Geld verdienen met artikelen schrijven

Laatst bijgewerkt: 22 september 2017

Op speciale verzamelsites kun je zelfgeschreven artikelen toevoegen en dan meedelen in de advertentie inkomsten van die artikelen. Heb je nog wat oude boekverslagen of werkstukken op je computer staan? Of vind je schrijven gewoon leuk? Dan is dit een hele interessante online verdien manier.

Hoe werkt het?

Het begint met je gratis aanmelden bij een artikel-verzamelsite zoals InfoNu en daar eigen artikelen toevoegen. Je kunt denken aan boekverslagen en handleidingen, maar ook aan recepten, reisverhalen of bijvoorbeeld een informatief artikel over je hobby. De enige voorwaarde is dat je teksten uniek en zelfgeschreven zijn. Maar dat betekent niet dat je andere artikelen niet als bron mag gebruiken.

De helft van de tijd worden bij jouw artikelen jouw Google Adsense advertenties getoond, en elke keer dat een bezoeker op zo’n advertentie klikt verdien jij commissie. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is je aanmelden bij Google Adsense en je unieke Adsense-code toevoegen aan je account op de artikel-verzamelsite. De opbrengsten van jouw advertenties komen dan automatisch in jouw Adsense account terecht. Aanmelden bij Google Adsense is gratis, maar je moet wel minimaal 18 zijn.

Waarom is dit zo’n interessante verdien manier?

Hoe langer je met deze methode bezig bent, hoe meer je zult gaan verdienen. Het grote voordeel van deze verdien manier is namelijk dat eens geschreven artikelen altijd blijven bestaan. Daar blijf je aan verdienen, ook als je geen nieuwe artikelen meer schrijft. Schrijf je steevast elke week een paar nieuwe artikelen? Dan kunnen je verdiensten op de lange termijn echt hoog oplopen.

Hoeveel kun je verdienen?

Dat ligt aan het aantal artikelen dat je hebt geschreven en aan de onderwerpen van je artikelen. Niet elk onderwerp brengt per klik evenveel op; je verdient meer aan kliks op advertenties bij artikelen over hypotheken dan aan advertenties bij artikelen over goudvissen. Helaas bestaat er geen lijst waarop je precies kunt zien hoeveel elk onderwerp oplevert. Het advies is daarom om bij voorkeur onderwerpen te kiezen waarvan je denkt dat ze interessant zijn voor adverteerders.

Gemiddeld brengt één artikel elke maand 50 cent tot een paar euro op. Dat lijkt in eerste instantie misschien weinig, maar is het zeker niet. Het betekent namelijk dat als je een jaar lang elke week 2 artikelen schrijft, je aan het eind van dat jaar een inkomstenbron hebt opgebouwd waarmee je de rest van je leven naar verwachting ruim 1000 euro per jaar verdient (als we uitgaan van €1 per artikel per maand):

 • 2 artikelen x 52 weken = 104 artikelen
 • 104 artikelen x €12 per jaar = 1248 euro per jaar

En zoals eerder aangegeven: eens geschreven artikelen blijven altijd bestaan en daar kun je dus aan blijven verdienen, elk jaar opnieuw!

Aanmelden bij een artikel-verzamelsite

De oudste, grootste en bekendste artikel-verzamelsite is InfoNu. Doordat InfoNu de meeste vaste bezoekers heeft liggen je verwachte inkomsten per artikel daar het hoogst. Een extra voordeel van InfoNu is dat je er met elk artikel kans maakt op prijzen, zoals laptops of iPads. Een overzicht van de te winnen prijzen vind je bij ‘InfoNu acties’ (rechts onderaan op je beheerpaneel-pagina).

Artikel-verzamelsite Score
1. InfoNuTopper!  
2. Todio  
3. Leerwiki  
5. Foobie  

Minder bekende artikel-verzamelsites zijn Todio, Leerwiki, Infoyo en Foobie. Bij deze sites gaat geld verdienen precies hetzelfde als bij InfoNu, en ook bij deze sites moeten je artikelen uniek zijn. Je kunt elk artikel dus op maar één artikel-verzamelsite plaatsen. InfoNu is eigenlijk altijd de beste keus, omdat InfoNu veel meer bezoekers heeft dan de andere verzamelsites, en je verwachte verdiensten er daardoor ook hoger liggen.

Het voordeel van artikel-verzamelsites

Het grote voordeel van verzamelsites is dat zij uit zichzelf al een hele hoop bezoekers hebben. De artikelen die jij op zo’n site zet zijn daardoor verzekerd van bezoekers èn reclame inkomsten.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Toon:
Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Rian V.

  Hallo, weten jullie of er ook een internationale equivalent is van info.nu met artikeln in het Engela of het Spaans?
  Bedankt!

  • Geldverdienen.nl

   Dag Rian,

   Een Engelstalig alternatief is Hubpages. Zie ook het antwoord op de vraag van Eef van 19 januari 2015. Succes :)

 • Ben G.

  Kun je een adsense account aanmaken als je een AdBlocker gebruikt?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Ben,

   Ja dat kan in principe gewoon. Je kunt echter geen Adsense advertenties zien op sites waarop je je Adblocker aan hebt staan.

 • Stef N.

  Beste geldverdienen.nl,

  Steeds vaker gebruiken mensen AdBlocker, zit tegenwoordig zelfs standaard op veel computers vooraf al geïnstalleerd. Ik kan mij zo voorstellen dat daardoor de inkomsten van tekstschrijvers op infonu.nl daar de laatste tijd wel last van hebben. Mensen met een YouTube kanaal verdienen nu nog slechts 10% van wat ze ongeveer 5 a 10 jaar geleden verdienden. In hoeverre zijn de inkomsten van tekstschrijvers die afhankelijk zijn van AdSense inkomsten hierdoor gedaald?
  Op Infonu beweren ze dat je je leven lang zou kunnen blijven verdienen met online geschreven artikelen, maar als een artikel op een gegeven moment op plek nr. 10.000 staat, hoe kan men dat artikel dan nog vinden en hoe komen ze aan de cijfers dat artikelen levenslang geld blijven opleveren?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Stef,

   Wat betreft je laatste vraag; de meeste bezoekers komen uiteindelijk via Google binnen. Het geeft absoluut een extra boost als je artikel ook hoog in de rankings Infonu staat, maar nodig is dat niet.

   Aangaande Adblock; geen idee hoe negatief dat effect is. Onze artikelen hebben in ieder geval redelijk stabiele inkomsten. Stel je vraag anders eens op het eigen forum van infonu.nl, daar zitten vast echt grote gebruikers met meer ervaring. Succes.

 • Finidi S.

  Hallo! Moet je voor het schrijven van een artikel controleren of dit exacte onderwerp al bestaat of maakt dit niet uit zolang je het zelf schrijft?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Finidi,

   Zolang je het artikel zelf geschreven hebt maakt dat niets uit! Succes :-)

 • Joost B.

  Beste,

  Ik wil me aanmelden bij Google Adsense maar dan vraagt hij om de URL van mijn website. Ik heb geen eigen website maar hoe moet ik dat dan doen?
  Ik wilde me graag inschrijven op InfoNu om artikelen te schrijven.

  Ik zie je reactie graag tegemoet.

  Vriendelijke groet,
  Joost

  • Geldverdienen.nl

   Hi Joost,

   Je kunt je inderdaad pas bij Google Adsense aanmelden als je een website hebt. Als je via InfoNu werkt dien je gewoon de URL van je Infoteur-pagina op te geven.

   Dat betekent inderdaad dat je eerst een paar artikelen moet schrijven voordat je je bij Adsense kunt aanmelden. Zie ook het antwoord op de vraag van Max van 16 april 2016. (Even zoeken op ‘5 artikelen’ in het zoekvenster hierboven)

 • Jolan M.

  Beste,

  Ben momenteel bezig met een universitaire studie, maar zou via deze weg toch graag een centje bijverdienen. Omtrent ‘Google Adsense’, zou ik graag willen weten welke risico’s eraan verbonden zijn, en of het effectief betrouwbaar is. Is er een bepaald bedrag dat je moet betalen om je daarop in te loggen? En hoe gebeurt het dan juist inzake storten van geld?

  Alvast bedankt om mij hierbij te helpen!

  Greets

  • Geldverdienen.nl

   Hi Jolan,

   Meer informatie over Adsense in het specifiek staat op de Google Adsense pagina.

   Adsense is honderd procent betrouwbaar en je kunt er alleen geld mee verdienen. Zelf geld storten is niet mogelijk en jouw vraag daarover dan ook niet van toepassing. Meedoen kost niets, maar wel wordt je -zoals in de artikeltekst te lezen valt- pas uitbetaald als je minimaal €70 hebt verdiend.

   Succes :-)

 • Ineke van B.

  Hallo,

  Ik ben benieuwd naar het antwoord op de volgende vragen:
  1. of ik artikelen die ikzelf heb geschreven voor mijn eigen website ook zou mogen gebruiken? De volledige rechten van die teksten liggen dus bij mij en niet bij een ander.
  2. mocht het zo zijn dat ik niet een artikel mag plaatsen dat al op mijn website is geplaatst, mag ik dan wel het artikel bewerken en dan deze versie aanbieden?
  3. mag ik als username ook mijn bedrijfsnaam gebruiken?

  Alvast bedankt voor je reactie!

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Ineke,

   1. De regel bij InfoNu is dat je artikel op het moment van publicatie uniek moet zijn, wat je daarna met het artikel doet staat je vrij.
   2. Mits aan bovenstaande regel wordt voldaan dan mag dat.
   3. Dat mag.

   Overigens kun je je wel afvragen of het verstandig is artikelen op verzamelsites en je eigen website te plaatsen; Google rankt websites met unieke artikelen namelijk veel hoger dan wanneer artikelen niet uniek zijn. Door je website’s artikelen ook op InfoNu te plaatsen zou het dus kunnen dat je website minder bezoekers uit Google krijgt; de vraag is of dat het waard is. Succes in ieder geval!

 • Gai A.

  Goedendag,
  Ik heb een recept bedacht wat bijna net zo lekker is maakt van een bekende fastfooodketen.
  Ben er bijna van overtuigd dat mijn artikel veel gelezen zou worden, maar zijn er geen risico’s aan verbonden als plagiaat?

  Alvast bedankt voor je reactie!

  Vriendelijke groeten,
  Gai

  • Geldverdienen.nl

   Hi Gai,

   Als je het zelf hebt geschreven en (ook inhoudelijk) niet hebt gekopiëerd, dan is er niets om je zorgen over te maken. Plagiaat is vrij eenvoudig; kopieer je iets van iemand anders zonder toestemming en bronvermelding, dan zou je strafbaar bezig kunnen zijn.

   • Gai A.

    Dank voor de snelle reactie!

    Maar ik heb mijn vraag niet goed gesteld..
    Mijn vraag is: Kan ik bijvoorbeeld aangeklaagd worden door de wereldbekende fastfoodketen als ik hun recepten openbaar maak?

    • Geldverdienen.nl

     Theoretisch ja..

 • Carmen B.

  Als je bij GoogleAdsense hebt ingelogt en bent geaccepteerd. Begin je met het schrijven van artikelen, krijg je dan per keer dat er op je artikel wordt geklikt geld?

  Gaat dat geld meteen naar je GoogleAdsense account?

  Hoe krijg je het geld vanaf je GoogleAdsense account naar je rekening?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Carmen,

   Ja, je krijgt betaald per klik.

   Je (geschatte) verdiensten zijn vrijwel gelijk zichtbaar in je Google Adsense account, maar voordat het uiteindelijk uitbetaald wordt kan daar wel nog een kleine correctie vanaf gaan.

   Google Adsense betaalt gewoon uit op je bankrekening, je kunt dat instellen in het betalingen-gedeelte; inloggen op Adsense, en dan rechtsboven op het tandwieltje klikken.

   Zie anders ook de adsense pagina: http://www.geldverdienen.nl/google-adsense/

   Succes!

 • Fadoua N.

  1. Is 2 per week het maximale advertentie waarvoor je betaalt kunt krijgen of is er geen limiet?
  2. En mag het ook alleen recepten zijn of moet er variatie zijn?
  3. En wat verdient een recept ongeveer per maand, wanneer je er 2 per week plaatst?
  4. En wordt je maandelijks uitbetaald?

  • Geldverdienen.nl

   Hallo Fadoua,

   1. Er is geen limiet, twee per week is enkel een suggestie omdat dat makkelijk vol te houden is en toch op den duur een goede inkomstenstroom op gang brengt.
   2. Er hoeft geen variatie te zijn.
   3. Geen flauw idee en dat is ook nergens op te zoeken..
   4. Google Adsense betaalt je maandelijks uit mits je saldo minimaal €70 euro is. De eerste maand(en) zullen je vermoedelijk niet meteen €70 per maand verdienen, maar als je dat uiteindelijk wel lukt wordt je inderdaad maandelijks uitbetaald. In de periode dat je geen €70 per maand verdient vervallen je verdiensten overigens niet, ze worden dan gewoon steeds meegenomen naar de volgende maand.

 • Oudere reacties laden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens