 • jerico D.

  hoeveel jaar moet je zijn om dit te mogen doen ?
  mvg jerico

  • Geldverdienen.nl

   Hi Jerico,

   In principe is er geen minimum leeftijd. Als je beschikt over een bankrekeningnummer waar de inruilsites de vergoeding naar kunnen overmaken, dan voldoet dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens