Geld verdienen met artikelen schrijven

Laatst bijgewerkt: 05 september 2018

Op speciale verzamelsites kun je zelfgeschreven artikelen toevoegen en dan meedelen in de advertentie inkomsten van die artikelen. Heb je nog wat oude boekverslagen of werkstukken op je computer staan? Of vind je schrijven gewoon leuk? Dan is dit een hele interessante online verdien manier.

Hoe werkt het?

Het begint met je gratis aanmelden bij een artikel-verzamelsite zoals InfoNu en daar eigen artikelen toevoegen. Je kunt denken aan boekverslagen en handleidingen, maar ook aan recepten, reisverhalen of bijvoorbeeld een informatief artikel over je hobby. De enige voorwaarde is dat je teksten uniek en zelfgeschreven zijn. Maar dat betekent niet dat je andere artikelen niet als bron mag gebruiken.

De helft van de tijd worden bij jouw artikelen jouw Google Adsense advertenties getoond, en elke keer dat een bezoeker op zo’n advertentie klikt verdien jij commissie. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is je aanmelden bij Google Adsense en je unieke Adsense-code toevoegen aan je account op de artikel-verzamelsite. De opbrengsten van jouw advertenties komen dan automatisch in jouw Adsense account terecht. Aanmelden bij Google Adsense is gratis, maar je moet wel minimaal 18 zijn.

Waarom is dit zo’n interessante verdien manier?

Hoe langer je met deze methode bezig bent, hoe meer je zult gaan verdienen. Het grote voordeel van deze verdien manier is namelijk dat eens geschreven artikelen altijd blijven bestaan. Daar blijf je aan verdienen, ook als je geen nieuwe artikelen meer schrijft. Schrijf je steevast elke week een paar nieuwe artikelen? Dan kunnen je verdiensten op de lange termijn echt hoog oplopen.

Hoeveel kun je verdienen?

Dat ligt aan het aantal artikelen dat je hebt geschreven en aan de onderwerpen van je artikelen. Niet elk onderwerp brengt per klik evenveel op; je verdient meer aan kliks op advertenties bij artikelen over hypotheken dan aan advertenties bij artikelen over goudvissen. Helaas bestaat er geen lijst waarop je precies kunt zien hoeveel elk onderwerp oplevert. Het advies is daarom om bij voorkeur onderwerpen te kiezen waarvan je denkt dat ze interessant zijn voor adverteerders.

Gemiddeld brengt één artikel elke maand 50 cent tot een paar euro op. Dat lijkt in eerste instantie misschien weinig, maar is het zeker niet. Het betekent namelijk dat als je een jaar lang elke week 2 artikelen schrijft, je aan het eind van dat jaar een inkomstenbron hebt opgebouwd waarmee je de rest van je leven naar verwachting ruim 1000 euro per jaar verdient (als we uitgaan van €1 per artikel per maand):

 • 2 artikelen x 52 weken = 104 artikelen
 • 104 artikelen x €12 per jaar = 1248 euro per jaar

En zoals eerder aangegeven: eens geschreven artikelen blijven altijd bestaan en daar kun je dus aan blijven verdienen, elk jaar opnieuw!

Aanmelden bij een artikel-verzamelsite

De oudste, grootste en bekendste artikel-verzamelsite is InfoNu. Doordat InfoNu de meeste vaste bezoekers heeft liggen je verwachte inkomsten per artikel daar het hoogst. Een extra voordeel van InfoNu is dat je er met elk artikel kans maakt op prijzen, zoals laptops of iPads. Een overzicht van de te winnen prijzen vind je bij ‘InfoNu acties’ (rechts onderaan op je beheerpaneel-pagina).

Artikel-verzamelsite Score
1. InfoNuTopper!  
2. Todio  
3. Leerwiki  
5. Foobie  

Minder bekende artikel-verzamelsites zijn Todio, Leerwiki, Infoyo en Foobie. Bij deze sites gaat geld verdienen precies hetzelfde als bij InfoNu, en ook bij deze sites moeten je artikelen uniek zijn. Je kunt elk artikel dus op maar één artikel-verzamelsite plaatsen. InfoNu is eigenlijk altijd de beste keus, omdat InfoNu veel meer bezoekers heeft dan de andere verzamelsites, en je verwachte verdiensten er daardoor ook hoger liggen.

Het voordeel van artikel-verzamelsites

Het grote voordeel van verzamelsites is dat zij uit zichzelf al een hele hoop bezoekers hebben. De artikelen die jij op zo’n site zet zijn daardoor verzekerd van bezoekers èn reclame inkomsten.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Toon:
Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Henk De J.

  In hoeverre vindt er controle plaats of iemand vanachter een verborgen ip op de advertenties bij zijn eigen artikels klikt?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Henk,

   Dergelijke controle vindt automatisch plaats door de algoritmes van Google Adsense en die algoritmes zijn zeer geavanceerd (Zie ook de laatste alinea op de pagina over Adsense).

   Die algoritmes zien het meteen als er “onnatuurlijke” bezoeken plaatsvinden (te hoog percentage klikkende bezoekers, kliks van een te hoog perentage verborgen IP-adressen, etc.). Lang verhaal kort: niet eens proberen, want je riskeert enkel het verlies van je inkomsten en een perma-ban bij Google Adsense.

 • Joan D.
  4

  Wil even opmerken dat je op infonu.nl wel erg veel moet schrijven om er een beetje aan te verdienen. Mijn 3 artikelen leveren per 6 dagen zo’n 3 a 4 cent op, dus reken je niet rijk! Bovendien zijn veel onderwerpen al besproken. Dus het vraagt best wel wat creativiteit, doorzettingsvermogen en tijd om hier een leuke inkomstenbron van te maken. Je hebt niet zomaar ca. 500 artikelen geschreven om bijv. een paar tientjes per maand te genereren!

  • Geldverdienen.nl

   Hi Joan,

   Ter informatie:
   1. Artikelen leveren normaal gesproken meer op naar mate je ze langer hebt. Naar mate ze langer bestaan en er meer reacties onder worden geplaatst zullen ze namelijk beter scoren in de zoekmachines.
   2. Je mag gerust artikelen schrijven over onderwerpen waarover anderen al geschreven hebben.

   Het zou super zijn als je over een half jaar nogmaals kan komen vertellen wat je artikelen hebben opgebracht :-)

   Succes

 • Gon van den b.

  Beste/
  Mag je in het artikel ook schuilnamen gebruiken i.p.v eigen namen. i.v.m de privecie .
  Als het om levens echte leef ervaringen gaat is dat misschien wel handig Zo kun je andere adviseren in een soort gelijke situatie en toch anoniem blijven.

  Werkt een artikel alleen als het gekoppeld kan worden aan reclames en adviesbureaus????

  • Geldverdienen.nl

   Hi Gon,

   Fictieve namen gebruiken is geen probleem :-)

   Zoals onder het kopje “Hoeveel kun je verdienen?” valt te lezen is het verdien-potentieel inderdaad niet voor alle onderwerpen gelijk. Uiteindelijk zullen er bij alle artikelen advertenties worden getoond, maar des te “duurder” die advertenties zijn, des te meer je uiteindelijk kunt verdienen. Een volledig overzicht van de verdiensten per onderwerp zijn er niet, maar deze site geeft wel een goed beeld van de belangrijkste categorieën om aan te denken.

 • Christine De C.

  hallo, ik schrijf al geruime tijd op plazilla/tallsay.
  Het betreft vooral reisverhalen en veel (eigen) foto’s.

  Ik zou ev. afmelden en mijn artikelen op infoNu willen plaatsen.(omdat ik weet dat de schrijfsels bij infoNu uniel moeten zijn)
  Kan dat?
  Mogen er artikelen zijn mét foto’s op infoNU?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Christine,

   Dat kan ja. En ja, bij InfoNu heb je de mogelijkheid afbeeldingen (of andere elementen, zoals tabellen of google-maps-kaarten) in je tekst te verwerken.

   Succes :-)

 • Sinem C.

  Hallo, ik ben 14 jaar oud en ik wil geld verdienen. Hebben jullie een werk voor mij? Me leeftijd kan wel jong zijn, maar heb heel veel verstand van alles.

  Met vriendelijke groet,
  Sueda Cadirci

 • Sanne D.

  Ik heb me gisteren aangemeld bij InfoNu.
  Nu staat er bij mijn gegevens dat mijn account nog niet geverifieerd is. Iemand een idee wanneer dit wel zo is?

  Alvast bedankt.

  • Geldverdienen.nl

   Dag Sanne,

   Normaal gesproken gebeurt dat op de eerste volle werkdag. Als je je op vrijdag(avond) hebt aangemeld, kan het dus eventueel tot maandag(avond) duren.

 • Marie-Astrid V.

  Dank je wel voor jullie heldere overzicht! Een vraag m.b.t. het schrijven van artikelen: mag een blog ook gewoon op je eigen website staan, als je via info.nu publiceert?

  Met vriendelijke groet,
  Marie-Astrid

  • Geldverdienen.nl

   Hi Marie-Astrid,

   Goede vraag, het antwoord is helaas dat dat niet mag. Alle artikelen op verzamelsites als Infonu moeten namelijk uniek zijn en dat betekent dat je ze niet ook op andere sites mag zetten, niet op andere verzamelsites en ook niet op andere eigen sites of blogs.

 • Gonny De v.

  Goedendag,
  Mijn vraag zit eigenlijk zo,ik heb een vrij heftig leven achter de rug.
  Ik heb het nu allemaal wel weer een beetje op de rails,maar goed het kan altijd beter.
  Ik zou heel graag een soord boek of steeds een stuk verhaal willen schrijven over hoe alles is gegaan in mijn leven.
  Zo is het ook dat ik graag ouders wil uit leggen dat het iet hun schuld is,bvb als hun kind aan de drugs of in de gevangenis komt.
  Dat je als ouder veel dingen moet laten of juist niet moet doen wat er wal door zogenaamde professionele hulpverleners word gezegd.
  Dat er ook voor de ouders hulp is en voor het kind hoe jong ze ook zijn.
  Dat ze sneller dingen kunnen herkennen enz.
  Ik zou daar zo graag wat mee willen doen maar zit ik hier wel goed,als ik zo iets zou willen doen?
  Zo nee wat kunt u me mischien aanraden en zo ja weet ik niet hoe te beginnen.
  Mvg Gonny

  • Geldverdienen.nl

   Hi Gonny,

   Je kunt waarschijnlijk het beste beginnen met eerst eens alles op papier zetten. Als het af is en je denkt dat het zodanig goed is dat het uitgegeven zou worden kun je het vervolgens eens naar een uitgever doorsturen. Meer info ook hier. Succes!

   • Gonny De v.

    Dank je wel voor het antwoord.
    Gr Gonny

 • Rian C.

  Hallo, Ik wil een account aanmaken bij Google Adsense, maar daar vragen ze naar mijn website (zonder website kom ik niet verder) Moet ik een echte website daarvoor aanmaken?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Rian,

   Bij Adsense kun je inderdaad pas een account aanmaken als je een site met wat content hebt; wat je dient te doen is gewoon eerst een paar artikelen bij Infonu uploaden en vervolgens kun je de URL van je Infonu-kanaal bij Adsense opgeven.

   Succes :-)

 • Sonja de R.

  Ik zou graag schrijven over mijn eigen leven en vooral over hoe het voelt bij het verliezen van een kind. Kan dit en is daar iets mee te verdienen? Groetjes Sonja

  • Geldverdienen.nl

   Dag Sonja,

   Dat kan zeker en is zelfs een goed onderwerp; omdat er maar weinig artikelen over bestaan zul je namelijk ook relatief weinig concurrentie van andere artikelen hebben. Succes :-)

 • Oudere reacties laden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens