Geld verdienen met dropshipping

Laatst bijgewerkt: 19 juli 2017

Bij dropshipping koop je als handelaar een product pas in als je het al hebt verkocht. Het mooie daarvan is dat je daardoor nooit verlies kunt maken. Voordeel twee is dat het hebben van een eigen webshop niet noodzakelijk is. Het verkopen van dropship-producten kan namelijk prima via Marktplaats en eBay.

Wat is dropshipping?

Dropshippers zijn producenten en groothandels (verspreid over de hele wereld) die hun product op verzoek van een handelaar (jij) direct naar de klant versturen. De klant bestelt het product gewoon bij jou, maar jij schuift de bestelling als het ware door naar de dropshipper. Als handelaar bestel je het product pas bij de dropshipper nadat de klant het product bij jou heeft besteld èn jou heeft betaald. Zolang de prijs voor de klant hoger is dan de inkoopprijs die de dropshipper rekent maak je als handelaar dus gegarandeerd winst. Online geld verdienen op een vrij risicoloze manier.

De voordelen van dropshipping zijn dat je als handelaar geen geld hoeft te investeren, geen voorraad hoeft aan te houden, zelf geen producten hoeft te verzenden, en dat je niet eens een eigen webshop nodig hebt om de producten te verkopen.

Hoe verkoop je dropship producten?

Om als handelaar geld te verdienen met dropshipping heb je natuurlijk een manier nodig om de producten ‘aan de man te brengen’. Dat kan op zich prima via een eigen webshop (zie de webshop-pagina voor uitleg over het starten van een webwinkel), maar een webshop beheren is wel relatief veel werk. Veel makkelijker is het om je producten aan te bieden via Marktplaats en/of eBay. Marktplaats als je je wilt richten op Nederlandse consumenten, eBay als je je richt op de internationale markt.

Dropshipping via Marktplaats

Marktplaats is ideaal om te werken met dropshipping. Dat gaat zo: je kiest een product van een dropshipper, zet dat product op Marktplaats voor een hogere prijs dan de dropshipper rekent, en als een klant je product koopt, dan laat je de klant eerst betalen, om vervolgens met een deel van dat geld de dropshipper te betalen en hem opdracht te geven het product naar de klant te sturen. Merk op dat je op deze manier dus helemaal geen startkapitaal nodig hebt.

Hoe vind je goede dropshippers?

Je succes als dropship-handelaar wordt vooral bepaald door de producten die je uitkiest om te gaan verkopen. Dat begint bij het kiezen van een geschikte dropshipper. Het vinden van een goede dropshipper kan echter nog best lastig zijn. Natuurlijk kun je er gewoon online op zoeken (door bijvoorbeeld te googlen op “gadget dropshipper”, “speelgoed dropshipper”, etc.) maar de dropshippers die je dan vindt zijn lang niet altijd even betrouwbaar en goedkoop. Pixmania-PRO is redelijk bekend, maar op het internet zijn ook negatieve verhalen over de marges en klantenservice daar te vinden.

Het werken met een betrouwbare dropshipper is in ieder geval echt super belangrijk. Als er problemen zijn met het product of de levering zal de klant namelijk bij jou aankloppen. Er zijn eigenlijk teveel factoren waarop je moet letten om dat hier in volledigheid te kunnen beschrijven, maar een aanrader voor meer informatie over het vinden van betrouwbare dropshippers staat in ieder geval dit Dropshipping E-book. Een aanrader als je serieus met deze methode aan de slag wilt.

Video cursus

Wil je meer uitleg over geld verdienen met dropshipping via Marktplaats? Dan is er eventueel ook een online video cursus die je kunt volgen. Die cursus kost 79 euro maar legt erg goed de ins en outs van dropshipping uit, geeft goede tips over welk soorten producten het best verkopen via Marktplaats, en is inclusief een dropshipper-lijst. Een aanrader als je serieus met deze methode aan de slag wilt.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Toon:
Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Patrick M.

  Wat is het verschil tussen dropshippen en resellen? Is dat niet (een beetje) hetzelfde?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Patrick,

   Een dropshipper is in principe wel een reseller maar een reseller niet automatisch een dropshipper.

   Bij dropshipping is het altijd zo dat de verkoper het product pas bij de producent inkoopt als hij het al aan de verkoper heeft verkocht; het product wordt dan direct van de producent naar de klant/koper wordt gestuurd, zonder dat de verkoper het product in handen krijgt.

   Resellen betekent simpelweg dat je iets doorverkoopt. En vaak betekent dat dat je het product als reseller echt inkoopt, tijdelijk opslaat, en pas later verkoopt en verzendt.

 • Bas M.

  Hallo,
  Mij lijkt het dat als je via marktplaats verkoopt zonder dat je een website hebt, dat mensen je niet vertrouwen. Als je geen kvk nummer hebt of website kunnen de mensen toch denken dat je een oplichter bent?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Bas,

   Er zijn zat eerlijke verkopen die via Marktplaats tot stand komen, een website of kvk nummer is daarvoor niet vereist. Eventueel een idee om betrouwbaar over te komen: van te vore een Skype gesprek aanbieden (waarbij je als verkopen je gezicht laat zien) en tegelijkertijd ook een link naar je Facebook-profiel ter beschikking stellen. Succes.

 • Rick N.

  Het lijkt alsof er geen enkele nadelen zijn. Waarom doet niet iedereen dit dan?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Rick,

   Vermoedelijk omdat je eerst tijd en moeite moet investeren, en uiteindelijk niet gegarandeerd bent van resultaat.

 • Jeroen E.

  Wanneer je dit doet.
  En je klant krijgt een pakket thuis van bijvoorbeeld bol.com. (Gewoon een voorbeeld).
  Dan ziet de klant toch dat het product van een andere afkomst komt dan bij jou?

  Groeten,

  Jeroen Esselbrugge

  • Geldverdienen.nl

   Hi Jeroen,

   Goede vraag en excuses voor dit vertraagde antwoord.

   Hoe het precies werkt verschilt per dropshipper. Bij sommige dropshippers kun je een eigen factuur met je eigen logo laten meesturen, bij anderen ziet de klant inderdaad dat het product van een bepaald bedrijf afkomstig is. Maar op zich hoeft dat laatste geen probleem te zijn. Als de klant het product krijgt wat was besteld tegen de prijs die was aangegeven dan zijn ze meestal tevreden. En je zou natuurlijk ook kunnen overwegen al meteen bij de bestelling aan te geven waar het product vandaan verstuurd wordt.

   Succes :)

 • Ellen B.

  Als je handelt via marktplaats hoe zit het dan met belastingaangifte en btw afdracht?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Ellen,

   Als je serieus met deze methode aan de slag gaat dan ben je verplicht als bedrijf te handelen (en dus een KvK-inschrijving te nemen), zie deze pagina. Dat betekent dat je dan inderdaad ook btw dient te berekenen en belastingaangifte dient te doen als bedrijf. Voor hulp bij dit soort vraagstukken is het Higher Level ondernemersforum zeer aan te raden. Succes!

 • carla j.

  Moet je een kvk nummer aanvragen als dropshipper?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Carla,

   Jouw vraag is al een keer gesteld en beantwoord, zie de oudere reacties hieronder. Het antwoord is dus geen eenduidig ‘ja’ of ‘nee’..

 • Vani M.

  Hallo,

  Wat een fijne website met uitstekende artikelen. Doordacht in elkaar gezet.

  Ik vroeg mij af wat er gebeurt als de klant niet tevreden is met het product?

  Groetjes!

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Vani,

   Voor de klant ben jij de verkoper en dus ook degene bij wie hij/zij met eventuele klachten of vragen zal aankloppen. Bovendien ben je als verkoper ook wettelijk verantwoordelijk voor het afhandelen van retourneringen. Daarom is het zo belangrijk dat de dropshipper betrouwbaar is.

   Het gangbare proces als de klant het product wilt retourneren is in ieder geval: 1) de klant neemt contact op met jou, 2) jij neemt contact op met de dropshipper en achterhaalt het retouradres, 3) de klant stuurt het product terug, 4) de dropshipper betaalt jou terug, 5) jij betaalt de klant terug.

   Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord. Succes!

 • Matthijs D.
  4

  Een goede suggestie dit (ik doe dit al bijna een half jaar), werken met een dropshipper is inderdaad veel praktischer dan zelf je producten inkopen.

  Het is in mijn ervaring wel echt belangrijk om te letten op de verzendtijd die de leveranciers hanteren; hoe snelle hoe beter, meer dan een week is eigenlijk al onacceptabel lang. Mijn grootste tip is: werk alleen met Nederlandse dropshippers.

  • kimberly l.

   Beste mattijs,
   Hoe hebt u alleen Nederlandse dropshippers gevonden en doet u het via een website of via marktplaats/ebay? Wat slaat bij de mensen het meest aan?

  • Dave S.

   Dag Matthijs,

   je vertelt dat je een half jaar bezig bent. Kun je me wat meer vertellen over de start die je gemaakt hebt? Zo maar begonnen, cursus gevolgd of iets dergelijks? Nu nog veel tijd kwijt? Wat verkoop je zoal en zijn de verdiensten redelijk?

   Ik loop ook al langer met dit idee maar weet niet zo goed waar te beginnen.

  • B K.

   Klopt het dat je voor deze manier een KvK nummer nodig hebt?

   • Geldverdienen.nl

    Wettelijk gezien is het hebben van een KvK-nummer niet verplicht, maar in de praktijk is het vaak wel nodig omdat de meeste leveranciers anders geen zaken met je willen doen. Bovendien geeft het je ook naar klanten toe een professionelere uitstraling. Maar laat dat je niet afschrikken, want inschrijven bij de KvK is gratis en stelt niet veel voor. Zie ook deze uitleg op kvk.nl.

    Het advies is dus om eerst te kijken of de leverancier waarmee je wilt werken een KvK-nummer vereist, en zoja, alleen dan de moeite te nemen een inschrijving te regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens