Geld verdienen met dropshipping

Laatst bijgewerkt: 07 augustus 2019

Bij dropshipping koop je als handelaar een product pas in als je het al hebt verkocht. Het mooie daarvan is dat je daardoor nooit verlies kunt maken. Voordeel twee is dat het hebben van een eigen webshop niet noodzakelijk is. Het verkopen van dropship-producten kan namelijk prima via Marktplaats en eBay.

Wat is dropshipping?

Dropshippers zijn producenten en groothandels (verspreid over de hele wereld) die hun product op verzoek van een handelaar (jij) direct naar de klant versturen. De klant bestelt het product gewoon bij jou, maar jij schuift de bestelling als het ware door naar de dropshipper. Als handelaar bestel je het product pas bij de dropshipper nadat de klant het product bij jou heeft besteld èn jou heeft betaald. Zolang de prijs voor de klant hoger is dan de inkoopprijs die de dropshipper rekent maak je als handelaar dus gegarandeerd winst. Online geld verdienen op een vrij risicoloze manier.

De voordelen van dropshipping zijn dat je als handelaar geen geld hoeft te investeren, geen voorraad hoeft aan te houden, zelf geen producten hoeft te verzenden, en dat je niet eens een eigen webshop nodig hebt om de producten te verkopen.

Hoe verkoop je dropship producten?

Om als handelaar geld te verdienen met dropshipping heb je natuurlijk een manier nodig om de producten ‘aan de man te brengen’. Dat kan op zich prima via een eigen webshop (zie de webshop-pagina voor uitleg over het starten van een webwinkel), maar een webshop beheren is wel relatief veel werk. Veel makkelijker is het om je producten aan te bieden via Marktplaats en/of eBay. Marktplaats als je je wilt richten op Nederlandse consumenten, eBay als je je richt op de internationale markt.

Dropshipping via Marktplaats

Marktplaats is ideaal om te werken met dropshipping. Dat gaat zo: je kiest een product van een dropshipper, zet dat product op Marktplaats voor een hogere prijs dan de dropshipper rekent, en als een klant je product koopt, dan laat je de klant eerst betalen, om vervolgens met een deel van dat geld de dropshipper te betalen en hem opdracht te geven het product naar de klant te sturen. Merk op dat je op deze manier dus helemaal geen startkapitaal nodig hebt.

Hoe vind je goede dropshippers?

Je succes als dropship-handelaar wordt vooral bepaald door de producten die je uitkiest om te gaan verkopen. Dat begint bij het kiezen van een geschikte dropshipper. Het vinden van een goede dropshipper kan echter nog best lastig zijn. Natuurlijk kun je er gewoon online op zoeken (door bijvoorbeeld te googlen op “gadget dropshipper”, “speelgoed dropshipper”, etc.) maar de dropshippers die je dan vindt zijn lang niet altijd even betrouwbaar en goedkoop. Pixmania-PRO is redelijk bekend, maar op het internet zijn ook negatieve verhalen over de marges en klantenservice daar te vinden.

Het werken met een betrouwbare dropshipper is in ieder geval echt super belangrijk. Als er problemen zijn met het product of de levering zal de klant namelijk bij jou aankloppen. Er zijn eigenlijk teveel factoren waarop je moet letten om dat hier in volledigheid te kunnen beschrijven, maar een aanrader voor meer informatie over het vinden van betrouwbare dropshippers staat in ieder geval dit Dropshipping E-book. Een aanrader als je serieus met deze methode aan de slag wilt.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Toon:
Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Vincent g.

  Hoi,
  Mag ik jullie erop wijzen dat heel veel van jullie links niet meer werken.
  Tevens is dropshippen op Marktplaats vrijwel kansloos aangezien je marge al niet hoog is en mensen daar denken dat ze iets voor een habbekrats kunnen krijgen, die gaan niet iets kopen wat ze zogenaamd nieuw denken te kunnen krijgen bij een gerenomeerde website voor 5 euro meer.

 • Rinus J.

  Ik ben hier nieuw in kunnen jullie mij een beetje op weg helpen met wat ik moet doen ?

 • erwin v.

  Goedeavond, Ik wil graag een webshop opzetten enkel de levertijden zijn te lang, hoe moet ik daar met omgaan.

  Mvg, Erwin

  • Geldverdienen.nl

   Hi Erwin,

   Je hebt een aantal opties:
   1. Een andere dropshipper zoeken
   2. Zelf een voorraad aanhouden (maar in dat geval ben je eigenlijk niet meer aan het “dropshippen”)
   3. De langere levertijden toch accepteren..

   Optie 1 is waarschijnlijk het meest aan te raden.

 • Dexter V.

  Heb je een zakelijke rekening nodig voor dropshipping

  • Geldverdienen.nl

   Hi Dexter,

   Nee, dat is geen vereiste:
   – Als particulier kun je ook met dropshipping aan de slag
   – Als je bij de KvK als eenmanszaak staat ingeschreven kan je je privé-rekening ook zakelijk gebruiken

 • Yousif M.

  Hoi

  Allereerst topsite met veel nuttige info

  Ik zie dat je op ebay en marktplaats je dropship producten kan zetten, maar mijn vraag is kan je dat dan ook bijvoorbeeld via Facebook etc promoten en een landingpage ervoor maken?

  Mvg

  • Geldverdienen.nl

   Hi Yousif,

   Allereerst excuses voor dit vertraagde antwoord!

   Wat betreft je vraag; dat kan zeker! Veel dropshippers maken inderdaad landingpages, waarvoor ze dan advertenties inkopen bij bijvoorbeeld Google of Facebook.

   Succes :-)

 • Suzanne B.

  Hoi.
  Heb je voor dropshipping een KvK nummer nodig?

  Mvg Suzanne

  • Geldverdienen.nl

   Hi Suzanne,

   Zoek eens op ‘kvk’ in het zoekvenster hierboven. Dan wordt jouw vraag hopelijk beantwoord. Succes.

 • cynthia m.

  als je iets verkoop en het gelijk naar de klant laat sturen zit er dan geen aankoop bon bij met het bedrag wat ik betaal en mijn gegevens erop?

  • Paul B.

   Nee, de verzending zal in een neutrale verpakking gaan en een eventuele factuur gaat alleen naar jou.

 • Martha Van der W.

  Ik zou graag willen weten hoe het werkt met de betaling; gaat dat via Paypall of Paypro? Ik kan dat namelijk niet terugvinden in het artikel…

  • Geldverdienen.nl

   Dag Martha,

   Dat is volledige afhankelijk van hoe jij jouw producten aan de consument aanbiedt. Als je een eigen webshop bouwt kun je de klanten laten betalen via Paypal, maar ook via tal van alle betaalmethodes. Via Marktplaats is bankoverschrijving zelfs een logische optie. Hoe jij de dropshipper betaalt verschilt ook weer per dropshipper.

 • Ellen van der K.

  Hallo,

  Wij willen graag onze in Nederland gemaakte producten verkopen via Duitse dropshippers aan de Duitse consument. Moeten wij dan BTW berekenen en afdragen hierover? Omdat we betalen aan een buitenlands bedrijf maar leveren aan een buitenlandse consument is mij dat niet helemaal duidelijk.

  • Harald H.

   Hallo Ellen,

   Als Nederlander woon ik sinds 2010 over de grens in Duitsland. Heeft overigens niets met de resultaten van het Nederlandse 11-tal te maken! Tot 2015 wel altijd nog in Nederland gewerkt.

   Momenteel bereid ik de start van een webshop voor obv dropshipping in Duitsland.

   Graag kom ik met jou in contact.

   Laat even weten of je daarin geinteresseerd bent.

   Met vriendelijke groet,
   Harald Henning

  • Geldverdienen.nl

   Hi Ellen,

   Geen idee, dit is eigenlijk meer een vraag voor het Higherlevel ondernemersforum. Succes!

 • Patrick M.

  Wat is het verschil tussen dropshippen en resellen? Is dat niet (een beetje) hetzelfde?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Patrick,

   Een dropshipper is in principe wel een reseller maar een reseller niet automatisch een dropshipper.

   Bij dropshipping is het altijd zo dat de verkoper het product pas bij de producent inkoopt als hij het al aan de verkoper heeft verkocht; het product wordt dan direct van de producent naar de klant/koper wordt gestuurd, zonder dat de verkoper het product in handen krijgt.

   Resellen betekent simpelweg dat je iets doorverkoopt. En vaak betekent dat dat je het product als reseller echt inkoopt, tijdelijk opslaat, en pas later verkoopt en verzendt.

 • Oudere reacties laden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens