Geld verdienen met artikelen schrijven

Laatst bijgewerkt: 30 mei 2019

Op speciale verzamelsites kun je zelfgeschreven artikelen toevoegen en dan meedelen in de advertentie inkomsten van die artikelen. Heb je nog wat oude boekverslagen of werkstukken op je computer staan? Of vind je schrijven gewoon leuk? Dan is dit een hele interessante online verdien manier.

Hoe werkt het?

Het begint met je gratis aanmelden bij een artikel-verzamelsite zoals InfoNu en daar eigen artikelen toevoegen. Je kunt denken aan boekverslagen en handleidingen, maar ook aan recepten, reisverhalen of bijvoorbeeld een informatief artikel over je hobby. De enige voorwaarde is dat je teksten uniek en zelfgeschreven zijn. Maar dat betekent niet dat je andere artikelen niet als bron mag gebruiken.

De helft van de tijd worden bij jouw artikelen jouw Google Adsense advertenties getoond, en elke keer dat een bezoeker op zo’n advertentie klikt verdien jij commissie. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is je aanmelden bij Google Adsense en je unieke Adsense-code toevoegen aan je account op de artikel-verzamelsite. De opbrengsten van jouw advertenties komen dan automatisch in jouw Adsense account terecht. Aanmelden bij Google Adsense is gratis, maar je moet wel minimaal 18 zijn.

Waarom is dit zo’n interessante verdien manier?

Hoe langer je met deze methode bezig bent, hoe meer je zult gaan verdienen. Het grote voordeel van deze verdien manier is namelijk dat eens geschreven artikelen altijd blijven bestaan. Daar blijf je aan verdienen, ook als je geen nieuwe artikelen meer schrijft. Schrijf je steevast elke week een paar nieuwe artikelen? Dan kunnen je verdiensten op de lange termijn echt hoog oplopen.

Hoeveel kun je verdienen?

Dat ligt aan het aantal artikelen dat je hebt geschreven en aan de onderwerpen van je artikelen. Niet elk onderwerp brengt per klik evenveel op; je verdient meer aan kliks op advertenties bij artikelen over hypotheken dan aan advertenties bij artikelen over goudvissen. Helaas bestaat er geen lijst waarop je precies kunt zien hoeveel elk onderwerp oplevert. Het advies is daarom om bij voorkeur onderwerpen te kiezen waarvan je denkt dat ze interessant zijn voor adverteerders.

Gemiddeld brengt één artikel elke maand 50 cent tot een paar euro op. Dat lijkt in eerste instantie misschien weinig, maar is het zeker niet. Het betekent namelijk dat als je een jaar lang elke week 2 artikelen schrijft, je aan het eind van dat jaar een inkomstenbron hebt opgebouwd waarmee je de rest van je leven naar verwachting ruim 1000 euro per jaar verdient (als we uitgaan van €1 per artikel per maand):

 • 2 artikelen x 52 weken = 104 artikelen
 • 104 artikelen x €12 per jaar = 1248 euro per jaar

En zoals eerder aangegeven: eens geschreven artikelen blijven altijd bestaan en daar kun je dus aan blijven verdienen, elk jaar opnieuw!

Aanmelden bij een artikel-verzamelsite

De oudste, grootste en bekendste artikel-verzamelsite is InfoNu. Doordat InfoNu de meeste vaste bezoekers heeft liggen je verwachte inkomsten per artikel daar het hoogst. Een extra voordeel van InfoNu is dat je er met elk artikel kans maakt op prijzen, zoals laptops of iPads. Een overzicht van de te winnen prijzen vind je bij ‘InfoNu acties’ (rechts onderaan op je beheerpaneel-pagina).

Artikel-verzamelsite Score
1. InfoNuTopper!  
2. Leerwiki  
3. Foobie  

Minder bekende artikel-verzamelsites zijn Leerwiki en Foobie. Bij deze sites gaat geld verdienen precies hetzelfde als bij InfoNu, en ook bij deze sites moeten je artikelen uniek zijn. Je kunt elk artikel dus op maar één artikel-verzamelsite plaatsen. InfoNu is eigenlijk altijd de beste keus, omdat InfoNu veel meer bezoekers heeft dan de andere verzamelsites, en je verwachte verdiensten er daardoor ook hoger liggen.

Het voordeel van artikel-verzamelsites

Het grote voordeel van verzamelsites is dat zij uit zichzelf al een hele hoop bezoekers hebben. De artikelen die jij op zo’n site zet zijn daardoor verzekerd van bezoekers èn reclame inkomsten.

Heb je een vraag en staat het antwoord niet op de veelgestelde vragen pagina, in de artikeltekst, of tussen de bestaande reacties? Gebruik dan het formulier hieronder. Je vraag wordt dan als reactie geplaatst zodat andere bezoekers mee kunnen lezen, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van onze redactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Gebruik onderstaand formulier om een review te plaatsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens

Reacties

Toon:
Er zijn geen reacties gevonden voor de door jou opgegeven zoekterm.
 • Iris L.

  En wat als je geen website hebt en je je aan wilt melden bij Google Adsense?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Iris,

   Dan is er eigenlijk ook geen reden om je er aan te melden. Om geld te kunnen verdienen met Adsense heb je een online “plek” nodig waar je Adsense advertenties kunt vertonen. Elke online plek heeft een URL (of het nou om een eigen website, een YouTube-kanaal, of een verzamelpagina op een artikel-verzamelsite gaat) en die URL kun je dan gewoon bij je aanmelding opgeven.

   Heb je nog geen “online plek”? Dan is de eerste step het creëren van die plek (of in bovenstaand geval, het schrijven van een aantal artikelen zodat je een eigen verzamelpagina krijgt). Daarna kun je je dan bij Adsense aanmelden.

 • Jacob E.

  Bij aanmelding bij Google Adsense wordt gevraagd naar een website. Wat als je zelf geen website hebt of, zoals bij mij, deze is aangemaakt in Wix?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Jacob,

   In dat geval kun je gewoon simpelweg je Wix-URL invullen.

 • Robbin V.

  Todio bestaat niet meer. Infonu is wel nog volop actief.
  Hier onderlaatst op aangemeld en de eerste artikelen staan online.

  Ze lijken het systeem verbeterd te hebben en zijn nu een stuk strenger met het keuren en publiceren van artikelen. Wanneer dit is ingegaan en hoelang het al is durf ik niet te zeggen. Ik ervaar dit in principe wel als een positief iets. Zo komt niet iedere zucht en scheet online en blijf het platform een goede imago houden. Hierdoor blijven mensen met kwalitatief goede artikels verdienen :)

  Ik had alleen verwacht/gehoopt dat ze de oudere zeer beknopte of ronduit slechte artikels zouden aanpakken. D.m.v. berichtje na auteur met verzoek deze up to date te brengen alvorens de verdiensten ervan vervallen.

  Wat wel jammer is, is dat addblockers een grote negatieve invloed hebben om deze verdiensten. Maar dat is te verwachten anno 2019 ^^

  • Geldverdienen.nl

   Hi Robin,

   Dank voor de input, de artikelinhoud is inmiddels aangepast.

 • Lazlo C.

  Beste,

  Ik beheer een grote groep op facebook waar we vaak informatieve bestanden voor maken en mensen hier in taggen wanneer ze vragen stellen die hierin omschreven staan. Is het mogelijk dat ik bv. deze bestanden van de site haal, upload bij bv. Infonu en de link plaats in zulke topics of gaan ze dan eerder denken (aan de hoeveelheid clicks) dat er iets niet klopt?

  • Geldverdienen.nl

   Dag Lazio,

   Zolang je de mensen uit je Facebook-groep niet aanspoort op de advertenties bij de artikelen te klikken is dat volledig legaal en prima mogelijk. Succes :-)

 • Henk De J.

  In hoeverre vindt er controle plaats of iemand vanachter een verborgen ip op de advertenties bij zijn eigen artikels klikt?

  • Geldverdienen.nl

   Hoi Henk,

   Dergelijke controle vindt automatisch plaats door de algoritmes van Google Adsense en die algoritmes zijn zeer geavanceerd (Zie ook de laatste alinea op de pagina over Adsense).

   Die algoritmes zien het meteen als er “onnatuurlijke” bezoeken plaatsvinden (te hoog percentage klikkende bezoekers, kliks van een te hoog perentage verborgen IP-adressen, etc.). Lang verhaal kort: niet eens proberen, want je riskeert enkel het verlies van je inkomsten en een perma-ban bij Google Adsense.

 • Joan D.
  4

  Wil even opmerken dat je op infonu.nl wel erg veel moet schrijven om er een beetje aan te verdienen. Mijn 3 artikelen leveren per 6 dagen zo’n 3 a 4 cent op, dus reken je niet rijk! Bovendien zijn veel onderwerpen al besproken. Dus het vraagt best wel wat creativiteit, doorzettingsvermogen en tijd om hier een leuke inkomstenbron van te maken. Je hebt niet zomaar ca. 500 artikelen geschreven om bijv. een paar tientjes per maand te genereren!

  • Geldverdienen.nl

   Hi Joan,

   Ter informatie:
   1. Artikelen leveren normaal gesproken meer op naar mate je ze langer hebt. Naar mate ze langer bestaan en er meer reacties onder worden geplaatst zullen ze namelijk beter scoren in de zoekmachines.
   2. Je mag gerust artikelen schrijven over onderwerpen waarover anderen al geschreven hebben.

   Het zou super zijn als je over een half jaar nogmaals kan komen vertellen wat je artikelen hebben opgebracht :-)

   Succes

 • Gon van den b.

  Beste/
  Mag je in het artikel ook schuilnamen gebruiken i.p.v eigen namen. i.v.m de privecie .
  Als het om levens echte leef ervaringen gaat is dat misschien wel handig Zo kun je andere adviseren in een soort gelijke situatie en toch anoniem blijven.

  Werkt een artikel alleen als het gekoppeld kan worden aan reclames en adviesbureaus????

  • Geldverdienen.nl

   Hi Gon,

   Fictieve namen gebruiken is geen probleem :-)

   Zoals onder het kopje “Hoeveel kun je verdienen?” valt te lezen is het verdien-potentieel inderdaad niet voor alle onderwerpen gelijk. Uiteindelijk zullen er bij alle artikelen advertenties worden getoond, maar des te “duurder” die advertenties zijn, des te meer je uiteindelijk kunt verdienen. Een volledig overzicht van de verdiensten per onderwerp zijn er niet, maar deze site geeft wel een goed beeld van de belangrijkste categorieën om aan te denken.

 • Christine De C.

  hallo, ik schrijf al geruime tijd op plazilla/tallsay.
  Het betreft vooral reisverhalen en veel (eigen) foto’s.

  Ik zou ev. afmelden en mijn artikelen op infoNu willen plaatsen.(omdat ik weet dat de schrijfsels bij infoNu uniel moeten zijn)
  Kan dat?
  Mogen er artikelen zijn mét foto’s op infoNU?

  • Geldverdienen.nl

   Hi Christine,

   Dat kan ja. En ja, bij InfoNu heb je de mogelijkheid afbeeldingen (of andere elementen, zoals tabellen of google-maps-kaarten) in je tekst te verwerken.

   Succes :-)

 • Sinem C.

  Hallo, ik ben 14 jaar oud en ik wil geld verdienen. Hebben jullie een werk voor mij? Me leeftijd kan wel jong zijn, maar heb heel veel verstand van alles.

  Met vriendelijke groet,
  Sueda Cadirci

 • Sanne D.

  Ik heb me gisteren aangemeld bij InfoNu.
  Nu staat er bij mijn gegevens dat mijn account nog niet geverifieerd is. Iemand een idee wanneer dit wel zo is?

  Alvast bedankt.

  • Geldverdienen.nl

   Dag Sanne,

   Normaal gesproken gebeurt dat op de eerste volle werkdag. Als je je op vrijdag(avond) hebt aangemeld, kan het dus eventueel tot maandag(avond) duren.

 • Oudere reacties laden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen de eerste letter wordt getoond Verplicht om je reactie te kunnen bevestigen, wordt niet getoond

Nog minimaal 200 tekens